mmajeczkaa 27.09.2012 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 dziś plewię bardzo mało bo z czasem chwaściory się wyplewiło i juz nie wyłazi paskudztwo. U mnie nie będzie agro Tak jak wyżej napisano, z czasem udało mi się zapanować nad chwastami w tym roku pieliłam chyba ze TRZY razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 27.09.2012 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Zajrzałam na wątek na Ogrodowisku chyba w ogóle zrezygnuję z tej agrowłókniny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 27.09.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Tylko dlaczego ta Pani nie zaglądała pod nią 2 lata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 27.09.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Tylko dlaczego ta Pani nie zaglądała pod nią 2 lata ? dlatego moja kochana że myślała (jak i większość) że jak położyła matę to ma spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 27.09.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 płytkie rozłączone, głębokie złączone jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.09.2012 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Na ogrodzie się nie znam Ja tam mam same 20letnie i 30letnie iglaki, trawa przeorana po budowie jeszcze nie zebrana ziemia, nie dosiana i żyję ba nawet twierdzę, że mam w miarę ładnie Aguś wybrałaś śliczne fotele, takie ma Belldeco w swojej ofercie (nie takie same wykończenie). Pokażesz te próbeczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 27.09.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 płytkie rozłączone, głębokie złączone jak dla mnie dla mnie tyż Na ogrodzie się nie znam Ja tam mam same 20letnie i 30letnie iglaki, trawa przeorana po budowie jeszcze nie zebrana ziemia, nie dosiana i żyję ba nawet twierdzę, że mam w miarę ładnie ja tyż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 27.09.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Ile różnych włóknin, tyle różnych opinii... Kobitka z mojej ulubionej szkółki powiedziała że bardziej chodzi o to jaką włókninę wybierzemy... jak przepuszczalną, jakiej jakości itp... a powód korzeni na wierzchu może też wynikać ze złego podlewania... Tłumaczyła mi że lepiej rośliny nawodnić głęboko raz na 3-4 dni niż codziennie podlać powierzchniowo...... Chodzi o to że gdy codziennie namaczamy 5 cm gleby z wierzchu to właśnie tam rośliny się korzenią bo mają tam wodę ... dla mnie logiczne wytłumaczenie.... ale ja się nie znam i myślę że od każdego "fachowca" uzyskamy różne, często sprzeczne info... ja wybrałam wygodę, rozłożyłam taką tkaninę i będę miała rękę na pulsie ... i tyle... a w razie czego ściągnięcie takiej włókniny i tak uważam za łatwiejsze niż pierwsze lata ciągłego pielenia.... wypieliłam jeden fragment, dokładnie, przekopałam, wyczyściłam, wychuchałam itp... i co >? u sąsiada tona zielska... na mojej rabatce też... to się potwornie rozsiewa po sąsiedzku... ja ciągłemu pieleniu mówię NIE sorki za długaśny wywód ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 27.09.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Nie znam się kompletnie na ogrodach, więc jestem nieprzydatna, ale poczekam na swą kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.09.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 szafki złączone. i błagam - w jednym kolorze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 27.09.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Jestem jak najbardziej za złączonymi szafkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.09.2012 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Wydaje mi się że to zależy od głębokości - im głębsze, tym gorzej będą wyglądały "rozjechane" i ja się zgadzam z nihiru, a złączone ja mam w salonie, Marjelka ma w łazience dziecinnej i aneta s ma w wiatrołapie Aguś, myślę podobnie do nihiru. Im głębsze, tym gorszy efekt. Kubiki jak płytkie dała bym dzielone ale złączone też dobrze wyglądają Aga,straram się być na bieżąco ,ale nie zawsze mi się to udaje .........ale o szafkach doczytałam i ja bym zrobiła złączone płytkie rozłączone, głębokie złączone jak dla mnie Dziewczynki moje kochane dziękuję za odzew w sprawie szafeczek Teraz pytanie ile to jest głęboko Wstępnie ustaliliśmy 25 cm - a cały kwadrat gdyby szafki miały być złączone ma mieć 100/100cm Dalej nie wiem http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thinking/smileys-thinking-802676.gif Cały czas walczę z garderobą, ale Marcin akurat tam dzisiaj działał i mam kiepskie zdjęcia Nie wiem czy Wam wytłumaczę o co cho - a muszę szybko decydować J ma swoje zdanie - i chyba zrobimy tak jak mówi - będzie na niego w razie W Okazało się że na ścinie ze skosem spokojnie zmieszczę lustro więc powinno być dobrze ========================= Adme, mogę Ci odsłonić moje rośliny po roku pod agrowłókniną. Żadnych korzeni nie ma na wierzchu, a rośliny na pewno się nie duszą - rosną jak szalone. . Fantastyczne fotele Cieszę się że Ci się podobają Bałam się ze są trochę śmieszne ----------------------------------- Ale ja mam pomysł na inny rodzaj ogrodu. Mój nie będzie wymuskany od linijki. będzie bardziej naturalny i dziki. Więc u mnie nawet jak gdzieś się zapodzieje jakoś chwast to nie problem. Ale jak np. na jakiejś żwirowo-białej rabatce urośnie cholerstwo - to już problem. Na razie skarpę wokół tarasu plewię ręcznie (jak wiecie uwielbiam to) . Mój ogród będzie pół na pół Trochę symetrii i od linijki i trochę rabat "szalejących" żyjących własnym życiem. Będę je robiła stopniowo więc zdążę się przekonać jak będzie z tym plewieniem --------------------------------------- MUSZĘ SIĘ WŁĄCZYĆ W DYSKUSJĘ O MATACH AGRO!!!!!!!!!!!!!! A ŻE JESTEM W PRACY I MAM SEKUNDĘ TO ZOSTAWIAM LINKA DO POCZYTANIA http://www.ogrodowisko.pl/watek/736-mata-przeciw-chwastom JA MIAŁAM AGRO I WYWALIŁAM JAK ZAJRZAŁAM POD NIĄ I ZOBACZYŁAM GDZIE ROSLINA MA KORZENIE w 100% popieram Mirelkę. dziś plewię bardzo mało bo z czasem chwaściory się wyplewiło i juz nie wyłazi paskudztwo. CZAS może nas uratować no i rosliny okrywkowe. Malkul wkleiłam tego samego linka wczoraj I tez uważam że wypowiedzi p. Danusi są bardzo przekonywujące. Ja bardzo cenię sobie jej zdanie i chylę czoła przed całokształtem jej pracy -------------------------------------- Ja tak jak Mirelka celuję w rośliny okrywowe i pod nimi żadnej arowłókniny bez niej szybciej się rozrastają. Przez pierwsze kilka lat będzie pewnie trzeba więcej pielić ale jak się już rozrosną to nie dopuszczą żadnego chwasta Włókninę położę tylko na rabacie z krzewami i jak już się rozrosną to najwyżej ściągnę Sama zobaczysz i ocenisz Ja czuję że moje rabaty będą ewoluowały przez cały czas więc to byłaby zabawa z taką matą Plus moje przekonanie do słów p. Danusi Nóżki fantastyczne Te od fotelików? Ciekawa jestem kolorków na kanapę Zaraz wkleję ----------------------------------------- U mnie nie będzie agro Tak jak wyżej napisano, z czasem udało mi się zapanować nad chwastami w tym roku pieliłam chyba ze TRZY razy O widzisz i to jest bardzo dobra wiadomość!!!!! ----------------------------------------- Zajrzałam na wątek na Ogrodowisku chyba w ogóle zrezygnuję z tej agrowłókniny. A wczoraj jak wkleiłam to nie zajrzałaś Ogrodowisko to prawdziwa kopalnia wiedzy i porad . Jest wątek o sklepach internetowych w których warto kupować , które sa polecane i sprawdzone --------------------------------- Aga,straram się być na bieżąco ,ale nie zawsze mi się to udaje ......... Dzięki Oluś, ja mam cały czas zaległości u Was Aż mi głupio :oops: ---------------------------------- Na ogrodzie się nie znam Ja tam mam same 20letnie i 30letnie iglaki, trawa przeorana po budowie jeszcze nie zebrana ziemia, nie dosiana i żyję ba nawet twierdzę, że mam w miarę ładnie I o to chodzi Właśnie pokazywałaś nam swój ogród???? Bo ja coś nie kojarzę Aguś wybrałaś śliczne fotele, takie ma Belldeco w swojej ofercie (nie takie same wykończenie). Ooooo aż zaraz zajrzę, a nuż coś zmodyfikuję w moich Pokażesz te próbeczki? Zaraz wkleję ------------------------------------------ dla mnie tyż Bo też masz pięknie kochana ---------------------------------- Ile różnych włóknin, tyle różnych opinii... Kobitka z mojej ulubionej szkółki powiedziała że bardziej chodzi o to jaką włókninę wybierzemy... jak przepuszczalną, jakiej jakości itp... a powód korzeni na wierzchu może też wynikać ze złego podlewania... Tłumaczyła mi że lepiej rośliny nawodnić głęboko raz na 3-4 dni niż codziennie podlać powierzchniowo...... Chodzi o to że gdy codziennie namaczamy 5 cm gleby z wierzchu to właśnie tam rośliny się korzenią bo mają tam wodę ... dla mnie logiczne wytłumaczenie.... ale ja się nie znam i myślę że od każdego "fachowca" uzyskamy różne, często sprzeczne info... ja wybrałam wygodę, rozłożyłam taką tkaninę i będę miała rękę na pulsie ... i tyle... a w razie czego ściągnięcie takiej włókniny i tak uważam za łatwiejsze niż pierwsze lata ciągłego pielenia.... wypieliłam jeden fragment, dokładnie, przekopałam, wyczyściłam, wychuchałam itp... i co >? u sąsiada tona zielska... na mojej rabatce też... to się potwornie rozsiewa po sąsiedzku... ja ciągłemu pieleniu mówię NIE sorki za długaśny wywód ... A ja dziękuję za ten długi wywód Ja się dopiero uczę, więc dla mnie każda rada cenna . U mnie ( mam nadzieję ) problem rozsiewania będzie zminimalizowany. Mam od dwóch stron las więc raczej nie będzie się miało co rozsiewać - przynajmniej tak powiedział pan ogrodowy w sprawie trawnika Idąc tym tropem, dodając słowa p. Danusi o "duszeniu się roślin, biorąc pod uwagę włożenie pracy w pierwszym okresie w wyrywanie chwastów i ich eliminację - mam nadzieję wygrać i mieć pięknie bez maty/ czy agro Decyzja podjęta i poparta przez moją mamę Zaraz zgram zdjęcia i pokaże próbeczki i ustawienie kanap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 27.09.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 A.. i szafki złączone, bo chyba Ci się nie chce ich przecierać ściereczką bez przerwy, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.09.2012 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Nie znam się kompletnie na ogrodach, więc jestem nieprzydatna, ale poczekam na swą kolej Ja też jeszcze nic nie wiem, ale próbuję się szybko naumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.09.2012 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 szafki złączone. i błagam - w jednym kolorze;) No coś Ty Czyżbym znowu przecholowała Madziu zaraz wkleję ustawienie kanap. Pleassssss powiedz co o tym myślisz Jestem jak najbardziej za złączonymi szafkami... Ok dziękuję Beatko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.09.2012 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 A.. i szafki złączone, bo chyba Ci się nie chce ich przecierać ściereczką bez przerwy, co? U mnie będzie mało praktycznie, więc tego nie bierzemy pod uwagę przy odpowiedziach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 27.09.2012 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Co do ogrodu ,to powiem Ci w opraciu o doświadczenia ze starym ogrodem...nie miałam tam mat i rzeczywiście w pierwszych dwóch latach była walka z chwastami .Później już rośliny na tyle się rozrosły ,że w tej chwili pielenie uskuteczniam dwa razy w sezonie...wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 27.09.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Żeby nie było: to pisała ta, co ma lustro od podłogi do sufitu i przy nim umywalki Ale komuś można dobrze doradzić nawet jak się samemu sprawę średnio przemyślało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.09.2012 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Co do ogrodu ,to powiem Ci w opraciu o doświadczenia ze starym ogrodem...nie miałam tam mat i rzeczywiście w pierwszych dwóch latach była walka z chwastami .Później już rośliny na tyle się rozrosły ,że w tej chwili pielenie uskuteczniam dwa razy w sezonie...wystarczy Super wiadomość Beatko Żeby nie było: to pisała ta, co ma lustro od podłogi do sufitu i przy nim umywalki Ale komuś można dobrze doradzić nawet jak się samemu sprawę średnio przemyślało Wiem bo sama Cię pytałam o wysokość lustra nad blatem i też wbrew wszystkim zrobiłam bez płytek Chłopaki i tak zaciapią pół łazienki, więc lepiej żeby było ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.09.2012 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 Najpierw ustawienie kanap Idąc tym tropem, dzięki Two http://i2.fmix.pl/fmi220/11262c76002180c15064a1a1 Dzisiaj działałam w tym kierunku http://i3.fmix.pl/fmi806/66cae624000038c35064a0ee http://i2.fmix.pl/fmi2533/6511b729000e62065064a12a http://i1.fmix.pl/fmi1002/005815d10016b7145064a16f http://i2.fmix.pl/fmi2130/047211e5000c7ef55064a187 Wiadomo, trzeba dopracować długości boków, głębokość i odległość od ścian - ale powiem Wam że póki co, to ustawienie mi najbardziej pasuje Proszę o szczere opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts