Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga ja w temacie lampowym nie pomogę bo mnie samej ten etap wykończeniówki spędzał sen z powiek. Wiele z tych, które wklejałaś bardzoooo mi się podoba tylko te cenyyyyyyy:bash:

Aga ja u Ciebie bym widziała proste formy...no ale rzecz gustu....

Co do nocnych pobudek to nie zazdroszczę - sama też mam 4 - 5 w ciągu nocy....Aguś a czy twój Igi jest cycusiowy?

Kasia ja też o tych lampach pomyślałam u Agi :yes:

To jest wlasnie ta lampa :D a wlasciwie to 2 lampy :D mi sie bardzo podoba i jak tylko bym miala swoj domek to bym je kupila :D

Mam nadzieje ze jak Aga wroci to te lampy beda jeszcze dostepne.... i ze wielkosc bedzie odpowiednia....

Ja tylko na sekundkę, bo musze jechać na budowę w trybie natychmiastowym - moja szachownica na holu coś się nie zgadza z projektem :mad:

Brakuje rządka kwadratów w rzeczywistości :o.

Lampa piękna, ale średnica nie za mała ?

Kurcze ja rozpatrywałam takie po 30 cm.

Wyspa będzie 2 metrowa więc spora - kurcze sama teraz nie wiem :bash:.

Muszę jechać żeby zdążyć po Oskara na 15 :bye:

Ja bym nie dała 3 lamp- MagdaZ kiedyś robiła wizkę swojej wyspy z 3 szt i wyszło okropnie:sick:

Dwie będą idealne Aguś:yes: Średnica 30 cm rzadko bywa, ale myślę, ze nad wyspę 2 mniejsze wystarczą.:)

Trzymam kciuki za tą szachownicę- co się tam pokićkało?:eek::bash:

Ta ostatnia lampa piękna:yes:

Odezwij się Aguś jak wrócisz z budowy, paaaa:hug:

Podczytuję od jakiegoś czasu, wypada się jednak przedstawić. Piękny dom Admete :yes:, zazdroszczę choć zupełnie nieszkodliwie.

A skoro już temat o lampach, to może ja nieśmiało coś zaproponuję. Może to http://www.innemeble.pl/id,8322/prod,albion

Moja ulubienica to ta http://www.wobeline.pl/p/pl/54578920/lampa+wiszaca+ambiance.html

ale pewnie kolor ja pogrąży.

Fajne też są lampy Tom Dixon Beat, bywają też w kolorze białym. No może choć troszkę pomogłam :).

Już późno więc tak na szybko spróbuję co nieco odpisać i napisać co te moje chłopaki (Marciny plus mój J) nawymyślały z płytkami :p.

Panika bez podstaw ;) :cool:

Chłopaki mieli rysunek od Pani P, na którym wkleiła schody jakie miała w programie.

Odległość schodów od ściany odbiegała od rzeczywistości

i wychodziło że na rysunku są cztery szare płytki do schodów a na żywo mieszczą się tylko 3.

Chłopaki mieli zagwozdkę ;) a ja niezłego nerwa, bo J wytłumaczył mi sytuację po chińsku i zupełnie o czym innym pomyślałam .

Jechałam z myślą że mi szachownica nie wyjdzie, że coś będzie krzywo itp .

Ale już widziałam 2 położone szare płyteczki.

Do końca tygodnia powinien być finish to będę mogła pokazać.

Powiem tylko tyle że myślałam że kontrast będzie ciut mniejszy - ale chyba nie jest źle :)

Dzisiaj mało co siedziałam nad poszukiwaniami lampy.

Zginęłyśmy z mamą i Igim :) w Tkju.

Gdyby nie ona to nie zdecydowałabym się na zakup ręczników :rolleyes:

Kupiłam 4 duże i dwa małe do górnej łazienki, do tego pojemniczki na smalec :p i ogórki kiszone na Sylwestra

- podanie pierwszej potrawy mam z głowy :p, samą potrawę też bo mam mi go zrobi :wiggle:

Kupiłam jeszcze 24 szklanki w tesco.

Jechałam po nie po 19, bo jak byłyśmy w galerii i już pakowałam je do koszyka, przeszła para która między sobą wymieniła zdanie, że w ikei są takie same po 1,29 - odłożyłam wszystko - bo musiałam sprawdzić :lol2:

I rzeczywiście są, ale tylko białe, a ja wzięłam bordowe :cool:

Już widzę stół wigilijny z tymi szklaneczkami :rolleyes: - ale chyba jednak nie w tym roku :lol2:

=====================================

Co do lampy Justynce już napisałam, że zanim zmierzyłam na budowie odległości kabli, zrobiłam szybką makietę, wróciłam do domu z decyzją że zamawiam to lamp już nie było :bash:.

Ale ja taka jestem, muszę się przespać z tematem po zastanawiać ;), przemyśleć na spokojnie.

Nie dla mnie zakupy pod presją czasu :lol2:

Zresztą wiecie jak ja nad wszystkim dumam i ile czasu mi zajmuje dojście do odpowiedniego ustawienia, wyglądu itd....

No chyba że czuję że to je to - i tak jest z lampą ze Stanów :yes:

Dzisiejsze pomiary lampy z westinga uświadomiły mi że lampa o średnicy 35 cm może być za duża - chyba 25 było by idealnie :rolleyes:

Lampy ze Stanów są też w rozmiarze 20 cm średnicy - i są o niebo tańsze :o

I jutro zrobię sobie jeszcze raz przymiarki już z dwoma lampami i zobaczymy czy nie trzeba przesuwać kabli.

Odległość między nimi jest 66 cm, a długość wyspy 2 metry - to chyba trochę za mało :bash:.

Sama nie wiem :confused:

Dodam jeszcze że dopiero jak Justyna napisała żebym wzięła 2 opakowania to zajarzyłam że to dwupak :lol2: i że cena dotyczy dwóch lamp :jawdrop:

Tym bardziej :bash:

Aha i jeszcze sprawa 3 lampek - mam dwa kable i raczej nie przekonam nikogo do zmiany ;).

To była moja decyzja na tamtym etapie, więc ponoszę z pokorą konsekwencje.

Ale ewentualnego przesuwania kabli nie popuszczę :p

============================================

============================================

Anetko Igi cycusiowy był do 8 miesiąca.

Teraz myślę że te zęby go budzą plus picie soczku ;)

Miałam go oduczać picia w nocy, ale w tym momencie tylko to uspokaja te poranne płaczki :(

Kasiu dzięki za lampy :hug:, przejżę co tam mają jeszcze ciekawego.

Ta MIRA śłiczna :yes:

Aga będą dwie lampki :yes:

Wiesz jak napisałaś o tej wziualce u Magdy, to przypomniał mi się tamten temat :yes:

Zrobiliśmy dziś też kółko na 35 cm - i jest zdecydowanie za duże .

Buźka :hug:

Olu dziękuję :hug:

Aniu :welcome: Witam serdecznie :)

Cieszę się że temat lampowy wywołał Cię do odpowiedzi :lol:

Tą pierwszą widziałam wczoraj, ale powiem Ci że ta Twoja ulubienica jest :jawdrop: boska, fakt jak napisałaś szkoda że w niklu :(

Zapraszam jak najczęściej :)

Two Anetko Karolku :bye:

Płytek było sporo więcej, bo wzieliśmy wszystkie z magazynu i w razie W mieliśmy oddać

ale dziś Marcin zniszczył dwie, próbując wyciąć z nich mały kwadrat. - 2 to pół paczki ;)

Jak tak dalej pójdzie może faktycznie zabraknąć ;)

=========================

Igi już 2 razy się obudził od 20 :(

Mam nadzieję że ten ząb cholernik ktory się teraz pcha wyjdzie już na dobre i da żyć i spać mojemu maleństwu :(

Zmykam................

Jutro może uda mi się znaleźć skrawek miejsca żeby zrobić zdjęcie moim dzisiejszym zakupom :lol:

Dobrej nocy :bye:

Magda Zet miała zwis 24- 27 cm średnica :yes: albo mi się coś pomerdało :p

Z tego co pamiętam Magdy miały 24 cm, a wyspa właśnie 2 m. Wydaje mi się, ze powinno być ok.

Z trzema nawet mniejszymi może być naćpane.Ale decyzja należy do Agi:)

Ale właśnie przeczytałam, ze decyzja już podjęta:lol::lol:

Aguś buziaki wieczorne zostawiam:hug:, ze z płytkami ok

Mam nadzieję, ze obfocisz nam jutro wszystkie zdobycze?:lol:

Paaaaa

Edytowane przez agawi74

nadrobiłam:D...

ja też polowałam na ten dwupak lampowy z westwing, i też musiałam jechać do sklepu i jak wróciłam z zamiarem kupna ich w ciemno, to już nie było:bash:

http://www.picgifs.com/mini-graphics/mini-graphics/texts/mini-graphics-texts-011430.gif te lampki ze stanów są równie pikne, drogie??

Dobrze ze z plytkami wszystko ok :) czekam na zdjecia zdobyczy :D i przynosze kolejna lampe :cool: http://www.objecta.pl/ottava-lampa-wiszaca,o796,22.html

Spokojnej nocki Agus :hug:

Kasiu A Ty masz dla mnie kolejną lampę :hug:

Ja bym miała już takiej wybrednicy jak ja dość :p

Ale obawiam się że wszystkie lampy porównuję do tamtej :(

Żarówa najlpiej żeby była schowana, żeby dać tą mleczną ledową żarówkę :cool:

Z tego co pamiętam Magdy miały 24 cm, a wyspa właśnie 2 m. Wydaje mi się, ze powinno być ok.

Z trzema nawet mniejszymi może być naćpane.Ale decyzja należy do Agi:)

Ale właśnie przeczytałam, ze decyzja już podjęta:lol::lol:

Dobrze by było :yes: - bo ja też chyba byłam u Madzi za dwoma :)

Aguś buziaki wieczorne zostawiam:hug:, ze z płytkami ok

Mam nadzieję, ze obfocisz nam jutro wszystkie zdobycze?:lol:

Paaaaa

:hug:

Gdzie ja te zdobycze ustawię do zdjęć :o

nadrobiłam:D...

ja też polowałam na ten dwupak lampowy z westwing, i też musiałam jechać do sklepu i jak wróciłam z zamiarem kupna ich w ciemno, to już nie było:bash:

:( :(:(

http://www.picgifs.com/mini-graphics/mini-graphics/texts/mini-graphics-texts-011430.gif te lampki ze stanów są równie pikne, drogie??

Uwaga bo można zawału dostać ;)!!!! 279 dolarów te 20 centymetrowe, a 379 te 35 centymetrowe. Myślałam o tych 35 ale chyba 20 centymetrowe wystarczą wtedy cena się zmienia diametralnie :)

Ale jak miłość to miłość :rolleyes:

Edytowane przez admete