Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Ja też się podpisuję pod Magdą:

1) uffff ;)

2) biała wyszła ekstra!

3) do szarych dałabym fugę szarą, jak najbardziej zbliżoną lub ciutkę jaśniejszą. Może zerknij na firmę Atlas. Ja mam jaśniutko szarą z tej firmy i jestem zadowolona, kolorek ładny i jak na próbniku. Nie wiem jak z jakością w porównaniu do mapei.

PS. Kibicuję na bieżąco, tylko coś mało się odzywam :bye:

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szara koniecznie. Może być ciemniejsza o ton lub 2, albo jaśniejsza.

Pani P dobrze pokazała, że ta czerwona fuga będzie się odbijać robić poświatę. Każdy kontrastowy kolor w kombinacji z błyszczącym tak działa. Rozmazane lusterko :wiggle:

Admete jakbyś chciała zrobić łazienkę opartą o dowcip, mogłabyś tę fugę in red dać. A na ścianie obok tapetę czarno białą – tę scenkę, którą opisałam. Czemu nie, jak się bawić to na całego :bye:

Two Magda Natalko Alu Ruby pestko mirelko Venusku - dzięki za głosik :hug:

Wybrana szara fuga :yes:

Na efekty jednak poczekamy, bo Marcin wyjeżdża na 2 tygodnie, więc wszystkie prace łazienkowe staną na ten czas :(

Za to od poniedziałku wraca drugi Marcin (wreszcie :sick:) i ruszą prace nad ścianami :wiggle:

ło matko :o,Aga myślałam ,że na zawał zejdę ,jak zobaczyłam tą czerwoną fugę :lol2:.Dobrze ,że już Ci przeszło ,waryjacie :hug:

To tak żeby nie było u mnie nudno :lol2:

PS. Kibicuję na bieżąco, tylko coś mało się odzywam :bye:

Ruby cieszę się że zaglądasz nawet tylko cichaczem :) :hug:

============================

A ja dzisiaj cały czas jaki mogłam spędzić przy komputerze spędziłam w poszukiwaniu placu zabaw i domków dla dzieci :lol:

Nadrabiając wątek Anetki natknęłam się na fantastyczny domek w podanym linku przez Ane3kę :)

Jeśłi dobrze doczytałam Anetka też taki planuje.

Jestem już po wstępnych rozmowach z firmą która je wykonuje

I zakochałam się.

Żeby nie było, że szukam go dla siebie (po części pewnie trochę tak jest :lol2:), mój Oskar uwielbia wszelakie domki i wiem że taki domek będzie w 100% wykorzystany :yes:

Oto domek :lol:

http://srvimg17.tablica.pl/images_tablicapl/13713841_1_644x461_domek-ogrodowy-dla-dziecka-domki-letniskowe-drewutnie-altany-wroclaw_rev003.jpg

Na działce obczaiłam miejsce na niego i obgadałam z panem od ogrodu podłoże na którym ma stanąć.

Zdecydujemy o wymiarach i zobaczymy kiedy się takiego dorobimy.

Nie wiem czy zdążymy w tym roku bo szkoda żeby stał całą zimę i się niszczył ;)

Ale dokładne wymiary i miejsce muszą być ustalone już w przyszłym tygodniu zanim panowie zaczną robić nawodnienie.

W internecie jak wiecie jest tego mnóstwo, ładnych, ciekawych mniej praktycznych ale jakże bajkowych......

Mam weekend żeby ostatecznie zdecydować, wybrać domek i odpowiednio przygotować na niego miejsce :)

Ten mi się jeszcze strasznie spodobał - taki trochę fikuśny :p

http://static.e-ogrodek.pl/articles/9041f_ogrodek-zdjecia_1_png_drewniane-domki-dla-dzieci_main.jpg

Pomogłybyście mi go zlokalizować?

Bo albo ja śłepa jestem, albo nie ma tam podanej strony skąd ten domek jest :(

Klikając w obrazek przejdziemy do strony gdzie znalazłam zdjęcie

A jakby tak kilka razy obrócili tą przyczepką?

:rotfl:

Do przyszłego roku włącznie ;), może by się wyrobili :lol2:

Gdyby był składany to może i było by to wykonalne :rolleyes:

Ja od razu pomyślałam że on jest w całości, bo ten domek który wkleiłam jako pierwszy jest składany u nich i przewożony w całości tylko dach jest osobno :o

Tylko J kręci nosem na to że on jest w "powietrzu" - a to cały jego urok :rolleyes:

Nic nie będziemy kombinować, bo zaraz od J po głowie dostanę.

Siedzę TUTAJ - mają niesamowite drewniane realizacje :o :o :o

Właśnie rozmawiam z J o kolorach elewacji.

Przyniósł mi próbnik w którym dosłownie jeden kolor się nadaje ;)

Także zadowolona wybrałam i cieszę się że problem z głowy :p, przed chwilą się przyznał że ma resztę próbników pracy gdzie jest srylion kolorów i że specjalnie wziął tylko ten w którym jest ta jedna pasująca próbka żebym nie marudziła i nie wybierała miesiąc ;)

Ja oczywiście chcę pozostałe próbniki do wglądu :lol2:

Admete, to ja jak zwykle... kij w mrowisko :rolleyes:

Kupiłam dziś 8-my numer DIY Majster, a tam 5 stron z domkami na drzewie nawet z rysunkami jak zrobić.

http://www.salonmeblowy.net.pl/akt,0,124/kilka-porad-jak-zbudowac-domek-na-drzewie-.ehtml

458_645.jpg 455_org.jpg

przed chwilą się przyznał że ma resztę próbników pracy gdzie jest srylion kolorów i że specjalnie wziął tylko ten w którym jest ta jedna pasująca próbka żebym nie marudziła i nie wybierała miesiąc ;)

Naiwny :rotfl:

Edytowane przez narendil

Admete, to ja jak zwykle... kij w mrowisko :rolleyes:

Kupiłam dziś 8-my numer DIY Majster, a tam 5 stron z domkami na drzewie nawet z rysunkami jak zrobić.

http://www.salonmeblowy.net.pl/akt,0,124/kilka-porad-jak-zbudowac-domek-na-drzewie-.ehtml

[ATTACH=CONFIG]131748[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]131751[/ATTACH]

Domek na drzewie byłby IDEALNY - to byłaby dopiero frajda dla maluchów :rolleyes:

ale nie mamy drzewa na działce :)

Ten pierwszy jest niesamowity :o - jak co najmniej domek dla gości :)

Naiwny :rotfl:

:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Jakie superowe te domki :rolleyes: śliczne. Pora się o jakieś małe baby postarać bo głupio będzie kupować domek dla futrzaka :p

Ta pierwsza willa na drzewie też niesamowita :wiggle: ale teraz rzadko kto ma od razu na działce drzewko pod jakąkolwiek chatkę, Trzeba zachować pomysł dla wnuków i już teraz zaplanować jakiś dąb w ogrodzie :)

Ja myślę już o domku dla wnuków, a u mnie największe drzewa to brzozy i dwie wierzby. Niezbyt jest na czym oprzeć. W tym Majstrze jest domek nasadzony na ścięte drzewo

IMG_2691.jpg

Zastanawiam się, czy w tartaku nie dałoby się dogadać, kupić szeroki pień i wkopać go solidnie

Jakie superowe te domki :rolleyes: śliczne. Pora się o jakieś małe baby postarać

yhmmmmmmmmmmmm :yes:

bo głupio będzie kupować domek dla futrzaka :p

:rotfl:

Ta pierwsza willa na drzewie też niesamowita :wiggle: ale teraz rzadko kto ma od razu na działce drzewko pod jakąkolwiek chatkę, Trzeba zachować pomysł dla wnuków i już teraz zaplanować jakiś dąb w ogrodzie :)

No właśnie a ja nie planuję nic wyższego niż 1,5 no może z 2 metry.

Także domek na drzewie odpada -chyba że w lesie im zrobimy :lol: - albo sami sobie zrobią - kto to wie jakie będą mieli zapędy i umiejętności.

Jak po tacie to nic z tego :lol2:

Ja myślę już o domku dla wnuków, a u mnie największe drzewa to brzozy i dwie wierzby. Niezbyt jest na czym oprzeć. W tym Majstrze jest domek nasadzony na ścięte drzewo

[ATTACH=CONFIG]131771[/ATTACH]

Zastanawiam się, czy w tartaku nie dałoby się dogadać, kupić szeroki pień i wkopać go solidnie

Też ciekawy :yes:, myślę że taki pień da się skombinować :)

ale nie ma to jak rozłożysta korona drzewa, domek ukryty w liściach :rolleyes: