Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Karola tylko widzisz albo zamawiam 2 takie same albo jedną dłuższą a drugą krótszą.

Wbrew pozorom nie mam tam dużo miejsca - tam jest wąsko - doszła obudowa komina musi być przejście do sypialni i robi się kiszka w tym miejscu :sick:.

Boję się że zawalę sobie ten salon :(

Podobają mi się te Twoje boczki, ale może lepiej proste??? - zajmą mniej miejsca :confused:

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś tapeta będzie git:yes::D

A Wiesz , że mamy odrobinę podobny układ w salonie...ja mam II wersję i jestem zadowolona, nie mam tv, zamiast niego mam ramki na zdjęcia:lol2:

Tak naprawdę to dopiero jak do Ciebie przyjadą i zrobisz przymiarkę na żywo to podejmiesz ostateczną decyzję:lol2:

Anetko - ja tv też nie potrzebuję :no:, ale J mnie przekonał tym że jak będą goście będzie jak zająć dzieci :lol2:.

Co do kanap jak wyżej napisałam Karoli - od ustawienia zależy długość kanap ;)

Aguś, jeśli telewizor ma być tam gdzie widać, to lepsza pierwsza.

Dzięki kochana za opinię :)

O takich wymiarach myślałam.

Co do praktyczności, pomyślałam że jak i tak mam odkurzać te dziury to kilka więcej na jednej z kanap mi nie zrobi różnicy :lol2:

ale mimo wszytsko to co innego na oparciu a na siedzeniu

będziesz codziennie je odkurzać ??

nawet Pani Jola mi odradziła cały pikowany podnóżek

właśnie z w/w powodów

Aga nie ogarniesz tyle sprzątania wiec radzę ci odpuść sobie bo się zajedzisz

właśnie z w/w powodów

popieram. W razie wizyty niespodziewanych gosci z gładkiego okruchy zrzucisz na podłogę (:sick:) a z pikowanego nie :rotfl:

To jest mistrzostwo kształtu i koloru - mój pierwszy kandydat i tu akurat z prostszymi bokami :)

Czyli ala greige :)

http://i2.fmix.pl/fmi1885/bf6ce23a0014c9ed5060ae5a

Drugi kolor - szary

http://i2.fmix.pl/fmi2601/47166bca0027f4dc5060afc4

Wszystko ładnie pięknie - ale nie z dziećmi :no:

Będę szukać na próbkach ciemniejszych kolorów ;)

I mam mam jeszcze jednego kandydata , jeśli znajdę odpowiedni kolor na próbnikach

http://st.houzz.com/simages/692669_0_8-5456-contemporary-sofas.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi775/c5a7ec80001b68cd5060b09e

http://i2.fmix.pl/fmi597/beba2633000a53b55060b0fa

I humorystyczny bonusik :lol:

http://i3.fmix.pl/fmi2020/329deb96000103555060b14b

======================

Jeszcze nic nie postanowione :no:

Jeśli będzie czerwień - w postaci kanapy czy fotela, myślę o nawiązaniu tą samą tkaniną na krzesłach - ale nie na wszystkich 12

- wtedy zrobię pół na pół :) - 6 czerwonych i 6 szarych czy greige.............

Wszystko się rozstrzygnie jak dostanę próbki tkanin..............

właśnie z w/w powodów

:( :( :(

Dobrze że Cię mam, ale jeszcze troszkę sobie pomarzę :p

Agus- jestem i czuwam :yes:

:hug:

ustawienie kanap 1 lepsze wg mnie

Thank you :)

popieram. W razie wizyty niespodziewanych gosci z gładkiego okruchy zrzucisz na podłogę (:sick:) a z pikowanego nie :rotfl:

No niepodważalny argument :rotfl:

Agula, ustawienie numer jeden. Zdecydowanie.

Najwyżej trochę skróć sofki.

Co do zagracenia, to mnie nie pobijesz raczej.

Mam wstawić narożnik na pół pokoju dziennego i stół na jedną piątą tegoż.

I będę nad nimi lewitować :lol2:

Masakra.

Nie wiem jak ja te meble wstawię...

Pinacolada ma rację:yes::yes::lol2::lol2:

no mojemu dzieciowi dzisiaj w tym pikowaniu utknął mini samochodzik z jajka niespodzianki ależ było krzyku i szukania

Wiec pamiętaj i mniej zakamarków tym lepiej :yes:

Aga

pamiętasz co Ci mówiłam inaczej się urządza dom/ mieszkanie jak ma sie dzieci malutkie, inaczej nastolatki a za pewne całkiem inaczej kiedy w ogóle się nie ma dzieci

wtedy można zaszaleć na całego

no chyba że będziesz miała gosposię na etacie to szalej ile wlezie

ja tez marzyłam o jasnym wypoczynku ale nie zrobiłam sobie seppuku

Ewentualnie

nie będziesz dzieci wpuszczać do salonu

tylko co zrobisz z gośćmi??

ja juz przerabiałam jasne wykładziny oraz jasne meble

i wiem że już nigdy przynajmniej dopóki moje chłopaki nie wyrosną takiego błędu nie popełnie

bo nie zamierzam spędzić pół życia jeżdżąc na odkurzaczu i z mopem w tyłku

Ta krwista czerwin jest cudna-energetyzująca- jestem na tak

Hej Aguś,

super, ze imprezka się udała:D A będą fotki?:p:popcorn:

Kochana w sprawie tej Dekomy, to chyba mnie źle zrozumiałaś... Dekoma to nazwa hurtowni tkanin, do których dostęp mają tylko firmy współpracujące z nimi. Jeżeli będzie zamawiała sofy tak gdzie ja, to zapytaj p. Jolę o dostępność innych materiałów.:yes:

Chetserki, które pokazałaś są piękne, ale pikowane siedzenie to już za dużo wg mnie i może to być też mało praktyczne.

Kolorki szare śliczne, ale ciut jasne. Jestem za czymś zdecydowanie ciemniejszym i mocnym akcentem kolorystycznym. Ustawienie sofek przetestujesz najlepiej, jak będą już na miejscu, ale wg mnie zdecydowanie lepsze jest ustawienie nr 1. Żeby było śmiesznie mam taki sam układ względem kominka i tv:D Masz rację, ze chestery są dość głębokie,a le przez to mega wygodne. Wygięte na zewnątrz boki rzeczywiście zajmują sporo miejsca. Może wybierz jednak proste?

Tapeta jest hmmmm ciekawa:yes: Zostaje?:D

Buziaki

Aga ,przybiegłam tak na chwilę ,by się przywitać i oblukać co u Ciebie:yes:...układ salonu mamy podobny ,,jeżeli chcesz mieć tv to pierwszy układ kanap zdecydowanie jest najlepszy...kanapa nie będzie przeszkadzała w oglądaniu:yes: w tej wersji ułożenie kanap ,które wyrysowałaś to chyba tak do końca też nie może być -kanapa równolegle stojąca do kominka musi chyba stać bliżej ściany?albo prostopadłą trza przyciągnąć bardziej w kierunku kominka,albo ewntualnie zamówić ją mniejszą ,tak myślę .:yes: idę dalej...:Djeżeli dwie kanapy to raczej zdecydowałabym się na dwie różne ...nie dwa chestery,ale to ja..:yes:i na koniec znalazłam fajną tapetę przez przypadek...może się przyda

http://www.amandus.pl/pl/p/Tapeta-scienna-Panels/725

pozdrawiam serdecznie:)

Agula, ustawienie numer jeden. Zdecydowanie.

Najwyżej trochę skróć sofki.

.

:yes:

Co do zagracenia, to mnie nie pobijesz raczej.

Mam wstawić narożnik na pół pokoju dziennego i stół na jedną piątą tegoż.

I będę nad nimi lewitować :lol2:

Masakra.

Nie wiem jak ja te meble wstawię..

:hug:

Będzie dobrze dasz radę - kto jak kto ale Ty wszystko ustawisz tak , że będzie gitara :lol:

------------------------------

no mojemu dzieciowi dzisiaj w tym pikowaniu utknął mini samochodzik z jajka niespodzianki ależ było krzyku i szukania

Wiec pamiętaj i mniej zakamarków tym lepiej :yes:

:rotfl:

Aga

pamiętasz co Ci mówiłam inaczej się urządza dom/ mieszkanie jak ma sie dzieci malutkie, inaczej nastolatki a za pewne całkiem inaczej kiedy w ogóle się nie ma dzieci

wtedy można zaszaleć na całego

no chyba że będziesz miała gosposię na etacie to szalej ile wlezie

ja tez marzyłam o jasnym wypoczynku ale nie zrobiłam sobie seppuku

Ewentualnie

nie będziesz dzieci wpuszczać do salonu

tylko co zrobisz z gośćmi??

ja juz przerabiałam jasne wykładziny oraz jasne meble

i wiem że już nigdy przynajmniej dopóki moje chłopaki nie wyrosną takiego błędu nie popełnie

bo nie zamierzam spędzić pół życia jeżdżąc na odkurzaczu i z mopem w tyłku

Gosposi póki co nie :no: planuję

Ale widzisz jaki ze mnie typ :p - dopiero co rozmawiałyśmy o tych materiałach :lol2: - wszystko wyjdzie z tych próbników....

Bosze mam nadzieję że mi te małe kwadraciki wystarczą do podjęcia decyzji.

Najwyżej podjadę do Ciebie :lol:

Ta krwista czerwin jest cudna-energetyzująca- jestem na tak

Mnie też kręci ta wizja :lol: a najbardziej podoba mi się pomysł na czerwone krzesła :wiggle:

------------------------------------

Mnie się podoba ustawienie nr 2 , lubię takie :rolleyes: ale za względu na TV nr1 jest praktyczniejsze :)

Czerwony chesterek cudny :yes: no i jak ja mam się na ten kolor zdecydować :bash:

U Ciebie przy szarości pomarańcz psuje idealnie :yes:.

Jak tylko lubisz ten kolor to się nie zastanawiaj :)

Tapeta bardzo fajna i złoto nic a nic nie przeszkadza, będzie pasowała do mebli :)

Też tak myślę i zrobi się przytulniej :rolleyes:

------------------------------------------

Moim zdaniem u Ciebie, Aga, pasuje tylko 1 ustawienie i ja bym wzięła krótszą kanapę - tą na wprost tv. Ta na wprost kominka jest idealna.

Dzięki Madziu za głosik :)

------------------------------------------------

U mnie na monitorze tapeta wygląda świetnie :)

:wiggle:

Hej Aguś,

super, ze imprezka się udała:D A będą fotki?:p:popcorn:

Będą będą.

Tylko niech mi je Paweł dostarczy :bash:

Kochana w sprawie tej Dekomy, to chyba mnie źle zrozumiałaś... Dekoma to nazwa hurtowni tkanin, do których dostęp mają tylko firmy współpracujące z nimi. Jeżeli będzie zamawiała sofy tak gdzie ja, to zapytaj p. Jolę o dostępność innych materiałów.:yes:

Wiem że to firma, ale w Radomsku pokazała mi jeden mały próbnik z dosłownie 8 tkaninami i nie mówiła że jest więcej :o

Dopytam Pani Joli :) - coś czuję że przez te 2 miesiące troszkę sobie pogadamy przez telefon :rotfl:

Dziś mają przyjść materiały :wiggle:

Chetserki, które pokazałaś są piękne, ale pikowane siedzenie to już za dużo wg mnie i może to być też mało praktyczne.

Kolorki szare śliczne, ale ciut jasne. Jestem za czymś zdecydowanie ciemniejszym i mocnym akcentem kolorystycznym.

I Ty przeciwko mnie :lol2:

Ustawienie sofek przetestujesz najlepiej, jak będą już na miejscu, ale wg mnie zdecydowanie lepsze jest ustawienie nr 1.

Masz rację, ze chestery są dość głębokie,a le przez to mega wygodne. Wygięte na zewnątrz boki rzeczywiście zajmują sporo miejsca. Może wybierz jednak proste?

Zobaczę jeszcze - tylko jak tu podjąć decyzję :bash:

Tapeta jest hmmmm ciekawa:yes: Zostaje?:D

Buziaki

No coś Ty nie podoba Ci się :lol2:

Jasne że zostaje :wiggle: - walczyłam o nią dłużej niż o fronty w połysku :rotfl:

Buziaki :hug:

-----------------------------------

Aga ,przybiegłam tak na chwilę ,by się przywitać i oblukać co u Ciebie:yes:...układ salonu mamy podobny ,,jeżeli chcesz mieć tv to pierwszy układ kanap zdecydowanie jest najlepszy...kanapa nie będzie przeszkadzała w oglądaniu:yes:

I w tym kierunku będę kombinować :yes:

w tej wersji ułożenie kanap ,które wyrysowałaś to chyba tak do końca też nie może być -kanapa równolegle stojąca do kominka musi chyba stać bliżej ściany?albo prostopadłą trza przyciągnąć bardziej w kierunku kominka,albo ewntualnie zamówić ją mniejszą ,tak myślę .:yes: idę dalej...:D

Jeżeli mówisz o moim kiepskim rysunku na rzucie, to masz rację - myszka mi nie współpracowała i machnełam na szybko rysunek ze złymi proporcjami.

Zaraz go usunę żeby nie mylił :(

jeżeli dwie kanapy to raczej zdecydowałabym się na dwie różne ...nie dwa chestery,ale to ja..:yes:

Też tak myślałam ale jaką - nie mogę na nic trafić co by mi pasowało.

Dlatego chyba pójdę w tą drugą wersję dwóch kolorów - i nieco różniących się chesterków

i na koniec znalazłam fajną tapetę przez przypadek...może się przyda

http://www.amandus.pl/pl/p/Tapeta-scienna-Panels/725

pozdrawiam serdecznie:)

Jak mi nie dojdą płytki do dolnej łazienki (właśnie dlaczego ich jeszcze nie ma :mad: :mad: :mad:) to ją zamówię w zastępstwie :lol2:

Ale tak na serio - podoba mi się - mam podobne zapisane :yes:

Buziaki :hug:

Agu - mnie 1. wersja też bardziej się podoba, ale osobiście odrzuciłabym ją z tego względu, że bok jednej kanapy zachodzi na bok drugiej.

Jak ustawisz kanapy zamiast kartonów :), będzie to się rzucało w oczy, zwłaszcza że czestery mają wysokie oparcia.

Ta ostatnia kanapa jest absolutnie boska w każdym obiciu. Mnie w ogóle proste boki bardziej się podobają niż rozłożone, chociaż przypuszczam, że są mniej wygodne:)

Masz cudowne światło w salonie:)