mirela99 24.10.2012 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Zdrówka dla wszystkich. I ucałuj ode mnie Hazelkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 24.10.2012 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Wpadłam się przywitać i zdrówka życzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 24.10.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Agafoty na fmixie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 24.10.2012 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Dziewczynki dziękuję za zdrówko Cieszę się też że latarenki się podobają Ja, jak wiecie nie mam żadnych gadżetów do nowego domku - więc tym bardziej mnie cieszą te pierwsze zakupy A wszystko dzięki Karolkowi Co do naszej choroby. Wiemy już na czym stoimy z jednej strony cieszę się że to nie angina, a z drugiej jestem niepocieszona w mojej bezsilności że moje maleństwo się tak męczy Rano zauważyłam u Igiego krostki na dłoniach, rękach i nogach i to samo na języku :o Pojechaliśmy do naszego lekarza i pierwszą diagnozą był wirus bostoński Po wizycie w przedszkolu mam już stu procentowa pewność że to to Ponoć szaleje ten wirusik już od dwóch tygodni. Oskar miał dosłownie 2 kropki jedną na czole i jedną na dłoni - ale to było jakieś 2 tygodnie temu, więc albo przeszedł to wtedy bez objawowo, albo przeszedł teraz z samą gorączką. Dostaliśmy heviran, mamy psikać tantum verde wnętrze buźki, dawać przeciwbólowe i czekać aż minie. Mam nadzieję że nowe krostki już się nie pojawią Teraz powinno być już tylko lepiej Ja dalej jakaś osłabiona Nic dzisiaj nie załatwiłam Umówiłam się jutro z panem od szyb pod prysznicem i obejrzę wreszcie już skończone płytki w kuchni Marcin bierze się jutro za odmierzanie płytek na podłodze W bagażniku mam odebrane wymienione płytki do dolnej łazienki - jutro kolejna przymiarka czy mam wreszcie płytki w tym samym odcieniu bieli. Dzisiaj siedziałam trochę na necie szukając gadżetów do kuchni. Głównie kubków. U Karoli mam zamówione wesołe kolorowe kubki z babuszkami/matroszkami - będą w sam raz dla dzieci (i dla mnie ) A ja szukam czegoś stonowanego do witryn. Lubię groszki. Najchętniej przygarnęłabym coś w kremie - ale czerń i biel też będą pasować Także jutro zamawiam o takie http://www.stylowazastawa.pl/products/big/_kubek_blekitny_015_l_columbia_sagaform-38410-13509827170_80147800.jpg Klik w zdjęcie przekieruje do sklepu w którym siedziałam cały dzień Jak już wiecie ja lubię na kolorowo Spodobały mi się jeszcze takie komplety Nie wiem czy coś kupię, może teraz z kubkami coś na próbę żeby zobaczyć jakiej są jakości. Bo za duży talerz obiadowy 99zł to trochę drogo http://www.stylowazastawa.pl/products/big/zestaw_4_x_filizanka_do_kawy_red_benetton_contrast-20466-13300991110_76448400.jpg http://www.stylowazastawa.pl/products/big/zestaw_4_x_talerz_plytki_27_cm_red_benetton_piani_contrast_-20467-13300991300_72152600.jpg http://www.stylowazastawa.pl/products/mini_karta/talerz_plytki_31_cm_red_benetton_rotondo_contrast-20473-13300998540_53321400.jpg http://www.stylowazastawa.pl/products/big/zestaw_4_x_talerze_deserowe_19_cm_benetton_frutta_kili-20446-13300977830_75649200.jpg Jakby co ja nie mam gorączki Ja lubię pstrokaciznę ---------------------------------- I jeszcze jeden temat który po drążyłam Spodobała mi się taka konsolka. Chodzi mi o kształt i to że zajmuje mało miejsca. Myślę o holu http://i3.fmix.pl/fmi183/ef337c970017b1ae508801c8 stąd Szukałam w necie, ale nie znalazłam nic podobnego Oglądając te wszystkie konsolki wiem że musiałaby być mało ozdobna i stonowana kolorystycznie - czyli jaka? sama nie wiem Najbardziej podobają mi się te które są teraz takie modne do łazienek pod umywalki na chromowanych nogach Zostawiam temat może macie coś zapisanego???? Jeśli nic nie znajdę nie będę kombinować i będzie konsolka ala ta. Ma stać tak ja k na tym zdjęciu przy lustrze. Muszę też już niedługo zdecydować jakie to lustro ma być. czy sama tafla, czy z jakąś ramą Jak prosta konsola - mogę poszaleć z ramą Jak konsolka lekko stylizowana wtedy dam proste lustro. Najbliższe dni pokażą co to będzie, mam nadzieję że coś mi kochane podsuniecie http://i2.fmix.pl/fmi2478/bcc3b9060025154c4ed34551 Powinnam najpierw chyba zmierzyć jak głęboka konsola mi się tam zmieści - jutro nadrobię Idę odsypiać wczorajszą noc, mając nadzieję na spokojniejszą tą która się zbliża. Dobranoc Może jutro uda mi się nadrobić kilka wąteczków tu jest adres obrazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 24.10.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Agula - co ja Ci moge napisac o chorobie bostońskiej (inaczej wirus Coxsackie). Powiem tyle: Najpierw przeszła to lenka (jakies 3 tyg temu), w ubiegłym tygodniu Julka a teraz zbira mnie Własnie byłam dzis na kontroli z lenką (kontrola dotyczyła czego innego) i apni doktor tez kazała mi wziąć heviran.... ale przy nim nie powinno sie jezdzic a ja musze zazyję przez weekend Lenka była zsypana najpierw drobna kaszką a pod koniec infekcji wywaliło jej bable w buźce i 3 bąble/zdymki na paluchu u jednej nózki. Najgorsza była buźka wewnątrz bo bolał przy jedzeniu i szczypało przy piciu Julka zagorączkowała wysoko (ponad 39st) w czwartek, w piatek była osłabiona, w sobote juz latała a zsypało ją dopiero w poniedziałek . Tylko w buzi. Boli ja bardzo Ja natomiast czuję się dziwnie od ponad tygodnia. Zaczeło sie bólem gardła, potem dołączyły nudności i objawy grypopodobne, wczoraj miałam 38st gorączki i tak jakby się nie mogło wykluć. Pani doktor twierdzi ze organizm sam sie broni ale zebym mu pomogła tym heviranem bo szkoda sie męczyc Ps. w B ponoc po kilkadziesiąt przypadków dziennie odnotowuja w jednej z przychodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 24.10.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 O mamo ja nigdy nie slyszalam o takim wirusie wyganiam od Was chorobsko trzymajcie sie Agus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 24.10.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Ja tez przyszłam zdrówka życzyć Aga masz zdrowie do tych cebul:eek: ja trochę tulipanów jedynie posadziłam i dałam spokój, nie mam cierpliwości... p.s łącze się w bólu bo u nas też choróbska:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 24.10.2012 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Hej Aguś, ale Was te choróbska męczą Mam nadzieję, ze z każdym dniem będzie już lepiej i będziesz silniejsza. Maluch tez na pewno wróci do formy:yes: Śliczne te kropeczki znalazłaś Ta kolorowa zastawa już troszkę mnie mi się podoba, ale wiesz, ze ja zawsze wybiorę bezpieczne kremy i beże. Za to konsolka jest CUDOWNA- tylko cena już troszkę mniej:mad: Zamierzasz ją kupić, czy szukasz podobnej? Te lustrzane są ok, ale o wiele bardziej oryginalna jest ta znaleziona przez Ciebie:D Aguś, lecę bo późno już. Zdrówka życzę i dużo sił do urządzania:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 25.10.2012 04:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Agula - co ja Ci moge napisac o chorobie bostońskiej (inaczej wirus Coxsackie). Powiem tyle: Najpierw przeszła to lenka (jakies 3 tyg temu), w ubiegłym tygodniu Julka a teraz zbira mnie Własnie byłam dzis na kontroli z lenką (kontrola dotyczyła czego innego) i apni doktor tez kazała mi wziąć heviran.... ale przy nim nie powinno sie jezdzic a ja musze zazyję przez weekend Lenka była zsypana najpierw drobna kaszką a pod koniec infekcji wywaliło jej bable w buźce i 3 bąble/zdymki na paluchu u jednej nózki. Najgorsza była buźka wewnątrz bo bolał przy jedzeniu i szczypało przy piciu Julka zagorączkowała wysoko (ponad 39st) w czwartek, w piatek była osłabiona, w sobote juz latała a zsypało ją dopiero w poniedziałek . Tylko w buzi. Boli ja bardzo Ja natomiast czuję się dziwnie od ponad tygodnia. Zaczeło sie bólem gardła, potem dołączyły nudności i objawy grypopodobne, wczoraj miałam 38st gorączki i tak jakby się nie mogło wykluć. Pani doktor twierdzi ze organizm sam sie broni ale zebym mu pomogła tym heviranem bo szkoda sie męczyc Ps. w B ponoc po kilkadziesiąt przypadków dziennie odnotowuja w jednej z przychodni Kiniu wiem Myślałam wczoraj właśnie o Was Tylko Ty u siebie nazwałaś go cocxackie a ja bostoński i dopiero wieczorem jak poczytałam skojarzyłam. To ja w takim razie też to przechodzę ,tylko ja wzięłam tą szczepionkę na choroby górnych dróg oddechowych i ona osłabia objawy Czytałam w necie że pół Polski na to choruje O mamo ja nigdy nie slyszalam o takim wirusie wyganiam od Was chorobsko trzymajcie sie Agus Już dzisiaj widzę po Igim że jest o wiele lepiej Ja tez przyszłam zdrówka życzyć Aga masz zdrowie do tych cebul:eek: ja trochę tulipanów jedynie posadziłam i dałam spokój, nie mam cierpliwości... p.s łącze się w bólu bo u nas też choróbska:bash: Głupi okres teraz , nie? Byle do pierwszych mrozów - może trochę tego latającego świństwa wybiją w powietrzu Zdrówka dla Was Hej Aguś, ale Was te choróbska męczą Mam nadzieję, ze z każdym dniem będzie już lepiej i będziesz silniejsza. Maluch tez na pewno wróci do formy:yes: Śliczne te kropeczki znalazłaś Ta kolorowa zastawa już troszkę mnie mi się podoba, ale wiesz, ze ja zawsze wybiorę bezpieczne kremy i beże. Za to konsolka jest CUDOWNA- tylko cena już troszkę mniej:mad: Zamierzasz ją kupić, czy szukasz podobnej? Te lustrzane są ok, ale o wiele bardziej oryginalna jest ta znaleziona przez Ciebie:D Aguś, lecę bo późno już. Zdrówka życzę i dużo sił do urządzania:hug: Aguś dziękuję za zdrówko Konsolka podoba mi się bardzo - i szukałam podobnej - ale to chyba niemożliwe Chodzi też o to żeby nie rzucała się bardzo w oczy - bo na holu marmur gra już pierwsze skrzypce - a ta jest taka akurat, ładna, stonowana. Ale cena Miłego poranka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 25.10.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Dzień Dobry Jej jakie piękne te kubki w groszki ... wlazłam do tego sklepu i przepadłam ... Chyba zamówię sobie te kubki, szperam jeszcze za jakimiś fajnymi filiżankami do kawy, tylko jakimiś dużymi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 25.10.2012 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 jak dla mnie to ostatnie zdjęcie z talerzami te czaro-białe, pasowały by do buziek na płytkach, konsolka kształt cudny , tylko ja nie za bardzo lubię takie obdrapańce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 25.10.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Z biało-czerwonych filiżanek podobają mi się te stojące z tyłu - najbardziej chyba ta z lewej (wzór trochę mi się kojarzy z klamerkami rysowanymi kiedyś w szkole na matematyce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 25.10.2012 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Cześć Maju Fajne mają rzeczy w tym sklepie - tylko ceny mogłyby być o połowę tańsze J zamówił już kubki Mróweczko masz rację z tymi talerzami . Też tak pomyślałam Będą sobie czekały na liście w kolejce - tyle mamy różnych rzeczy do kupienia Drop z tej czerwonej serii na razie zamówiłam miseczki - będzie na jakieś przekąski albo na zupkę dla naszej czwórki i małe talerzyki - zanim skompletuję całość trochę minie (mam już pomysł na prezenty dla mnie na najbliższy rok ) , talerzyki będą robiły póki co jako podajniczki na ciacha czy inne przekąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 25.10.2012 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Mam tysiąc zdjęć buziek na ścianie w kuchni Są na nich jeszcze numerki na żółtej taśmie, pisane dla Marcina, bo jak próbowałam je zdjąć to schodziły razem z folijką. Wolę ją jeszcze zostawić (tak na wszelki wypadek ) Nie byłabym sobą jakbym Wam zdjęć już nie pokazała http://i2.fmix.pl/fmi1042/cfddb65900205a17508987d7 http://i3.fmix.pl/fmi1283/94a4716c000a0a3050898898 http://i3.fmix.pl/fmi2690/d06d9e1200131cf9508988cb http://i3.fmix.pl/fmi1340/2f18f8e2002aad66508988f5 http://i2.fmix.pl/fmi2885/a92425e4001763fb50898967 http://i1.fmix.pl/fmi1013/eaf1685d000ec18250898929 http://i3.fmix.pl/fmi2087/35eacecf000497f750898998 Powiem Wam że jestem mega z nich zadowolona - i że jest prawie idealnie Przesunęłabym dosłownie jeden dekor o jedno oczko Ale nie ma co już ryzykować zniszczeniem dekoru ------------------------------ Nie byłabym sobą jakbym nie wykorzystała chwili czasu, czekając na panów od kabiny prysznicowej i nie wsadziła kilkudziesięciu cebulek http://i2.fmix.pl/fmi1043/3f184eeb0004131c508989f4 Bez pomocy Marcina nie dałabym rady Pod dosłownie warstewką ziemi jest już sama glina i kamsztory A miało być wszędzie 30 cm Marcin urobił się półtorej godziny :o W przyszłym roku jak będziemy robić rabaty to trzeba będzie to wszystko znowu wywozić Już się boję tej masakry na działce A miało być tak pięknie............................ ------------------------------------- Iguś już lepiej, chociaż jeszcze mało je Krostek trochę przybyło, ale mam nadzieję że już będzie się to cholerstwo cofało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 25.10.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Ślicznie!! nawet mój mąż nie lubiący buziek powiedział że bardzo elegancko to jest mega duży komplement Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.10.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 (edytowane) Może i nasypali tej ziemi 30 cm, ale ona przecież obsiadła. Poza tym prawidłowo to powinni tę nową z tą starą przekopać i wymieszać. To może też być przyczyna, że masz tak mokro. Bo bardzo płytko zaczyna się gliniasta warstwa, która słabiej przepuszcza wodę. A Ty nie za płytko te cebulki sadzisz ? Jak głęboko koszyczki zakopujesz ? Sadzimy na przełomie września i października, żeby zdążyły się ukorzenić. Inaczej nawet jeśli wyrosną na wiosnę to będą słabo kwitły. Głębokość sadzenia zależy od wielkości cebulek – generalnie na głębokość równą 2–3 wielkości cebulki, czyli: małe – do 10cm. o średnicy większej niż 15mm – około 12cm. Odstępy między cebulkami – 10 cm, a w przypadku tych, które rosną wyższe niż 40cm – 15cm. Admete, sorry, że ja jak ten kruk kraczę u Ciebie, ale może chociaż na przyszłość to Ci pomoże Edytowane 25 Października 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 25.10.2012 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Teraz to juz chyba nie będzie pzresadzała tych tulipanów Aga :hug: Buźki przemilcżę, ale ja z innej bajki jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.10.2012 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Myślę, że jeśli Aga posadziła je zbyt płytko, to najlepiej byłoby, żeby je teraz okryła dodatkową warstewką ziemi, a na to sypnęła kilka cm kory. Na wiosnę można zaglądać pod korę i jak ruszą to rozgarnąć, żeby łatwiej wyrosły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 25.10.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Przesunęłabym dosłownie jeden dekor o jedno oczko I chyba nawet wiem który Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 25.10.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Hej!wpadłam na chwilę ,by się przywitać ..a tu dzieje się oj dzieje:eek: Skąd Ty czerpiesz energię kochana,,,ani minuty nie usiedzisz na d.....sku:) Bużki obłędne ,,,kocham je miłością platoniczną ,więc na pewno będą mi się dzisiaj śniły... Aga ,jaki masz metraż kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts