admete 22.08.2012 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Aga jak możesz kliknij na konkurs i oddaj swój głos, mozna to robic codziennie. z góry dziękuję Dziś już oddałam O marmurach sie nie wypowiadam, natomiast ogród mnie sie osobiscie bardzo podoba tzn kostka, sama Ci zreszta ja polecałam tak mi sie wydaje polecałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 22.08.2012 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Dziewczynki mam do Was pytanko Jakie macie/planujecie listwy do paneli? Dziś wyszło jak podskoczyliśmy po wycenę naszych paneli na górę że z J podoba nam się zupełnie co innego Ja zakładałam białe - przynajmniej do pokoi chłopaków, J chce w kolorze paneli - szczególnie że mają dokładnie takie same kolory jak panele Z góry dziękuję za podpowiedzi Życzę wszystkim dobrej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 22.08.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Murek wygląda przepięknie!!!! Aguś, nic brukarzom na razie nie mów, nabierz wody w usta, przygotuj rachunek za parapety i w momencie rozliczenia za ścieżki odejmij całą kwotę i nie wymieniaj, postaw jakieś doniczki w to miejsce. Tak sobie myślę, jak ty plac zabaw dla dzieci urządzisz, domek- to chłopaki nie będą chcieli chodzić do przedszkola:lol2: Po co? W domu lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 22.08.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Listwy białe Nie podobają mi się te panelowe. Przypomnij, drzwi będą białe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 22.08.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Ja mam białe listwy, bo i drzwi białe, mi też nie podobają sie te rażąco sztuczne listwy panelowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 23.08.2012 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Listwy dopasuj do drzwi, właśnie pokaż jakie drzwi wybrałaś. Aguś- wczoraj wyłożyłam swój dekor, rezygnuję z białych, czarnych i ja mam 1 mkw do oddania ( jak ci zabraknie choćby 1 szt-to wiesz gdzie szukać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 23.08.2012 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 białe i tylko białe. Mi osobiście nie podobają się w kolorze paneli . Popracuj nad J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.08.2012 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Białe!!!! Ponadczasowe są. Plastiki panelowe brrrr. Lubię też kontrasty dlatego u nas drzwi brązowe a listwy białe;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 23.08.2012 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Aga jak wiem drzwi będziesz miała białe, nieprawdaż? Listwy bez względu na kolor drzwi białe, liczę na Twój dar przekonywania, więc chyba nie będziesz miała kłopotów z J. Plastikowe panelowe bardzo tandetnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 23.08.2012 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 (edytowane) Murek wygląda przepięknie!!!! . Murek dziękuję Aguś, nic brukarzom na razie nie mów, nabierz wody w usta, przygotuj rachunek za parapety i w momencie rozliczenia za ścieżki odejmij całą kwotę i nie wymieniaj, postaw jakieś doniczki w to miejsce. Natalko jak plamy nie zejdą to parapet do wymiany Daję jeszcze szansę panu od ogrodu na nowy specyfik Wczoraj zapomniałam podać nazwę tego środka który wypróbowałam i nie dał rady plamom na marmurze AKEMI Tak sobie myślę, jak ty plac zabaw dla dzieci urządzisz, domek- to chłopaki nie będą chcieli chodzić do przedszkola:lol2: Po co? W domu lepiej Oj mam nadzieję że aż tak im się nie spodoba Listwy białe Nie podobają mi się te panelowe. Przypomnij, drzwi będą białe? No niby białe Drzwi Na dole na pewno jakaś złamana biel, w kolorze szafek kuchennych ? - szafki będą miały zimny odcień, tak jak płytka podłogowa - i co wtedy listwy na całym dole w tym kolorze???? Bo drzwi będą tylko na holu. Ale chyba tak bo jak to się inaczej zgra? A na górze chciałam dać jasne szare - wtedy na holu takie same listwy, a jakie w pokojach - białe? Żeby uzyskać taki efekt jak tu, proste drzwi i proste listwy, dopasowane szarością do kamienia, kolor ścian - złamana biel idąca w kierunku beżu, zastanawiam się właśnie nad cieplejszym czy chłodniejszym odcieniem.......... http://i1.fmix.pl/fmi1092/a582f6e7001bf0324fe4bd36 Ja mam białe listwy, bo i drzwi białe, mi też nie podobają sie te rażąco sztuczne listwy panelowe... Okropne te listewecki Listwy dopasuj do drzwi, właśnie pokaż jakie drzwi wybrałaś. Natalko do góry takie jak wyżej, a na dół się jeszcze waham Jak przyjdzie do zamawiania będzie szybka decyzja Aguś- wczoraj wyłożyłam swój dekor, rezygnuję z białych, czarnych i ja mam 1 mkw do oddania ( jak ci zabraknie choćby 1 szt-to wiesz gdzie szukać) O muszę zajrzeć do Ciebie Czyli dobrze wygląda sama czarna płytka z dekorem? białe i tylko białe. Mi osobiście nie podobają się w kolorze paneli . Popracuj nad J. Będę http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif ============================= Ja od rana wertuję gazety, szukam w inspiracjach zapisanych na komputerku......czyli główka intensywnie pracuje nad kolorami ścian Mój pomysł na salon po nocy nabrał mocy którą wczoraj osłabił trochę tekst że mój salon to nie sala weselna Ale................chyba muszę się Was mimo wszystko doradzić, bo mały strach przed wtopą jest. Znajdę chwilę to wyjaśnię Miłego poranka życzę............ Edytowane 23 Sierpnia 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 23.08.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 ale bo nie doczytałam ... jaki kolor chcesz w salonie ?? (tzn co to znaczy sala weselna) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 23.08.2012 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Wiesz co chodzi o lamperie Muszę sobie to najpierw dokładnie rozrysować, żeby umiejscowić telewizor. Ale myślałam o czymś takim http://i3.fmix.pl/fmi475/5af3a25b002ae5794fe4bba2 Tylko w takich kolorach http://i2.fmix.pl/fmi1045/2d15195b002aaee14fe4bbcd Czyli obudowa kominka ciemniejsza i reszta ścian jasna ale z ciemnymi lamperiami. W sumie lamperie byłyby na dwóch ścianach, na ścianie z telewizorem i na ścianie z kominkiem. I jak dobry pomysł czy nie? Czy byłoby już tego wszystkiego za dużo :confused: Albo lamperie w tym samym kolorze co ściany i tylko kominek na ciemniejszym tle http://i1.fmix.pl/fmi610/418cc722000206eb4f215263 Tutaj np są kwadraty z lamperii różnych wielkości - coś takiego rozrysowałabym u mnie. Czy już nie kombinować i tylko pomalować ściany? Dziewczynki wypowiedzcie się? Bo jeśli będziecie na tak będę robić shrekowe oczy do forumowych wróżek wyczarowujących wizualki. Muszę szybko podjąc decyzję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 23.08.2012 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Mnie akurat takie wykończenie ścian kojarzy się tylko i wyłącznie z klasycznymi stylowymi wnętrzami, dlatego byłam wczoraj zniesmaczona takim porównaniem i to u mnie domu A teraz zaczęły mi się podobać we wnętrzach gdzie się łączy klasykę z nowoczesnymi akcentami. W takim nowoczesnym wydaniu fajnie przełamują powagę wnętrza. A Wy co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 23.08.2012 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Mam jeszcze taką fotkę, którą już kiedyś wklejałam.Z początku miały być pasy, tylko myślałam o poziomych.... http://i2.fmix.pl/fmi899/7ea7c075001b46794f21624d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 23.08.2012 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 no, moje zdanie pewnie wiesz jakie jest . Ja nie lubię takiego przeładowania. Poza tym - patrzę na to praktycznie - KURZ. Ale to Ty masz się dobrze czuć w tym salonie. Poczekaj co powiedzą dziewczyny lubujące się bardziej w takich wnętrzach (nie jestem tutaj dobrym doradcą, ja lubię minimalizm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 23.08.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Ja wróce do listew bo na lamperiach się nie znam Listwy na dole w części otwartej (bez drzwi wew) mam białe. Tam gdzie drzwi wew (u mnie orzechowe) tam i listwy w tym kolorze . Jedyny wyjatek zrobiłam w pokojach dziewczynek bo cos mi tam nie leżały te ciemne i tez dałam białe. Z wyboru jestem bardzo zadowolona a tez miałam róznego rodzju obawy..... Ja mam listwy drewniane klejone robione na zamówienie u stolarza . Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 23.08.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Aga, skoro nie masz nic już do stracenia, wypróbuj jeszcze środek o nazwie Sarsil Czyścik, Środek do chemicznego czyszczenia elewacji. On sprawił, że u mnie zniknęły plamy na tarasie po tych dębowych wiórach. Co prawda pisze na opakowaniu, żeby delikatnie sprawdzać na polerowanych elementach, ale zamiast od razu wymieniać myślę, że warto spróbować. A odnośnie listew. Nie wszystkie panelowe listwy są plastikowe i sztucznie wyglądają. Ja planuję w pokojach położyć te dedykowane do paneli, ale one wyglądają tak:http://www.classen.pl/files/temp/floor-pict-big/1342093959_700_500_listwy1.jpgW hallu i wszędzie na dole będą albo białe albo ciemne - pod kolor drzwi. Nie wiem jakie listwy mają w komplecie te Twoje panele, ale jeśli są to listwy mdf w tej samej okleinie, co panel - to wygląda to naprawdę ok (osobiście widziałam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 23.08.2012 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 no, moje zdanie pewnie wiesz jakie jest . . wiem Poza tym - patrzę na to praktycznie - KURZ. To fakt Ale to Ty masz się dobrze czuć w tym salonie. Poczekaj co powiedzą dziewczyny lubujące się bardziej w takich wnętrzach (nie jestem tutaj dobrym doradcą, ja lubię minimalizm) Czekam cierpliwie ------------------------------------------ Ja wróce do listew bo na lamperiach się nie znam Listwy na dole w części otwartej (bez drzwi wew) mam białe. Tam gdzie drzwi wew (u mnie orzechowe) tam i listwy w tym kolorze . Jedyny wyjatek zrobiłam w pokojach dziewczynek bo cos mi tam nie leżały te ciemne i tez dałam białe. Z wyboru jestem bardzo zadowolona a tez miałam róznego rodzju obawy..... Ja mam listwy drewniane klejone robione na zamówienie u stolarza . Pozdr. Kiniu dzięki bardzo za te wiadomości --------------------------------- Aga, skoro nie masz nic już do stracenia, wypróbuj jeszcze środek o nazwie Sarsil Czyścik, Środek do chemicznego czyszczenia elewacji. On sprawił, że u mnie zniknęły plamy na tarasie po tych dębowych wiórach. Co prawda pisze na opakowaniu, żeby delikatnie sprawdzać na polerowanych elementach, ale zamiast od razu wymieniać myślę, że warto spróbować. . Zapisuję Wypróbuję A odnośnie listew. Nie wszystkie panelowe listwy są plastikowe i sztucznie wyglądają. Ja planuję w pokojach położyć te dedykowane do paneli, ale one wyglądają tak: http://www.classen.pl/files/temp/floor-pict-big/1342093959_700_500_listwy1.jpg W hallu i wszędzie na dole będą albo białe albo ciemne - pod kolor drzwi. Te co wkleiłaś wyglądają ok Nie wiem jakie listwy mają w komplecie te Twoje panele, ale jeśli są to listwy mdf w tej samej okleinie, co panel - to wygląda to naprawdę ok (osobiście widziałam) To mdf, ale te listewki są malutkie i naprawdę nie zrobiły na mnie wrażenia . Będę zgłębiać temat Ale skłaniam się ku białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 23.08.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Problem z listwami całkiem jak u mnie Ja najbardziej kcem białe i podobają mi się białe, ale sama już nic nie wiem Co do lamperii to chyba rzeczywiście trzeba by ustalić jak ma całościowo to wnętrze wyglądać żeby nie przeładować. Jaka kanapa, fotele, stolik, jeżeli to będzie w miarę spokojne to lamperie powinny być ok. Na zdjęciu powyżej ładnie to wygląda lamperie są w kolorze ściany, kanapy są w spokojnej dopasowanej kolorystyce, narożnik chyba nawet ma bardziej kanciasty/nowoczesny kształt, tylko krzesełka przy stole są mocniejszym akcentem podkreślającym styl wnętrza. Nie wiem dokładnie jaki jest plan u Ciebie? Masz już jakieś mebelki na oku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 23.08.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 aguś , z tym specyfikiem to szkoda ,że tak wyszło ,bo już myślałam ,że będzie skuteczny.Ja tak jak Ci pisałam przetestowałam już wile i nic nie działało ...może tylko z lekka plamy się stonowały. w takim razie szukamy dalej ,a jak nic nie pomoże to przy następnym remoncie zdecyduję się na powtórne szlifowanie... Co do lamperii to powiem Ci ,,że ja nie bardzo za nią przepadam.. no chyba , że jest drzewniana...:Dco wcale nie znaczy ,że ona źle wygląda ,ale tak jak pisze Two,trzeba mieć już wszystko dokładnie zaplanowane ,bo pożniej ustawienie chociażby komody czy konsolki może spowodować katastrofę, zakłócić całą harmonię wnętrza.Dobrze to przemyśl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts