narendil 23.08.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Aga, dom weselny to Ci na pewno nie wyjdzie. Nie te kolory Albo to ja w dziwnych bywałam Ale muszę przemyśleć Twoje lamperie. Z jednej strony mi się podobają, ale z drugiej, chyba już się pogubiłam co u Ciebie będzie Ta inspiracja z tv też zwróciła swego czasu moją uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.08.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Aguś a ja jestem pewna jak to zrobić. Daj lamperie + delikatną tapetę w tych samych odcieniach (zobacz jak u Zetówny ślicznie to wyszło). Dla mnie bardzo elegancko wygląda ściana i lamperia w tym samym kolorze, jest podkreślony klasyczny styl ale nie atakuję on ze wszystkich stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 23.08.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Aguś-a czy ty nie chciałaś dać tapety z buźkami w salonie? I na nią chcesz lamperię.... Bo tera nie bardzo rozumiem, gdzie ta lamperia ma być Na ostatniej wizce lamperia jest bardzo delikatna i fajnie wygląda, bo prawie jej nie widać. Dziewczyny-no to wypowiedzcie się jakie listwy są najlepszejsze? MDF, NMC czy drewniane malowane ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 23.08.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Hej Aguś ja tylko na chwilkę i z doskoku, bo nie bardzo mam czasu na nadrabianie:( Piękne murki Ci powstają Odnośnie listew, to jeżeli drzwi będą białe, to listwy raczej też. Ja mam panelowe i powiem Ci, ze wyglądają bardzo szlachetnie, a nie tandetnie. Kiedyś wstawiałam dla dziewczyn fotki- mają 10 cm. Wszystko zalezy jakieś jakości i w jakiej cenie są panele. Teraz odnośnie materiału- odrazam Ci drewno w 100%- mialam piękne wysokie dębowe listwy w starym mieszkaniu i w dodatku byly klejone do ściany- KOSZMAR:sick: Drewno mocno pracuje, ściana też, klej ściąga i w efekcie nad listwami tynk pękal i się kruszył Także reasumując klejenie też Ci odradzam. Teraz mam z mdf-u mocowane zaczepami do ściany i mam święty spokój od ponad 2 lat:yes: Z lamperiami moim zdaniem ostrożnie, bo są bardzo zobowiązujące. Mam nadzieję, ze pomogłam:D Mua:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.08.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 o Agawi ładne te listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 23.08.2012 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Problem z listwami całkiem jak u mnie Ja najbardziej kcem białe i podobają mi się białe, ale sama już nic nie wiem Two to możemy iść razem na zakupy listwowe Co do lamperii to chyba rzeczywiście trzeba by ustalić jak ma całościowo to wnętrze wyglądać żeby nie przeładować. Jaka kanapa, fotele, stolik, jeżeli to będzie w miarę spokojne to lamperie powinny być ok. Ogólnie to wiem jak ma być - i jeśli chodzi o kolorystykę to będzie podobnie jak na zdjęciu o którym piszesz. Czyli jasne kanapy, jasna szafka pod tv, a stolik się jakoś dobierze Myślałam ewentualnie o fotelu w innym kolorze, ale bez szaleństw. Kanapy na pewno klasyczne czyli chesterki (lub coś podobnego ) I tyle nic tam więcej póki co nie będzie bo nie ma tak naprawdę gdzie Dobrze dla mnie i dla sprzątania Może między kominkiem a ścianą tv dam jakąś małą komódkę czy mini barek, ale muszę pomyśleć.. Czyli jedynymi meblami w salonie będą dwie kanapy, fotel z podnóżkiem, stolik i szafka pod tv. Szafka chyba w połysku, ale b. prosta forma. Mocnym akcentem będzie ciemna podłoga, więc ,meble muszą być jasne żeby ją rozjaśnić. Dziś byłam wybierać farby i ściany w salonie też będą prawie biale tylko na kominku dam chyba coś ala taupe W poniedziałek ostatecznie z próbnikiem dobiorę do marmuru na kominku. Czyli mamy białe ściany, jasne meble wypoczynkowe, jakiś nie rzucający się w oczy stolik i ciemną podłogę. Do tego jakiś kolor przełamujący wszystko jak na zdjęciu ze ścianą w paski - może nawet fiolet? w postaci fotela, poduszek Na zdjęciu powyżej ładnie to wygląda lamperie są w kolorze ściany, kanapy są w spokojnej dopasowanej kolorystyce, narożnik chyba nawet ma bardziej kanciasty/nowoczesny kształt, tylko krzesełka przy stole są mocniejszym akcentem podkreślającym styl wnętrza. Nie wiem dokładnie jaki jest plan u Ciebie? Masz już jakieś mebelki na oku? Czyli efekt powinien być podobny jak na opisanym przez Ciebie zdjęciu ------------------------------------------ aguś , z tym specyfikiem to szkoda ,że tak wyszło ,bo już myślałam ,że będzie skuteczny.Ja tak jak Ci pisałam przetestowałam już wile i nic nie działało ...może tylko z lekka plamy się stonowały. w takim razie szukamy dalej ,a jak nic nie pomoże to przy następnym remoncie zdecyduję się na powtórne szlifowanie... . To może i ja każę panom zeszlifować ten parapet? Taki zabieg usunie na 100% plamy? Nie wiem jak głęboko one się wżerają Co do lamperii to powiem Ci ,,że ja nie bardzo za nią przepadam.. no chyba , że jest drzewniana...:Dco wcale nie znaczy ,że ona źle wygląda ,ale tak jak pisze Two,trzeba mieć już wszystko dokładnie zaplanowane ,bo pożniej ustawienie chociażby komody czy konsolki może spowodować katastrofę, zakłócić całą harmonię wnętrza.Dobrze to przemyśl.. O mebelkach napisałam wyżej Ciągnie mnie do tych lamperii............. ------------------------------------- Aga, dom weselny to Ci na pewno nie wyjdzie. Nie te kolory Albo to ja w dziwnych bywałam Ale muszę przemyśleć Twoje lamperie. Z jednej strony mi się podobają, ale z drugiej, chyba już się pogubiłam co u Ciebie będzie Ta inspiracja z tv też zwróciła swego czasu moją uwagę. Pamiętasz, chciałam jeszcze schować tv w zabudowie - żeby wyglądał jak obraz, ale już bez ramy. Ale jeśli chcę tam drzwi zlicowane ze ścianą nie wiem czy jest to technicznie wykonalne. Jutro albo w poniedziałek jedziemy je zamawiać więc wtedy będę wiedzieć na czym stoję. ------------------------------------ Aguś a ja jestem pewna jak to zrobić. Daj lamperie + delikatną tapetę w tych samych odcieniach (zobacz jak u Zetówny ślicznie to wyszło). Dla mnie bardzo elegancko wygląda ściana i lamperia w tym samym kolorze, jest podkreślony klasyczny styl ale nie atakuję on ze wszystkich stron Czyli Ty nie byłabyś żeby malować te lamperie na kolor którym pomalowany jest kominek? Na tapetę J już się nie zgodzi -------------------------------------- Aguś-a czy ty nie chciałaś dać tapety z buźkami w salonie? I na nią chcesz lamperię.... Bo tera nie bardzo rozumiem, gdzie ta lamperia ma być Tapeta z buźkami będzie na ściance w jadalni - czyli nie widoczna z salonu . Na ostatniej wizce lamperia jest bardzo delikatna i fajnie wygląda, bo prawie jej nie widać. ------------------------------------ Hej Aguś ja tylko na chwilkę i z doskoku, bo nie bardzo mam czasu na nadrabianie:( Cieszę się że zajrzałaś Piękne murki Ci powstają A dziękuję Odnośnie listew, to jeżeli drzwi będą białe, to listwy raczej też. Ja mam panelowe i powiem Ci, ze wyglądają bardzo szlachetnie, a nie tandetnie. Kiedyś wstawiałam dla dziewczyn fotki- mają 10 cm. Wszystko zalezy jakieś jakości i w jakiej cenie są panele. [ATTACH=CONFIG]132746[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]132747[/ATTACH] Twoje listwy są piękne I ja już wiem co mi się w tamtych nie spodobało - ich wysokość. Były niziutkie, a wiadomo że my na forum się lubujemy w wyższych Teraz odnośnie materiału- odrazam Ci drewno w 100%- mialam piękne wysokie dębowe listwy w starym mieszkaniu i w dodatku byly klejone do ściany- KOSZMAR:sick: Drewno mocno pracuje, ściana też, klej ściąga i w efekcie nad listwami tynk pękal i się kruszył Także reasumując klejenie też Ci odradzam. Teraz mam z mdf-u mocowane zaczepami do ściany i mam święty spokój od ponad 2 lat:yes: Z lamperiami moim zdaniem ostrożnie, bo są bardzo zobowiązujące. Mam nadzieję, ze pomogłam:D Mua:hug: Pomogłaś dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 23.08.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Zdecydowanie Dodatkowo jeżeli chcesz dać taupe kominek to już wystarczy, moim zdaniem podkreśla się jedną rzecz, a nie tak "na bogato" wszędzie i na każdej ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 23.08.2012 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Zdecydowanie Dodatkowo jeżeli chcesz dać taupe kominek to już wystarczy, moim zdaniem podkreśla się jedną rzecz, a nie tak "na bogato" wszędzie i na każdej ścianie Też się boję tego koloru.............ale z drugiej strony strrrrrrrrrrrrrrrasznie mi się podoba na tym zdjęciu Tylko tak naprawdę podoba mi się w tym zestawie - ciemna ściana a białe lamperie - a u mnie będzie biała ściana - więc chyba idąc tym tropem jeśłi je dam to faktycznie jasne - w kolorze ściany Dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 23.08.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Aguś - moje listwy sa drewniane na bazie sklejki stolarskiej. Czyli rdzeń mojej listwy jest z klejonych kawałków chyba sosny a potem jest obłozony 1,5mm warstwą dębu . Tak mniej więcej wygląda ich przekrój: http://img17.imageshack.us/img17/1813/plytastolarska2.jpg Uploaded with ImageShack.us Ma to zapobiec skręcaniu sie listew i odchodzeniu ich od ściany . Bo njiestety często się zdarza tak jak agawi pisze że pracująca listwa odrywa się od ściany razem z tynkiem i akrylem Moje listwy są do ścian kołkowane (tak sprytnie, że nie widac miejsc mocowania) i dodatkowo podsmarowane klejem. Póki co nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 23.08.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Aga, u mnie listwy będą białe drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 23.08.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Moje listwy są do ścian kołkowane (tak sprytnie, że nie widac miejsc mocowania) i dodatkowo podsmarowane klejem. Póki co nic się nie dzieje Też tak mam i nic się nie dzieje.. Dobry wieczór i dobra noc... pomimo urlopu to na fm coś brakuje czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 24.08.2012 03:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Aguś - moje listwy sa drewniane na bazie sklejki stolarskiej. Czyli rdzeń mojej listwy jest z klejonych kawałków chyba sosny a potem jest obłozony 1,5mm warstwą dębu . Tak mniej więcej wygląda ich przekrój: http://img17.imageshack.us/img17/1813/plytastolarska2.jpg Uploaded with ImageShack.us Ma to zapobiec skręcaniu sie listew i odchodzeniu ich od ściany . Bo njiestety często się zdarza tak jak agawi pisze że pracująca listwa odrywa się od ściany razem z tynkiem i akrylem Moje listwy są do ścian kołkowane (tak sprytnie, że nie widac miejsc mocowania) i dodatkowo podsmarowane klejem. Póki co nic się nie dzieje Kinia dzięki za opisik. Powiem Ci że nie słyszałam o takich listwach , albo wpuściłam jednym a wypuściłam drugim uchem A teraz jak temat listew na tapecie to się temat drąży http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/school/smileys-school-116162.gif ---------------------------------- Ja tak ekspresem Murek piękny Listwy wybrałabym białe ,z mdf-u Dobrej nocki Dzięki za głosik --------------------------------------------- Aga, u mnie listwy będą białe drewniane. Dzięki -------------------------------------- Też tak mam i nic się nie dzieje.. Dobry wieczór i dobra noc... pomimo urlopu to na fm coś brakuje czasu Hej Beatko tak to jest z urlopami Co do tego mocowania listew to Marcin też wspominał o kołkach . Ma doświadczenie z różnymi wykonawcami po których musiał poprawiać robotę. Ostatnio zrywał listwy które montażysta przyczepił zszywkami ----------------------------------- My dzisiaj jedziemy do Radomia zobaczyć nasz front kuchenny - mam nadzieję że będzie cudowny , piękny i wspaniały i puścimy kuchnię do roboty Z początkowych planów miała być na koniec sierpnia Ale takie życie. Na jutro jestem umówiona z jeszcze innym stolarzem, który ma nam wycenić wszystkie szafy. Bo wyceny od pana od kuchni są kosmiczne :o:o. Napiszę parę Np szafa do chłopaków pod skosami (sztuk 2 ) każda za 8 tyś szafka do łazienki bez blatu 193 cm wysoka na 85 cm gł 60 - 3 tyś Szafa wiatrołap - 2,5 m długa 5,5 tyś A może jak jestem już w tym temacie zapytam ile Was kosztowały takie rzeczy? Żebym wiedziała w jakich przedziałach mam się targować Wiem żeszafy do chłopaków na pewno z pół ceny co pan wyskoczył Miłego dnia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 24.08.2012 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Aguś - moje szafki łazienkowe 80+80 podumywalkowa+40 na kosz do pranie wyceniona na 2600, 2 szafki nad geberitem 1400, blat z rausolidu biały 8cm szerokości ( jak umywalka) 1400. Łącznie 5400, wynegocjowana cena ostateczna 5000zł .Wszystkie fronty-biały lakier, wysoki połysk. A dodam, że twoja inspiracja jest czadowa:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 24.08.2012 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 My mamy z mdf-u, klejone. Przeszło rok minął i jest oki, Nie odchodzą, nie skręcają. I są twarde (to ich zaleta w porównaniu z drewnem podobno). Tyle razy waliłam w nie odkurzaczem i nic. Robił mój stolarz na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 24.08.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Moje też nie były tanie :/ Np. 4 fornirowane szafki do górnej łazienki (2 szt 65x120 - po obu stronach wanny + nad geberit 150x85 + pod umywalki 170x36) kosztowały nas ok 9 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 24.08.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 moja szafa w wiatrołapie : 290/250cmz lacobelu : 3750wersja lakierowana na wysok połysk : 3500 Szafki łazienkowe pod umywalki , szerokie na 75cm, sztuk 2 + szafka komin szeroka na 50 wysoka na 220 = 3500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 24.08.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 o ludzie to ja mam chyba po taniości. W dolnej łazience szafka w fornirze palisander naturalny + lakier wysoki połysk obstawiam że jakieś 1000 zł, wymiar 100 x 30 -40. Szafka szufladowa w łazience górnej + szafa pod skosem - 3000 zł. Szafa wymiary ok 80 x 210 + szafka 140-150 x 90. Mdf kremowy gładki Szafa na wiatrołapie biały lakier wysoki połysk 280 x 160 = 3300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 24.08.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 A mówią, że to w Warszawie drogo http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 24.08.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Cześć Aguś Miłej wycieczki, pięknych frontów i niskich cen życzę Zrób jakieś fotki dla nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 24.08.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Aguś, mnie się lamperie podobają, bo fajnie definiują przestrzeń. Co do sali weselnej, to - jak zawsze - wszystko zależy od umiejętności projektanta. Jakoś o Ciebie jestem dziwnie spokojna Wrzucam Ci swoje inspiracje - coś podobnego mam zamiar zrobić u siebie, na kłopotliwej ścianie w jadalni . Nie lubię, jak pod obrazami jest pusta ściana, a na postawienie komody nie ma miejsca, więc lamperia rozwiązałaby mi ten problem (mam nadzieję) http://media-cache-ec3.pinterest.com/upload/101401429079545713_s1RpiMBN_c.jpg http://media-cache-lt0.pinterest.com/upload/36451078203511765_0nXWPCwD_c.jpg http://media-cache-lt0.pinterest.com/upload/285486063848900108_IIo42QlF_c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts