admete 08.09.2012 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 nadrobić dwa miechy nieobecności w domu szybko się nie da, ale już chyba wróciłam na dobre:hug: Aga ale ja mam i mogę Ci je kupić. Na stronie chyba ich nie ma, a kinkiety były na samym froncie więc zdjęć robić nie chciałam no nic, może jutro nawidzę Almi to pstryknę To jak dasz radę to cyknij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.09.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Przybiegłam dobry wieczór powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Trawki można sadzić we wrześniu. Jeszcze zdążą się ukorzenić i wiosną łatwiej ruszą. Jeśli posadzicie wiosną to sezon będzie stracony, bo dopiero będą się ukorzeniać i będą słabiej rosły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 08.09.2012 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Dziewczyny jak tu u mnie chwilowo tak ogrodowo, to zapytam jeszcze czy tuje na pniach też mogą tak ciężko znosić mrozy - ta zasada tyczy się wszystkich sadzonych na pniu? Dzisiaj byłam w największym sklepie ogrodniczym u nas i widziałam ładne okaziki Zdałam sobie jeszcze sprawę z jednej rzeczy. My nie mamy przecież jeszcze ogrodzenia :bash: Nie nawsadzam sobie nie wiadomo czego, bo w weekend nie ma tam przecież nikogo i ja tych drzewek mogę już nie zastać :o Nie wiem co z mniejszymi roślinkami Co z całym rzędem cisów które chciałam wsadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.09.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Aguś wyślij jeszcze raz proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 08.09.2012 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Przybiegłam dobry wieczór powiedzieć Trawki można sadzić we wrześniu. Jeszcze zdążą się ukorzenić i wiosną łatwiej ruszą. Jeśli posadzicie wiosną to sezon będzie stracony, bo dopiero będą się ukorzeniać i będą słabiej rosły. Pestko a zamawiałaś kiedyś jakieś rośliny przez internet? Znasz może jakieś sprawdzone stronki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Admete, a kradną w okolicy u Ciebie? U mnie nadal tylko połowa ogrodzenia i jedyne problemy jakie kiedykolwiek mieliśmy to wizyty saren i łosi O te szczepione zapytaj Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Pestko a zamawiałaś kiedyś jakieś rośliny przez internet? Znasz może jakieś sprawdzone stronki? Sporo kupowałam. Jest wątek o sklepach internetowych wklejałam tam kiedyś moją listę. Jest z opisami co, o którym sądzę. Jak nie znajdziesz daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 08.09.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Dzięki Pesteczkoco do traw to ja się zupełnie nie znam ale info, że lepiej sadzić na wiosnę w gazecie ogrodniczej znalazłam...Aga dość ryzykownie może być z tymi nasadzeniami, jesli nie ogrodzone...Moim znajomym sarny wyjadły jedną "ścianę " takich 3 metrowych tuj, zmieniali ogrodzenie od frontu no i sarenki z ich ogrodu zrobiły sobie paśnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 08.09.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Co z całym rzędem cisów które chciałam wsadzić? Z Milano do Kielc tylko 175 km, dwie godziny, chyba się wybiorę Kurczę, Ty idź z tymi swoimi pytaniami do Elfir, bo my się tu wszystkie wypowiadamy, a zdaje się, że nie wszyscy sie na tym znają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Dzięki Pesteczko co do traw to ja się zupełnie nie znam ale info, że lepiej sadzić na wiosnę w gazecie ogrodniczej znalazłam... Aga dość ryzykownie może być z tymi nasadzeniami, jesli nie ogrodzone...Moim znajomym sarny wyjadły jedną "ścianę " takich 3 metrowych tuj, zmieniali ogrodzenie od frontu no i sarenki z ich ogrodu zrobiły sobie paśnik... A to zależy, która gazeta pisze Ja z własnego ogródka wiem U mnie straty na polu kontaktów roślinek ze zwierzyną też były. Sarna zjadła mi pół 1metrowego świerka, łoś obłamał gałąź mojej pięknej śliwy Pisardi. Oba drzewka odratowałam:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 08.09.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Kasiu ja póki co z własnego dośweiadczenia niewiele mogę napisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 To Ci szybko przyjdzie:rolleyes: Jak wiadomo najlepiej i najszybciej na własnych błędach. Mnie najlepiej szło przez pierwsze 2 lata prac ogrodniczych. Potem zaczęło mi brakować czasu. Ciągle się uczę :wiggle:Więc teraz zmieniam ogród, aby był mniej czasochłonny. Stąd pomysł na wykorzystanie traw ozdobnych i zmniejszenie powierzchni trawnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 08.09.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 ja swój trawnik mam od maja a już mam dość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 A widzisz. Zostaw sobie tylko kawałeczek. W Kanadzie widziałam trawniczek podobno 200letni Miał 40m2 i jakieś 25 cm grubości i wyglądał jak piękny idealnie wystrzyżony soczyście zielony aksamitnie miękki dywanik. I... wolno go było dotykać, ale nie wolno było na niego stąpnąć. Wtedy myślałam, że strzyżenie załatwi mi taki sam Tyle, że mój trawnik miał na początku 2000m2 minus powierzchnia domu. I pomyśleć, że dałam sobie tę zmorę wmówić i nawet się cieszyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 08.09.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Pesteczko ja mam 2 małych dzieci i to dla nich o dużym ogrodzie marzyłam...uwielbiam patrzeć jak ganiają po trawie na bosaka, roześmiani, szczęśliwi...trawnik to według mnie podstawa ogrodu przy dzieciakach choć niestety roboty przy nim jak przy niczym innym;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.09.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Wiem, czego się nie robi dla tych, których kochamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 09.09.2012 04:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Admete, a kradną w okolicy u Ciebie? U mnie nadal tylko połowa ogrodzenia i jedyne problemy jakie kiedykolwiek mieliśmy to wizyty saren i łosi Nie wiem czy kradną, bo póki co to tam same budowy są i nikogo jeszcze nie znamy Ale przyszło mi to do głowy po tej naszej małej rozmowie o bazarach i rozmowie z moją mamą o grzybach:rolleyes: - dużo osób chodzi tam do lasu, Marciny widziały sporo osób kręcących się po lesie i wracających z wiadrami koszykami - za moim płotem prowadzi akurat główna ścieżka przez las - długo to żeby ktoś wracając rano ( a często gęsto ludzie zbierają grzyby na zarobek) pomyślał że na moich sadzonkach też może zarobić??? I teraz sama nie wiem. Sadzić nie sadzić. Jak sadzić to co? Myślę że z katalp na razie zrezygnuję z drzewek na pniu też i tak zaraz trzeba będzie je okryć Posadzę chyba to co najmniejsze i przekopiemy kwiaty od mamy - będę miała COŚ zrobione i łatwiej będzie doczekać do wiosny Myślę nad tym od wczoraj Sporo kupowałam. Jest wątek o sklepach internetowych wklejałam tam kiedyś moją listę. Jest z opisami co, o którym sądzę. Jak nie znajdziesz daj znać. Poszukam Aga dość ryzykownie może być z tymi nasadzeniami, jesli nie ogrodzone...Moim znajomym sarny wyjadły jedną "ścianę " takich 3 metrowych tuj, zmieniali ogrodzenie od frontu no i sarenki z ich ogrodu zrobiły sobie paśnik... Sarenek też tam sporo Także mój cisowy żywopłot jeśli by nie ukradli to zostałby zjedzony Chyba wniosek nasuwa się sam Z Milano do Kielc tylko 175 km, dwie godziny, chyba się wybiorę ( http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-715315.gif ============================================ Kasiu (jak Anetka nie używa nicka, to i ja sobie pozwolęhttp://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif ) Anetko to pewnie widząc moje miejsca trawnikowe pukacie się w główkę . Ja też nie wiem jak to z nim będzie................Szczególnie jak naczytałam się u Mirelki ile czasu i pracy potrzeba żeby pięknie wyglądał Trawniki przed dużą kolistą rabatą muszą zostać, z tyłu za nimi będę próbowała później coś wymyślać żeby zmniejszyć ich powierzchnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 09.09.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]135485[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]135486[/ATTACH] Two chcesz mieć taką wisterię ? Dokładnie taką to Twoja? Ja wymarzyłam ją sobie od frontu przed domem na wielkiej pergoli mam tam południowo-wschodnią wystawę no i domek osłaniał by ją przed chłodnymi wiatrami. Mam nadzieje, że się uda podobno ona nawet jak przemarznie to odbija od dołu. Aguś ja bym zrezygnowała z sadzenia szczepionych drzewek i tujek to najczęściej kradną bo potem szybko schodzi Żywopłot z cisu chyba warto zaryzykować... w przyszłym roku już by zaczął ładnie rosnąć w górę. A dla ochrony przed sarenkami można rozciągnąć plastikową siatkę na palikach wzdłuż rabatki. U moich rodziców szczepione tujki ładnie się trzymają, nie okrywamy ich tylko na zimę oplatamy sznurkiem koronę żeby śnieg nie zniszczył kształtu. edit: Zapomniałam napisać ... moja mama w zeszłym roku kupiła sobie takie śmieszne bałwanki do okrywania mniejszych krzewów. Podobne do tych http://www.e-cedrus.pl/Files/product/355/3694.jpg edit: po kliknięciu w obrazek link do czapeczki Edytowane 9 Września 2012 przez TwoOfUs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 09.09.2012 08:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Two te cisy to bym chciała posadzić Te bałwanki są EXTRA Oskar by oszalał z radości I nie straszą tylko wprowadzają humor do ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts