Beauty 25.10.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 aaa chciałam jeszcze powiedzieć ,że bardzo mi się konsolka spodobała:yes:ta małodostępna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 25.10.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Buźki fajne, ale ten chaos w dekorach nad kuchenką średnio mi sie podoba, pozostałe wyglądają fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.10.2012 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Ślicznie!! nawet mój mąż nie lubiący buziek powiedział że bardzo elegancko to jest mega duży komplement A to podziękuj mężowi za komplement dziękuję http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thanks/smileys-thanks-460145.gif Może i nasypali tej ziemi 30 cm, ale ona przecież obsiadła. Poza tym prawidłowo to powinni tę nową z tą starą przekopać i wymieszać. To może też być przyczyna, że masz tak mokro. Bo bardzo płytko zaczyna się gliniasta warstwa, która słabiej przepuszcza wodę. Kasiu jest nierówno, gdzieniegdzie może i jest ze 30, ale centymetra to się nie spodziewałam Jak bym zlecała drugi ogród.........................ale nie będę więc Ziemię powinni wymieszać Jak mi drzewa pogniją sami pojadą i odkupią A Ty nie za płytko te cebulki sadzisz ? Jak głęboko koszyczki zakopujesz ? Sadzimy na przełomie września i października, żeby zdążyły się ukorzenić. Inaczej nawet jeśli wyrosną na wiosnę to będą słabo kwitły. Głębokość sadzenia zależy od wielkości cebulek – generalnie na głębokość równą 2–3 wielkości cebulki, czyli: małe – do 10cm. o średnicy większej niż 15mm – około 12cm. Odstępy między cebulkami – 10 cm, a w przypadku tych, które rosną wyższe niż 40cm – 15cm. Kasiu raczej trzymałąm się tej zasady Sadziłam głównie tulipany i je w sumie na około 20 cm, pod domem nawet na 25 cm - w tym mają te 10 w koszyku, czyli mają trochę miejsca żeby zejść w dół. Pod koszykiem jest nasypane ziemi i na koszyki dobrej ziemi, jak osiądzie to je przykryję W przyszłym roku na wiosnę i tak pewnie będą wykopywane bo będę robiła rabaty A w związku z tym że nie ma na nich w ogóle ziemi , trzeba bedzie wszystko wywieźć i nasypać nowej i dodatkowo dołować rośliny - maskara Admete, sorry, że ja jak ten kruk kraczę u Ciebie, ale może chociaż na przyszłość to Ci pomoże Kochana wiesz że ja chłonę Twoje rady ------------------------------------- Teraz to juz chyba nie będzie pzresadzała tych tulipanów Chiałam jeszcze trochę bylin wsadzić i już nie zdążę Aga :hug: Buźki przemilcżę, ale ja z innej bajki jestem ---------------------------------------- I chyba nawet wiem który aż tak rzuca się w oczy Hej!wpadłam na chwilę ,by się przywitać ..a tu dzieje się oj dzieje:eek: Skąd Ty czerpiesz energię kochana,,,ani minuty nie usiedzisz na d.....sku:) Moja energia jest na wyczerpaniu Serio A tu dopiero robota prze de mną Ale jak przyjdzie co do czego to mobilizacja zrobi swoje Bużki obłędne ,,,kocham je miłością platoniczną ,więc na pewno będą mi się dzisiaj śniły... Aga ,jaki masz metraż kuchni? 18 m2 z groszem ----------------------------------------- aaa chciałam jeszcze powiedzieć ,że bardzo mi się konsolka spodobała:yes:ta małodostępna;) Mnie też I co tu robić? Zrobi mi ktoś coś takiego???? Beatko Ty lubisz takie klimaty nie spotkałaś takiej konsolki? Może być trochę inna byle wąska i na dwóch nogach, nie pogardziłabym jakimś antyczkiem ------------------------------------------- Buźki fajne, ale ten chaos w dekorach nad kuchenką średnio mi sie podoba, pozostałe wyglądają fajnie Ależ nad kuchenką jest więcej symetrii niż Ci się wydaje i więcej niż na bokach Ja jak napisałam przesunęłabym tylko jedną płytkę i było by idealnie ----------------------------------------- U nas właśnie przed chwilą przeszła taka http://gify.magazynek.org/pictures/Emotikony/Pory%20roku/Jesie%C5%84/007.gif http://gify.magazynek.org/pictures/Emotikony/Pory%20roku/Jesie%C5%84/001.gif zawierucha z mega deszczem nie wiem czy nie ze śniegiem :o:o Dobrze że się wczoraj wziełam za te cebulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 26.10.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 O właśnie układ nad kuchnią jest fajny bardzo mi się podoba. Aga już w ubiegłą sobotę podpisaliśmy umowę ze stolarzem teraz czekamy Ale ulgę poczułam ,mam nadzieję ,że pan się postara Aga jakie uchwyty wybrałaś ? Życzę Ci dużo siły i zdrówka . U nas też wieje ale nie pada na razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 26.10.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 (edytowane) Hejka. U nas też zawierucha była mega w nocy. Aga - a jak mieszali tę ziemię ? Jakimi maszynami ? Wiesz, że jeden pajacyk młodego został u nas ? Pestko - będę jutro sadzić czosnki wśród traw.Posadzić je w jakich odległościach ? Wolałabym w kupie ... a nie rozrzucone . I jak Cię tutaj już złapię to jeszcze jedno pytanie: przykryłam rabaty gazetami, zmoczyłam i ... wczoraj po całej działce je zbierałam. Trzeba je zasypać korą ? Czy opłaca mi się okrywać korą rabaty i żywopłot teraz, przed zimą ? Przecież chwasty raczej nie zarosną zbytnio. Zastanawiałam się czy na wiosnę nie przykryć tymi gazetami i korą ... Co myślisz? Edytowane 26 Października 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.10.2012 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 O właśnie układ nad kuchnią jest fajny bardzo mi się podoba. dzięki Aga już w ubiegłą sobotę podpisaliśmy umowę ze stolarzem teraz czekamy Ale ulgę poczułam ,mam nadzieję ,że pan się postara Trzymam kciuki Aga jakie uchwyty wybrałaś ? Właściwie jeszcze się za to nie zabrałam A chyba dawno powinnam Życzę Ci dużo siły i zdrówka . Dziękuję kochana U nas też wieje ale nie pada na razie Teraz u nas świeci słońce Hejka. Aga - a jak mieszali tę ziemię ? Jakimi maszynami ? Kochana z tego co wiem to żadnego mieszania ziemi chyba nie było Wiesz, że jeden pajacyk młodego został u nas ? W pierwszej chwili pomyślałam o zabawce i dumałam z pięć minut jaki pajacyk - bo jedne grający mieliśmy ze sobą ale leży z Igim w łóżeczku ==================================== Dziś mam spotkanie z panem od kuchni - mierzy już dokłądnie szafy pod skosami - ma porobić szablony i wziąć się za nie. Ja ostatecznie mam wybrać kolory - i oczywiście jak to ostatnio wzięłam się za to dopiero teraz Spotkanie za 3 godziny Niby coś tam mam w głowie - ale czy to dobry pomysł. U chłopaków chcę oczywiście na kolorowo - mimo że będziecie odradzać. Ale napiszę, może jeszcze zdążycie mnie jakoś nakierować i zmienić moje zdanie. Dzisiaj wybiorę coś mniej więcej z palety kolorów a potwierdzę w przyszłym tygodniu Nie mam żadnych rysunków Ale zmuszę pana żeby mi przesłał. Szafy u chłopaków mają być podzielone na pięć drzwi, otwieranych normalnie. Mój pierwszy pomysł Oskar kolory drzwi od największej biały, pomarańczowy, biały, niebieski/granat, biały Igor biały, seledynowy, biały, szary, biały Wiem że to misz masz Drugi który teraz wymyśliłam myśląc jak będziecie mi te kolory wybijać z głowy myśląc o przyszłości itd Cztery drzwi białe i jedne drzwi - drugie z kolei od największych, w kolorze u Oskara granat/niebieski (bo blisko jest pomarańczowy kaloryfer) U Igora szary Wnęka Igor http://i1.fmix.pl/fmi632/1010f8880023e8e8507adeb3 Oskara jest identyczna tylko odwrócona Póki co mam takie zdjątko http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR6NwaGTCsbcXuihL0TbPGEnBIMBvcrPuyN-5GZjsLXN2ytI7PNsHsSMntD Idę szukać i myśleć bo za godzinkę wychodzę i jadę jeszcze po drodze zamówić lampki do ogrodu, bo dopiwro wczoraj się doliczyliśmy ile potrzebujemy sztuk małych a ile dużych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 26.10.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 nie nakieruję bo się kocham w białej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.10.2012 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 nie nakieruję bo się kocham w białej ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 26.10.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 jak dla mnie wersja 2...z jednym kolorem. Kwestia przyszłości to jedno ale bardziej Twoje chęci zmian w pokoikach małych mogą nie pasować do tych wszytskich kolorów. Dojdzie sporo zabawek, fajne łożka wiec zeby nie było za dużo tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.10.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Admete, super sobie poradziłaś i nadal radzisz z domem nie daj się „ogrodnikom” naciągaczom. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 26.10.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Ja jednak odradzam kolorowe stanowczo, poszalej lepiej z mebelkami które łatwo wymienisz: krzesełka, stoliczki , dywaniki, narzuty, zasłonki... a drzwi zabudowy neutralne, ewentualnie coś możesz nakleić na drzwi co łatwo potem będzie można odkleić, nie obraź sie kochana, ale czy ty musisz mieć wszędzie tak kolorowo i pstrokato?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.10.2012 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 jak dla mnie wersja 2...z jednym kolorem. Kwestia przyszłości to jedno ale bardziej Twoje chęci zmian w pokoikach małych mogą nie pasować do tych wszytskich kolorów. Dojdzie sporo zabawek, fajne łożka wiec zeby nie było za dużo tego I chyba na tym stanie Admete, super sobie poradziłaś i nadal radzisz z domem nie daj się „ogrodnikom” naciągaczom. Trzymam kciuki. Ja jednak odradzam kolorowe stanowczo, poszalej lepiej z mebelkami które łatwo wymienisz: krzesełka, stoliczki , dywaniki, narzuty, zasłonki... a drzwi zabudowy neutralne, ewentualnie coś możesz nakleić na drzwi co łatwo potem będzie można odkleić, Będzie dużo bieli plus ta jedna tafla Ale jeszcze nie jest do końca postanowione nie obraź sie kochana, ale czy ty musisz mieć wszędzie tak kolorowo i pstrokato?? Muszę http://emoty.blox.pl/resource/dokuczacz.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/dokuczacz.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/dokuczacz.gif a tak na serio - stanę sobie dziś w tych pokojach i wstawię w wyobraźni wszystko co już jest kupione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 26.10.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Adme, moim skromnym zdaniem niepotrzebnie wywoziliście glinę i nawoziliście nowej ziemi, zwłaszcza że została niewymieszana (a pisałam, żeby przypilnować, nie? ) i jest nierówno rozłożona. Zamiast tego trzeba było gęsto położyć drenaż. Ogrody na glinie są przepiękne i tak naprawdę może na niej rosnąć prawie wszystko co nie lubi piasku (sprawdzone), pod konkretne nasadzenia tylko można robić domieszki. No ale teraz już po ptakach, najlepiej byłoby wyegzekwować zwrot kosztów za te niedoróbki . Kolejne wywożenie i nawożenie? Jesteś pewna? I tak te 30 cm....to pod trawę, rośliny się głębiej zakorzeniają i to nie ma sensu. Po prostu nasadzenia musisz mieć dopasowane do gleby jaką masz. Buźki fajne, też bym jeden dekor przesunęła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 26.10.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 płytki są boskie:yes:( nie raz wychwalałam je w różnych wątkach ) ale coś mi w ich ułożeniu nie leży:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 26.10.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Agus ja czesto nie ogarniam Twoich pomyslow wiec nie martw sie moja opinia ale mi tez ulozenie plytek nie lezy i ciezko mi powiedziec dlaczego... cos mi poprostu nie pasuje... Co do szaf, Ja bym zrobila cale biale ale to Twoj dom i Twoje decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.10.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Aga - zlituj sie i zrób białe szafy.Zrób z lacobelu. Naklej im naklejki póki co ( ze szkła ściągniesz kiedyś wszystko) . Naklejki bedziesz wymieniac w miarę wzrostu chłopców Mozesz im na te szafy zrobic naklejki z ich zdjęciami?? masz takie piekne przecież z wakacji nad morzem chocby! A jak robisz kolorowe szafy to Oskaro za lat 5 bedzie wstydził sie kumpli do domu zaprosić. A przeciez szafy za 5 lat nie wywalisz do kosza!!! Teraz dzieciaki szybciej dorastają, mówie Ci. Jej jakis chaotyczny ten mój post ale niewyspana jestem ( młoda dała 2 godzinny koncert w nocy ) Reasumując - głosuje za szafami w lacobelu (białe, szare) + naklejki , których w sieci całe mnóstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 26.10.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 yoka - nawet nie. Glina jest bardzo żyzną ziemią (też ją mam w ogrodzię wszędzie) i wystarczy ją nieco rozpulchnić szarym piaskiem. Wtedy nie jest twarda a jest wiele bardziej bogata niż nawieziona. Wymieszać (zaorać traktorem) i cud miód. No ale teraz to już po ptokach . Teraz Aguś walcz, żeby roślinkom było dobrze. I z drenem też uważaj bo glina bardzo pamula dren. Musi być idealnie zrobiny i nie daj się naciągnąć na włókno kokosowe. Musi być duuużo kamienia (żwiru). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 26.10.2012 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Mirelko, my nawet nie rozpulchnialiśmy tylko pod trawnik pod frontu mamy nawiezioną jedną wywrotkę ziemi, wymieszaną z gliną i piachem (z głębszych warstw po wykopie na szambo). I dobór gatunków, które sobie poradzą. Drenaż jedynie opaskowy, w ziemi idą stare poniemieckie (działające!) dreny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 26.10.2012 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 doberek:) mi buźki się podobają o ułożeniu się nie wypowiadam bo czekam na finałowy efekt:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 26.10.2012 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Adme, moim skromnym zdaniem niepotrzebnie wywoziliście glinę i nawoziliście nowej ziemi, zwłaszcza że została niewymieszana i jest nierówno rozłożona. Zamiast tego trzeba było gęsto położyć drenaż. Ogrody na glinie są przepiękne i tak naprawdę może na niej rosnąć prawie wszystko co nie lubi piasku (sprawdzone), pod konkretne nasadzenia tylko można robić domieszki. No ale teraz już po ptakach, najlepiej byłoby wyegzekwować zwrot kosztów za te niedoróbki . Kolejne wywożenie i nawożenie? Jesteś pewna? I tak te 30 cm....to pod trawę, rośliny się głębiej zakorzeniają i to nie ma sensu. Po prostu nasadzenia musisz mieć dopasowane do gleby jaką masz. (a pisałam, żeby przypilnować, nie? ) Coś mi się robi jak myślę o tym naszym ogrodzie. Moja mama też mi mówiła, żeby pilnować, żeby dopytywać co dokładnie robią. Ja zawierzyłam raz, a dwa tyle mam do ogarnięcia na raz że łatwiej mi było wierzyć że wszystko zrobią dobrze Teraz pozostaje czekać do wiosny i zobaczyć co się będzie działo z tą ziemią. Mam nadzieję że jakimś cudem te drzewka przeżyją. Niby nie wielkie pieniądze - ale szkoda mi będzie jak jasna cholera Buźki fajne, też bym jeden dekor przesunęła . Na szczęście to tylko jeden dekor Jakoś przeżyję, gorzej jakby mi całość albo połowa nie pasowała ------------------------------------ płytki są boskie:yes:( nie raz wychwalałam je w różnych wątkach ) dzięki ale coś mi w ich ułożeniu nie leży:-( Ale co kochana? Agus ja czesto nie ogarniam Twoich pomyslow Moi bliscy też mają takie problemy wiec nie martw sie moja opinia ale mi tez ulozenie plytek nie lezy i ciezko mi powiedziec dlaczego... cos mi poprostu nie pasuje... Ale co to możet byt ? Co do szaf, Ja bym zrobila cale biale ale to Twoj dom i Twoje decyzje Zapytałam, bo nie jestem pewna, dlatego dzięki za opinię i będę to jeszcze rozważać. Nie chcę zrobić kuku tym pokoikom i moim przyszłym mężczyznom ----------------------------------------- Aga - zlituj sie i zrób białe szafy.Zrób z lacobelu. Naklej im naklejki póki co ( ze szkła ściągniesz kiedyś wszystko) . Naklejki bedziesz wymieniac w miarę wzrostu chłopców Mozesz im na te szafy zrobic naklejki z ich zdjęciami?? masz takie piekne przecież z wakacji nad morzem chocby! A jak robisz kolorowe szafy to Oskaro za lat 5 bedzie wstydził sie kumpli do domu zaprosić. A przeciez szafy za 5 lat nie wywalisz do kosza!!! Teraz dzieciaki szybciej dorastają, mówie Ci. Jej jakis chaotyczny ten mój post ale niewyspana jestem ( młoda dała 2 godzinny koncert w nocy ) Reasumując - głosuje za szafami w lacobelu (białe, szare) + naklejki , których w sieci całe mnóstwo Proszę Pani, pomysł niezły Będę rozważać Mam nadzieję że mała zdrowa ------------------------------------ yoka - nawet nie. Glina jest bardzo żyzną ziemią (też ją mam w ogrodzię wszędzie) i wystarczy ją nieco rozpulchnić szarym piaskiem. Wtedy nie jest twarda a jest wiele bardziej bogata niż nawieziona. Wymieszać (zaorać traktorem) i cud miód. No ale teraz to już po ptokach . Teraz Aguś walcz, żeby roślinkom było dobrze. I z drenem też uważaj bo glina bardzo pamula dren. Musi być idealnie zrobiny i nie daj się naciągnąć na włókno kokosowe. Musi być duuużo kamienia (żwiru). Mirelko, na razie temat zostawiam do wiosny Teraz już za późno na jakiekolwiek prace. Miejmy nadzieję że z trawnikiem się poprawi - tak jak to sugeruje pan ogrodowy Ale rabat nie odpuszczę i przypilnuję żeby wszystko było zrobione jak należy. Zresztą będę już na miejscu więc będę miała wszystko pod kontrolą, a nie jak teraz podjechałam na pół godziny popatrzyłam co tam robią i do domu na konsultacje z Marcinami i z powrotem do domu czy do przedszkola. Po zimie myślę że będę mądrzejsza i sporo poczytam na ten temat więc nie będę już takim laikiem w tym temacie ------------------------------------------- [idą stare poniemieckie (działające!) dreny. Niesamowite ------------------------------ doberek:) mi buźki się podobają A witam dziękować o ułożeniu się nie wypowiadam bo czekam na finałowy efekt:D[ Za trzy tygodnie kuchnia A ja nie wybrałam jeszcze obudowy okapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts