Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:rotfl::rotfl::rotfl:

:lol:

Ło raju wizytacje mieszkania, jak ja tego nie znosiłam :sick: Współczuje bo to wkurzający czas :hug:

A do tego trzeba to zgrać z drzemkami Igora :bash:

I ten bałagan w tym małym mieszkanku pojawia się znikąd :o :o :o

Ale pierwsza wczorajsza oferta była tak niska i tak absurdalna że nie wiem czy robić tak :sick: czy tak :lol2:

Pani dała oczywiście dużo mniejszą kwotę - cały ogród bym roślinami obsadziła ;) i chciała mieszkanie już od października pod wynajem dla studentów.

I już nie wiem od kogo wyszła propozycja (była z pośrednikiem)

wynajmu naszego mieszkania od niej przez nas do czasu wyprowadzki :rotfl:

Coś czuję że będzie wesoło :lol2:

Ale pierwsza wczorajsza oferta była tak niska i tak absurdalna że nie wiem czy robić tak :sick: czy tak :lol2:

Pani dała oczywiście dużo mniejszą kwotę - cały ogród bym roślinami obsadziła ;) i chciała mieszkanie już od października pod wynajem dla studentów.

I już nie wiem od kogo wyszła propozycja (była z pośrednikiem)

wynajmu naszego mieszkania od niej przez nas do czasu wyprowadzki :rotfl:

Coś czuję że będzie wesoło :lol2:

Nie za bardzo rozumiem o co chodzi, to Ty chcesz mieszkanie wynająć, czy sprzedać Oj nie kumata jestem :lol2:

W mieszkaniu tez masz ogród??????????????

No chyba mam jakieś spowolnione myślenie :(

Nie za bardzo rozumiem o co chodzi, to Ty chcesz mieszkanie wynająć, czy sprzedać Oj nie kumata jestem :lol2:

O co chodzi z ogrodem, to też nie do końca załapałam :rolleyes:

Ale z mieszkaniem, to chyba wiem:

Aga sprzedaje.

Pani chciała kupić, już teraz zaraz.

I wynająć Adze z rodziną.

:rotfl:

Dobrze zrozumiałam?

O co chodzi z ogrodem, to też nie do końca załapałam :rolleyes:

Ale z mieszkaniem, to chyba wiem:

Aga sprzedaje.

Pani chciała kupić, już teraz zaraz.

I wynająć Adze z rodziną.

Dobrze zrozumiałam?

tak chyba Pani chciała zrobić...a z ogrodem to chyba ta mniejsza kwota na ogród by wystrczyła...a chyba są jakies jeszcze dodatkowe plany na resztę sumki :cool: Edytowane przez ivy17

A mi się wydaje ,że pod kątem handlowym teraz jest sprzedać mieszkanie najlepiej ....

Po wakacjach rynek ewidentnie ożył :yes:

I przez najbliższe 2-3 miesiące będzie bum zakupowy, potem uśpienie rynku , który obudzi się dopiero na wiosnę kwiecień... maj ...

Przynajmniej tak wynika z moich osberwacji sprzedażowo- zakupowo - handlowych ;)

Co nie oznacza,ze poza bumem nie można sprzedac nieruchomości, tak sie sprzedał nasz poprzedni dom, w lutym ;)

Ale warto teraz wystawiac nieruchomość , bo później jest znacznie mniej chętnych osób ;)

Buziaki :hug:

Nabywcy naszego mieszkania właśnie niedawno oznajmili, że przepłacili grubo u nas ;) No cóż... ryzykowaliśmy jednakowo: i oni i my, więc nie do nas pretensje... Ale to by potwierdzało słowa Anety niestety. Z tym, że trudno przewidzieć kiedy nastąpi przełom i ceny znów pójdą w górę. Równie dobrze tendencja spadkowa może trwać jeszcze dłuuugo.

Pewnie wiele zależy od regionu, ale u nas (Górny Śląsk) ceny mieszkań od marca mocno spadły...

No, ja nie wiem gdzie tu racja. Sąsiad tuż za płotem ma 5 działek po 3000m2 wystawionych na sprzedaż od 5 lat, ostatnio po 140 zł/m2. Ja myślę, że go pogięło i za chińskiego... nie sprzeda.

Moja córa z narzeczonym kupili ostatnio 17,500m2 ze 100m2 domkiem (do zamieszkania na tymczasem), rzeczką stawem z wyspą za 450 tys.

w mojej okolicy jest kilka zupełnie przeciętnych domów do kupienia za tak niebotyczne ceny (15-24 mln), że nie wiem o co wlaścicielom chodzi. Ale są i inne, ciekawe z charakterem i ładnym ogrodem za dużo niższe ceny. Wszystko stoi i czeka, a chętnych nie ma.

Alu moja wina, bo jak zwykle moje skróty myślowe namieszały w poście ;)

Aniu Ivy dzięki za rozszyfrowanie :lol2:

Różnica między naszą ceną za mieszkanie a tym co pani chciała nam zapłacić to 25 tyś :sick:,

także spokojnie bym mogła kupić wszystkie rośliny do ogrodu i nie jakieś tam drobinki tylko duże okazy....:cool:

Wiadomo że z ceny na pewno coś zejdziemy - ale nie aż tyle :jawdrop:

Aga . jeśli możesz ,to się ze sprzedażą wstrzymaj...teraz to jest chyba najgorszy okres na sprzedaż mieszkania....;)

Beatko nie możemy, bo już w tej chwili nic nie mamy :(

Albo sprzedamy, albo pożyczymy albo przesuwa nam się termin przeprowadzki :(

Mieszkanie to akurat kuchnia, cały sprzęt do niej, drzwi, meble szafy .................

także jutro wielkie sprzątanie i cykam zdjęcia kuchni i dużego pokoju i wklejam gdzie się da i czekamy na kupca :)

--------------------------------------

Ale poczulibyście się jak studenci :lol2:

dobre:lol2::lol2::lol2:

no no nie ma to jak pomysł :lol2:

http://emoty.blox.pl/resource/mixedsmiley042.gif

Karolinko :hug:

Jak napisałam wyżej my musimy sprzedać :yes:

więc nie liczymy na najwyższą kwotę jaką moglibyśmy dostać za to mieszkanie ,

jakbyśmy mieli czas na przebieranie i czekanie na dobrą ofertę :)

Oby ktoś się znalazł

Justynko nie miałam czasu dziś sprawdzić tej ściany pod kinkiety, ale mam go zapisanego

nie zginie :no:

Dziękuję :hug:

Dzwoniłaś do Ani?

Karolina tak naprawdę sprzedać można zawsze...kwestia satysfakcjonujacej ceny jedynie pozostaje....

Dokładnie Anetko :yes:

My nie mamy co wybrzydzać, na gwałt potrzebujemy gotówki :(

Pewnie wiele zależy od regionu, ale u nas (Górny Śląsk) ceny mieszkań od marca mocno spadły...

A my się nawet nie orientowaliśmy.

Na bieżąco byłam z 5 lat temu jak sprzedawaliśmy moje stare mieszkanie a w zamian chcieliśmy 2 kawalerki - udało się niestety znaleźć tylko jedną bo taki był wtedy szał na nie.

W tej chwili chyba już nie do kupienia ;)

Dlatego taki metraż jak mamy mam nadzieję jest chodliwy :)

No, ja nie wiem gdzie tu racja. Sąsiad tuż za płotem ma 5 działek po 3000m2 wystawionych na sprzedaż od 5 lat, ostatnio po 140 zł/m2. Ja myślę, że go pogięło i za chińskiego... nie sprzeda.

Moja córa z narzeczonym kupili ostatnio 17,500m2 ze 100m2 domkiem (do zamieszkania na tymczasem), rzeczką stawem z wyspą za 450 tys.

w mojej okolicy jest kilka zupełnie przeciętnych domów do kupienia za tak niebotyczne ceny (15-24 mln), że nie wiem o co wlaścicielom chodzi. Ale są i inne, ciekawe z charakterem i ładnym ogrodem za dużo niższe ceny. Wszystko stoi i czeka, a chętnych nie ma.

Pestko zakup Twojej córy :jawdrop:

A skąd takie różnice???? sama się często zastanawiam słysząc o niektórych ofertach :sick:

Ja myślę, że takie wysokie ceny stawiaja ludzie, którym wcale nie zalezy na szybkiej sprzedaży, po prostu czekaja na sprzyjające warunki, że ktos to kupi za właśnie taką cenę. Kiedys sie tym interesowałam i miałam koleżankę w biurze nieruchomości i ona mi o tym powiedziała. Zresztą czasami mozna przy sprzyjających okolicznosciach super sprzedac dom/mieszkanie. Tak zrobil np mój znajomy, który mieszkał w centrum Gdyni wtrzypokojowym mieszakniu, ale zachcialo mu się domku i zobaczył taki wymarzony w stanie surowym zamkniętym z piekna dzialka itd. Postanowił wystawic swoje mieszaknie na sprzedaż za dużo większa sumę na jaką chodziły takie mieszakania w tym czasie, zeby móc kupić ten wymarzony domek, I wyobraźcie sobie w ciągu tygodnia znalazł sie kupiec, który za gotówkę bez mrugnięcia oka kupił jego mieszkanie :)

Nigdy nic nie wiadomo :yes:

Aga a Ty tez się nie martw jak sama mówisz na kawalerki zawsze jest największy popyt, wiec glowa do góry , z pewnościa Ci się uda sprzedać za dobra cenę. I powiem Ci ja bym nie korzystała z pośrednika, tylko dała sama ogłoszenie w domiporta.pl., gratka.pl Pośrednik zrobi to za Ciebie i tylko weźmie pieniądze. I tak musisz byc przy pokazywaniu mieszkania :)

Ok Justynko :)

Dam znać że zadzwonisz później.

Alu czyżbym znowu coś pokręciła :(

Już prostuję :)

My mamy 2 pokojowe mieszkanko - 41 m2

Pośrednikiem jest znajomy męża, jeśli tylko kogoś znajdzie - to pal licho ten jeden procent.

A swoją drogą dam ogłoszenia wszędzie gdzie się da.

Tylko muszę porobić te nieszczęsne zdjęcia :bash:

=====================

Będąc przy zdjęciach, pokaże Wam kolor jaki mam w małym pokoju z meblami które zabieramy do gościnnego w domu.

Póki co wzięłam kolor farby taki jak jest w mieszkaniu.

Podoba się Wam czy nie?

Miała być tapeta ale w związku z tym że nie podoba się J

i tniemy koszty więc nie będę już mu truła :lol2:

http://i1.fmix.pl/fmi1571/0cc8d6ca0025d54f5047a3b0

Malować na zielono? Jedna ściana taka intensywna, reszta z 2-3 tony jaśniejsza.

Czy macie jakąś inną propozycję :)

Aga, jak dla mnie te kolory się gryzą :( Może to kwestia zdjęcia.

Meble są w ciepłym odcieniu i moim zdaniem ściany powinny być chłodne.

Ale jeśli Wam się dobrze w tym zestawie mieszkało, to po prostu malujcie :hug: