admete 24.09.2012 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Karola tylko widzisz albo zamawiam 2 takie same albo jedną dłuższą a drugą krótszą. Wbrew pozorom nie mam tam dużo miejsca - tam jest wąsko - doszła obudowa komina musi być przejście do sypialni i robi się kiszka w tym miejscu . Boję się że zawalę sobie ten salon Podobają mi się te Twoje boczki, ale może lepiej proste??? - zajmą mniej miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 24.09.2012 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Aguś tapeta będzie git:yes: A Wiesz , że mamy odrobinę podobny układ w salonie...ja mam II wersję i jestem zadowolona, nie mam tv, zamiast niego mam ramki na zdjęcia:lol2: Tak naprawdę to dopiero jak do Ciebie przyjadą i zrobisz przymiarkę na żywo to podejmiesz ostateczną decyzję Anetko - ja tv też nie potrzebuję , ale J mnie przekonał tym że jak będą goście będzie jak zająć dzieci . Co do kanap jak wyżej napisałam Karoli - od ustawienia zależy długość kanap Aguś, jeśli telewizor ma być tam gdzie widać, to lepsza pierwsza. Dzięki kochana za opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 24.09.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Agamnie się osobiście podobają z pochylonymi boczkamicałej pikowanej bym nie brała ze względów czysto praktycznymchjednak siedzisko się bardziej brudzi( okruchy) a gdybyś wzięła krótsze sofy?no 230 i 180 cmmoże wtedy nie zawaliłabyś sobie tak salonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 24.09.2012 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 O takich wymiarach myślałam. Co do praktyczności, pomyślałam że jak i tak mam odkurzać te dziury to kilka więcej na jednej z kanap mi nie zrobi różnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 24.09.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 O takich wymiarach myślałam. Co do praktyczności, pomyślałam że jak i tak mam odkurzać te dziury to kilka więcej na jednej z kanap mi nie zrobi różnicy ale mimo wszytsko to co innego na oparciu a na siedzeniu będziesz codziennie je odkurzać ?? nawet Pani Jola mi odradziła cały pikowany podnóżek właśnie z w/w powodów Aga nie ogarniesz tyle sprzątania wiec radzę ci odpuść sobie bo się zajedzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 24.09.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Agus- jestem i czuwam ustawienie kanap 1 lepsze wg mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 24.09.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 ale mimo wszytsko to co innego na oparciu a na siedzeniu będziesz codziennie je odkurzać ?? nawet Pani Jola mi odradziła cały pikowany podnóżek właśnie z w/w powodów Aga nie ogarniesz tyle sprzątania wiec radzę ci odpuść sobie bo się zajedzisz popieram. W razie wizyty niespodziewanych gosci z gładkiego okruchy zrzucisz na podłogę () a z pikowanego nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 24.09.2012 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 To jest mistrzostwo kształtu i koloru - mój pierwszy kandydat i tu akurat z prostszymi bokami Czyli ala greige http://i2.fmix.pl/fmi1885/bf6ce23a0014c9ed5060ae5a Drugi kolor - szary http://i2.fmix.pl/fmi2601/47166bca0027f4dc5060afc4 Wszystko ładnie pięknie - ale nie z dziećmi Będę szukać na próbkach ciemniejszych kolorów I mam mam jeszcze jednego kandydata , jeśli znajdę odpowiedni kolor na próbnikach http://st.houzz.com/simages/692669_0_8-5456-contemporary-sofas.jpg http://i3.fmix.pl/fmi775/c5a7ec80001b68cd5060b09e http://i2.fmix.pl/fmi597/beba2633000a53b55060b0fa I humorystyczny bonusik http://i3.fmix.pl/fmi2020/329deb96000103555060b14b ====================== Jeszcze nic nie postanowione Jeśli będzie czerwień - w postaci kanapy czy fotela, myślę o nawiązaniu tą samą tkaniną na krzesłach - ale nie na wszystkich 12 - wtedy zrobię pół na pół - 6 czerwonych i 6 szarych czy greige............. Wszystko się rozstrzygnie jak dostanę próbki tkanin.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 24.09.2012 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 ale mimo wszytsko to co innego na oparciu a na siedzeniu będziesz codziennie je odkurzać ?? nawet Pani Jola mi odradziła cały pikowany podnóżek właśnie z w/w powodów Aga nie ogarniesz tyle sprzątania wiec radzę ci odpuść sobie bo się zajedzisz :( Dobrze że Cię mam, ale jeszcze troszkę sobie pomarzę Agus- jestem i czuwam ustawienie kanap 1 lepsze wg mnie Thank you popieram. W razie wizyty niespodziewanych gosci z gładkiego okruchy zrzucisz na podłogę () a z pikowanego nie No niepodważalny argument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 24.09.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Agula, ustawienie numer jeden. Zdecydowanie. Najwyżej trochę skróć sofki. Co do zagracenia, to mnie nie pobijesz raczej. Mam wstawić narożnik na pół pokoju dziennego i stół na jedną piątą tegoż. I będę nad nimi lewitować Masakra. Nie wiem jak ja te meble wstawię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 24.09.2012 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Pinacolada ma rację:yes::lol2: no mojemu dzieciowi dzisiaj w tym pikowaniu utknął mini samochodzik z jajka niespodzianki ależ było krzyku i szukania Wiec pamiętaj i mniej zakamarków tym lepiej Aga pamiętasz co Ci mówiłam inaczej się urządza dom/ mieszkanie jak ma sie dzieci malutkie, inaczej nastolatki a za pewne całkiem inaczej kiedy w ogóle się nie ma dzieci wtedy można zaszaleć na całego no chyba że będziesz miała gosposię na etacie to szalej ile wlezie ja tez marzyłam o jasnym wypoczynku ale nie zrobiłam sobie seppuku Ewentualnie nie będziesz dzieci wpuszczać do salonu tylko co zrobisz z gośćmi?? ja juz przerabiałam jasne wykładziny oraz jasne meble i wiem że już nigdy przynajmniej dopóki moje chłopaki nie wyrosną takiego błędu nie popełnie bo nie zamierzam spędzić pół życia jeżdżąc na odkurzaczu i z mopem w tyłku Ta krwista czerwin jest cudna-energetyzująca- jestem na tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 24.09.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Mnie się podoba ustawienie nr 2 , lubię takie ale za względu na TV nr1 jest praktyczniejsze Czerwony chesterek cudny no i jak ja mam się na ten kolor zdecydować Tapeta bardzo fajna i złoto nic a nic nie przeszkadza, będzie pasowała do mebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 24.09.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Moim zdaniem u Ciebie, Aga, pasuje tylko 1 ustawienie i ja bym wzięła krótszą kanapę - tą na wprost tv. Ta na wprost kominka jest idealna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 24.09.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 U mnie na monitorze tapeta wygląda świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.09.2012 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Hej Aguś, super, ze imprezka się udała:D A będą fotki?:popcorn: Kochana w sprawie tej Dekomy, to chyba mnie źle zrozumiałaś... Dekoma to nazwa hurtowni tkanin, do których dostęp mają tylko firmy współpracujące z nimi. Jeżeli będzie zamawiała sofy tak gdzie ja, to zapytaj p. Jolę o dostępność innych materiałów. Chetserki, które pokazałaś są piękne, ale pikowane siedzenie to już za dużo wg mnie i może to być też mało praktyczne. Kolorki szare śliczne, ale ciut jasne. Jestem za czymś zdecydowanie ciemniejszym i mocnym akcentem kolorystycznym. Ustawienie sofek przetestujesz najlepiej, jak będą już na miejscu, ale wg mnie zdecydowanie lepsze jest ustawienie nr 1. Żeby było śmiesznie mam taki sam układ względem kominka i tv:D Masz rację, ze chestery są dość głębokie,a le przez to mega wygodne. Wygięte na zewnątrz boki rzeczywiście zajmują sporo miejsca. Może wybierz jednak proste? Tapeta jest hmmmm ciekawa:yes: Zostaje? Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 24.09.2012 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2012 Aga ,przybiegłam tak na chwilę ,by się przywitać i oblukać co u Ciebie:yes:...układ salonu mamy podobny ,,jeżeli chcesz mieć tv to pierwszy układ kanap zdecydowanie jest najlepszy...kanapa nie będzie przeszkadzała w oglądaniu:yes: w tej wersji ułożenie kanap ,które wyrysowałaś to chyba tak do końca też nie może być -kanapa równolegle stojąca do kominka musi chyba stać bliżej ściany?albo prostopadłą trza przyciągnąć bardziej w kierunku kominka,albo ewntualnie zamówić ją mniejszą ,tak myślę . idę dalej...:Djeżeli dwie kanapy to raczej zdecydowałabym się na dwie różne ...nie dwa chestery,ale to ja..:yes:i na koniec znalazłam fajną tapetę przez przypadek...może się przyda http://www.amandus.pl/pl/p/Tapeta-scienna-Panels/725 pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 25.09.2012 04:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Agula, ustawienie numer jeden. Zdecydowanie. Najwyżej trochę skróć sofki. . Co do zagracenia, to mnie nie pobijesz raczej. Mam wstawić narożnik na pół pokoju dziennego i stół na jedną piątą tegoż. I będę nad nimi lewitować Masakra. Nie wiem jak ja te meble wstawię.. Będzie dobrze dasz radę - kto jak kto ale Ty wszystko ustawisz tak , że będzie gitara ------------------------------ no mojemu dzieciowi dzisiaj w tym pikowaniu utknął mini samochodzik z jajka niespodzianki ależ było krzyku i szukania Wiec pamiętaj i mniej zakamarków tym lepiej Aga pamiętasz co Ci mówiłam inaczej się urządza dom/ mieszkanie jak ma sie dzieci malutkie, inaczej nastolatki a za pewne całkiem inaczej kiedy w ogóle się nie ma dzieci wtedy można zaszaleć na całego no chyba że będziesz miała gosposię na etacie to szalej ile wlezie ja tez marzyłam o jasnym wypoczynku ale nie zrobiłam sobie seppuku Ewentualnie nie będziesz dzieci wpuszczać do salonu tylko co zrobisz z gośćmi?? ja juz przerabiałam jasne wykładziny oraz jasne meble i wiem że już nigdy przynajmniej dopóki moje chłopaki nie wyrosną takiego błędu nie popełnie bo nie zamierzam spędzić pół życia jeżdżąc na odkurzaczu i z mopem w tyłku Gosposi póki co nie planuję Ale widzisz jaki ze mnie typ - dopiero co rozmawiałyśmy o tych materiałach - wszystko wyjdzie z tych próbników.... Bosze mam nadzieję że mi te małe kwadraciki wystarczą do podjęcia decyzji. Najwyżej podjadę do Ciebie Ta krwista czerwin jest cudna-energetyzująca- jestem na tak Mnie też kręci ta wizja a najbardziej podoba mi się pomysł na czerwone krzesła ------------------------------------ Mnie się podoba ustawienie nr 2 , lubię takie ale za względu na TV nr1 jest praktyczniejsze Czerwony chesterek cudny no i jak ja mam się na ten kolor zdecydować U Ciebie przy szarości pomarańcz psuje idealnie . Jak tylko lubisz ten kolor to się nie zastanawiaj Tapeta bardzo fajna i złoto nic a nic nie przeszkadza, będzie pasowała do mebli Też tak myślę i zrobi się przytulniej ------------------------------------------ Moim zdaniem u Ciebie, Aga, pasuje tylko 1 ustawienie i ja bym wzięła krótszą kanapę - tą na wprost tv. Ta na wprost kominka jest idealna. Dzięki Madziu za głosik ------------------------------------------------ U mnie na monitorze tapeta wygląda świetnie Hej Aguś, super, ze imprezka się udała:D A będą fotki?:popcorn: Będą będą. Tylko niech mi je Paweł dostarczy Kochana w sprawie tej Dekomy, to chyba mnie źle zrozumiałaś... Dekoma to nazwa hurtowni tkanin, do których dostęp mają tylko firmy współpracujące z nimi. Jeżeli będzie zamawiała sofy tak gdzie ja, to zapytaj p. Jolę o dostępność innych materiałów. Wiem że to firma, ale w Radomsku pokazała mi jeden mały próbnik z dosłownie 8 tkaninami i nie mówiła że jest więcej Dopytam Pani Joli - coś czuję że przez te 2 miesiące troszkę sobie pogadamy przez telefon Dziś mają przyjść materiały Chetserki, które pokazałaś są piękne, ale pikowane siedzenie to już za dużo wg mnie i może to być też mało praktyczne. Kolorki szare śliczne, ale ciut jasne. Jestem za czymś zdecydowanie ciemniejszym i mocnym akcentem kolorystycznym. I Ty przeciwko mnie Ustawienie sofek przetestujesz najlepiej, jak będą już na miejscu, ale wg mnie zdecydowanie lepsze jest ustawienie nr 1. Masz rację, ze chestery są dość głębokie,a le przez to mega wygodne. Wygięte na zewnątrz boki rzeczywiście zajmują sporo miejsca. Może wybierz jednak proste? Zobaczę jeszcze - tylko jak tu podjąć decyzję Tapeta jest hmmmm ciekawa:yes: Zostaje? Buziaki No coś Ty nie podoba Ci się Jasne że zostaje - walczyłam o nią dłużej niż o fronty w połysku Buziaki ----------------------------------- Aga ,przybiegłam tak na chwilę ,by się przywitać i oblukać co u Ciebie:yes:...układ salonu mamy podobny ,,jeżeli chcesz mieć tv to pierwszy układ kanap zdecydowanie jest najlepszy...kanapa nie będzie przeszkadzała w oglądaniu:yes: I w tym kierunku będę kombinować w tej wersji ułożenie kanap ,które wyrysowałaś to chyba tak do końca też nie może być -kanapa równolegle stojąca do kominka musi chyba stać bliżej ściany?albo prostopadłą trza przyciągnąć bardziej w kierunku kominka,albo ewntualnie zamówić ją mniejszą ,tak myślę . idę dalej... Jeżeli mówisz o moim kiepskim rysunku na rzucie, to masz rację - myszka mi nie współpracowała i machnełam na szybko rysunek ze złymi proporcjami. Zaraz go usunę żeby nie mylił jeżeli dwie kanapy to raczej zdecydowałabym się na dwie różne ...nie dwa chestery,ale to ja.. Też tak myślałam ale jaką - nie mogę na nic trafić co by mi pasowało. Dlatego chyba pójdę w tą drugą wersję dwóch kolorów - i nieco różniących się chesterków i na koniec znalazłam fajną tapetę przez przypadek...może się przyda http://www.amandus.pl/pl/p/Tapeta-scienna-Panels/725 pozdrawiam serdecznie:) Jak mi nie dojdą płytki do dolnej łazienki (właśnie dlaczego ich jeszcze nie ma :mad: ) to ją zamówię w zastępstwie Ale tak na serio - podoba mi się - mam podobne zapisane Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 25.09.2012 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Agu - mnie 1. wersja też bardziej się podoba, ale osobiście odrzuciłabym ją z tego względu, że bok jednej kanapy zachodzi na bok drugiej. Jak ustawisz kanapy zamiast kartonów , będzie to się rzucało w oczy, zwłaszcza że czestery mają wysokie oparcia. Ta ostatnia kanapa jest absolutnie boska w każdym obiciu. Mnie w ogóle proste boki bardziej się podobają niż rozłożone, chociaż przypuszczam, że są mniej wygodne:) Masz cudowne światło w salonie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 25.09.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Aga,podoba mi się II wersja ustawienia kanap -symetryczna i taka "przyjazna" do rozmów i pogaduch przy kawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.09.2012 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Ja też jestem za 2, bardziej towarzyską przy kominku a mniej skupiającą się na tv . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts