admete 09.01.2012 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 agawi teraz się dopiero zorientowałam - bo dokładniej spojrzałam - że te paleniska które rano wkleiłam są z tej samej strony która Ty mi podałaś tylko ja wchodziłam z polskiej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 09.01.2012 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 My mamy jeden z największych na parametrach się średnio znam ale mamy coś o mocy 30 KW czyli jeden z największych. Jeszce nie mieszkamy ale codziennie grzejemy kominkiem i jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 09.01.2012 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 dzięki Karolek za info poruszyłaś dziś temat emotionek i ja się za nie wzięłam http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif ale strasznie długo to schodzi -zna ktoś jakiś szybki sposób na wklejanie ich - może stronę skąd da się je szybko skopiować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 10.01.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 I jak tam kochana wybrałaś kolory literek alfabetu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 10.01.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 dzięki Karolek za info poruszyłaś dziś temat emotionek i ja się za nie wzięłam http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif ale strasznie długo to schodzi -zna ktoś jakiś szybki sposób na wklejanie ich - może stronę skąd da się je szybko skopiować? Podłączam się do pytania - ja jestem emotkowym gołowąsem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 10.01.2012 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Karola od wczoraj nie miałam kiedy siąść w spokoju do nich bo przyszła nowa zagraciarka do pokoju - tor samochodowy szkieletor hot wheels - trzeba było to ustrojstwo złożyć dziecku - które dostało ja za wypicie strasznie dużej ilość syropów jaką dostał po tym ataku kaszlu a dziś od 4 rano moje drugie dziecię nie daje mi chwili - przy komputerze z doskoku jestem(bo forum to nałóg:P) próbując jednocześnie chałupkę ogarnąć Ale wiem na pewno że róż zamienię na żółty coby do kaloryfera pasowały - i coś może jeszcze w kolorach poprzestawiam - i zamawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 10.01.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Kominek wybrałaś sobie śliczny! Czyli jaki wkład ostatecznie będziecie zamawiać i czemu jego cena podskoczyła dwukrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 10.01.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 A co do literek - zakochałam się w tych pracach, świetna strona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 10.01.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 hazeleyes nie wygłupiaj się tylko kupuj! Suuuper są te literki ja już zamówiłam Pozdrawiam! musze tylko, jak admete-poprosic o zmiane tej rózowej;) Karola, czy Ty wiesz, ze mnie podobnie jak Karoli zawiesza sie komp-jak jestem u Ciebie w galerii? admete, dam oczywiscie znac co nam pan zaproponuje. Co do kominka-na pewno nie polecam naszego wykonawcy ale on ma punkt spartherm wiec, jak napisalas, ze Twoj wykonawca polecil Hajduk, to jestem spokojna, ze nie trafilas na tego naszego partacza:evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 10.01.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Kominki inspiracyjne piękne.Mam tylko małe pytanko, czy nie przeszkadza ci ten zaokrąglony kształt ,zewnętrznej części kominka który wybrałaś? Bo ogólnie jest piękny tylko mnie to ciut razi - ale może dlatego zwróciłaś na niego uwagę? Tobie się musi podobać a nie mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 10.01.2012 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 bocian dzwonię od rana o te wkłady zaraz napisze co i jak a co do tej ceny to znajomi nam polecili kominki które właśnie w tych cenach zamawiali - i tak się zasugerowaliśmy. hazel ja też miałam problemy u Karoli - ale ostatnio wszystko działa Co do kominka pan polecił Hajduka - a teraz się przymierzamy do spartherm - a Ty tu takie negatywne opinie o nim piszesz . Ale to wkład nie dobry czy wykonawca? mme33 kominek podoba mi się właśnie o ta ramę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 10.01.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Tak myślałam;) Miałam gdzieś podobny w inspiracjach ...ale się ulotnił Rozumiem cię bardzo dobrze,bo jak już coś "chwyci za serce" to nie ma uproś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 10.01.2012 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 admete, wklad jest the best ale wykonawca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 10.01.2012 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 (edytowane) mme33 i tak właśnie jest z tym kominkiem u mnie - chwycił i trzyma - więc już nawet innego nie szukam hazel to mnie uspokoiłaś to mam swój pierwszy -i cos mi się wydaje że ostatni typ Pan zaproponował wkład firmy Spartherm Mini Sh - Serie Linear --- ma fajne wymiary - bo ja chcę nie głęboki - żeby mi jak najmniej w salon wchodził. Ten wkład jest 43 cm głęboki 61 cm szeroki i 51 wysoki - czyli taki w sam raz mi się wydaje http://www.spartherm.pl/prod/paleniska/1/39/plaska-szyba/mini-sh-1000037.html Wkład Spartherm kosztuje ok. 1431 euro bez podnoszonej szyby, 1928 euro z podnoszoną szybą Znajomi proponowali wkłady Jotul i Bruner - ale te ostatnie około 3,5 tyś euro Edytowane 10 Stycznia 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 10.01.2012 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 20 tysięcy za takie coś, jak kominek???To ja powiem tylko: OMG..........Siakoś tak mi się wydawało, że do dychy się spokojnie można zmieścić - wiem, wiem, zależy, jaki wkład, jaka obudowa, i inne takie, ale dwadzieścia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 10.01.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Kochana, tak sobie dziś siedzę i przeglądam dalej Twój wątek (dopiero na 12 jestem;))... przeczytałam o dylematach grzejnikowych - na czym stanęło? Mi też kolor niebieski/zielony jakoś nie leży:no: Ale skoro nie chcesz "nudnej" bieli, to nie myślałaś o takiej metalicznej szarości jak ja mam w sypialni? Pasuje do praktycznie każdego męskiego koloru, zarówno jaśniejszego, jak i ciemniejszego... u mnie kto nie wejdzie - to się zachwyca (mimo, że wisi na betonowej, pooranej i pomazanej ołówkiem ścianie;)) Chromu ci do pokoi nie polecam:no:- za dużo błysku i zrobi się bardzo łazienkowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 10.01.2012 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Czytaj dalej jak zobaczysz co wybrałam to Ci się humor poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 10.01.2012 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Yokasta no do Madzi to napisałam - nie spojrzałam już i pobiegłam szybko po małego do przedszkola - sorki Czytam co piszesz dokładnie i sumiennie - bo wiem że dobrze doradzisz - i przed zakupem swojego się w temacie poorientowałaś Pan od kominka przed wyborem wkładu pytał czy ma grzać czy zdobić - powiedziałam że najlepiej to i to Powiedziałam panu że ma być jak najmniejszy (głównie o głębokość mi chodzi) i pan powiedział że żeby grzał to najmniej to 43 cm - bo 30 cm głębokości nie zmieści dużo drewna i mało ogrzeje i drogi 2 razy tyle - a jakie parametry powinien mieć wkład do takiego portalu? Co do tej szyby i jej otwierania - ja zrozumiałam że będzie się otwierać normalnie + otwieranie do góry Nie wierzę w bajki o czystej szybie O popielniku nie mam zielonego pojęcia - muszę zgłębić temat Doprowadzenie zrobione przed wylewkami Yokasta Jotula nam wybrał I 570 - 51 CM głeboki i I530 43 cm głęboki ---a cena 5200. Dlaczego Wasza obudowa ma być robiona z monolitu, skoro ta na zdjęciu wyraźnie nie jest? chodzi o to dlaczego z bryły? no ponoć nie da się tego brzegu zrobić z płyty - ale tak chyba jest naprawdę w tym przypadku i dzięki kochana za doinformowanie mnie w tylu rzeczach w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 10.01.2012 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Yokasta ok termometr zakupimy Jutro jak zdążymy pójdziemy wybrać ten wkład - i zapytam też o ten popielnik . Chciałabym jak najszybciej wybrać ten wkład żeby ruszyć dalej - będę znać parametry wkładu - znajomy zrobi mi wizualizację kominka. Jak dobierzemy wkład pan od kominka będzie mógł obliczyć czy starczy mu tego kamienia co ma na stanie - jak nie, będę musiała rozpocząć poszukiwania. A już wiem że nie będzie to łatwe - bo obdzwoniłam okoliczne zakłady kamieniarskie i nie mają jasnych marmurów w bryłach http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 10.01.2012 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 wrócę jeszcze do prośby o te emotki - jak ktoś wie niech powie czy jest sposób na szybsze ich wstawianie bo to tak strasznie długo schodzi żeby wkleić jedną http://forum.barcis.pl/images/smilies/rozpacz.gif nie wiem o co chozi raz mi się udaje a raz nie --tak jak powyżej - co jest nie tak?:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts