Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Hej Karolinko, wczoraj już nie zdążyłam przeczytać Twojego pościka :hug:

Aguś gratulacje znalezienia kupca :D

Teraz jest naprawde dobry czas na sprzedawanie ;) :D

W każdym razie na przełomie roku zwykle jest gorzej wiec fajnie ,ze macie to za sobą, teraz trzeba czekać na finalizację transakcji i pijemy szampana :D

Dziękuję i wzajemnie :lol:

Szampan będzie na pewno i wirtualny i na żywo :wiggle:

Fajne kwiatuszki kupiłaś :yes:

Ja niestety z promocji nie skorzystam, bo na naszej nowej dziłałce za jakis tydzień dopiero kopara wkracza zamiast sadzić narazie musze usówać troche krzaczorów i innych, ale cudny winogron, pare krzewów i drzewek zostawiam :D

Fajnie że już w tym roku podziałacie trochę na działce :yes:

A już na wiosnę będzie cudnie :yes:

Gratulacje! :wave: Przyznaję, że mam w tym troszkę swojego udziału ;), podglądam cichaczem...Piękny dom się zapowiada, a ogród tej wielkości to już będzie mistrzostwo świata :cool:

Tak więc :welcome:

P.S. Ja też obstawiłam 3 odcień od góry, zanim jeszcze przeczytałam, że Ty też :rolleyes:

Justynko witam Cię serdecznie :welcome:

Dziękuję za słowa pochwały :rolleyes:

I cieszę się że kolorek podoba się ten sam :wiggle:

Zobaczymy jak będzie wyglądać na próbce drzwi :yes:

Gratuluję sprzedaży mieszkania :wave: i pół miliona gości :wave:

Miła gospodyni ,więc fajnie się zagląda :cool:

Dzięki kochana, staram się nie przynudzać :lol2:

Łapię kawkę ,bo ledwo na oczy patrzę i zmykam do pracy ;)

Miłego dnia :hug:

:hug:

gratuluje...i kawke zabieram...w po południu wpadnę na cos mocniejszego :cool:

Dziękuję i zapraszam na wieczorną imprezkę, sama też bym coś z procentami wypiła :rolleyes:.

Brakuje mi małego reseciku od tej ciągłej bieganiny, ciągłych wyborów i zwykłych codziennych obowiązków............

Póki co łapię oddech, Igoro śpi, a J zabrał Oskara na budowę, wyszaleje się na rowerku to może posiedzi trochę stacjonarnie w domu :lol2:

Mała chwila wytchnienia.....................

GRATULACJE!!!!!!!!!!!! :wave:

Buziaki :hug:

Dzięki :hug:

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Znalazłam przykład drzwi który u mnie na monitorze zgadza się z tym z próbnika :wiggle:

Szkoda że ściana jest niebieska :p i że nie ma dalszej perspektywy.

Chciałabym jak już pisałam zobaczyć jak listwy w tym kolorze wyglądają przy jaśniejszej ścianie

http://i3.fmix.pl/fmi1262/3df1caa5001ea6b3505435a2

Prowadząc dalej mój kolorystyczny monolog :rolleyes:

Szukam tych listew a odpowiedź mam już dawno zapisaną ;)

We wnętrzu na którym wzorowałam się (tzn żywcem ściągnęłam :rotfl:, ale ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ) robiąc zabudowy na suficie w salonie są takie listwy :)

http://i3.fmix.pl/fmi1044/6c6b351600036c914f79c572

Ale znowu widać je tylko na jednym zdjęciu i na małym kawałeczku :(

Agus jak znjadziesz chwilkę to plissss wpadnij do mnie na chwilkę bo mam mega dylemat okienkowy :rolleyes:

A tak naprawde niedługo będę robić zamówienie ( długa historia dlaczego już ;) ) i nie mam pojęcia co zrobić, a od wszelkiego rodzju połoączeń i nie połączeń to Ty jesteś specjalistką ;) :D

cześć Aga, Ty jak zwykle musisz mieć wszystko idealnie dograne, każdy szczegół, perfekcjonistka:) i jeszcze na wakacyjny wyjazd znalazłaś czas i siłę, masz motorek w tyłku?

gratuluję okrągłej sumki odwiedzających, no i oczywiście tego, że z mieszkaniem gładko poszło, drineczka łapię i uciekam dalej nadrabiać zaległości

Edytowane przez słońce 2

Agus jak znjadziesz chwilkę to plissss wpadnij do mnie na chwilkę bo mam mega dylemat okienkowy :rolleyes:

Już byłam :hug:

cześć Aga, Ty jak zwykle musisz mieć wszystko idealnie dograne, każdy szczegół,

:yes: :lol:

i jeszcze na wakacyjny wyjazd znalazłaś czas i siłę, masz motorek w tyłku?

mam :yes:, genetycznie po mamusi :rotfl:

Zawsze robię kilka rzeczy na raz, J nie ma ze mną lekko ;)

gratuluję okrągłej sumki odwiedzających, no i oczywiście tego, że z mieszkaniem gładko poszło, drineczka łapię i uciekam dalej nadrabiać zaległośc

Dzięki :)

Zdróweczko stukam moim drineczkiem :)

Agula - ja tylko melduję że czytam codziennie na bieżąco. Ino się nie znam na greigach i innych dziwnych kolorach więc siedzę sobie cichuteńko :)

Cieszę się że jesteś :hug:

Ale nie mogę doczekać się efektu końcowego :yes: jestem pewna - będzie pięknie :yes:

Już za 3 miesiące się przekonamy :cool:

Aguś, gratuluję serdecznie sprzedaży mieszkania oraz okrągłego forumowego jubileuszu!

:wave:

Dziękować :lol:

Zestawienia kolorystyczne zapowiadają się bardzo elegancko.

I będziesz mieć piękne drzwi :yes:

Mam nadzieję że na żywo właśnie tak będzie to wyglądać :rolleyes:

Czy ja gratulowałam transakcji mieszkaniowej?

Nie? :oops:

Gratuluję!

Dziękować :)

Na imprezkę się chyba nie załapałam, ale nadrobię przy następnej okazji!

Jakaś na pewno się jeszcze znajdzie http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif

Aguś ja myślę, że w twojej inspiracji drzwiowej drzwi są w kolorze złamanej bieli:rolleyes:

Być może :yes:

Ale kontrast o który mi chodzi - ciut ciemniejsze drzwi i listwy ,

którego szukam w inspiracjach jest :yes:

A tyle odwiedzin gratuluję, do dobrej duszy tłumy lgną :hug:

--------------------------------

Mnie dzisiaj napadło na kucharzenie :wiggle: - sernik na zimno i wielgachna pizza - niby nic - a ile przyjemności :rolleyes:......................

Wika idzie z Oskarem do kina, a mnie z J plus Igi w wózku może uda się zrobić jakieś ciuszkowe zakupy :cool:

Mamy za tydzień chrzciny i cała nasza czwórka nie ma jeszcze strojów galowych :o

Cały czas tylko budowa, wykończeniówka, działka.....tyle z tego że nie kupując nic dla siebie z braku czasu, zaoszczędziliśmy trochę kasy :lol2:

Może uda nam się dziś coś znaleźć :)

Mnie dzisiaj napadło na kucharzenie :wiggle: - sernik na zimno i wielgachna pizza - niby nic - a ile przyjemności :rolleyes:......................

ja dzisiaj tez sie zrelaksowałam kuchennie...kurczak z pesto z suszonymi pomidorami i foccacią, rosołek, szarlotka...ale potem motorek w dupce sie wyłączył i spałam dwie godziny :rolleyes::rolleyes:

Aga

no kochana co ja czytam :eek:

mieszkanko sprzedane

czyli przeprowadzka tuz tuz

superowo :wiggle::wiggle::wiggle::wiggle:

:wiggle:

ciekawe co tam nakupujesz dzisiaj czekam na foto relację

Zakupy, mimo że szybkie,

z pełzającym i froterującym podłogę sklepową Igim,

udane :wiggle:

Udało nam się wejść tylko do dwóch sklepów.

Ja swoje zakupy mam w domu, J jak zwykle wrócił tylko ze skarpetkami i dwoma koszulami:rotfl:

Spodnie od garnituru do skrócenia, rękawy w płaszczu zimowym do skrócenia, do odebrania na tygodniu.

Ja wróciłam z nieplanowanym dziś , pikowanym płaszczem na zimę :wiggle:

Ale miałam się za nim rozglądać, bo stary załatwiłam sobie farbą z pomalowanych barierek na klatce schodowej :sick:

już piórka z niego pouciekały i nie miało w nim już co grzać.

Także cieszę się bardzo, bo mam problem z głowy i nie muszę latać po sklepach.

Mam też spodenki materiałowe z taką wstaweczką po wewnętrznej stronie, dokupię jakąś ala tunikę pasującą do moich granatowych szpilek i będę ubrana na przyszłą niedzielę :lol:

ja dzisiaj tez sie zrelaksowałam kuchennie...kurczak z pesto z suszonymi pomidorami i foccacią, rosołek, szarlotka...ale potem motorek w dupce sie wyłączył i spałam dwie godziny :rolleyes::rolleyes:

hoho ho ale menuuuuu, mniam :rolleyes:

ja też bym zaległa ale na to muszę poczekać jeszcze kilka lat aż dzieciaczki będą się same sobą zajmowały :cool:

Parę zdjęć z dzisiaj

Trawka :wiggle:

http://i3.fmix.pl/fmi1215/1519de2600202d12505618a8

Z tą rabatą będę walczyła w tym tygodniu

http://i3.fmix.pl/fmi1174/d69b2e69001a5cf2505618cb

Mamy schodki do bocznych drzwi i już widać skarpę, na której też w tym roku posadziłabym coś małego

http://i1.fmix.pl/fmi1955/191cd3380000339b505618e9

I wreszcie skończona kotłownia :wiggle:

http://i1.fmix.pl/fmi2038/b96bae44001f0ad050561920

jejku, jejku, admete, moje klimaty pokazujesz...

Gratuluję sprzedaży mieszkania i oczywiście życzę "lekkiej" przeprowadzki... a podwóreczko już cieszy oko..u mnie nadal pobojowisko więc tym bardziej widzę jaki kawał roboty za Wami... a kolorystyka we wnętrzach..mmmmmm... znaczy chodzi o greige ale kotłownia tyż ładna :lol:

trawka ślicznie rośnie...zaczyna coraz bardziej cieszyć oko :) a co bedziesz sadzić na tej rabatce??

Posadzę te wszystkie wiosenne kwiatuchy które kupiłam w Lidlu - czyli krokusiki, tulipanki, hiacynty i całą resztę.

Za nimi, albo koło nich,chyba na żywo zdecyduję, zostawię pas na begonie które zastąpią później już przekwitłe krokusy.

Chcę przesadzić hosty od mamy, coś z bukszpanów....nie mam jeszcze sprecyzowanego planu.

Mamy jechać z mamą we wtorek do szkółki to coś kupimy :wiggle:.

Najważniejsze że na wiosnę COŚ zakwitnie :yes:

jejku, jejku, admete, moje klimaty pokazujesz...

Cieszę się :wiggle:

Gratuluję sprzedaży mieszkania i oczywiście życzę "lekkiej" przeprowadzki... a podwóreczko już cieszy oko..u mnie nadal pobojowisko więc tym bardziej widzę jaki kawał roboty za Wami...

Ja już chcę się męczyć z przeprowadzką byle cała ta robota z wykończeniówką i ostatnimi wyborami była już za nami ;)

a kolorystyka we wnętrzach..mmmmmm... znaczy chodzi o greige ale kotłownia tyż ładna :lol:

No siedzi mi to greige w głowie :yes:

Nawet szarość zakupionego dzisiaj płaszcza można spokojnie podpiąć pod ten kolor :lol2:

Aż pobiegłam teraz na niego spojrzeć i mówię J że tak właśnie będą wyglądały nasze drzwi :rotfl:

Mogę go spokojnie wziąć jutro na budowę do przymiarki i wieszać w otworach na drzwi i patrzeć czy ładnie czy nie ładnie :lol2:

Głupoty już wypisuję :p, a nawet nic nie wypiłam ;), zmęczenie daje znać ;)