Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Dziękuję dziewczyny za wszystkie komplementa

pod moim :rolleyes: i chłopców adresem :lol: :hug: :hug: :hug:

Same wiecie że miałam ciężki tydzień przed samą imprezą ;) - chłopaki i tak nie wyglądali tak jak bym chciała :(, ale nie mogę narzekać :no:

Ale sesję zdjęciową muszę zorganizować osobno, bo chrzest i całe to zamieszanie nie dało ustawić chłopaków do zdjęć, jedne chciał iść tylko na plac zabaw a drugi chciał już w ogóle uciec od ciągłego siedzenia w wózku czy foteliku samochodowym ;) - może na Święta w nowym domku????:cool:

Tort robił mój znajomy, który już w tej chwili otworzył swoją cukiernię :yes:.

Ciasto było PYSZNE -sama byłam zaskoczona :o.

I lubi robić właśnie takie słodkie cuda :yes: - to jego ogromna pasja - dlatego wszystko zawsze jest dopracowane :)

Joanko cieszę się że zdjęcia wywołały Cię z grona tylko podczytujących :hug: (wszystkich serdecznie pozdrawiam :bye:)

Ze czas leci widać po dzieciach :yes:, wczoraj w przedszkolu pani wspomniał o imprezie na halloween, a przecież dopiero co szukałam stroju dyni dla Oskara - a on już jest małym, czasami bardzo poważnym chłopaczkiem :o

Zdjęcia jeszcze chwilę zostawię, bo widzę że lista obecności jest niepełna :p

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

obecna...dobrze że zostawilas ..ja wczoraj wrocilam z malego urlopu w Szczawnicy i nadrabiam... teraz fotki rodzinne a zaraz doczytuje o kanapach i innych rozterkach :D chlopcy małe eleganciki...bardzo fajnie udało ci sie ich zgrac ubraniowo mimo roznicy wzrostu , super przystojniaki :yes: Mamuśka tez niczego sobie..elegancko w tym zestawie :yes: ..czytam dalej...

Aguś pięknie wygladaliście :yes::hug:a płaszczyk bardzo ładnie zagrał z sukienusią i Twoją bużką, ja czuję mały niedosyt bo nie widzę jak to wszystko z butami wygladało:lol2: Fajnych Masz Chłopaków:yes::D a to, że ciężko foty zrobić w takich chwilach to normalka:yes::D

ps. ja też okularnica (minusowa, bez szkieł własnego Męża z odległości 10 metrów bym nie poznała:rotfl:) czasami soczewkami się ratuję:lol2:

Aguś, super, że się na fotki załapałam. Nie wiem, od czego zacząć:-)

- torcik śliczny

- pazurki do bucików dobrane:-) (przepraszam, ale jaki to lakierek?)

- sukienka + płaszczyk b. trafiony zestaw

- jak ty to robisz, że jesteś taka szczupła?

- wielkie pochwały za fryzurę - sama noszę często dobierane i różne warkocze, bo są super, ale mało dziewczyn nawet tych młodszych dziś je nosi

- ja też chcę zobaczyć butki

- chłopcy są teraz bardzo do siebie podobni, cudowni:-)

Admete witam sie i ja u Ciebie oficjalnie, bo jestem stałym podglądaczem Twojego wątku już przez dłuższy czas:oops: :bye:

Fajnie, że załapałam sie na fotki z imprezy, cudniastych masz synków:yes: I Ty jaka elegancka fiu, fiu:o

Oczu nie mogę oderwać od Twojej działki, trawkę masz piękną i ta przestrzeń. Salon masz ogromniasty i taki jasny już nie mogę doczekać się dalszych prac:yes: Bardzo mi się podoba ściana przy schodach i aż mi ulżyło jak postanowiłaś dać tam jeszcze sruby co by napewno się wszystko trzymało ufff:D ( pomysł chyba Twojej mamy, jak dobrze pamiętam;)) Oczywiśćie pamiętam jak dziewczyny starały się odwieść cię od czerwonej fugi do łazienki:yes: To była dobra decyzja.

Pozdrawiam

Ivy Natalko Olu Anetko Madziu Jo@nko mariomili dziękuję dziewczynki za komplementa :rolleyes:

Olu płaszczyk stąd

Anetko Madziu Jo@nko /B]kurde bele zaraz spróbuję jakieś zdjęcie wyciąć z butami :lol2: - ale uwierz chciałam takie wkleić specjalnie dla Was :p, za trud włożony w pomoc dobrania mojego ubranka :lol:

edit

Tylko takie znalazłam z butami :p

edit2 ciach :)

Ja mam tylko małe minusy, ale bez okularków już kiepsko widzę :(

Soczewek nie toleruję, nauczyłam się je wkładać tylko i wyłącznie na potrzeby ślubu ;), a potem w pierony wyrzuciłam.

Nie lubię gberania w oczkach

Madziu lakier to inglot - taki ciut droższy niż normalny bo ponoć z odżywką i miało wystarczyć jednorazowe pomalowany - oczywiście zawsze maluję dwa razy ;)

Sprawdziłam numerek 668

Pestko, Madziu, Natalko szczupła jestem, tylko i wyłącznie dlatego że odziedziczyłam rewelacyjną przemianę materii po tatusiu :wiggle:

Diet żadnych nie stosuję :no:

mogę jeść wszystko :cool:,

ale tryb życia na pewno też robi swoje ;)

Madziu co do fryzury - ostatnio tylko tak chodzę uczesana - czyli w kitkę, nie mam czasu na fryzjera, a po ostatnich - uwaga - 3 :jawdrop: nieudanych farbowanaich, nie wiem gdzie mam iść :(

Warkoczyki są fajnym i ciekawym urozmaiceniem - ja je bardzo lubię, ale sama nie umiem robić :(

Muszę się naumieć :yes:. na chrzciny robiła mi koleżanka - zaoszczędziłam na fryzjerze :lol2:

Mariomili :welcome:

Strasznie mi miło że napisałaś :) i że podczytujesz juz od tak dawna :)- temat śrub był cho cho cho temu.

Masz rację śruby są dzięki mojej mamie - czasami się słucham :lol2:

Dziewczyny sorki że taki ten post rozbiegany,

miałam iść spać wcześniej czyli o 21 bo znowu mieliśmy dzień z serii tych dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugich i zabieganych

Rany kiedy my odpoczniemy jak normalni ludzie?????

A ja znowu się zasiedziałam, ale też jednym okiem patrzę na MAM TALENT :lol:

Poszukam zdjęcia :rolleyes:

Edytowane przez admete

Do tego jeszcze ma cudowne nogi.:cool:

Kombinacja kolorów PRZEŚLICZNA, Ty to umiesz łączyć:yes:

Tez soczewek nie znoszę, kiedyś miałam problem z wyjęciem:mad: i więcej nie założyłam. Zastanawiałam się nad korektą, ale gwarancji nie dają, obiecują skorygować do -1, czyli nadal musiałabym nosić okulary. Przyzwyczaiłam się już do nich i uważam, że fajnie pod nimi można co nieco ukryć:p

Dzięki za namiary na lakier. Całość prezentuje się doskonale:-)

Dziękować - dawno tak niczego nie dobierałam,

chyba macie na mnie taki wpływ :lol2: plus ostatnie wybory kolorów na budowie :)

Do tego jeszcze ma cudowne nogi.:cool:

Oj tam oj tam :)

Kombinacja kolorów PRZEŚLICZNA, Ty to umiesz łączyć:yes:

Staram się :rolleyes:

Szczególnie na budowie :cool:

T uważam, że fajnie pod nimi można co nieco ukryć:p

yhmmmmmmmm :yes:

Aguś ślicznie wyglądałaś :yes: klasa :cool:

Dzięki :)

Urwisów uwielbiam, nawet nie wiem którego bardziej czy miniaturkę czy starszego :D

Ooooo czyli mogę podrzucić do cioci Venuski i jechać na stolycowe zakupy :lol:

Aga - a co miałas na prawej ręce ? Cos w kolorze butów......

Jeszcze raz powtórzę, że wyglądałas zajebiście :yes:

Kiniu założyłam granatowy sweterek, taki krótki wiązany, ale nikt go nie widział, bo w knajpie zdjęłam razem z płaszczem.

Założyłam bo myślałam że będzie zimno, żeby nie mieć gołych rąk pod płaszczem,a zamiast tego ugotowałam się w nim nosząc Igora na rękach i latając za Oskarem :lol2:

Długi i pracowity tydzień przede mną......ale zakończony (jak dzieciaki się nie rozchorują) fantastyczną wizytą u Mirelki.

Ja już chcę piątek,a ktoś inny niech polata za mnie :lol2:

W planie jest

1. zatwierdzenie koloru drzwi i opasek na dół i ich zamówienie

2. wybranie firmy która wykona drzwi na górę

3. kupienie roślin i obsadzenie dwóch rabat w tym zasadzenie wszystkich cebulek które kupiłam

u Agawi dowiedziałam się o koszyczkach na cebulki (chyba u Anetki też było o nich rozprawiane, ale jakoś póki nie dostałam na tacy linka na allegro nie pomyślałam o ich kupnie :lol2:), u Vesiliki o ustrojstwie do sadzenia pojedynczych sztuk - muszę wszystko zakupić :yes:

4. kupić wreszcie impregnat do kamienia

5. zdecydować o kształcie kanap, ich kolorze i tapicerce krzeseł, podjąć kroki ku zamówieniu :p

6.jechać obejrzeć na żywo jaki u mnie w K. mam wybór płyt wiórowych, mdf, lakierów - wybrać coś i dać do wyceny 3 już z kolei stolarzowi - z którym męczyłam się na pomiarach wczoraj wieczorem :bash:

Porządny facet, porządne meble - moja mama ma w kawalerce jego szafę i kuchnię.

Ale niestety od kilku lat nic się nie zmieniło i pan jest nazwijmy to troszkę do tyłu z wszystkimi nowinkami - typu

---jak to szafka na geberit pod wymiar wnęki, przecież trzeba będzie dopłacać do innych wymiarów ;)

---w ten wymiar wejdą mi trzy drzwiczki - ja :no: - 2 - jak to nie mogą być 3 - 2 będą niestandardowe ;)

--- są pralki do zabudowy????

----i tak przy każdej szafie, przy każdej małej szafeczce :rotfl: - cierpliwość moja była już mocno nadwyrężona ;)

7. pamięć mi szwankuje pewnie jeszcze coś mi zostało ;)

Umówiłam na 10 października montaż paneli :wave:,

w ten dzień ma też przyjechać kuchenka :wave:

Także za tydzień będzie się już coś działo :wiggle:

ja takie przejście ( jak Ty ze stolarzem) miałam z jednym z potencjalnych wykonawców łazienki.

Mówię -dekor będzie na tej ścianie, tłumaczę, ze wzór będzie na nich namalowany. A on pyta-kto ten wzór będzie malował? Myślę -żartowniś.

Bierze do rąk bidetkę i pyta "A to co?" Ja na to -podtynkowa bateria. Jak to podtynkowa? - nie rozumie fachowiec. No to ja myślę -koniec negocjacji.

I zdenerwowana mówię, że niestety w tej chwili muszę wyjść, skontaktujemy się mailowo. Nie wiem-robią gdzieś po sąsiadkach i uważają się za suuuper fachowców :lol2:

Aguś zdjecia widziąłm juz wcześniej ( na szczęście :D ) ale nie miałam czasu pisać.

Wyglądaliście cudnie!!!

Chłopcy jak malowani, bardzo do siebie są podobni i naprawde śliczni!!!

Ciuszki miałaś skomponowane idealnie :yes:

Trzymam kciuki za pracowity tydzień!

Dużo sobie zaplanowałas, ale napewno dasz rade ;)

Buziaki :***

Natalko, dlatego czuję że współpraca z tym panem się nie uda ;)

Jak powiedziałam że jeśli chodzi o szafę w wiatrołapie, musi spojrzeć na zdjęcie,

że moja szafa musi wyglądać identycznie jak na zdjęciu - zapytał a po co ?

No koment :sick:

Joasiu Karola, plan jest dobry :lol:

Zobaczymy jak z wykonaniem ;)

Mam mało czasu na takie jeżdżenia :(,

codziennie wychodzę koło 10.30 a o 14.30 muszę kierować się już w stronę przedszkola.

Potem jak się domyślacie rzadko co mogę już załatwić ;)

Dlatego jeżdżę jak szalona i biegam jak szalona :lol2: , żeby jak najwięcej odhaczyć z listy :)

Nie wiem jak będzie z cebulkami, bo na to potrzebuję kilku godzin , żeby dobrze rozplanować, przemyśleć, dobrać kolorami wysokościami żeby później nie przekopywać ;)

Miłego poranka życzę