Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Ciekawa szachownica i dobrze, że nie kontrastuje bardziej. Wystarczy, że jest po skosie :yes:.

Kurcze, ja też bym o swojej działce napisała że najpiękniejsza :D też pod lasem :). Z trawką, ścieżkami od razu piękniej całość wygląda. Jeszcze jak będą rośliny to Adme będzie Cię ciężko dogonić. Tak gnasz :o.

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś szachownica wyszła ŚWIETNIE!!!! Podoba mi się baaaaardzo!!!!!!!!!!!! :yes:

Problemu lustrowego współczuję, ale napewno da sie to sprawnie rozwiązać ;)

Najbardziej współczuję, chorego synia :(

Wiem dokładnie ile taki katar może narobić :mad:

Mam nadziję,że jakieś lekkie leki załatwią sprawę, choróbsko pójdzie w niepamięć i będziesz mogła sie spokojnie skupić na ostatnim dopinaniu domku :yes:

Buziaki dla Ciebie i dzieciaczków :hug:

Aga przymiarki z lampami genialne :lol2: Marciny się nie śmieją jak widzą te kombinacje z kartonami? :lol2:

Zastanów się czy dwie 60cm lampy w jadalni nie będą za duże.

Szachownica bardzo ładna :yes: kontrast jest idealny.

Ściskam mocno :hug: i zdrówka dla chłopaków, taki teraz okres, że co chwila jakieś choróbsko się przypałęta.

ojej kochana zdrówka :hug:

Dzięki :hug:

u nas fionka chora :(

:hug:

Nikiel nie ma żadnego złota w sobie :p Ja mam pełno niklu, Magda Zet Zet też, coś kręcisz z tymi metalami :p

No może trochę koloryzuję :lol2:

-----------------------------------------------------

uwielbiam szachownice na podłogach, twoją też:D

a projektu nijak nie umie z realizacją dopasować to chyba przez te dziwne schody;) grunt że marcin wiedział o co chodzi:yes:

widziałaś zwisy które ci podrzuciłam?

Vesi wczoraj faktycznie umknął mi Twój post :oops:

Lampy piękne :yes:

Cena hamerykańska :lol2:

-------------------------------------------

Aga ale domowo zaczyna się robić u Was:wave: szachownica fajna i jak dla mnie nie za bardzo kontrastowa... a patent z lampami niezły;) lasu za oknem zazdroszczę okrutnie...

:lol:

To już jakby nie było 4 tygodnie do końca (coś czuję że przesunie się ze dwa ;))

--------------------------------------------

działka cudna (chyba tylko rasia ma tak cudną działkę jeszcze). Dla mnie kontrast za mały, ale ja mam "spokojniej" w domu więc kropla szaleństwa jest na miejscu, Ty szalejesz z kolorami więc nie może się szachownica rzucać w oczy :).

Na żywo ten kontrast jakby większy ale chyba nie przytłacza, na pewno ocenisz niedługo na żywo :lol: :rolleyes:

Ale jak piszesz szachownica nie może się za bardzo rzucać w oczy i nie chciałam tez takiego efektu :no:

-----------------------------------------------

szachownica super, teraz juz wiem co i jak bo jakoś nie pamietalam projketu dokladnie :bash:

Kochana ja myślałam że będę pamiętać każdy szczegół budowy, a tu jak tylko zaklepane, zamówione to wylatuje z pamięci a nowe rzeczy zaprzątają głowę.

Może jak już wszystko się uspokoi, odpoczniemy moja pamięć wróci do normy :)

Ufff nadrobiłam. Aga ja Cię podziwiam, dwójka dzieci, wykończeniówka pełną parą, zakupy a Ty masz jeszcze czas by to wszystko opisać na forum i pokazać na zdjęciach :o

Bardzo ładna szachownica i ja też wcale nie uważam by kontrast był za duży :no: :wave:

Fajne zakupy i piękne zdjęcie jesieni na działce :)

Dziękuję kochana :hug:

Zdjęcia resztką sił ;), ale ta godzinka na forum i relacja dla Was weszła mi już w krew i nie umiem bez niej żyć :lol2:

Co ja zrobię jak się przeprowadzę :o

(...........................będę sprzątać :lol2:)

----------------------------------------------------------

admete działka i las obok niej cudny, za taką można dużo zapłacić, jest boska, chyba piękniejszej nie widziałam

szachownica bardzo mi się podoba, co do lamp się nie wypowiem bom nie w temacie ale próby z kartonami zajebiste:rotfl:

czy fachmani u ciebie na budowie się nie śmieją?:lol2: Ja to rozumiem ale czy inni także?:D

Hej :bye: Reni.

Dziękuję za komplementa :)

Marciny już przyzwyczajone do moich wybryków :cool:

Ale nie raz się przekonali że to daje efekty i omija wiele pomyłek i baboli :yes:

--------------------------------

Admete,

masz obłędną działkę i obłędny las - nie chwaląc się, ale mam tak samo:D:rolleyes: - tylko u mnie las mieszany, nie iglasty.

Szachownica super!!!!

Dzięki Sharlot :)

Twoją działeczkę pamiętam :yes: i jest piękna jak moja :lol2:

Ja bym wszystkie liściaste u mnie usunęła ze względu na alergię Oskara :sick:.

Mam nadzieję że to nie przysporzy nam dodatkowych problemów z kaszlem, boję się trochę wiosny :(

-------------------------------------

Dla mnie kontrast pomiędzy płytkami jest ok, powiedziałabym nawet, że delikatnie wyszło:). Garnki z Le Creuste piękniusie , mam ten najwyższy też z tikeja - cholercia nie było wtedy tych mniejszych (trzeba się znowu wybrać na zakupy):)

Fajne te naczynia :yes: i są takie "porządne", podoba mi się ich połysk :rolleyes: szkoda że nie ma takich w ładnym kremie :(

Ciekawa szachownica i dobrze, że nie kontrastuje bardziej. Wystarczy, że jest po skosie :yes:.

Kurcze, ja też bym o swojej działce napisała że najpiękniejsza :D też pod lasem :). Z trawką, ścieżkami od razu piękniej całość wygląda. Jeszcze jak będą rośliny to Adme będzie Cię ciężko dogonić. Tak gnasz :o.

Cieszę się z Waszych opinii o szachownicy, jakby nie było to lekki ryzyk fizyk był :)

Aniu Twoja działka też cudna :yes:, mam nadzieję że będziesz miała w lato czas pokazać co nie co.

Wtedy to dla mnie będzie bieżący temat :yes:

Jak zdrówko?

mam nadzieję że się Pani oszczędza!!!!

---------------------------------------

Aguś szachownica wyszła ŚWIETNIE!!!! Podoba mi się baaaaardzo!!!!!!!!!!!! :yes:

Problemu lustrowego współczuję, ale napewno da sie to sprawnie rozwiązać ;)

Najbardziej współczuję, chorego synia :(

Wiem dokładnie ile taki katar może narobić :mad:

Mam nadziję,że jakieś lekkie leki załatwią sprawę, choróbsko pójdzie w niepamięć i będziesz mogła sie spokojnie skupić na ostatnim dopinaniu domku :yes:

Buziaki dla Ciebie i dzieciaczków :hug:

Oj cieszę się że szachowniczka się podoba :)

O lustrze zaraz napiszę ;)

Co do Igiego już tyćkę lepiej, ale wiadomo jak to w nocy, nos się zapycha, on w strachu jak czyszczę nos ;)

Sama ostatnio też przeżyłaś takich cięższych nocy :(

Do tego nowego zęba ani widu ani słychu :mad:

----------------------------------

Aga przymiarki z lampami genialne :lol2: Marciny się nie śmieją jak widzą te kombinacje z kartonami? :lol2:

Mają pewnie ubaw po pachy jak pojadę :lol2:

Ale sporo rzeczy już tak testowaliśmy więc już ich nie dziwi :lol2:

Zastanów się czy dwie 60cm lampy w jadalni nie będą za duże.

Wiesz co też pomału do tego dochodzę :yes:

Makietki wiszą, więc mogę sobie trochę nad nimi podumać :)

Jak zmniejszy się średnicę lamp, to przesuwanie kabli nie będzie chyba konieczne

- chociaż z drugiej strony po 10 cm by się przydało ;)

------------------------------------

Agus

szachownica super ja myślałam że będzie większy kontrast ;)

łóżkiem się nie przejmuj :hug::hug:

ps

wypatrzyłam dla ciebei fany bieżnik może ci się spodoba

Zaraz lecę co tam masz nowego, bo na fmixa nie zdążyłam dziś już wejść :(

===============================================

===============================================

Mała relacja :cool:

Rano wyjazd do lekarza skończył się obrotem na pięcie i szybkim powrotem do domu.

Jechaliśmy 60 km żeby usłyszeć że lekarz pojechał sobie do funduszu :mad:

To miała być nasza pierwsza wizyta, rejestrowałam się przez telefon i nie przyszło mi do głowy dawać swojego nr telefonu :(

Spędziliśmy sobie 2,5 h w samochodzie :sick:.

Na szczęście Oskaro wciągnął się w oglądanie bajek na tablecie i jakoś ta podróż (bez żadnych miłych atrakcji dla niego ) mu minęła ;)

Kolejna wizyta w poniedziałek, ale już zadzwonie z samego rana bo powtórek z rozrywki nie chcę :mad:

-----------------------

Korzystając z tego że byliśmy razem z J , podjechaliśmy do studia HI-FI,

dodam że musiałam zaciągnąć J siłą.

Nawet Pan powiedział że to rzadkość że to damska połowa chce "dobry" sprzęt do słuchania muzyki.

I jak się domyślamy, nie chciałam stamtąd wychodzić :lol2:

Pan trafił jeszcze z muzyczką w moje gusta :cool:,

siedziałam sobie na wygodnie kanapce w klimatycznym pomieszczeniu ,

jeszcze tylko drink i byłaby pełnia szczęścia w południe w piątek :lol2:

Ustalone że rezygnuję z lamp w zamian za głośniki - oddałam je dobrowolnie :p

Słuchanie muzyki w swoim domu w takim profesjonalnym wydaniu było moim marzeniem od zawsze.................

--------------------------

Naładowałam się optymizmem i pojechałam zobaczyć lustro.

I niestety lustro jest krzywo przycięte :sick:.

W jednym miejscu przylega ładnie - jest ze 2 milimetry odstępu, a na drugim końcu aż 5 - to przeciez pół centymetra :mad:

Marcin pokazał mi taśmą jak pięknie by wyglądało tak grube wykończenie całego pasa pół centymetrowym paskiem akrylu :sick:.

Do pana jeszcze nie zadzwoniłam, ale może i lepiej bo jutro rozmowa przebiegnie spokojniej.

Marcin ma to nadrobić gładzią - sposób jest - ale cenę za lustro zamierzam obniżyć.

Niech Marcin wyceni (tym razem grubo :)) swoją dodatkową robotę którą będzie musiał włożyć w wyrównywanie ściany do źle przyciętego lustra :mad:

Chodzi głównie o stratę naszego czasu, przez to że ktoś źle sobie wymierzył głupi kawałek lustra :sick:

No cóż, zdaję sobie sprawę że jeszcze trochę takich sytuacji mnie czeka ;)

Mam nadzieję że nie za dużo, bo jak się skumulują w ciągu 4 tygodni to będzie ze mną źle :lol2:

-------------------------------------

Podskoczyłam jeszcze do zakładu kamieniarskiego i mam 3 próbki jasnego konglomeratu na wsypę.

Mam nadzieję że coś się dopasuje :)

Byłam w trzech sklepach w poszukiwaniu talerzy ale nic ciekawego nie znalazłam.

Kupiłam za to pościel do gościnnego

I dwa komplety ściereczek do kuchni po 5 szt każdy - nie widziałam do tej pory tak ładnych ściereczek - dlatego cieszą mnie jak nie wiem co :wiggle:

Znalazłam pościel - nazywa się SZALONA - w sam raz dla mnie :lol2:

http://www.greno.pl/admin/uploads/foto/Greno_duo_160x200_szalona_2011.jpg

Klik w zdjęcie przekieruje na stronę.

Dopiero jak zapłaciłam, pomyślałam że w necie może być taniej, na stronie nie mają cen, jutro przedzwonię i w razie czego domówię druga i jeszcze jeden komplet na zmianę.

Na kupienie nazwijmy to nowej wyprawki do domu trzeba wydać małą fortunę :bash:

edit

już widzę że przepłaciłam :bash:,

Ło matko !!:jawdrop:,Ty to masz zwariowane te dni :rotfl::rotfl:

I dziękuję bardzo za zaproszenie :hug::hug:.W najbliższym czasie ,nie dam rady :(,daleko ,no i ta moja emigracja ;).Ale w przyszłości ,nie omieszkam skorzystać :lol:Odwiedzę miasto ,z którego pochodzi moja babcia :yes:,a ja nigdy tam nie byłam :oops:

Buziaki :hug:

p.s. a działka ,ile by nie kosztowała ,to była warta swojej ceny :yes::yes:

Ło matko !!:jawdrop:,Ty to masz zwariowane te dni :rotfl::rotfl:

Wczoraj zapomniałam jeszcze napisać że przyszedł mi mandat za prędkość, jeszcze z sierpnia.

Żebym to jeszcze jechała ze 140, nieeeeeeeeeeeeeeeeeee jechałam 70 przy ograniczeniu do 50 :lol2:

I dziękuję bardzo za zaproszenie :hug::hug:.W najbliższym czasie ,nie dam rady :(,daleko ,no i ta moja emigracja ;).Ale w przyszłości ,nie omieszkam skorzystać :lol:Odwiedzę miasto ,z którego pochodzi moja babcia :yes:,a ja nigdy tam nie byłam :oops:

p.s. a działka ,ile by nie kosztowała ,to była warta swojej ceny :yes::yes:

My powinniśmy się pozbierać ze wszystkim tak do wiosny :lol2:

A i Ty wtedy może będziesz już na miejscu:cool:, i będzie jak ogród zobaczyć.

Kielcowo też Ci pokazę :yes:

Także planuj co najmniej weekend ::cool:

Aga, szachownica bardzo ładna :), kontrast w sam raz,:)

działka też mi się podoba (piekny las w tle), ale nieskromnie powiem moja ładniejsza :lol2:

Pościel piękna, tez bym chętnie taka miała :)

Alu cieszę się że zajrzałaś :hug:

Chyba Cię myślami przyciągnęłam, bo myślę co tam u Ciebie od dwóch dni a na wątek dotrzeć nie mogę :bash:

Fajne mają też inne wzorki :yes:

I chyba zamówię jeszcze komplecik :rolleyes:

http://www.greno.pl/admin/uploads/foto/Oryginalna%20160.jpg

Albo taki

http://www.greno.pl/admin/uploads/foto/Atrakcyjna%20160.jpg

Aguś, widzę, że nadal pędzisz ze wszystkim jak błyskawica, a ja nadal nie nadążam :rolleyes:

Szachownica (i pomysł ułożenia jej po skosie) jest jednym z moich ulubionych elementów w Twoim domu :) Bardzo, bardzo czekam na efekt końcowy :yes:

Nabytki tikejowe fajne, szczególnie LeCreusety i durszlak (mam identyczny, niebieski), ale gwoździem programu i tak pozostaną dla mnie... przymiarki lamp :D

Genialne! W życiu bym na to nie wpadła (i ani trochę się nie nabijam, naprawdę strasznie spodobał mi się pomysł) :)

Hej Aguś,

wreszcie dotarłam.

Kochana skąd Ty mas tyle energii?:jawdrop: ja czytać nie nadążam, a co dopiero to realizować:lol::lol2:

Przymiarki tekturowych lamp bardzo pomysłowe i fajnie wyglądają:yes: Szachownica wychodzi mniodzio:D

Pościel szalona powaliła mnie na kolana:rotfl::rotfl:

Z tych drugich komplecików bardzo podoba mi się ten drugi- pasowałby do naszej sypialni jak ulał:cool:

Przykro, ze nie załatwiliście lekarza i tyle czasu zmarnowanego:bash: Mam nadzieję, ze mały czuje się lepiej:hug:

Aguś miłego weekendu i zwolnij troszkę dla zdrowia:hug:

Aga, Ty to masz przygody ;)

Nie nadrobię wszystkiego, ale tak w skrócie...

Lampy na wyspę 20 cm będą za małe - to musi być 24-26 cm. Poza tym ta amerykańska 20 cm będzie wyglądała całkiem inaczej niż ta na zdjęciu (na fotce jest 30-tka albo ta jeszcze większa), będzie miała całkiem inne proporcje - rozczarujesz się :roll:

Gdzieś kiedyś ją widziałam - nieporównywalnie słabsza :roll:

Szachownica zapowiada się ciekawie :yes:

Za to z kolejnymi kompletami pościeli bym się na Twoim miejscu wstrzymała - nie dziwi cię ten fatalny fotomontaż na zdjęciach??? Do tego nawet skład nieopisany... sprawdź najpierw co ta pościel warta, zanim kupisz 3 komplety ;) No chyba że znasz producenta i ten produkt - a, to wtedy przepraszam :lol:

Aga ja zaglądam codziennie, ale nie zawsze piszę, trochę na odwyku jestem :lol2:

Ja się już wczoraj przyznałam że uzależniona jestem i nie wiem jak się wyleczę :lol2:

Najprędzej robota w domu chyba mnie od fm odciągnie ;), a potem ogród........................

Aga, szachownica idealna :yes:

Dziękować :)

Wczoraj zapomniałam napisać jeszcze raz że szachownica jest i wyszła cudna tylko i wyłącznie dzięki Two i jej mełża :hug:

Two dziękuję jeszcze raz :hug: http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thanks/smileys-thanks-771216.gif http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thanks/smileys-thanks-771216.gif http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thanks/smileys-thanks-771216.gif http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thanks/smileys-thanks-771216.gif

Aguś, widzę, że nadal pędzisz ze wszystkim jak błyskawica, a ja nadal nie nadążam :rolleyes:

Szachownica (i pomysł ułożenia jej po skosie) jest jednym z moich ulubionych elementów w Twoim domu :) Bardzo, bardzo czekam na efekt końcowy :yes:

Nabytki tikejowe fajne, szczególnie LeCreusety i durszlak (mam identyczny, niebieski), ale gwoździem programu i tak pozostaną dla mnie... przymiarki lamp :D

Genialne! W życiu bym na to nie wpadła (i ani trochę się nie nabijam, naprawdę strasznie spodobał mi się pomysł) :)

Wiesz kochana dlaczego na to nie wpadłaś?

Bo wiesz czego chcesz i jak widzisz lampę to wiesz że to ta i od razu widzisz jak ona będzie wyglądać u Ciebie :)

i najwazniejsze kupujesz od razu, a ja dumam szukam i rozmyślam :rolleyes:

Dlatego Ty masz już chyba wszystkie lampy a ja ani jednej :lol2: i dalej nie wiem czy mam przesuwać kable czy nie ;)

Hej Aguś,

wreszcie dotarłam.

Kochana skąd Ty mas tyle energii?:jawdrop: ja czytać nie nadążam, a co dopiero to realizować:lol::lol2:

Życie mnie goni :lol2:

J nie lubi tej mojej cechy ;)

Ale też to że zdałam sobie sprawę że nic nie mam do domu i wypadałoby coś nowego kupić żeby mieć na czym podać jedzenie w Sylwestra ;) i w czym ugotować dzieciom obiad :)

Aguś dzięki za zdrówko :hug:

I Tobie życzę i miłego weekendu :hug:

Aguś ja tylko napiszę, że zaglądam codziennie :yes: podczytuję ale nie piszę :no: ostatnio tak za nikim i niczym nie nadążam ;)

Miłego weekendu :hug:

Wzajemnie Maju :hug:

Aga, Ty to masz przygody ;)

Nie nadrobię wszystkiego, ale tak w skrócie...

Lampy na wyspę 20 cm będą za małe - to musi być 24-26 cm. Poza tym ta amerykańska 20 cm będzie wyglądała całkiem inaczej niż ta na zdjęciu (na fotce jest 30-tka albo ta jeszcze większa), będzie miała całkiem inne proporcje - rozczarujesz się :roll:

Gdzieś kiedyś ją widziałam - nieporównywalnie słabsza :roll:

Szachownica zapowiada się ciekawie :yes:

Za to z kolejnymi kompletami pościeli bym się na Twoim miejscu wstrzymała - nie dziwi cię ten fatalny fotomontaż na zdjęciach??? Do tego nawet skład nieopisany... sprawdź najpierw co ta pościel warta, zanim kupisz 3 komplety ;) No chyba że znasz producenta i ten produkt - a, to wtedy przepraszam :lol:

Madziu :bye:

Zmartwiłaś mnie tymi lampami :(

Co do pościeli wczoraj kupiłam jedną u siebie i dopiero w domu sprawdziłam cenę w necie kupiłam o 50 zł drożej :sick:

Także dotykałam jest ok :yes:

Ps zapomniałam w końcu napisać meila z pytaniem o lampę :bash:

Edytowane przez admete

nie dziwi cię ten fatalny fotomontaż na zdjęciach???

Ja też się wczoraj obśmiałam z tych sklejonych wizualizacji. Mogli się trochę bardziej postarać bo ich jakość na pewno nie wpływa pozytywnie na wiarygodność firmy.

Aga przepłaciłaś ale przynajmniej masz pewność że pościel jakościowo jest ok :) następne komplety kupisz już taniej bo wzory mają całkiem niezłe.