skibusia 26.09.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Aga, Ty się nie zastanawiaj, tylko kładź włókninę, bo będziesz płakała gorzko. Ja mam bardzo mały ogródek i wszędzie mam włókninę (moi ogrodnicy od razy powiedzieli, żebym się nie zastanawiała, chyba że chcę im dać zarobić raz na tydzień, to może być bez) a mimo tego muszę się przejść co kilka dni i powyrywać chwasty. To pracochłonne, przy twoich hektarach, to 1 ogrodnik mógłby nie wyrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 26.09.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Jak kolorki wybrałaś coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 26.09.2012 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Aga, Ty się nie zastanawiaj, tylko kładź włókninę, bo będziesz płakała gorzko. Ja mam bardzo mały ogródek i wszędzie mam włókninę (moi ogrodnicy od razy powiedzieli, żebym się nie zastanawiała, chyba że chcę im dać zarobić raz na tydzień, to może być bez) a mimo tego muszę się przejść co kilka dni i powyrywać chwasty. To pracochłonne, przy twoich hektarach, to 1 ogrodnik mógłby nie wyrobić. Zgadzam się ze skibusią w 100% Położyliśmy wszędzie w tym roku i jesteśmy mega zadowoleni. Właściwie to zielsko nie rośnie oprócz skrzypów od czasu do czasu. Ale te sobie zawsze poradzą Miłego wieczorku:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.09.2012 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Yokasiu dzięki za odp. Ze mnie żaden ogrodnik, dlatego się zastanawiam. To co pisze Danusia wydaje się przekonywujące , szczególnie to że rośliny się duszą pod matą Te zdjęcia które wklejają po odsłonięciu agro też nie są za ciekawe Mirelko czyli Ty nie masz maty?A jak u Ciebie z chwastami? Prawdę mówi Danusia że jak się dobrze wyplewi to za jakiś czas jest się w stanie je jako tako opanować? Czy agrowłóknina i mata przeciwko chwastom to dwa różne pojęcia czy to to samo??? Skibusiu Aguś właśnie te moje hektary i kilometry rabat zmuszają mnie do myślenia nad tym tematem To co pisze Danusia z Ogrodowiska wydaje się sensowne i zdjęcia korzeni roślin, osób które zdjęły maty też nie wyglądają dobrze . Panowie od ogrodu też mówią o zakładaniu mat Joannko pierwsi kandydaci są . Jutro zabiorę materiały na budowę to cyknę zdjęcia. Kolory muszą pasować do płytek i podłogi . Dzisiaj też miałam przeprawy kolorystyczne Kolor na dolne drzwi i listwy wybrałam z próbnika fluggera. Okazało się że z palety RAL i NCS nie da się nic dopasować - nie ma nic ala greige - nie są na czasie . Pan od drzwi wysłał dziś próbkę do stolarza który ma ja przekazać lakiernikowi i w przyszłym tygodniu mam mieć próbkę koloru drzwi - mam nadzieję że nic nie sknocą i wyjdzie identico . Widzę też że taką samą zagwozdkę będę miała z frontami szaf - szczególnie w wiatrołapie - bo tam też szukać będę specyficznej szarości, która będzie mi pasowała do szachownicy . Omówiłam z panem od szaf środki każdej zabudowy, jutro mam już ostatecznie zdecydować jak maja wyglądać i umawiamy się do hurtowni wybierać kolory - aż się boję , pan też powinien Mam tylko jedną zagwozdkę. W mojej garderobie mieliśmy początkowo zabudować wszystkie ściany. Pan wyrysował mi tylko 3 ściany Z jednej strony to pomieszczenie jest tak duże że taka ilość wystarczy z drugiej skoro to garderoba to po co marnować miejsce? Jak postałam chwilkę dziś w tym pokoju - od razu zobaczyłam na tej pustej ścianie - olbrzymie lustro w ramie a pod nim tapicerowaną od góry półkę na buty z przeszklonymi drzwiczkami I teraz sama nie wiem co robić :confused: Praktyczność czy trochę mojej fanaberii . Można by zrobić na tej ścianie po prostu szafę przesuwną z lustrami - ale to banalne ( i nie pasujące do reszty, bo chcę normalne otwierane drzwiczki) a ławeczka z lustrem w ramie to jest COŚ . Dodam że to jedyna ściana bez skosu, więc trochę szkoda, ale to też przez to jedyna ściana na której można umiejscowić lustro . Zaraz poszukam czy mam jakieś fotki jak nie to cyknę jutro i jeszcze wstrzymam się z decyzją. Co jeszcze dzisiaj zaprzątało moje zabiegane myśli ??? Ano ustawienie kanap w salonie Przeprowadziłam dziś długą rozmowę z p. Jolą . Dała mi jeszcze jedną opcję (a raczej jej mąż ) żeby ustawić u mnie w salonie chestera w kształcie litery C :o o I tak po namyśle - to też jest nie głupi pomysł - ale idąc tym tropem ustawienie kanap które Two wczoraj u mnie wkleiła też nie jest świetne - i nie banalne - czyli takie jak lubię - tylko czy to się u mnie zmieści??? Na czym ostatecznie stanie - nie wie chyba nikt Temat cały czas otwarty W międzyczasie obsadzam jeszcze w myślach moją rabatę przy tarasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.09.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Aga, widzę, że miałaś pracowity dzień A jak tam fuga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.09.2012 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Zapomniałam jeszcze dodać, że p. Jola odpowiedziała twierdząco :wiggle: na moje zapytanie czy wykonają dla mnie fotele i ławeczkę wzorując się na zdjęciu z podanymi wymiarami A wczoraj miałam już dzwonić do taty żeby mi zamawiał i wysyłał meble z Anglii - są w atrakcyjnej cenie - ale tu na miejscu mam 100 razy atrakcyjniejszą Do tego będę mogła dobrać kolory i tkaninę a tam nie wiadomo jaki tak naprawdę ma odcień ta szarość http://i3.fmix.pl/fmi1199/e9a7681400233835506350a8 http://i2.fmix.pl/fmi1116/2a6a090e002a5787506352dd http://i3.fmix.pl/fmi2553/dd764de5000d9c0a50635358 Domyślacie się że najbardziej kręcą mnie czerwone nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.09.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Aga, widzę, że miałaś pracowity dzień Nio I to z takim bólem brzucha że hej szprycowałam sie cały dzień ibupromami i nospami i teraz wreszcie dopiero odpuszcza, ale takie uroki A jak tam fuga? Aaaaaaaaaaa bez zmian Chłopaki ostro pracują nad ścianami na górze, bo jak się wyrobią mogę potwierdzać montaż paneli na 4 października - a to już tuż tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 26.09.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Aguś, możesz mi napisać ile chcą od ciebie za ławeczkę i jakie masz wymiary? Potrzebuję takiej jako siedziska do przedpokoju ale na ceny trafiłam póki co nie do zaakceptowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.09.2012 03:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Madziu zaraz skrobnę privka ------------------------ A my nadal męczymy się z ząbkowaniem Dawno dawno temu wyszły 4 jedynki, jakieś 3 tygodnie temu jedna dwójka, a reszta zębów które próbują się przebić dają nam tak popalić że hej Od kilku dni, czekam zawsze na pierwszą Igorową drzemkę, żeby się z nim położyć w dzień Szkoda mi tego czasu jak nie wiem co Dlatego mam mniej czasu z Wami jestem tylko z odskoku dosłownie w jednym wątku dziennie i mniej czasu przy komputerze na szukanie biliona rzeczy o których teraz myślę Zazwyczaj noc polega na ciągłym budzeniu się,piciu soczku i ponownym szybkim usypianiu. Dziś nie spaliśmy prawie 2 h w nocy, po to żeby teraz nad ranem budzić się kilka razy co pół godziny i wstać o normalnej porze czyli 5.15. Igi umordowany ogląda teletubisie, a ja zoombi na cienkiej kawce, będę się trzymać do 8 do drzemki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 27.09.2012 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 To masz kłopot z tym ząbkowaniem, Michał w tym czasie jeszcze ssał cyca, więc jak sie nawet budził to samoobsługa i zasypiał W każdym razie tak cięzko tego nie przeżywaliśmy Współczuję Widzę na forum, że hobbiści ogrodów nie używają mat (TAR), natomiast ci dla ktorych ogród ma byc piękny i nie chcą sie napracować zakładaja agrowłokninę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.09.2012 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Oj, Agula Mam nadzieję, że w dzień odeśpisz. A do nas wrócisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.09.2012 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Alu to nocne wstawanie nie było by tak męczące gdybym nie miała tyle rzeczy na głowie http://mp3car.pl/forum/images/smilies/szok.gif Ja wcześnie mogę stawać, wiecie o tym , ale budzić sie tysiąc razy w nocy i wstać rano to już mordercze połączenie Zęby kiedyś wyjdą, mam nadzieję żę ja w tym czasie nie będę miała kanapy w dziwnym kolorze i kształcie bo podjęłam decyzję lunatykując w dzień Co do maty - zdecydowałam w mojej bezsennej godzinie w nocy - że na ta rabatę co zrobię w tym roku nie położę i sama zobaczę na własne oka ile z tym będzie roboty Aniu Właśnie chyba dzidzia usypia i ja zmykam........................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.09.2012 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Mam pytanko Takie trochę ni z gruchy ni z pietruchy Ale ostatnio muszę ogarniać na raz każde pomieszczenie Z racji niewyspania zaczynam się zastanawiać nad pierdoletami a kolor na kanapę chyba wybrałam wczoraj bez mrugnięcia okiem - dziś zrobię fotkę I PROMISE Szafeczki przy wejściu do górnej łazienki. Wymyśliłam że będą naprzemiennie 2 czerwone i 2 białe Wizka http://i1.fmix.pl/fmi327/36db092f001bcc555063faac http://i2.fmix.pl/fmi970/4493ed2500283e0c5063fb54 http://i2.fmix.pl/fmi1993/f796d7900002b0935063fb7d Wczoraj stolarz zasugerował żeby je złączyć - wczoraj myślałam że to dobry pomysł. Dziś podoba mi się bardziej jak na wizce. Jutro..... nie wiem Mam nadzieję że pomożecie Na dodatkowe wycieranie kurzu nie zwracamy uwagi - na szczęście lubię sprzątać w nowym domu będę musiała pokochać Czyli moje pytanie brzmi - złączyć czy rozłączyć kwadraciki ??? Takie rozjechane kubiczki mają w sobie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 27.09.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Wydaje mi się że to zależy od głębokości - im głębsze, tym gorzej będą wyglądały "rozjechane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 27.09.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 i ja się zgadzam z nihiru, a złączone ja mam w salonie, Marjelka ma w łazience dziecinnej i aneta s ma w wiatrołapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.09.2012 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Adme, mogę Ci odsłonić moje rośliny po roku pod agrowłókniną. Żadnych korzeni nie ma na wierzchu, a rośliny na pewno się nie duszą - rosną jak szalone. Fantastyczne fotele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.09.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Aguś, myślę podobnie do nihiru. Im głębsze, tym gorszy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.09.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 (edytowane) Mirelko ale co mają nornice do włokniny:rolleyes: Ja tez wolałabym ogród bez maty ale doba jest za krótka....moze kiedys jak ogrod się rozrosnie to agro pojdzie do kosza, poki co nie wyobrazam sobie tego wszystkiego bez.... Ja tez trafiłam na info w necie, ze agro jest bleeee, pytałam swojego ogrodnika i On mówi, ze odkąd mata się pojawiła to on na niej pracuje, w swoim ogrodzie tez połozyl.... się mi wydaje (na chłopski rozum) że jest ciepło, są robaczki i jest bezpiecznie. Idealnie dla nornic. Jak rozłożyliśmy płachtę na trawie i nasypaliśmy tam ziemi (aby potem rozplantować wokół tarasu) to po 5 dniach naliczyłam pod nią 26 dziur od nornic. Aga - ja na razie nie mam cm pod agro. Tylko ja jeszcze nie mam rabatek . Ogólnie mam takie założenie aby wszędzie gdzie się da sadzić rośliny okrywowe. Na rabacie tej dużej przed miskanta będę dawała gazety/kartony i na to korę. Jedyne miejsce które jak na razie planuję okryć agro jest miejsce pod płotem. Nie pisałam jeszcze chyba, ale nie robimy podmurówki. Nie podobają mi sie te gotowe, dyndające w powietrzu okropnie brzydkie substytuty betonu. Nie robimy wielkiego płoty z wlanymi w ziemię głębokimi fundamentami. Więc nie będę miała nic- przęsło i kilka cm niżej trawa (z przodu tak będzie). Przed tym płotem jest rów. I mam zamiar pod płotem puścić jałowca płożącego. właśnie na agro (nie chce mi się plewić cudzego rowu). Ale ja mam pomysł na inny rodzaj ogrodu. Mój nie będzie wymuskany od linijki. będzie bardziej naturalny i dziki. Więc u mnie nawet jak gdzieś się zapodzieje jakoś chwast to nie problem. Ale jak np. na jakiejś żwirowo-białej rabatce urośnie cholerstwo - to już problem. Na razie skarpę wokół tarasu plewię ręcznie (jak wiecie uwielbiam to) . Edytowane 27 Września 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 27.09.2012 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 MUSZĘ SIĘ WŁĄCZYĆ W DYSKUSJĘ O MATACH AGRO!!!!!!!!!!!!!! A ŻE JESTEM W PRACY I MAM SEKUNDĘ TO ZOSTAWIAM LINKA DO POCZYTANIA http://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom JA MIAŁAM AGRO I WYWALIŁAM JAK ZAJRZAŁAM POD NIĄ I ZOBACZYŁAM GDZIE ROSLINA MA KORZENIE w 100% popieram Mirelkę. dziś plewię bardzo mało bo z czasem chwaściory się wyplewiło i juz nie wyłazi paskudztwo. CZAS może nas uratować no i rosliny okrywkowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 27.09.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Ja tak jak Mirelka celuję w rośliny okrywowe i pod nimi żadnej arowłókniny bez niej szybciej się rozrastają. Przez pierwsze kilka lat będzie pewnie trzeba więcej pielić ale jak się już rozrosną to nie dopuszczą żadnego chwasta Włókninę położę tylko na rabacie z krzewami i jak już się rozrosną to najwyżej ściągnę Kubiki jak płytkie dała bym dzielone ale złączone też dobrze wyglądają Ciekawa jestem kolorków na kanapę Nóżki fantastyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts