Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Aga ta twoja posiadłość robi wrażenie ze ho ho:eek:

dzięks :)

no to pokazuj co żeś tam nakupowała?

to w czym idziesz w płaszczyku? i w granatowych szpilkach tak?

Płaszcz to na zimę, czyli dalej nie mam płaszcza na teraz - najlepiej jakby upały wróciły jeszcze na ten jeden weekend,

nie musiałabym szukać :lol2:

I ni mam nic - tylko szpilki jak piszesz ;)

szkoda że z Tobą na zakupy nie mogę wyskoczyć :(

no a co pod spód

a może sam stanik i stringole???

ale byłaby jazda

:):wiggle:

tiaaaaaaaaaaa :cool:

To strój na pierwszą noc po przeprowadzce :lol2:

a co masz dla Igiego?

Dla Igiego mam taki zestawik od koleżanki.

Koszulę z kołnierzykiem w formie bodziaka, i z długim i z krótki, białe spodenki na szelkach :), do tego chcę dokupić jakiś sweterek, najlepiej żeby był też w rozmiarze dla Oskara. Czyli 86 i 104.

Nie wiesz jakie sklepy mogą mieć takie rzeczy?

Jutro będę za tym latać, muszę zamówić jeszcze tort i podjechać zamówić menu na obiad :rolleyes:

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no widzisz a ja sobie strzeliłam na chrzciny rok temu we wrześniu płaszczyk z krótkim rękawiem

jak chcesz mogę ci wrzućic u mnie na moment

mogłabym ci go nawet pożyczyc

tylko ty jestes jakies 10 numerów szczuplejsza

A co do ubranek to ja chłopakom kupowałam w http://www.mayoral.com/ing/index.asp

akurat trafiłam na letnia wyprzedaż więc ich fajnie opkupiłam

bo generalnie mają bardzo drogo przynajmniej jak dla mnie

zajrzyj do zary, h&m, cubusa

czasem coś się fajnego tam trafi w rozległej rozmiarówce

Moj był ubrany w marynarskim klimacie ( zara plus mayoral)

Karola, bardzo fajna ciuszkowa marka... a jaka cena wysyłki???

Madzia nie mam pojęcia jakie sa koszty wysyłki bo ja kupuję te ubranka w sklepie firmowym

u Was w stolicy na pewno takowy jest :yes::yes::yes::yes:

Dodam że jakoś tych ubranek jest rewelacyjna

A co do ubranek

to ja uwielbiam Nexta

i większość ciuszków moim chłopakom właśnie tam kupuje ( wysyłkowo)

http://www.next.co.uk/boys/older-boys

cenowo i jakościowa jest oki

Kochana nawet nie wiem czy gratulowałam :) gratulacje wielkie, teraz to dopiero ruszycie - chociaż u was i tak wszystko posuwa się w ekspresowym tempie :)

Zaglądam na niedzielny przegląd tygodnia:) oczy fotami różnistymi nacieszyłam i na koniec to GRATULACJE zostawiam :hug:

Dzięki za gratki, teraz żeby tylko Marciny się sprężały.

Sama nie wiem czy dadzą radę zdążyć :(.

Marcin robił tą kotłownię z 4 dni :jawdrop: - fakt miał sporo docinek za rurami, ale gdzie dolne wc? gdzie dolna duża łazienka z małych kwadracików. gdzie płytki w garażu i na podłodze na całym dole :bash:.....nic zobaczymy

Karola fajne te ubranka, ale tak jak Magda pisze ja też ich u nas chyba nie kojarzę :(

Edit znalazłam w necie sklep u mnie na miejscu :cool:

Do Zary itd dzisiaj podskoczę :yes:

Mam też taki fajny mały sklepik na uboczu właśnie z takimi formowymi ubrankami, zobaczę co tam mają.

Karola J coś wspomina że mamy jechać w piątek do Radomska.

Tak myślę czy nie wpaść na dosłownie 10 minut posiedzieć na chesterze :rolleyes::rolleyes::rolleyes:.

Jesteście w domu?

Madziu to chrzciny Igorka :).

Co do trawki, miała świetne warunki żeby się ukorzenić :lol:, miała wodę i słoneczko to szybko urosła :wiggle:.

Różnicę widać każdego dnia :jawdrop:

Edytowane przez admete

Następni co tak pędzą ... :).

Chrzciny za tydzień - masz chyba teraz niezłe urwanie głowy ?

Trzymam kciuki i wyluzuj trochę dziewczyno - bo jak ja - długo tak nie pociągniesz :). My ostatnio staramy się choć na kilka godzin w tygodniu zwalniać. Wprowadzamy obowiązakowe co tygodniowe spacery (w piątek nasz, po parku, z pyszną czekoladką w kanjpce) a w niedzielę z Łobuzem. Staramy się czerpać z tych chwilę na maxa dobrej energii.

Aga, po chrzcinach jak wygladają wasze weekendy ? pierwszy paździenikowy np. ?

ale jak... w Polsce oni chyba sklepów nie mają :roll: Ja nie kojarzę, i na stronie też nie ma Polski wymienionej:confused:

Madzia

dziwne

bo u mnie na zadupiu są aż 2 sklepy co prawda nie sprzedeaja tylko Mayorala

to taki sklep który sprzedaję produkty takiech marek jak

Mayoral

Besta plus

Mariquita

więc może poszukaj u siebie tych marek

Aga

zajrzyj jescze do Reserved

i Endo tam często bywaja sweterki i kamizelki

a co do piątku to na obecna chwile nie mamy planów wiec serdecznie Zapraszamy:wiggle::wiggle:

Aga i znów mimo tego, że sobie obiecywałam być na bieżąco, musiałam nadrobić ok.40stron :o

No po prostu Twój wątek tak zasuwa, że nie jestem w stanie jeśli opuszczę kilka dni ;) nadrobić :)

No ale nie dziwię się, że wątek zasuwa, skoro przeprowadzka planowana na połowę grudnia :wiggle: Gratuluję sprzedaży mieszkania i roczku Igiego :) Teraz czytam, że chrzciny niedługo :)

Trawka pięknie Wam rośnie, ścieżki świetnie poukładane. I bardzo podobają mi się te murki w ogrodzie :)

Admete nadrobilam zaleglosci u Ciebie, a troche ich mialam :D i polecam linka do zdjec Rokoko (ktora jest i na tym forum :)) Ona ma w salonie delikatnie zrobione ramki ze sztukateri :) Ty sie nad nimi zastanawialas wiec moze Cie to zainteresuje :) http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/nowy-wyglad-starego-salonu,1,4444,198412,198412,12621,Rokoko_20.html#msg-198412

Aga ufff nadrobić zaległości u Ciebie to nie łatwe zadanie;)gratuluję sprzedaży mieszkania:wiggle::wiggle::wiggle:czyli Swięta w nowym domu:wiggle:

Z ta zielona trawka Wasza rezydencja wygląda jeszcze piękniej:)

Aguś a w jakim rozmiarze szukasz dla Igiego wdzianka?

Prześledziłam weekendowe nowości u Ciebie. Trawka szybko Wam rośnie i tyle kwiatuchów nakupiłaś :eek: będzie pięknie na wiosnę :wiggle:

No i łączę się w bólu dylematu drzwiowego :) Fajne kolorki wybrałaś i ładnie zgrywają się z podłogą i frontami. Będzie fajne, lekkie i klasyczne wnętrze :)

Edit: zapomniałam odpowiedzieć na pytanie o chesterki

I co pani powiedziała?

Robią jakieś większe modyfikacje?

Ja jeszcze nie zdecydowałam czy dwie takie same kanapy w innych materiałach czy taki sam materiał a dwie różne kanapy

Ja wysłałam do Pani zdjęcie konkretnej sofki z zapytaniem czy wykonają dla mnie chesterka w takiej formie jak na zdjęciu i Pani odpowiedziała, że tak i owszem mogą go dla nas zrobić :lol: Moja sofka to taka trochę uproszczona wersja chestera więc dużo zmian nie muszą wprowadzać ;) Jak już znajdziesz wymarzony model to może też spróbuj wysłać fotkę do Pani będzie wtedy na 100% wiadomo czy jest nad czym rozmyślać.

Edit2: pomalowałam Ci ścianę ;)

sciana_admete.jpg

Edytowane przez TwoOfUs

Hej Aga!komentów nie nadrobię choćbym się strasznie starała;) za to pooglądam sobie łobrazki:)Jeżeli wybrałaś kolorek drzwi taki jak na zdjęciu

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=137096&d=1347896141

To jest to strzał w dziesiątkę :yes::yes:piękny..Jakbym teraz organizowała sobie kuchnię to kolor mebli był by na pewno taki.:)

Aga mam pytanie o finanse ,a raczej koszt wykonania ścieżek ...ile płaciliście z m2 wykonania ścieżki? za obrzeża płaci się oddzielnie.?

Dziewczynki moje kochane jak każdy dzień w tym tygodniu ma wyglądać jak wczoraj to ja się poddaję :bash:.

Ulatałam się jak głupia :p

1Rano jak zwykle godzinne przątanko, mimo żę dzien wcześniej na wieczór jak chłopaki pójdą spać ZAWSZE jest ogarnięte:o - chyba krasnoludki w nocy brudzą :sick:

2. Chwila przy komputerze - siedziałam trochę nad rośłinkami :rolleyes:, i znalazłam łóżko dla Oskara - będzie jednak samochód :wiggle:

3. Pojechałam do Lidla - oczywiście po kolejne cebulki kwiatów :rolleyes:, potem do drugiego Lidla w poszukiwaniu większej ilości pomarańczowych tulipanów i wyszłam z drugą paką kwiatów

W każdym ze sklepów wzięli mnie za pracownika :lol2:, -w kucki na podłodze, przekładająca pudła i zawzięcie przewalająca opakowania z cebulkami w poszukiwaniu najciekawszych okazów :rolleyes:

4. Potem pierwsza Galeria, pojechałam oddać mamy buty do reklamacji a kupić Oskarowi klapki na jutrzejszy basen - załatwione.

Za reklamowane buty dostałam od razu zwrot pieniędzy :jawdrop:

5. Pojechałam na działkę obgadać czy oby na pewno jest nasypana dobra głębokość ziemi , żeby moje cebulki ładnie przezimowały w ziemi - ponoć jest ok. W niektórych miejscach jest 30 cm gdzie indziej 50 - ale ile gdzie??? :sick:

6. OBI :lol: - tam kupiłam na próbę żeby pokazać mojej mamie sadzonkę truskawek - koszyczek 10 sztuk za 7 zł, i 2 borówki amerykańskie po 13 zł, mama mówi że mogłam wziąć większe :(

7. Po Oskara do przedszkola.

8. Szybki obiad, kawa, mama wzięła chłopaków na dwór a ja znowu sprzątanie, po całym dniu - po obaidkach, jedzonkach, bawionkach itd...naszykowałam obiado J, i porozbierałam już łóżka na noc, bo J miał zostać sam na usypianie dzieciaków ;)

9. Zawiozłam mamę do domku

10. Druga galeria - poszukiwanie ubranek na chrzest - NIE MA NIC :(: :sick: lipa straszna :bash:, a żeby były dwa takie same w rozmiarze 86 i 104 to już mogę zapomnieć :(

Znalazłam fakt jedną parę kamizelek - ale są takie szare bure z granatem - oczywiście odcień bury - a ja lubię kolory :rolleyes:

Dziś planuję wyprawę na miasto :p - do naszego centrum, może tam coś znajdę.....................

Chyba żę macie jakiś sklpe w necie gdzie widziałyście takie ubranka - pomogłybyście mi bardzo, mam już 2 koszule niebieskie dla chłopaczków chciałam sweter albo kamizelkę - nie wiem jaka ta pogoda będzie 2 niedzielę.

Mówili że 17 st wczoraj już że 19 - czyli ciepło

11. Trzecia galeria :bash: tu cd poszukiwania czegoś dla mnie :rolleyes:.

Niby kupiłam spodnie w niedzielę, ale nie znalazłam żadnej bluzki, bo buty uparcie chcę założyć takie ciemno niebieskie - wygodne, a takich potrzebuję z dwójką dzieci przy boku :p - a dodam że ja niestety nie w szpilkach chodzącą :(

Kupiłam musztardową sukienkę, ma odkryte ramiona także to jeszcze nie koniec zakupów bo nie mam nic do przykrycia :bash:

Chyba że pogoda będzie łaskawa i kupię sobie jakiś niebieski szal .........................

====================

Na pościki odpiszę jak oporządzę ferajnę która zaczyna się budzić ;)

Dodam że oczywiście jestem niewyspana jak zawsze ;),

Igiemu idzie teraz druga dwójka i od 3 w nocy to już nie jest spanie :bash:,

tylko ciągle płaczki i pobudki - i tak w kółko, także ostatnio wolę już wstać po 5

i posiedzieć w spokoju przy komputerze,

zebrać myśłi zanim wszyscy wstaną.

W tym czasie chodzę do Igiego co najmniej 3 razy,

dać mu smoka albo pić

- ciężki okres dla mnie :(

Dziś mam sadzić z mamą cebulko, a przynajmniej część a resztę rozplanować , tak żebym mogła sama dokończyć dzieło :rolleyes:

Nie wiem ile damy radę zrobić z Igim w wózku, jak się jeździ jest oka, ale jak stoi to by chciał zaraz łązić, a na budowie póki co nie ma gdzie :(.