Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Moje dzisiejsze zakupy :lol:

http://i3.fmix.pl/fmi336/703258bc00178af150804f05

Tu planuję żywopłociki z bukszpanu - szerokie na 25 cm

Te kwadraty to są ich środki w które sadziłam dziś cebulki

http://i1.fmix.pl/fmi331/74ce6a8d000981c350805040

Przymiarki

http://i3.fmix.pl/fmi722/d793d5fe000cff5950805095

Nie miałam tyle czasu ile bym chciała żeby to na spokojnie podzielić i rozplanować :(

Najwyżej w przyszłym roku będę przesadzać ;)

Mam też nadzieję że nie porobiłam jakichś "sadzeniowych " błędów i w ogóle mi coś wyrośnie :lol2:

http://i3.fmix.pl/fmi2060/a0e078c200042df550805125

http://i1.fmix.pl/fmi597/dc41e2960020ce7a5080519c

http://i3.fmix.pl/fmi875/abd034e500241037508051ee

I zastała mnie noc ;)

Jak widać postawiłam na róż fiolet i trochę czerwieni :)

W środek chcę posadzić jeszcze byliny

Mam na karteczce zapisane - teraz jej na szybko nie znajdę ale już chyba pisałam kiedyś co to będzie :)

====================

Z załatwionych spraw mam zaliczone spotkanie z panem os luster i szyb od prysznica.

Czekam na wycenę i zlecam robotę :)

Ja już chyba zmykam bo sama nie wiem której kończyny dziś nie czuję

a jutro ciąg dalszy........................muszę się uporać z resztą cebulek i potrzebuję jeszcze nie jednego a z trzech dni :o

Dobrej nocki dziewczynki i chłopaki(jeśli jacyś podczytują :))

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga

ja jestem bardzo zadowolona z ich mebli wszystko zrobione jest cacy

łóżko brałąm w ciemno wysłałam inspiracje no i się spisali

ale według mnie łózko okrągłe to większe wyzwanie

ale jeśli cena będzie przystępna to może warto zaryzykować

cięzko jest mi doradzać bo mi to łóżko do końca nie leży

W sprawie latarenek

to takie widziałam ale jak pisałam obecnie sa wyprzedane

czekaja na transport

moze beda w innej hurtowni J mówił że takie widział w kompletach w dobrej cenie

ja widziałam tez chromowane ale góra prosta - takie typowo kanciate

Fajnie że juz po szczepieniach

buziole

Aga

ja jestem bardzo zadowolona z ich mebli wszystko zrobione jest cacy

łóżko brałąm w ciemno wysłałam inspiracje no i się spisali

ale według mnie łózko okrągłe to większe wyzwanie

ale jeśli cena będzie przystępna to może warto zaryzykować

cięzko jest mi doradzać bo mi to łóżko do końca nie leży

Oni robia tez okrągłe chestery :yes: które ze stolikiem tworzą okrągłą kanapę :yes:

Także sam stelaż łózka mają obcykany :yes:

Powinno być ok :yes:

W sprawie latarenek

to takie widziałam ale jak pisałam obecnie sa wyprzedane

czekaja na transport

moze beda w innej hurtowni J mówił że takie widział w kompletach w dobrej cenie

ja widziałam tez chromowane ale góra prosta - takie typowo kanciate

Fajnie że juz po szczepieniach

buziole

Ciekawa jestem tych kompletów :rolleyes:

Jak na coś traficie - daj mi proszę znać :)

buziaki :hug:

:bye:

:bye: :)

Aga,ja wyceniałam ,tzn.chciałam wycenić ;)bo ceny nie otrzymałam ,stolarz się nie podejmie :no:,taką tylko z czarnym polerowanym blatem

kare-design-konsola-park-lane-115x40cm.jpg?gl=PL

Nie wiem ,czy o tą Ci chodziło ???????

O tą dokładnie :yes:

Dzięki :hug:

Aga, ja będąc dzieckiem marzyłam o ogromnym okrągłym łóżku, także dostrzegam potencjał w tym pomyśle :)

Jedyna moja obawa to to łączenie na środku - może być trochę niewygodnie :(

Dropku łączenie będzie tylko na łóżku, materac będzie w całości więc nie będzie niewygodnie :no:

==============

Igi po szczepieniu spał jeszcze bardziej niespokojnie niż zwykle :(.

Do tego mi się usikał i musialam go przebrać, ja się już rozbudziłam a on śpi dalej ;).

Mam nadzieję na drzemkę w dzień - jak nie będę chodzić i działać jak lunatyk :bash:

Najwyżej będę miała wsadzony misz masz cebulkowy który będzie zaskakiwał jak rozkwitnie na wiosnę :lol2:

Edytowane przez admete

Pysiaczku będę dzisiaj próbowała podziałać - ale póki co mam takie zakwasy że nie wiem jak dam radę :lol2:

Jutro mamy iść z Oskarem na imprezkę urodzinową, potem ślub znajomych i wyprawa z dziećmi na wesele :bash:

W niedzielę znając życie J nie wstanie :mad: - także nie będę miała kiedy podjechać na działkę - już mi szkoda tej pogody i czasu :(:(:(

Już się w mieszkaniu narobiłam :bash:, bo przeca zarosło że hej ;)

Kończę kawę i jadę.

Cześć pracusiu :)

Aga - tak widziałam na jednym zdjęciu widoczek na jakieś domki z wasze wielkiej góry - pokażesz ?

Aha... kurcze masz wymieszaną ziemię dobrze ? Widać czarną i glinę niewymieszaną ....

Ja będę sadzić trawy, czosnki i buki w tą sobotę. Już się boję ... na szczęście u nas bez imprez (zresztą ja nie przepadam) więc praca i odpoczynek się nam szykują.

Mireko właśnie tej ziemi nie wymieszałam do końca :(:(:(

Starałam się ile mogłam, rozdrabniałam grudki, wybierałam kamienie i największe grudy gliny :o

Właśnie wróciłam - spędziłam grzebiąc w ziemi 4 h :eek: - boli mnie chyba wszystko - nawet nie jestem w stanie powiedzieć ile sztuk cebulek wsadziłam :jawdrop:

Wczoraj kupiliśmy taki zestaw sztućców na 12 osób :)

http://i1.fmix.pl/fmi1479/955c806b0015c0a8508047fc

Przyjechało biurko J i kontenerek - w końcu wybraliśmy ten prostszy model, bo Z było niestety za krótkie :sick:.

http://i3.fmix.pl/fmi990/6c34831800083714507c60a2

J wybrał sobie taki stolik (także mój zaoblony idzie w odstawkę ;)) - ale na zamówienie bo potrzebujemy niższego i z dokładnie wymierzonymi półkami na dyski itd itp :p

http://i2.fmix.pl/fmi2550/b0c64192000dd1275081a024

Bardelli rozpoczęty - ale tylko dwa rządki :(

Ale i tak Wam pokaże :p

http://i3.fmix.pl/fmi2248/a234b9580028e7465081a0d2

http://i2.fmix.pl/fmi750/aff1800400288b835081a111

Nie mam jeszcze wybranych gniazdek na dół.

Temat do ruszenia od poniedziałku.

Do kuchni chyba czarne żeby się zlały z płytkami - muszę się zorientować.

Zmykam :)

Ja jak zwykle w weekend nie odpocznę ;) - może na starość się uda :cool:

Dobrej nocy i udanego weekendu ma być upalnie:cool::cool::cool: http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/summer/smileys-summer-004621.gif

Aga - Dawno temu jak stawiałam pierwsze kroki na fm i czytałam ochy i achy nad eamesami to nie mogłam pojąć co się ludziom w nich podoba :sick: Pokraczne krzesła jeszcze z jakimś czarnym metalowycm krzyżakiem pod nim ;) Teraz mam je sama w jadalni i kocham miłoscia wielką :yes:

Ale do buziek to ja się chyba nie przekonam :no: Boje się ich :eek: . Dla mnie takie trupie one są :( Pisałam juz kiedys u hazelki, że ja bym ich w domu nie mogła mieć :no: ;)

Buziaki

a to biureczko..fajne jest na zywo ??

Biurka jeszcze nie złożyliśmy, bo nie ma fizycznie gdzie ;)

W przyszłym tygodniu jam Marcin skończy malowanie góry - przeniesiemy je do góry.

Ale myślę że za samo składanie weźmiemy się pod koniec listopada żeby się nie kurzyło.

Zobaczymy jeszcze :rolleyes:

o boziuuuuu oddawaj mnie te płyteczki :jawdrop: idę szlochać mężu

:hug:

Biurko bardzo fajne :) podziwiam Cie za wsadzenie tylu kwiatuszkow :) brawo!!!!

A plytki rewelacja :D

Milego weekendu Agus :hug:

Kasiu Tobie też miłego weekendu :hug:

Aga - Dawno temu jak stawiałam pierwsze kroki na fm i czytałam ochy i achy nad eamesami to nie mogłam pojąć co się ludziom w nich podoba :sick: Pokraczne krzesła jeszcze z jakimś czarnym metalowycm krzyżakiem pod nim ;) Teraz mam je sama w jadalni i kocham miłoscia wielką :yes:

Ale do buziek to ja się chyba nie przekonam :no: Boje się ich :eek: . Dla mnie takie trupie one są :( Pisałam juz kiedys u hazelki, że ja bym ich w domu nie mogła mieć :no: ;)

Buziaki

Przyjedziesz do mnie, wypijemy z nimi parę drinków i jakoś się dogadacie :lol2: :cool:

Buźka :)

Aga

ty szalona kobito ty masz chyba w tyłku motorek

Tak jak i Ty :p

A co do okrągłego łóżka skoro robią podobne to spoko loko- dadzą rade

:yes:

=======================

Moje dziecię dziś pobudka przed 5 :bash:.

A ja potrzebowałam dziś się wyspać bo mam napięty harmonogram.................dużo kawy dziś przede mną ;)

Jeszcze raz udanego weekendu :)

Buziaki

jenyyy, tak samo uważam, też mnie przerażają :roll: Wyglądają jak zdjęcia ze starych nagrobków :sick: Więc wybaczcie - nigdy nie komentuję i się fałszywie nie zachwycam :lol2:

Pomysł na okrągłe łoże też kontrowersyjny - średnio mi się kojarzy ;) ale po zapoznaniu się z paroma wstawionymi przez Ciebie inspiracjami - dostrzegam w nim potencjał :) Może być naprawdę fajnie :yes: I jakoś tak bezpiecznie mi się wydaje ;) Dzieciak naprawdę musiałby się nastarać i nakręcić w tym łóżku, żeby z niego spaść :lol2:

Buziaki zostawiam :hug:

jenyyy, tak samo uważam, też mnie przerażają :roll: Wyglądają jak zdjęcia ze starych nagrobków :sick: Więc wybaczcie - nigdy nie komentuję i się fałszywie nie zachwycam :lol2:

Madziu spoko :)

Najgorsze że babcia J będzie miała takie samo zdanie i pewnie nieźle się nasłucham o tych buźkach w całym domu :lol2:

Pomysł na okrągłe łoże też kontrowersyjny - średnio mi się kojarzy ;)

Przyznam się że ja też zawsze miałam takie skojarzenia ;p

Ale kilka razy oglądając taki program (nie pamiętam nazwy) gdzie ekipa remontuje dom rodziny,

która udziela się społecznie w swojej miejscowości,

a rodzina jest po jakichś ciężkich przejściach - chorobach czy pożarach i nie mają kasy na remont.

Ta ekipa z programu wparowywała na kilka dni i tworzyła cuda w domu

Pokoje dziecięce były zawsze pełen wypas - aż do przesady ;) - ale kilka razy widziałam tam właśnie okrągłe łózko -

i od tamtej pory gdzieś mi się chyba zakodowało w głowie że to świetny pomysł do dziecięcego pokoju :)

ale po zapoznaniu się z paroma wstawionymi przez Ciebie inspiracjami - dostrzegam w nim potencjał :) Może być naprawdę fajnie :yes: I jakoś tak bezpiecznie mi się wydaje ;) Dzieciak naprawdę musiałby się nastarać i nakręcić w tym łóżku, żeby z niego spaść :lol2:

Cieszę się że nie jesteś kategorycznie na nie :lol:

Buziaki zostawiam :hug:

Super że zajrzałaś :hug:

Aga zrobiłam ostatnio torta na wzor Twojego (na chrzest Igorka) -wszyscy byli zachwyceni :)

Cieszę się kochana że wzór się przydał :)

Nie doczytalam wszystkiego ale poprzegladalam fotki i jak zwykle wyszukalas piekne i oryginalne rzeczy.

Slicznie zagospodarowalas sobie teren wokol domu a wielkosc dzialki powala na kolana :yes:

Dzięki :rolleyes:

A co u Ciebie?????

Czytałam że jakiś przestój mieliście? :(

A jak sprawa wyjazdu?

Buziaki

:hug: