Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś

witam się oficjanie

po urlopowo :yes::yes:

kobitko ale ty robisz cudne foty

zamiast płacić za profesjonalna sesje sama pobaw sie w http://gify.magazynek.org/pictures/Postacie,%20zawody/Fotograf/005.gif

Na prawdę jesteś dobra i masz super sprzęt

Co do fug to się nie wypowiem bo chyba za bardzo się czepiasz jest oki

teraz przezywasz a za jakiś czas nawet nie będziesz na to zwracała uwagi no chyba ze przy szorowaniu :D:D( np dzisiaj kominiarz wszedł z buta na moje salony ja rozumiem że gosciom wszystko wolno ale sorki skoro facet widzi bagna przed domem mógłby się zlitować :mad::()

wiem wiem łatwo się mówi bo mam to juz za sobą a pamiętam jak z powodu głupich fug spać nie mogłam

mimo że mam białe płytki nie odważyłam się dac białej fugi ale to ja

a ja staram się być w miarę możliwości praktyczna :yes:

buziaki zostawiam

Aga a mnie się ta fuga na scianach podoba i ta bura według Ciebie na podłodze też, ja bym je zostawiła:yes::cool:

co do kostki moja też jest jak kameleon, wolę suchą:D

Admete, masz wrażenie burości fugi, bo wzięłaś ciepły szary do zimnej płytki :cool: Ale poczekaj może ciut się utleni i zmieni barwę.

Aguś, ja tam na podłodze widzę nr 112, ta obecna jest za jasna ( chyba, ze wyschnie i pociemnieje) Ale raczej pojaśnieje ...

Właśnie na małych kaflach u ciebie widać efekt "zeszyta w kratkę", chciałabym go u siebie uniknąć.

Ten efekt pojawia sie, gdy fuga jet ciemniejsza niz kafle, także nic się nie bój. Biała fuga może być git!

Najgorsze dziewczyny z tymi fugami jest to że w sklepie były ze 4 próbniki - niby te same numery, te same kolory, a odcienie na kazdym inne :o:o:o:o,

czyli to taki ryzyk fizyk z wybraniem tego koloru :sick:

Trzeba by wziąć każdego szarego po małym worku i próbować ;)

Natalko mówisz że za jasna ta szarość na podłogę???

Kurcze teraz to ja już sama nie wiem :bash:

J kupił wczoraj jeszcze jeden worek tej 110 już na podłogę :(.

Zobaczę jak to dzisiaj wygląda na tej próbce którą zrobiliśmy wczoraj, może lepiej pasuje?

Pestko te próbniki są do bani :sick:, jak przyłożyłam płytki podłogowe to odcieniami grały :yes:

A tu na żywo wyszło zupełnie co innego :sick:.

Ja jestem wyjątkowo przeczulona do barw i kolorów, więc mnie to jednak drażni.

I co tu zrobić?

Kupić ciemniejszą fugę tą 112?

Sama nie wiem :confused::confused::confused:

================================

Kurczę no ładnie te fugi wyszły, Aga nie wiem co Ci nie pasi. Białe odradzam :p

Nie wiem co ale mi nie pasują :(, czuję wewnętrznie że coś jest nie tak :p

Dziś zobaczymy jak białe wyglądają :)

==============================

hej aga kopę lat, idę nadrabiać u Ciebie a jest tego że ho ho!

Hej kochana :hug:

zauważyłam kiedyś że masz cudne widoki ze swojego domku, to juz taki teren trochę górzysty? wyżynny?

i zdjęcia plażowe cudne, laseczka ze ślicznymi synusiami do całowania

Zgadza się w końcu to Góry Świętokrzyskie :rolleyes:

=============================

Aguś

witam się oficjanie

po urlopowo :yes::yes:

kobitko ale ty robisz cudne foty

zamiast płacić za profesjonalna sesje sama pobaw sie w http://gify.magazynek.org/pictures/Postacie,%20zawody/Fotograf/005.gif

Na prawdę jesteś dobra i masz super sprzęt

Cześć kochana :hug:

Serio gadasz o tych zdjątkach :o ?, http://emoty.blox.pl/resource/blush.gif

Co do fug to się nie wypowiem bo chyba za bardzo się czepiasz jest oki

teraz przezywasz a za jakiś czas nawet nie będziesz na to zwracała uwagi no chyba ze przy szorowaniu :D:D( np dzisiaj kominiarz wszedł z buta na moje salony ja rozumiem że gosciom wszystko wolno ale sorki skoro facet widzi bagna przed domem mógłby się zlitować :mad::()

kominiarza powinnaś pogonić :mad:

wiem wiem łatwo się mówi bo mam to juz za sobą a pamiętam jak z powodu głupich fug spać nie mogłam

mimo że mam białe płytki nie odważyłam się dac białej fugi ale to ja

a ja staram się być w miarę możliwości praktyczna :yes:

wiesz jak u mnie z praktycznością :lol2:

Ale jak Yokasta pisze że się da mieć ładne białe fugi, to ryzykuję :lol:..........zresztą podwójnie bo na dole do dolnej łazienki idą na 100% białe,

ale cóż zrobić:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Aga

mam chwilkę bo J pojechał po gościów :wiggle:

serio o tych zdjątakach masz talent :rolleyes:

słuchaj co do próbników to weź na nie poprawke bo one przeważnie sa wybrudzone, zakurzone itp więc nie do końca sa adekwatne do tego co później na ścianie

ja mam na podłodze i na ścianie jasna szara fugę chyba ta 111

no i na podłodze jest siwa a na ścianie ciemniejsza intensywna

to samo z beżowa na dole tą przy emilach w spiżarce na ścianie jest fajna intensywna a na podłodze siwek

na początku kazałam skuwać fugę w kuchni bo kolor mi nie leżał a teraz mi to lata( samodzielnie dłubałam):lol2:

i tak się wszystko jednakowo usyfi

FUGI – kolor pod wpływem światła płowieje, a pod wpływem powietrza utlenia się. Te próbniki leżą w sklepie nie wiadomo jak długo. Przypuszczam, że oddają kolor w stopniu co najmniej niewystarczającym

Aga

mam chwilkę bo J pojechał po gościów :wiggle:

Kurcze to się minęłyśmy :(

Ja skrobnęłam posta i zaraz na budowę pojechałam..............

serio o tych zdjątakach masz talent :rolleyes:

zamierzam jeszcze dużo trenować :rolleyes:

słuchaj co do próbników to weź na nie poprawke bo one przeważnie sa wybrudzone, zakurzone itp więc nie do końca sa adekwatne do tego co później na ścianie

dlatego nie była zdziwiona jak mi wczoraj zupełnie coś innego na podłodze wyszło :sick:

ja mam na podłodze i na ścianie jasna szara fugę chyba ta 111

no i na podłodze jest siwa a na ścianie ciemniejsza intensywna

to samo z beżowa na dole tą przy emilach w spiżarce na ścianie jest fajna intensywna a na podłodze siwek

Już wiem po wczoraj, jak ta sama fuga na podłodze wyszła biała, a na ścianie szara :yes:

na początku kazałam skuwać fugę w kuchni bo kolor mi nie leżał a teraz mi to lata( samodzielnie dłubałam):lol2:

i tak się wszystko jednakowo usyfi

:lol2: :hug:

Aguś, jak dla mnie te fugi są OK.

Ale to Ty będziesz tam mieszkać. Skoro Ci nie pasują, to je zmień :)

Buziaki!

A zdjęcia robisz piękne :yes:

Dziś był kombinacji fugowych ciąg dalszy :lol2:, jeszcze z tydzień i może je dobiorę :lol2:

Dzięki za zdjęcia :yes:

Tyle rzeczy by człowiek chciał zgłębić, poduczyć się, ale kiedy będzie na to czas??? Mam nadzieję że nie dopiero po 60 ;)

FUGI – kolor pod wpływem światła płowieje, a pod wpływem powietrza utlenia się. Te próbniki leżą w sklepie nie wiadomo jak długo. Przypuszczam, że oddają kolor w stopniu co najmniej niewystarczającym

Zgadza się pesteczko :yes:

Ale mam nowego potencjalnego kandydata na szarą ścianę http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif

Nie wiem czy pisać, czy najpierw zobaczę jak wyjdzie :rolleyes:

Myślałam o nim na początku, ale jakoś J mi go wybił z głowy, kupię jutro małą paczkę i zobaczę jak wyjdzie :lol:

=======================================================

Jak wyżej napisałam mam nowego kandydata na szarą ścianę.

Jutro fotki z prób :).

Kto zgadnie jaki kolor :p?

Co do reszty ścian - idzie biała, już pewnie położona, bo jak wychodziliśmy z domu Marcin już śmigał po płytkach :).

Także jutro przeschnie i będzie widać efekty :)

Co do podłogi dalej walczę ze sobą i myślami.

Dziś fugi przeschły i ta ciemniejsza 113 zrobiła się ładniejsza :o, szara ;),

ta jaśniejsza 110 prawie biała...

Nie wiem czy nie kupić jeszcze koloru między nimi............kurcze nie myślałam że będę tyle dumać nad fugami :o:o:o

Zrobiłam zdjęcie to wklejam :p

http://i2.fmix.pl/fmi1306/9a9c0339000f24d8502bef94

Wczoraj jeszcze zapomniałam się pochwalić bateriami do dolnej łazienki,

przyszły przed naszym wyjazdem ale nie zdążyłam ich obejrzeć.

Wiem że fotki ze sklepów są ładniejsze,

i powiem Wam że cieszyłam się jak dziecko patrząc na nie

są śliczne i proporcjonalne :)

Umywalkowa

http://i2.fmix.pl/fmi905/ad1aea40002337ce502bf08d

I wannowa

http://i2.fmix.pl/fmi1580/36b3b1030022e59c502bf0c4

Nie za duże, nie za małe, w sam raz :wiggle:

Dziewczyny cieszę się że baterie się podobają :rolleyes:

Przyćmią urodą moje nieproporcjonalne za małe okno :lol2:

ucz się fugologii a ja będę od ciebie nauki pobierać :)

:lol2:

Co do fug na szarą ścianę - myślę o kolorze którego chyba nikt na fm nie ma http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif

Baterie cudne. Zazwyczaj nie lubię kanciastych, ale te są naprawdę świetne :yes:

PS. Ostatnio znajoma opowiadała mi jak to nie mogła się nadziwić, że jej inna znajoma (wykańczająca właśnie dom) przez 2 TYGODNIE wybierała baterie łazienkowe (a to taki "nieistotny" szczegół przecież). Ciekawe co by powiedziała na nasze fugowo-farbiane dylematy :rotfl:

Baterie cudne. Zazwyczaj nie lubię kanciastych, ale te są naprawdę świetne :yes:

One są właśnie takie uniwersalne, trochę klasyki w nóżce i nowoczesności w tym ala kwadratowym przekroju nóżki :rolleyes:

PS. Ostatnio znajoma opowiadała mi jak to nie mogła się nadziwić, że jej inna znajoma (wykańczająca właśnie dom) przez 2 TYGODNIE wybierała baterie łazienkowe (a to taki "nieistotny" szczegół przecież). Ciekawe co by powiedziała na nasze fugowo-farbiane dylematy :rotfl:

Można by wymieniać te nasze dylematy - każdy inny by się nieźle z tego uśmiał (np niektórzy mężowie :lol2:)

Kolorek się zgadza :lol:

Sama nie wiem czy będzie dobrze czy źle, jak machniemy parę płytek się okaże :)

Ale do tego pomysłu czuję trzepotanie serducha, a te szarości i biele nie zrobiły na mnie żadnego wrażenia :p

Aga, ty jesteś najbardziej nieprzewidywalną osobą na fm:rotfl:

Czerwone fugi?:o No nie wytrzymam:lol2:

Nie wiem jaki będzie efekt... nie umiem sobie wyobrazić, ale chciałam tylko ostrzec przed efektem "kibelka na stacji benzynowej" (sprzed 10 lat) - z tym mi się to na pierwszy rzut kojarzy;)... ryzykowne zadanie przed Tobą, ale jak Cię znam - podołasz :lol:

Baterie PRZE-ŚLI-CZNE:yes:

A kostka SUCHA faktycznie rewelacyjnie wygląda - już teraz wszystko rozumiem:) Bo byłam letko zdziwona tą żółcią ;)

Co do fug na szarą ścianę - myślę o kolorze którego chyba nikt na fm nie ma http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif

Kolorek się zgadza :lol:

To Cię zmartwię :p

Spirea ma: KLIK

Ale faktem jest, że to dość niespotykany kolor.

Do szarości może ciekawie wyglądać :rolleyes:

Najwyżej za jakiś czas wydłubiesz :rotfl: