Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzięki Karolek za info

poruszyłaś dziś temat emotionek i ja się za nie wzięłam ;)

http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif

ale strasznie długo to schodzi -zna ktoś jakiś szybki sposób na wklejanie ich - może stronę skąd da się je szybko skopiować?

Podłączam się do pytania - ja jestem emotkowym gołowąsem :(.

Karola od wczoraj nie miałam kiedy siąść w spokoju do nich bo przyszła nowa zagraciarka do pokoju - tor samochodowy szkieletor hot wheels - trzeba było to ustrojstwo złożyć dziecku - które dostało ja za wypicie strasznie dużej ilość syropów jaką dostał po tym ataku kaszlu ;)

a dziś od 4 rano moje drugie dziecię nie daje mi chwili - przy komputerze z doskoku jestem(bo forum to nałóg:P) próbując jednocześnie chałupkę ogarnąć

Ale wiem na pewno że róż zamienię na żółty coby do kaloryfera pasowały :rolleyes::lol: - i coś może jeszcze w kolorach poprzestawiam - i zamawiam :yes:

hazeleyes nie wygłupiaj się tylko kupuj! ;) :D

Suuuper są te literki ja już zamówiłam :D

Pozdrawiam!

:hug:

musze tylko, jak admete-poprosic o zmiane tej rózowej;)

Karola, czy Ty wiesz, ze mnie podobnie jak Karoli zawiesza sie komp-jak jestem u Ciebie w galerii? :(

admete, dam oczywiscie znac co nam pan zaproponuje. Co do kominka-na pewno nie polecam naszego wykonawcy ale on ma punkt spartherm wiec, jak napisalas, ze Twoj wykonawca polecil Hajduk, to jestem spokojna, ze nie trafilas na tego naszego partacza:evil:

bocian dzwonię od rana o te wkłady zaraz napisze co i jak :rolleyes:

a co do tej ceny to znajomi nam polecili kominki które właśnie w tych cenach zamawiali - i tak się zasugerowaliśmy.

hazel ja też miałam problemy u Karoli - ale ostatnio wszystko działa :wiggle:

Co do kominka pan polecił Hajduka - a teraz się przymierzamy do spartherm :p - a Ty tu takie negatywne opinie o nim piszesz :(. Ale to wkład nie dobry czy wykonawca?

mme33 kominek podoba mi się właśnie o ta ramę :lol2:

mme33 i tak właśnie jest z tym kominkiem u mnie - chwycił i trzyma :yes: - więc już nawet innego nie szukam :)

hazel to mnie uspokoiłaś to mam swój pierwszy -i cos mi się wydaje że ostatni typ :wiggle:

Pan zaproponował wkład firmy Spartherm Mini Sh - Serie Linear --- ma fajne wymiary - bo ja chcę nie głęboki - żeby mi jak najmniej w salon wchodził.

Ten wkład jest 43 cm głęboki 61 cm szeroki i 51 wysoki - czyli taki w sam raz mi się wydaje

http://www.spartherm.pl/prod/paleniska/1/39/plaska-szyba/mini-sh-1000037.html

Wkład Spartherm kosztuje ok. 1431 euro bez podnoszonej szyby, 1928 euro z podnoszoną szybą

Znajomi proponowali wkłady Jotul i Bruner - ale te ostatnie około 3,5 tyś euro

Edytowane przez admete

Kochana, tak sobie dziś siedzę i przeglądam dalej Twój wątek (dopiero na 12 jestem;))... przeczytałam o dylematach grzejnikowych - na czym stanęło? Mi też kolor niebieski/zielony jakoś nie leży:no: Ale skoro nie chcesz "nudnej" bieli, to nie myślałaś o takiej metalicznej szarości jak ja mam w sypialni? Pasuje do praktycznie każdego męskiego koloru, zarówno jaśniejszego, jak i ciemniejszego... u mnie kto nie wejdzie - to się zachwyca (mimo, że wisi na betonowej, pooranej i pomazanej ołówkiem ścianie;))

Chromu ci do pokoi nie polecam:no:- za dużo błysku i zrobi się bardzo łazienkowo...

Yokasta no do Madzi to napisałam - nie spojrzałam już i pobiegłam szybko po małego do przedszkola - sorki :oops:

Czytam co piszesz dokładnie i sumiennie - bo wiem że dobrze doradzisz :yes: - i przed zakupem swojego się w temacie poorientowałaś :yes:

Pan od kominka przed wyborem wkładu pytał czy ma grzać czy zdobić - powiedziałam że najlepiej to i to :yes:

Powiedziałam panu że ma być jak najmniejszy (głównie o głębokość mi chodzi) i pan powiedział że żeby grzał to najmniej to 43 cm - bo 30 cm głębokości nie zmieści dużo drewna i mało ogrzeje i drogi 2 razy tyle - a jakie parametry powinien mieć wkład do takiego portalu?

Co do tej szyby i jej otwierania - ja zrozumiałam że będzie się otwierać normalnie + otwieranie do góry :confused:

Nie wierzę w bajki o czystej szybie :no::rolleyes:

O popielniku nie mam zielonego pojęcia - muszę zgłębić temat :yes:

Doprowadzenie zrobione przed wylewkami :yes:

Yokasta Jotula nam wybrał I 570 - 51 CM głeboki i I530 43 cm głęboki ---a cena 5200.

Dlaczego Wasza obudowa ma być robiona z monolitu, skoro ta na zdjęciu wyraźnie nie jest?

chodzi o to dlaczego z bryły? no ponoć nie da się tego brzegu zrobić z płyty - ale tak chyba jest naprawdę w tym przypadku

i dzięki kochana za doinformowanie mnie w tylu rzeczach w tym temacie :hug:

Yokasta ok termometr zakupimy :yes:

Jutro jak zdążymy pójdziemy wybrać ten wkład - i zapytam też o ten popielnik :yes:.

Chciałabym jak najszybciej wybrać ten wkład żeby ruszyć dalej - będę znać parametry wkładu - znajomy zrobi mi wizualizację kominka.

Jak dobierzemy wkład pan od kominka będzie mógł obliczyć czy starczy mu tego kamienia co ma na stanie - jak nie, będę musiała rozpocząć poszukiwania. A już wiem że nie będzie to łatwe - bo obdzwoniłam okoliczne zakłady kamieniarskie i nie mają jasnych marmurów w bryłach http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif

wrócę jeszcze do prośby o te emotki - jak ktoś wie niech powie czy jest sposób na szybsze ich wstawianie

bo to tak strasznie długo schodzi żeby wkleić jedną

http://forum.barcis.pl/images/smilies/rozpacz.gif

nie wiem o co chozi raz mi się udaje a raz nie --tak jak powyżej - co jest nie tak?:confused::confused::confused: