pestka56 30.10.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 (edytowane) Admete, fornir kamienny nie nadaje się na blaty – szybko byś go zniszczyła. Można obłożyć nim ściany w dowolnym pomieszczeniu, a nawet elewację domu, ale żadnego chodzenia czy intensywnego tarcia. Widziałam go i obgłaskałam, a nawet wzięłam próbki. On jest w arkuszach 60 x 120 cm. Z tymi płytkami, nie chodziło mi o to, że będzie się brudzić, bo może nie będzie. Tylko okap będzie tak dziwnie wisiał i te płytki mam wrażenie będą wyglądać jak nie dociągnięte do odpowiedniej wysokości. Taka wizualna wątpliwość. A, jeszcze blacha W Warszawie znam 2 miejsca gdzie można kupić blachę stalową, miedzianą, mosiężną – jaką chcesz – i inne półprodukty typu rurki, pręty. Jedno jest na ul. Miedzianej. To samo centrum. Edytowane 30 Października 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 30.10.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Komoda bardzo mi sie podoba i zostawilabym ja taka jaka jest a jaka miala nadstawke? Co do okapu.... mi sie podobaja te 2 co i Karolinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 30.10.2012 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 tak takten jest najlepsiejszy wg mniehttp://i1.fmix.pl/fmi2832/f6509b9b000bbd7b4ec9f2c6 a z blachą to chyba najmniejszy problem, nawet w naszej mieścinie wycinają co i z czego se kto zażyczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.10.2012 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Aguś a wiesz może skąd taką "blachę" wziąć Aguś, na pewno na zamówienie. W Wawie pewnie można znaleźć na Bartyckiej- tam jest wszystko, a to czego nie ma Ci zawsze sprowadzą Chociaż ten z Twojej inspiracji wygląda mi na gotowy albo na zabudowany kominowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 31.10.2012 04:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 (edytowane) Karola dzięki za głosik Wiem że podoba Wam się ten pierwszy (Madzi Z też ) ale on dla mnie za bardzo klasyczny jest Admete, fornir kamienny nie nadaje się na blaty – szybko byś go zniszczyła. . A to powiem Ci że mnie zaskoczyłaś, bo Pani która mi to proponowała w Kielcach powiedziała dosłownie że jest nie zniszczalny i na blaty jak najbardziej się nadaje Zadzwonię do źródła - ja mam namiar z interstone - i tam chciałam jechać oglądać edit Wiesz co teraz doczytałam ze strony i nie wiem czy mówimy o tym samym produkcie cytuję Rewolucyjne płyty wielkoformatowe o wymiarach 3000x1000x3. Tak?! Tak wielka płyta a tylko 3 mm ?!?. Bez obaw, ten materiał jest o wiele bardziej wytrzymały niż jego konkurenci. Całe płyty można z powodzeniem stosować jako posadzki, okładziny ścian, elementy dekoracyjne, wewnątrz oraz na zewnątrz budynków. A to nie wszystko - Spieki kwarcowe można z powodzeniem wykorzystywać jako blaty kuchenne i łazienkowe a także jako okładziny mebli. To produkt ekologiczny, wykonany całkowicie z naturalnych komponentów. Materiał waży tylko 8,2 kg/1m2 co czyni go bezkonkurencyjnym w wielu dziedzinach. Spieki kwarcowe dostępne są w 70 odmianach kolorystycznych oraz fakturach powierzchni. stąd Czyli można na blaty Tylko okap będzie tak dziwnie wisiał i te płytki mam wrażenie będą wyglądać jak nie dociągnięte do odpowiedniej wysokości. Taka wizualna wątpliwość. Tak mówisz Ja zasugerowałam się zdjęciem ze strony Bardelliego - tam mi się podobał ten długi pas jednakowej wysokości wszędzie. Najwyżej dokupimy płytek A może nie będzie tak źle???? A, jeszcze blacha W Warszawie znam 2 miejsca gdzie można kupić blachę stalową, miedzianą, mosiężną – jaką chcesz – i inne półprodukty typu rurki, pręty. Jedno jest na ul. Miedzianej. To samo centrum Widzę że piszecie że to nic trudnego do zrobienia więc pewnie i u mnie w Kielcowie coś się znajdzie Kasiu na zdjęciu jest ta mała nadstaweczka tylko ona ma dodatkowe 10 cm - w sumie to prawie nic ale póki co mnie przeraża trochę ta wysokość więc pierwsze co pomyślałam to to żeby ją zdjąć - ale widzę że i ona zostanie Dzięki za głosik Vesilko dzięki za głosik Aguś ten czarno srebrny na stówę jest gotowy Ale tak kombinuję żeby może Marciny coś w ten deseń mi wykombinowali??? Jeden z Marcinów jest mistrzem zabudów więc mogą mi chyba go zrobić - teraz tylko z jakich materiałów? Ile blachy ile czarnego ile farby? Bo nie wiem czy ten nie za ciemny??? do mojej i tak już czarnej kuchni? Edytowane 31 Października 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 31.10.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Moim zdaniem ten czarny okap będzie rewelacyjnie pasować, w końcu meble są jasne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 31.10.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 A nie wiesz czy i gdzie można nabyć ten czarny gotowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.10.2012 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Admete, te spieki kwarcowe z interstone, to jest całkiem co innego. BARDZO Ciekawe. Nie mam zbyt wiele czasu dzisiaj, ale przeleciałam się przez ich stronę. Między 7-10 będą na targach w Poznaniu. Może poproś którąś poznaniankę żeby oblukała, może Magda34. Poza tym można zamówić próbki i to sporej wielkości wybrane, albo całe katalogi. Cenowo są 3 a nawet 4 razy droższe te spieki kwarcowe od kamiennego forniru. Są też grubsze.Faktycznie opisy wskazują, że nie oszukują i to nadaje się nawet na podłogi i blaty.Dla mnie interesujące jest szczególnie czy można duże płaszczyzny obudowy kominka ciepłego tym obłożyć. Jak reaguje z temperaturą? Na szybko znalazłam tylko pobieżną informację.Ciekawe z czego są wykonywane i jak. Nazwa sugeruje jakąś technologię, która wyklucza naturalność kamienia. Poza tym raczej nie są z łupku.Te ze StonArtu to są autentyczne cieniutko cięte płyty łupka. Te Interstone jak nazwa wskazuje są spiekane tylko jak i z czego?Najbliżej do wykonawcy Interstone mam do Mszczonowa. Spróbuję się tam wyprawić po świętach. Jeszcze o okapie. Niektóre blachy są bardzo kosztowne, ale dają spore możliwości. Np. miedź, stal i mosiądz można oksydować, patynować i w ten sposób nadać jej szlachetny bardzo trwały kolor i powierzchnię. Kolory mogą być różne: czarny, odcienie zieleni, ciemne brązy. A z płyteczkami przemyśl po prostu. Przyczep do ściany jako okap pasek kartonu i co tam jeszcze masz na niej mieć i wszystko się wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madileo 31.10.2012 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 (edytowane) admete, mi najbardziej podoba sie prosty okap z pierwszej inspiracji...nawet w kolorze czarnym, ale to Ty musisz go "czuć" ... moim zdaniem taki okap wyglądałby pięknie w Twojej kuchni. dopiero cofnęłam sie do wcześniejszych wpisów...Aaaaale komodę sobie sprawiłaś, wow! i super, że jej nie przemalowujesz na inny kolor.. Świetny zakup Edytowane 31 Października 2012 przez madileo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.10.2012 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Aguś ten czarno srebrny na stówę jest gotowy Też tak myślę Ale tak kombinuję żeby może Marciny coś w ten deseń mi wykombinowali??? Jeden z Marcinów jest mistrzem zabudów więc mogą mi chyba go zrobić - teraz tylko z jakich materiałów? Ile blachy ile czarnego ile farby? Bo nie wiem czy ten nie za ciemny??? do mojej i tak już czarnej kuchni? Aga, to świetny pomysł z Marcinami- chłopak na pewno coś Ci wymyśli, pogadaj z nim. Co do ilości koloru, to myślę podobnie jak venus, że masz jasne mebelki, więc powinno być git. Mnie bardzo podobają się proporcje koloru z inspiracji, ale zawsze możesz coś zmienić. Wszystko zależy jaki efekt chcesz osiągnąć- ja wolę okapy zlane z meblami, dlatego sama swój zabudowałam frontami, ten Twój tez ładnie byś się zgrał z buźkami i ładnie odcinał od szafek. Czekam co wymyślisz i co powie Marcin:lol2: Miłego dnia:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 31.10.2012 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Moim zdaniem ten czarny okap będzie rewelacyjnie pasować, w końcu meble są jasne;) To działam w poniedziałek z Marcinami i wybieram i szukam materiałów Ja też do niego czuję największe pikanie serduszka A nie wiesz czy i gdzie można nabyć ten czarny gotowy? Aniu nie wiem, mam tylko to zdjęcie nawet nie pamiętam skąd je wzięłam Ale jest nad kuchenką za kilkadziesiąt tysięcy więc kosztuje pewnie nie mało Zobaczymy czy uda mi się go skopiować Admete, te spieki kwarcowe z interstone, to jest całkiem co innego. BARDZO Ciekawe. Nie mam zbyt wiele czasu dzisiaj, ale przeleciałam się przez ich stronę. Między 7-10 będą na targach w Poznaniu. Może poproś którąś poznaniankę żeby oblukała, może Magda34. . Dopiero przeczytałam posta Ale ja i tak chcę te spieki zobaczyć na żywo Jeśli nadaje się na blat - będę poważnie rozważać położenia tego na wyspie Poza tym można zamówić próbki i to sporej wielkości wybrane, albo całe katalogi. Cenowo są 3 a nawet 4 razy droższe te spieki kwarcowe od kamiennego forniru. Są też grubsze. Ja widziałam te małe próbki jak na zdjęciu i powiem Ci że byłam pod wrażeniem Ale cena faktycznie jak za normalny kamień Dla mnie interesujące jest szczególnie czy można duże płaszczyzny obudowy kominka ciepłego tym obłożyć. Jak reaguje z temperaturą? Na szybko znalazłam tylko pobieżną informację. Wydaje mi się że tak Plusem jest to że możesz zamówić też duże płyty i nie robić obudowy z małych kawałków Najbliżej do wykonawcy Interstone mam do Mszczonowa. Spróbuję się tam wyprawić po świętach. Ja zrobię sobie chyba wycieczkę do Warszawy Jeszcze o okapie. Niektóre blachy są bardzo kosztowne, ale dają spore możliwości. Np. miedź, stal i mosiądz można oksydować, patynować i w ten sposób nadać jej szlachetny bardzo trwały kolor i powierzchnię. Kolory mogą być różne: czarny, odcienie zieleni, ciemne brązy. Ja bym chciała żeby to wyglądało jak na zdjęciu - czyli srebrny - ala chrom - czyli czego mam dokładnie szukać ? A z płyteczkami przemyśl po prostu. Przyczep do ściany jako okap pasek kartonu i co tam jeszcze masz na niej mieć i wszystko się wyjaśni Będę robiła próby w tym tygodniu Dzięki Kasiu za podpowiedzi admete, mi najbardziej podoba sie prosty okap z pierwszej inspiracji...nawet w kolorze czarnym, ale to Ty musisz go "czuć" ... moim zdaniem taki okap wyglądałby pięknie w Twojej kuchni. Dzięki za głosik Ale jak widzisz chyba już wiem że serducho najmocniej reaguje na ten czarny Ale Wasze opinie i dyskusje pomogły mi do tego dojść dopiero cofnęłam sie do wcześniejszych wpisów...Aaaaale komodę sobie sprawiłaś, wow! i super, że jej nie przemalowujesz na inny kolor.. Świetny zakup Dziękować Też tak myślę Będę kombinować jak go skopiować Aga, to świetny pomysł z Marcinami- chłopak na pewno coś Ci wymyśli, pogadaj z nim. w poniedziałek będziemy zgłębiać temat - on się ucieszy bo lubi wyzwania Moje zabudowy w całym domu były nudne dla niego Próbował nawet coś mi tam wciskać z jakimiś schodkami na suficie Co do ilości koloru, to myślę podobnie jak venus, że masz jasne mebelki, więc powinno być git. Mnie bardzo podobają się proporcje koloru z inspiracji, ale zawsze możesz coś zmienić. Wszystko zależy jaki efekt chcesz osiągnąć- ja wolę okapy zlane z meblami, dlatego sama swój zabudowałam frontami, ten Twój tez ładnie byś się zgrał z buźkami i ładnie odcinał od szafek. Czekam co wymyślisz i co powie Marcin:lol2: Dzięki Aguś za tą opinię Miłego dnia:hug: ============================ My z J troszkę umordowani bo w drodze powrotnej od Karoli staliśmy trochę w korkach Ale po fantastycznej (jak zwykle ) wizycie dojechaliśmy szczęśliwie do domu. Z Karolą troszkę się zrelaksowałyśmy http://emoty.blox.pl/resource/0825.gif i prawie 4 godzinki śmignęły nie wiadomo kiedy Poznałyśmy się z Olą U osobiście - i melduję że Ola to śliczna dziewczyna z poczuciem humoru i gadułka jak na fm . Wszystkie jesteśmy gaduły - więc jak się domyślacie te 4 godziny to zdecydowanie za mało Trza to jak najszybciej powtórzyć Podjechaliśmy na chwilę na budowę zostawić gadżety i oblukać pierwsze płytki na podłodze w jadalni. Myślałam że chłopaki położyli więcej - ale jak już zaczęli to już od poniedziałku powinno pójść szybko Zaraza parę zdjątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 31.10.2012 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Bossssssssssssssskie latarenki - 4 sztuki http://i2.fmix.pl/fmi1064/b94694c900146eea509173b7 http://i1.fmix.pl/fmi2318/a9c0f07700048d6f509173ff Do tego skubnęłam Karoli 2 opakowania sopelków 16 sztuk kubeczków z matrioszkami http://i1.fmix.pl/fmi828/8bc09439001ddcba50917440 Ćwirki http://i2.fmix.pl/fmi1289/87662a8d00266d765091747a I nie planowany zakup - 12 błyszczących czarnych bombek - są bossssssssssssssssssssskie http://i2.fmix.pl/fmi2966/0217de71001300eb509174aa ------------------------------------------------- Trochę liche zdjęcia - bo już ciemno było zaczętych płytek Duże więc powinno już pójść gładko i za tydzień powinnyśmy zobaczyć szachownicę na holu http://i3.fmix.pl/fmi1025/54b6aea00017bdbe509174f5 http://i3.fmix.pl/fmi2571/16c50c10001cf7c25091755b http://i1.fmix.pl/fmi1152/85d3cb01001e89765091758c ====================== Moje dzieci śpią już od godziny Także i ja muszę pomału się zbierać - jutro jak pogoda dopisze będziemy chcieli pojeździć z nimi po grobach i po zapalać trochę świeczuszek Dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.10.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Na okap jeśli chcesz a'la chrom to stal polerowana. Ale chodzi mi po głowie, że jest jakiś chromo-nikiel, tyle że nie wiem jak to ugryźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 31.10.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 płyteczki zapowiadaja sie elegancko...a te czarne bombki...bossskie:rolleyes::rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola.U 31.10.2012 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Tak na szybko,bo z kom.W korkach,ale dotarlam .Strasznie miło mi było Was poznać:hug:Jutro napiszę więcej.Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 31.10.2012 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2012 Agula, nie nadrobię wszystkiego (za mało czasu, za dużo zaległości), ale tak na szybko powiem, że pomysł z czarnym okapem bardzo mi się podoba (Jeśli se ne da, to ten biały z blachą) Buźka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 01.11.2012 05:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Na okap jeśli chcesz a'la chrom to stal polerowana. Ale chodzi mi po głowie, że jest jakiś chromo-nikiel, tyle że nie wiem jak to ugryźć To już wiem czego szukać Jeszcze zobaczę co Marciny podpowiedzą płyteczki zapowiadaja sie elegancko... No ziobaczymy jak to wyjdzie a te czarne bombki...bossskie:rolleyes::rolleyes: yhm polecam Tak na szybko,bo z kom.W korkach,ale dotarlam .Strasznie miło mi było Was poznać:hug:Jutro napiszę więcej.Buziaki Dobrze że napisałaś bo się martwiłam Bez nawigacji pierwszy raz w nieznaną drogę - mimo wszystko podziwiam za odwagę Agula, nie nadrobię wszystkiego (za mało czasu, za dużo zaległości), ale tak na szybko powiem, że pomysł z czarnym okapem bardzo mi się podoba (Jeśli se ne da, to ten biały z blachą) Buźka Dziękuję Dropku za głosik bużka ============================ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 01.11.2012 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 (edytowane) Aga bardzo fajny pomysł z czarnym okapem !! trzymam kciuki za realizację Zakupy udane kubeczki mnie rozbawiły Całość wygląda super. Sufit ,płytki w kuchni i terakota wszystko pasuje jest klasycznie i nowocześnie - cel osiągnięty Miłego dnia . Edytowane 1 Listopada 2012 przez jo@nna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola.U 01.11.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Aga,dziękuję za tyle milych słow .Strasznie się cieszę ,że Was poznałam ,stanowicie świetną parę :yes:I uwierz ,na pierwszy rzut oka widać ,że jest to partnerski związek i świetnie się dopełniacie Musimy to koniecznie powtórzyć ,bo wczorajsze spotkanko było zdecydowanie za krótkie .Tym bardziej ,że takie gaduły z nas Domek zaczyna się udamawiać :lol:super ,wiem jak to cieszy :)Dacie radę :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 01.11.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Agnes dziękować za fotki następnym razem aparat ci ukradnę musisz chyba odpowiednio obfocić moje domostwo widac nie ma to jak dobry fotograf + dobry sprzęt Dziękować za odwiedzinki było jak zwykle superowo no ale tradycyjnie mam niedosyt szkoda ze wystaliście się tyle w korkach fajnie że łupy dowiezione w całości płyteczki superowo się prezentują cieszą postępy co? Buziaczki pozdrów J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts