agawi74 11.01.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Piękny ten jaśniutki kamień Admete kominek z niego będzie śliczny:rolleyes: Ciekawe jest to co piszesz o tym wykończeniu antyk. Na pewno istnieje marmur Forest Brown i Forest Green, a może Antyk to rzeczywiście samo wykończenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur222 11.01.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Piękny ten kamień. Tylko czy nie zrobi się ciemny od dymu z kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 11.01.2012 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 agawi jjuż w dwóch miejscach mi tak powiedzieli zadzwoniłam przed chwilą do studia projektowego które realizowało ten dom z którego jest ten kominek - pani wzięła mój nr telefonu i powiedziała że spróbuje się dowiedzieć czegoś więcej o nim - może uda mi się dowiedzieć jaki to kamień dokładnie albo kto go robił i najważniejsze pytanie - za ile Artur myśłę że nie będzie z tym problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 11.01.2012 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Po 1: Kamień piękny. Kominek na zdj jest super właśnie dlatego że jest zrobiony z dwóch odcieni więc jak się znajdzie coś jeszcze jaśniejszego to będzie pięknie Po 2: Gratuluję postępów w postaci pieca, my ciągle czekamy Po 3: Sznaucerki są super też miałam miniaturkę pieprz z solą i był to bardzo mądry piesek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 11.01.2012 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 (edytowane) ]Karola mały współpracował -- uwielbia jeździć samochodem - czyli od razu zasypia Heh mój maluch to podobny egzemplarz dopóki ssak był na cycu przejechał z nami chyba z pół Polski w poszukiwaniu płytek ,kamieni i innych pierdół. Pierwszą daleką podróż zafundowaliśmy mu kiedy miał ze 3 tygodnia. Na szczęsie był mało wymagający .Jedyne co to musiałam czasem nakarmić go np w Castoramie między regałami . Na szczęście kiedy osiągnął upragnione 6 miesięcy zaczął jadać papki w końcu miałam więcej niż 3 godzinki Co do kamienia to ciekawy. Pewnie ładnie wyjdzie . Jeszce napisze ci w sprawie alfabetu z allegro . Ja już dużo rożnych fajowych rzeczy kupowałam od tej dziewczyny i jestem zadowolona. Mogę polecić . A płytki do garażu i kotłownio- pralni też kupowałam w Castoramie w podobnej cenie i jestem zadowolona z jakości i wyglądu Edytowane 11 Stycznia 2012 przez karolek59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 12.01.2012 04:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Two kamień spodobał mi się od razu mimo że pan na początku pokazał mi ta najmniejsza kosteczkę Z racji tego że go jednak zabraknie na tą część nazwijmy ją portalową - będę szukać jasnego Two jak fajnie że tez miałaś sznaucerka i to pieprz i sól - teraz widzę ich coraz mniej u nas - wcześniej był na nie taki szał Karolek jak ja nie mogę się doczekać aż dam mu zupkę i kaszki - jeszcze 1,5 miesiąca...........Ty piszesz o 3 godzinach wychodnego mój mi daje góra 1,5 - i jadę przez pół miasta jak rajdowiec, lecę z wywieszonym językiem np przez castoramę żeby zdążyć na czas - od paru dni ma chyba jakiś skok wzrostowy i je na potęgę Cieszę się że i Ty polecasz panią od literek - teraz to chyba pół forum się u pani zaopatrzy Karolek a ja w tej castoramie wczoraj nic nie wypatrzyłam - będę kupować tam gdzie znalazłam pierwszego dnia - pojadę w poniedziałek i zamówię -------------------------------------------------------------------- Wczoraj rozpoczęłam telefoniczne poszukiwania BIAŁEGO MARMURU W BRYLE - zaczęłam od Warszawy - i znalazłam piękny jasny biały marmur - oczywiście na zdjęciu z internetu jest to tylko przybrudzony mały szary kwadracik -ale to chyba będzie to - oczywiście cena - najdroższy . Wyobraźcie sobie że pan sam zaproponował że prześle mi próbki i pokryje koszty - ja osobiście się zdziwiłam i ucieszyłam oczywiście - bo na taka długą wycieczkę póki co nie zabiorę jeszcze mojego małego brzdąca. Dziś jedziemy ostatecznie zdecydować o kamieniu na ścianę oby spodobały mi sie wszystkie płyty - żeby nie było na żadnej jakiejś niespodzianki - bo jeździć po całej Polsce mi sie nie uśmiecha z bobasem - a byłabym zdolna do tego jak Karolek --- byle by tylko kamień znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 12.01.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Admete kominek ze zdjęcia jest boski!!!!!!! Więc Twój będzie tym bardziej!!! Fajnie,że reszta kominka będzie z jeszcze jaśniejszego kamienia Już nie mogę się doczekać! Jaki jest czas u nich realizacji ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 12.01.2012 07:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Jaki jest czas u nich realizacji ??? a wiesz że ja z wrażenia albo z niewyspania wczorajszego zapomniałam zapytać ??? ale pewnie to potrwa, na obliczenia - wyliczenia ile kamienia, jakie dokładnie wymiary itd itp -pan potrzebuje tydzień czasu - bo zalatany jest - ale nam się aż tak strasznie nie spieszy więc niech pan sobie policzy na spokojnie. No i jest kwestia poszukiwania tego jasnego kamienia - zobaczymy jak wygląda na próbkach, które ma mi pan z Wawy podesłać - ten jaśniuteńki - nazywa się MARMUR THASSOS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 12.01.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Admete mój ssak wytrzymywał te 3 godzinki ale często leciałam na złamanie karku. Dlatego już wolałam zabierać go wszędzie ze sobą.U nas jest problem żeby komuś podrzucić malucha a dwójkę to już w ogóle średnio realne:( Później pomierzę ten swój kominek. a co do próbek to pamiętaj że to co zobaczysz na próbniku nie koniecznie będzie miało przełozenie na to co później zamówisz. Kamień jest prawie zawsze inny i nie powtarzalny. Chyba że wybierzesz sobie konkretną płytę i zarezerwujesz . Ja nie miałam takiej możliwości dlatego u mnie w umowie był odnośnik że nasz kamień ma być najjaśniejszy z możliwych w tym gatunku jak najbardziej jednolity i bez salcesonów. Chłopaki się spisali nie powiem. Jest jak chciałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 12.01.2012 08:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Karolek z tym moim kamieniem nie powinno być też problemów - bo wybrałam czystą biel bez żadnych użyleń - i też zaznaczę żeby mi się tam żadne kropki nie pojawiły - chyba jestem na niego zdecydowana w 100% - moje przeczucie daje mi znać http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif A co do malucha odwołałam kolejny raz już wizytę u dentystki - nie wszczelę się w dokładną godzinę - więc dam sobie już spokój z umawianiem dopóki nie zacznie jeść - najwyżej będę mieć kanałowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 12.01.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 A co do malucha odwołałam kolejny raz już wizytę u dentystki - nie wszczelę się w dokładną godzinę - więc dam sobie już spokój z umawianiem dopóki nie zacznie jeść - najwyżej będę mieć kanałowe :lol2:, aż to mały terrorysta Ja miałam podobnie, jak byłam uwiązana z cycem:D Robiłam taki myk, że nauczyłam małego że od 12 spacer 3 godz. i spanko na dworze, nie było bata żeby się obudził przez ten czas, pod warunkiem, że nie siadłam na ławce:P, musiałam spacerować. Po jakimś czasie wpadłam na pomysł, że w tym czasie mogę coś załatwić, a spacerować może babcia:lol: admete, cudny kamień, muszę się głębiej wczytać co tam u siebie planujesz, a na razie obrazki które wklejasz mnie zachwycają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.01.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Two kamień spodobał mi się od razu mimo że pan na początku pokazał mi ta najmniejsza kosteczkę Z racji tego że go jednak zabraknie na tą część nazwijmy ją portalową - będę szukać jasnego Two jak fajnie że tez miałaś sznaucerka i to pieprz i sól - teraz widzę ich coraz mniej u nas - wcześniej był na nie taki szał -------------------------------------------------------------------- Wczoraj rozpoczęłam telefoniczne poszukiwania BIAŁEGO MARMURU W BRYLE - zaczęłam od Warszawy - i znalazłam piękny jasny biały marmur - oczywiście na zdjęciu z internetu jest to tylko przybrudzony mały szary kwadracik -ale to chyba będzie to - oczywiście cena - najdroższy . Wyobraźcie sobie że pan sam zaproponował że prześle mi próbki i pokryje koszty - ja osobiście się zdziwiłam i ucieszyłam oczywiście - bo na taka długą wycieczkę póki co nie zabiorę jeszcze mojego małego brzdąca. No i jest kwestia poszukiwania tego jasnego kamienia - zobaczymy jak wygląda na próbkach, które ma mi pan z Wawy podesłać - ten jaśniuteńki - nazywa się MARMUR THASSOS Jak przeczytałam pierwszego posta, miałam własnie zapytać - A to nie jest przypadkiem Thassos? Ale w następnym odpiwedź już była;) Nie chcę cię straszyć, ani martwić... ale nie nastawiaj się Ten kamień jest 6-krotnie droższy od innych marmurów... powiem tak... znam bardzo bogatych ludzi, których wydawało mi się - stać na wszystko... i robiłam takie oczy, gdy mówili, ze muszą zrezygnować z Thassosa do łazienki:o Oczywiście, może ci się trafi jakiś super zakład, gdzie mają go za grosze;) tego Ci życzę... Poza tym (ja ten kamień doskonale znam i widziałam dziesiątki razy) - on ma taką strukturę jak śnieg... takie zatopione jakby w sobie małe kryształki - momentami bardziej przejrzysty, momentami bardziej biały... sama nie wiem, czy to ładny materiał na kominek:roll: ale tą ocenę już oczywiście pozostawiam tobie:) Kochana, tylko się nie obraź... nie chcę cię zniechęcić... nie mówię tego z jakimś przekąsem (a już broń boże nie oceniam, czy cię stać, czy nie;))... tylko chcę cię jakoś przygotować - żebyś się zbyt mocno nie rozczarowała:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 12.01.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Na zdjęciu kominek wygląda rewelacyjnie, oby kamień, który wybrałaś, pasował! I może nie będzie tak strasznie, jak pisze MagdaZZZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.01.2012 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Fajny wkład, a kamień bardzo ładny moim zdaniem i fajny na portal, ale jeśli okaże się tak koszmarnie drogi to może w innym się zakochasz, hę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 12.01.2012 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Marjelko mój mały też by spał tyle ile by się go woziło w wózku - ale te pogody teraz takie różne - niby ciepło ale wieje, mży - i nie chcę już babci wysyłać na takie długie spacery - ale już niedługo i odzyskam trochę wolności Nie chcę cię straszyć, ani martwić... ale nie nastawiaj się Ten kamień jest 6-krotnie droższy od innych marmurów... powiem tak... znam bardzo bogatych ludzi, których wydawało mi się - stać na wszystko... i robiłam takie oczy, gdy mówili, ze muszą zrezygnować z Thassosa do łazienki:o Madziu bocian Yokasta cena powaliła mnie z nóg ......niestety jest dużo gorzej niż przewidziała Magda..... Rozmawiałam wstępnie telefonicznie z kierownikiem produkcji o kamieniu na ścianę i tak przy okazji zagaiłam o tenże marmur - i pan podał mi cenę.... uwaga.................... jak zwykły marmur w bryle kosztuje za 1m3 ok 5 tysięcy tak MARMUR THASSOS kosztuje 50 tysięcy za m3 :jawdrop::jawdrop: Magda po Twoim poście się spodziewałam że będzie drogi - ale że aż tyle???? no nic pozostaje mi szukać dalej innego marmurka i jak pisze Yokasta zakochać się w innym Podoba mi się ten co wkleiłam ale pan musi się dowiedzieć co to za nazwa -szukam w internecie i jakoś do tej pory nie trafiłam na nic podobnego Kochana, tylko się nie obraź... nie chcę cię zniechęcić... nie mówię tego z jakimś przekąsem (a już broń boże nie oceniam, czy cię stać, czy nie;))... tylko chcę cię jakoś przygotować - żebyś się zbyt mocno nie rozczarowała:hug: Magda no coś Ty - obrażać o co? - pisz wszystko prosto z mostu co sądzisz czy wiesz na każdy temat a kamień przeżyję - tak po prostu miało być Inną sprawą jest to że np wisi 5 prawie identycznych sukienek w sklepie wybieram jedną i co??? i cena jest zawsze prawie taka jak ten marmur o którym dyskutujemy - samą mnie to już zaczyna denerwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 12.01.2012 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 50 tysięcy? Dobrze czytam??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.01.2012 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Sharlot, ja też szukam okularów chociaż nie noszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 12.01.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 O cholercia - czyli w bryle nie x6, a x10:jawdrop: Ale zdążyłaś przeczytać mojego posta przed tą informacją? Byłaś choć trochę na to przygotowana? Choć powiem szczerze, że 5.000 PLN za m3 to wydaje mi się jakoś za mało... ja za swojego slaba płaciłam ok. 1300 zł, a slab był o wymiarach ok. 2x3x0,02 m czyli coś ok. 0,12 m3... to z tego wynika, że mój slab powinien być 3 razy tańszy:???: Oczywiście pewnie proporcja ceny slabu do bryły nie jest wprost proporcjonalna... ale trochę dziwne mi się to wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 12.01.2012 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Madzia byłam przygotowana byłam - może jakieś ścinki mają i by mi się dostały w promocji chociaż na cieniutką rameczkę dookoła wkładu??? żartuję oczywiście - szukam innego marmuru.......... ------------------------------------- A w kwestii marmuru na ścianę - byłam dziś zobaczyć " moje " płyty - panowie ale owszem wystawili wszystkie ładnie (ponoć wczoraj przy tych ustawianiach pękła im jedna płyta - ładna kurcze była bo ją widziałam) ale żebym miała z kim o nich porozmawiać - to już nikt kompetentny się nie mógł znaleźć Panowie mieli rozładunek i byli baaaaaaaaaaardzo zajęci. Dostałam telefon do kierownika produkcji - który akurat dziś wyjechał na jakieś spotkanie.To z nim mam ustalać wszystkie szczegóły. Zadzwoniłam - wreszcie ktoś kto ma pojęcie o czymkolwiek Jednej rzeczy ciekawej się dowiedziałam - że 1,5 km od miejsca w którym byłam jest hurtownia z wielkim składem gdzie mogę sobie pooglądąć marmury nie tyko w płytach ale i w bryłach:wave: - więc jest duża szansa że tam znajdę mój marmur http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif Nic nie załatwiłam ale narobiłam fotek "moich" płyt więc i Wam pokażę . W sumie to trochę "moich" bo zarezerwowane już są Trochę kiepsko stały więc dało się zrobić zdjęcia tylko pod kątem 3 "moje" płyty w rzędzie http://i2.fmix.pl/fmi2166/6275b4bf001c76264f0ef041 http://i1.fmix.pl/fmi1732/c34fcc20002446654f0eef8c http://i3.fmix.pl/fmi1941/f54a47b70018b4584f0ef0be i tu mam dylemat ---- płyty są długie na 3 metry - trzeba je skrócić do 2 metrów - więc jakiś bok idzie do ścięcia - te 2 płyty mają takie dziwne paćki na dole - ale obok nad nimi są fajne grube użylenia - co wybrać??? http://i3.fmix.pl/fmi339/bb005a630000c0d44f0ef07e Co wybrać? fajne użylenia w pakiecie z paćkami czy brak grubych użyleń i spokojny rysunek na płytach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 12.01.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 Co wybrać? fajne użylenia w pakiecie z paćkami czy brak grubych użyleń i spokojny rysunek na płytach? Admete, a na czym Ci bardziej zależy? Jeżeli ma być jednolicie i spójnie, to druga opcja, a jeżeli nie... Swoją drogą takie paćki () są dość oryginalne i dodają pikanterii 50 tys też mnie powaliło:o:o:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts