Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny, te literki są cudne...!!czy ja tez mogę zgapic i zamówic? :oops: idealnie sie wpisuja w koncepcje pokoju Synka.

admete, w sobote mam spotkanie z projektantem ogrodu (trzecim z kolei-moze tym razem sie uda:rolleyes:) i zobacze, co nam zaproponuje pod kątem tego drenazu.Dam znac. Czy Wy tez planujecie nawodnienie ? Moj M. sie uparl i nie daje rady Go przeforsowac;)

kamien piękny-brałam go kiedys pod uwagę na kominek ale potem wizja sie zmienila;)

Edytowane przez hazeleyes1982

Karolek z wielką chęcią bym zobaczyła zrealizowany taki pomysł :yes: - a wiesz jaki dokładnie kamień zamówili na ta ścianę ?

RED58 Witaj :) - i dziękuję za link - przepiękne te kuchnie :yes: - można dużo podpatrzeć :yes:

Karola mój J zapytał o chłopakowe kolory - i pani podała mu linka http://www.neju.pl --- literkowa kopalnia :wiggle:

My też zamówimy :wiggle:

Najlepiej będzie wyglądał podświetlony ciepłym światłem!

zgadzam się :yes: :)

hazel kupuj literki :lol:

My też będziemy robić nawodnienie - nie da rady bez niego na takiej powierzchni - i ja mam w planach kawał ogrodu :p

Koniecznie daj znać co i jak po tym spotkaniu - jak coś to wezmę namiary od Ciebie ;)

agawi fajna ta stronka - zaraz zabiorę się do dogłębnego oglądania :popcorn:

Sharlot czytasz w moich myślach :rolleyes:

Dziś moje starsze dziecię poszło po miesięcznej przerwie do przedszkola - z drugim została babcia więc mogłam wreszcie coś załatwić :)

Dzień pod znakiem kamieni :)

Byłam u pana od kominków - i pierwsza wycena 15 tyś. Nie wiem czy to dużo czy mało - wkład pan mi wybrał za 4,5 tyś kamień ok.6 tyś i metalowe gadżety - kratki nie kratki i robocizna ok 5 tyś.

Jestem pewna na 100% tego kominka - przepraszam za jakość - ale nic innego z gazety nie udało mi się uzyskać

http://i2.fmix.pl/fmi1572/6938243c000a75d44f0afafa

Okazało się że na taki portal zużyje się więcej kamienia niż na inny sztukowany - moja rama będzie musiała być zrobiona nie z płyty a z bryły marmuru :o - co się wiąże z większymi kosztami. A ja byłam przekonana że taki prosty portal będzie kosztował mniej :no:

Ja i mój J nieobeznani w temacie wkładów kominkowych - polecacie jakąś szczególną firmę?

Pan mi zaproponował firmę Hajduk....

Powiedziałam panu że szukam bardzo jasnego marmuru - białego/kremowego - pan pokazał mi kawałek marmury pozostały po jakimś zleceniu - i słuchajcie spodobał mi się bardzo - a myślałam że będę szukać w nieskończoność.

Pan musi tylko poszukać dokładnej nazwy kamienia- i postara się załatwić mi zdjęcie tego kominka :wiggle:

Na czwartek wstępnie jestem umówiona w zakładzie kamieniarskim - panowie mają mi porozkładać 4 płyty marmurowe do obejrzenia i ostatecznego zdecydowania czy zamawiamy :). Muszę im dać znać wcześniej że przyjeżdżam żeby je przygotowali - bo to ciężkie cholerstwo jest ;)

Karola to jest chyba alfabet z naszego inspiracyjnego zdjęcia :wiggle: i guzik jest :wiggle:, piszą że w innej kolorystyce tez mogą być więc chłopakowe zestawy też robią - i cena ciekawa :yes: zaraz wysyłam mojemu J

ja zamawiałam już u tego Allegrowicza i zrobi takie jak chcesz ;) mailowo wszystko ustalisz - zrobiłam literki i naklejki :)

To wycena za zwykły kominek

moj portal ze Spartherm 17000 gdzie sam wkład to 12000 a reszta to marmur i montaż - ale marmuru wcale na obudowę nie idzie dużo, rzadko kiedy idzie więcej niż jeden slab a cena slabu to od 1500 wzwyż

tak więc cena kominka zależy głównie od jego wkładu

Będziecie mieć DPG, czy to cena na "zwykły" kominek?

Wg mnie dość drogo, ja na portalowe miałam wyceny około 10 tysięcy - ale z piaskowca/ trawertynu. Na pewno ilość i gatunek kamienia ma tu ogromne znaczenie.

Aniu, nie drogo jak na marmur:no::no: My płaciliśmy za nasz portal z piaskowca (nie nasz rodzimy) 11 tys. Marmurowe chodziły od 15 tys wzwyż. Dlatego wzwyż, bo są marmury czarne, zielone, które są cholernie drogie.

Admete piękny ten Twój kominek :rolleyes: uwielbiam takie:wiggle: W sprawie wkładów to ja polecam Ci francuską firmę GODIN

http://godin.com.pl/oferta/Wk%C5%82ady/wk%C5%82ady%20na%20drewno/index.php

Two już widzę że wyjdzie drożej bo na pewno weźmiemy droższy wkład niż ten który nam pan dał do wyceny - poszłam do niego zielona. Mój J podzwonił po znajomych i już wiemy że za wkład damy już nie 5 a 10 tyś --czyli cena wzrasta do 20 tyś za kominek ;)

zuzanko u nas wyjdzie 2 razy tyle za marmur - bo pan ma go ciąć z bryły a nie z płyty która jest tańsza - taki sobie portal niechcący wybrałam :p - wygląda na prosty a trudniej zrobić...

agawi a ja na stronie z kominków szybko przeskoczyłam na kuchnie - i znowu oczu od nich oderwać nie mogę :popcorn: ---ale te ceny :cry:

Karolek dzięki bardzo :hug:

i jak ten wkład się sprawuje? jesteście zadowoleni? - bo ten wkład pan mi polecił....