agawi74 07.10.2012 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2012 Hej Aguś, super, że spotkanie udane:wiggle: Szkoda, ze się rozłożyłaś Ja myślałam,ze kształt tej listy jest już docelowy, a nie tylko kolor:lol2: Bardzo mi się ten kształt podobał i widziałam do u Ciebie:wiggle: Trzymam kciuki za wszystkie zamówienia i kuruj się koniecznie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 08.10.2012 04:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Zdróweczka życzę, nie przemęczaj się-listwy nie zające:lol2:,.... Ja za swoje w Bel-polu ( mają wszędzie filie) płaciłam 20zł za 2,4mb - lakierowane, 8cm wysokości. Już dzisiaj lepie, poszłam spać o 20 więc to chyba pomogło Dzięki za namiar . Znaczy, że kafle masz położone i nie chwalisz się??? A gdzie tam Chłopaki ledwo wyrobili się z pomalowaniem góry na biało . Teraz schodzą na dół kończyć gładzić ściany i robić płytki na podłodze - ja nie wiem ile im to zejdzie - ja widzę że z ich tempem z 2 tygodnie:bash:. A gdzie reszta:offtopic::confused: No moje sprawują się rewelacyjnie póki co. Nie są z litego drewna bo to lubi pracować no i wtedy listwy odchodzą od ściany a jak zaakrylowane to i z tynkiem Moje sa z klejonki stolarskiej zatem listwa składa się z kilku warstw drewna (z wierzchu dąb, w środku pewnie cos tańszego ) . Montowane do ścian na kołki i dodatkowo klej. I kolejne odcinki listew też są ze sobą zespolone takim kółeczkiem drewnianym (to oblookałam dopiero teraz, kiedy w związku z zalaniem trzeba był je demontować ) Nie wiem czy się jasno wyrażam (pewnie nie ) ale chodzi o to ze koniec jednego odcinka i początek kolejnego mają rowek i w ten rowek wsuniety jest taki okrąg z drewna...... Ło matko, dobrze że wstawiłaś zdjęcia bo bym kminiła cały dzień z tym kółkiem Aguś, nie rozkładaj się Zdrówka życzę! Dzięki Już chyba lepiej To było chyba mega zmęczenie A pan, stolarz skoro nie chce być konkurencyjny, niech spada Hej Aguś, super, że spotkanie udane:wiggle: Szkoda, ze się rozłożyłaś Trochę proszków plus sen i chyba wygrałam walkę Ja myślałam,ze kształt tej listy jest już docelowy, a nie tylko kolor:lol2: Bardzo mi się ten kształt podobał i widziałam do u Ciebie:wiggle: Wiesz co aż się wróciłam do zdjęć tej listwy Nie widać na nich dokładnie jej wykończenia, jest takie lekkie ścięcie u góry, muszę Wam cyknąć Trzymam kciuki za wszystkie zamówienia i kuruj się koniecznie:hug: Dzięki kochana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 08.10.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Aguś zdrówka i wyrobienia się ze wszystkim w czasie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.10.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Dzień dobry Cieszę się, że już lepiej! A Marcinów trochę podgoń. Może za wygodnie im tam się u Was mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.10.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Moje listwy z mdf-u z montazem kosztowały 12 pln (wysokie na 6 cm). Dół robimy 10 cm i cena wyjdzie 15 pln. Robił nam je nasz stolarz. Kolor dowolny. Bardzo podoba mi się kształt Twoich - takie proste . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 08.10.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Dobrze ze zle samopoczucie Ci przeszlo powodzenia w zalatwianiu wszystkich spraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.10.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Ja mam proste kanciaste, patrząc praktycznie to wzięłabym teraz takie właśnie lekko ścięte zamawiane u stolarza schodowego Dariusz Lasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 08.10.2012 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Aga zdrówka życzę, herbatkę z miodem i cytrynką popijaj żeby Cię żadne choróbsko nie rozłożyło. Ja już powoli pakuję dobytek więc jestem trochę żadziej ale cały czas podczytuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 08.10.2012 18:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Aguś zdrówka i wyrobienia się ze wszystkim w czasie życzę Dobrze ze zle samopoczucie Ci przeszlo powodzenia w zalatwianiu wszystkich spraw Dziękuję dziewczynki Dzień dobry Cieszę się, że już lepiej! A Marcinów trochę podgoń. Może za wygodnie im tam się u Was mieszka Tak dobrze że chyba Święta spędzimy razem Marcin dziś wziął się za srebrną fugę Tamta brudnawa jest 2 razy umyta i wygląda wreszcie jak Twoja Ulżyło mi Moje listwy z mdf-u z montazem kosztowały 12 pln (wysokie na 6 cm). Dół robimy 10 cm i cena wyjdzie 15 pln. Robił nam je nasz stolarz. Kolor dowolny. Bardzo podoba mi się kształt Twoich - takie proste . Mirelko a Ty masz klejone czy przykręcane? Miałam okazję przyjrzeć się Twoim dokładnie usypiając Igiego w wózku Ja mam proste kanciaste, patrząc praktycznie to wzięłabym teraz takie właśnie lekko ścięte zamawiane u stolarza schodowego Dariusz Lasek Buu, czyli nie mam jak zamówić A powiedz czy klejone czy przykręcane? Mirelko Justynko - jestem już przekonana że chcę takie jak na próbce (nie chcący mam wybrany wzór ) Aga zdrówka życzę, herbatkę z miodem i cytrynką popijaj żeby Cię żadne choróbsko nie rozłożyło. Ja już powoli pakuję dobytek więc jestem trochę żadziej ale cały czas podczytuję Pierwsze co zrobiłam jak wróciliśmy z wojaży do domu to właśnie taką herbatkę Widzisz Ty masz tyle rzeczy na głowie i swoje problemy wykończeniowe, a znalazłaś czas na pomoc w moich zmaganiach :hug: Co ja bym bez Was zrobiła???? Za chwilkę wkleję moje rozważania kanapowe ................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 08.10.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 08.10.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Agula - na chesterkach sie nie znam zatem pewnie się dziś nie przydam Ale przyniosłam herbatke z miodem i cytryna to sobie popijaj w trakcie kanapowych rozważań I zdrowiej ! http://imageshack.us/a/img577/1613/6990216filiaankaherbaty.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 08.10.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Mamy taką inspirację (dzięki Two ) http://i2.fmix.pl/fmi220/11262c76002180c15064a1a1 Dzięki Two wiemy jak wyglądać to będzie w moim salonie i ile te kanapy zajmą miejsca Usuniemy tylko oparcie od strony kominka - czyli zostaną po 2 oparcia na każdej kanapie http://i2.fmix.pl/fmi907/dad0ac920026bd11507317f1 http://i1.fmix.pl/fmi23/428bf9fb001a21b450731810 http://i3.fmix.pl/fmi1694/5f819ae90009f6fa50731828 Na wzikach mamy takie wymiary 210 cm dłuższe boki - równoległe do ściany z tv 166 cm krótsze boki. Rysowałam sobie dziś to na kartce i chyba zmniejszę jednak te najdłuższe boki do długości 180 cm, albo w ogóle wyrównam do 166 cm Jutro muszę zdecydować. Moja kanapa w domu jest długa na 176 cm razem z oparciami i spokojnie siedzą na niej 3 osoby, także jak dojdą fotele będzie wystarczająco miejsca i dla nas i dla gości. A ja myślę o tych długościach bojąc się żeby kanapy nie przytłoczyły Będzie namiastka chestera - bo przez te moje kombinacje mało z niego zostanie . Nie będzie pięknych rozłożystych boków - zabierają za dużo miejsca Wychodzi że mam jednak mały salon Nie będzie też "bawoła " z tyłu kanapy. Wykończę ją w ten sposób http://i1.fmix.pl/fmi2845/ed713e0c000254e04f49de63 Co myślicie o pinezkach? Pikowanie wbrew radom Karolka i mimo tego że widziałam na żywo jak 2 latek z prędkością światła może zakruszyć sernikiem pół kanapy i pół salonu jestem gotowa dać i na oparciu i na siedzeniu - więc umawiamy się żę nie piszemy o praktyczności tego rozwiązania http://i2.fmix.pl/fmi2038/6ca9bc6a001f7cb2507322d4 piękny:rolleyes: Do tego czerwony fotelik - jako akcencik I wtedy z prostym/ gładkim siedzeniem http://i3.fmix.pl/fmi1199/e9a7681400233835506350a8 Szara ławeczka z szarym fotelem z czerwonymi nogami (tylko krzesło) pójdzie do wiatrołapu. Krzesła do jadalni w szarości z kanap no chyba żeby szczytowe fotele zrobić czerwone???? http://i3.fmix.pl/fmi1140/74682dc6000f20985064a47b Tyle wydumałam w ciągu dzisiejszego dnia Na budowie panowie zaczęli działać z panelami, jutro powinny być już jakieś pierwsze fotki Wykonawca szaf też wybrany - ten sam co od kuchni- dziś dostał zielone światło na wszystkie robótki - machina poszła Drzwi wybrane - na górę będą INTERDOORA zwykłe , proste, białe do tego proste białe listwy - jeszcze nie wiem skąd Drzwi na dół robi nam firma która zrobiła drzwi zewnętrzne jeszcze ustalamy szczegóły ale już Pan zaznaczył że raczej na Święta się nie wyrobimy - trzeba było jeszcze dłużej zwlekać z wyborami I tyle dziś zdążyłam zrobić. Na działce woda jak stała tak stoi , owocowe stoją w garażu czekając na wsadzenie , jeden agrest mi chyba podeschnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 08.10.2012 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Natalko juzzzzzzzzzzzzzzz Kiniu dziękuję , też taką właśnie popijam na zmianę z fantą bo mam kaca po zrobionych przez mamę flakach -ale pyszne były w sam raz po moim dzisiejszym lataniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 08.10.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 heyka Wziki fajne dobrze że mamy Two :yes: masz jakieś rozeznanie na temat użyteczności nic nie powiem:no: Buziole zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.10.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Aga, ale żeś nazałatwiała Zuch dziewczynka! Super, że fuga wygląda normalnie. Bo już miałam jakieś wyrzuty Ustawienie kanap w pełni popieram! O praktyczności nie mówię. Bez drzwi da się mieszkać. Tak słyszałam Przetestuję i zdam Ci relację! Buziole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 08.10.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 [quoteBez drzwi da się mieszkać. Tak słyszałam Przetestuję i zdam Ci relację!] :yes: ja tak mieszkam od 3 miesięcy i jest całkiem fajnie szybciej sie wchodzi mniej powierzchni do sprzątania w kibelku mam gustowna firaneczkę jest gites pełen luzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 08.10.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2012 Sofy fajne, mam tylko nadzieję że będą lekkie w odbiorze, bo jednak taki zakamarek sam w sobie już przytłacza. Wiem, że kochasz chestery (ja też!) ale zrobiłabym kopię tej inspiracji od Two Dałabym sobie chwilowo spokój z krzesłami do jadalni, tj zamówiłabym 6 szarych a dwa czerwone zawsze domówić można. Co innego jest postawić i zdecydować a co innego na hurra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 09.10.2012 04:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Zdrówka kochana Na takich kanapach się nie znam ,ale ta z pikowanym siedzeniem fajna Olu dzięki już mi lepiej heyka Wziki fajne dobrze że mamy Two :yes: masz jakieś rozeznanie na temat użyteczności nic nie powiem:no: Buziole zostawiam Zadzwonię dziś, bo ta Twoja opinia to za mało, muszę z Ciebie więcej wyciągnąć Aga, ale żeś nazałatwiała Zuch dziewczynka! Czas najwyższy Ale fakt, że wczoraj się trochę zmobilizowałam Do tego jeszcze podjechałam obejrzeć klamki di wymiany w oknach - bo do tej pory tego nie załatwiłam . Mam do wyboru srebrne z logo Budvaru , albo za dopłatą 10 zł czegoś co ładnie wygląda w folderze, mają zamówić i zobaczę na żywo czy warto dopłacać Super, że fuga wygląda normalnie. Bo już miałam jakieś wyrzuty No coś Ty Ja czułam że tam po prostu brud zawinił Ustawienie kanap w pełni popieram! O praktyczności nie mówię. Ustawienie jest ok , Aniu ale jak z całą koncepcją na ala chestera? Bo tego się boję, prosze o szczerą prawdę Bez drzwi da się mieszkać. Tak słyszałam Buziole Wiem dlatego się nie martwię [quoteBez drzwi da się mieszkać. Tak słyszałam Przetestuję i zdam Ci relację!] :yes: ja tak mieszkam od 3 miesięcy i jest całkiem fajnie szybciej sie wchodzi mniej powierzchni do sprzątania w kibelku mam gustowna firaneczkę jest gites pełen luzik Widziałam testowałam Sofy fajne, mam tylko nadzieję że będą lekkie w odbiorze, bo jednak taki zakamarek sam w sobie już przytłacza. Wiem, że kochasz chestery (ja też!) ale zrobiłabym kopię tej inspiracji od Two No i zasiałaś ziarno niepewności :( Dałabym sobie chwilowo spokój z krzesłami do jadalni, tj zamówiłabym 6 szarych a dwa czerwone zawsze domówić można. Co innego jest postawić i zdecydować a co innego na hurra Jak już będę zamawiać to wszystkie, szykuje mi się mega Sylwester, potrzebuję ich. Dziewczyny moje kochane piszcie szczerze o tych kanapach. Ja coś czuję że cały mój wolny czas spędzę dzisiaj nad nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 09.10.2012 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 No to szczerze: Pomysł mi się podoba. Bardzo. Uważam że idealnie łączy ze sobą walory estetyczne i praktyczne (nawet jeśli tv nad kanapą wygląda trochę dziwnie:)) Zdecydowanie jestem jednak przeciwna skracaniu tych dłuższych boków - wydaje mi się że krótsze będą gorzej wyglądały i będą mniej wygodne. Weź pod uwagę, że z długości kanapy musisz odjąć ten kawałek w samym kącie, bo tam można wygodnie się położyć, ale nie usiąść. Czyli z 210m zostaje Ci jakieś 120 (licząc że kanapa ma głębokość ok. 90 cm). Jeżeli boisz się efektu zagracenia, to zrezygnowałabym jednak z nadmiernej ilości pikowań i zrobiła proste boki. Tym bardziej że czestery są teraz super modne, ale przypuszczam, że za parę lat na te pikowania będzie się patrzyło jak na "buły" z lat osiemdziesiątych:). Nadal nie jestem przekonana do tych krzeseł . Nie podobają mi się zarówno same w sobie, jak i w połączeniu z sofami. Efekt będzie "za bardzo". Jeżeli masz pikowaną kanapę, to krzesła dla równowagi dałabym jakieś proste. Jeden czy dwa fotele - ok. Ale cały komplet jadalniany? Wybacz, że tak ostro przycinam Ci skrzydełka, ale sama chciałaś szczerze:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 09.10.2012 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Aga mi się sofy podobają takie jakie są tzn. nie skracałabym ich Z tym pikowaniem to może faktycznie się zastanów bo już nawet nie o względy praktyczne tu chodzi ale o to co napisała nihiru - żeby nie było za bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts