Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Adme, a moim zdaniem powinnaś SAMA zdecydować :yes:. Żeby na końcu nie wyszło że oświetlenie, kształt nóżek i ilość lamp wybrały osoby, które nie będą mieszkały w Waszym domu ;).

No i zgadzam się z Justynką - jedne rzeczy proste, nowoczesne + inne klasyczne to będzie połączenie klasyki z nowoczesnością.

:)

Aga,zaglądam cały czas :yes:,ale się nie wypowiadam :no:,bo na tym etapie ,w kwestii lamp,nie potrafię pomóc ;).Myślę ,że to sprawa bardzo indywidualna i żeby dobrze doradzić ,to moim zdaniem trzeba znać wszystkie meble i dodatki ,a dobrze byłoby również zobaczyć dane pomieszczenie "na żywca",bo zdjęcia lubią przekłamywać wielkości pomieszczeń ;).

Ale jestem przekonana ,że poradzisz sobie z tym "problemem" równie dobrze co z całą resztą :yes:

Buziaki :hug:

Dziewczynki mówię zbiorowo dzień dobry i zarazem dobry wieczór :bye:

Padam ze zmęczenia, nóg nie czuję, nie wiem dlaczego bo prawie cały dzien siedziałam :lol2:

Rano pojechaliśmy z Oskarem do lekarza - ta sama trasa co w piątek tylko 2 godziny czekania na naszą kolejkę :bash:.

Ale się opłacało :yes:, bardzo fajny lekarz, taki prawdziwy, z powołaniem :rolleyes:

Diagnoza brzmi zespół zatokowo - oskrzelowy ;)

Mimo że mamy katar - i to konkretny :sick: i kaszel - nie ma żadnej infekcji :no:.

Osłuchowo też jest w porządku.

Głównym winowajcom jest powiększony trzeci migdał i obrzęk spowodowany grzaniem kaloryferów :(

Tak jak w wakacje mieliśmy sporadyczne ataki kaszlu jak znaleźliśmy się w otoczeniu pyłków.

Tak teraz mamy kaszel i ten wstrętny katar.

Oskar non stop oddycha przez usta :(

Migdał zatyka mu nos, a wszystkie zanieczyszczenia i tworząca się wydzielina , która u normalnego człowiek spływa po ściankach gardła u niego siedzi w nosie :sick:

Dostaliśmy jeszcze jeden pomocniczy lek przeciwalergiczny, nowe wziewy z mniejszą dawką sterydów - do stosowania przy nocnych napadach kaszlu.

Mamy iść do laryngologa sprawdzić słuch i jeśli będzie jakiś problem to będzie to jednoznacznym wskazaniem do podcięcia migdała.

Jeśli wszystko będzie w porządku, mamy czekać i zobaczyć jak nowa dawka leków będzie wpływać na poprawę oddychania.

Jak zmniejszy się obrzęk migdałów może poprawić się drożność.

Po południu mieliśmy jeszcze wizytę w poradni wad postawy, mały nie chce ze mną ćwiczyć :bash: więc mam nadzieję że takie ćwiczenia na sali ćwiczeń go zmobilizują.

Mamy tylko problem ze stópkami, ale nic poważnego, wzmocnienie mięśni i wkładki do butów powinny pomóc.

Tylko żeby chciał ze mną ćwiczyć w domu :(

Co do lamp, jak piszecie poczekam aż przyjdą meble :yes:

Montaż kuchni już potwierdzony na poniedziałek za 2 tygodnie :wave:

Razem z kuchnią przyjedzie stół :wiggle:

Krzesła powinny być już w tym tygodniu - jutro zadzwonię kiedy dokładnie :).

Co do ostatniego wyboru :p lamp - zgadzam się z Wami :yes:

zmęczenie daje się we znaki i moje ostatnie wybory są co najmniej szalone :o :p

-------------------

Tak na szybko odpowiem na małe pytanka

Kiniu nie ma innych rozmiarów, ale już przyznałam się że chyba coś mi się z główką dzieje ;)

Mirelko, lampa ładna, ale za bardzo strojna :) do mnie.

Jak napisała Anetka lampy na dół powinny być już chyba stonowane - dochodzę sama pomalutku do tego wniosku :rolleyes:

Justynko zaraz przejże stronkę, ale już po pierwszym looku widzę że cierpienia będzie dużo :lol2:

Mariomili Justynko z Olą będę się widziała jutro, bo muszę odebrać od niej front który u niej zostawiłam.

Mówicie że mam jechać cyknąć sesję? A mamy u Oli jakieś nowe nabytki?:popcorn:

Nie chwaliła się :no: :)

Dziewczynki wielki przytulas dla Was wszystkich :hug:

Chwilę popatrzę na sprzęt do kuchni, bo trzeba go już zamawiać i idę spać,

Igi zeszłej nocy jak zwykle dał popalić.

Katar niby mniejszy, ale ten ząb jeszcze nie wyszedł, ma tak bardzo spuchnięte dziąsło w jednym miejscu że zaczynam się martwić czy tam sie coś niedobrego nie zaczęło dziać :o

Jak jutro będzie tak marudzić jak cały dzisiejszy dzień chyba pojadę z nim do lekarza :(

I tak nam się tydzień zaczął :(

Dobrej nocki

Hej Aguś,:bye:

w sprawie wyboru lamp, to jestem tego samego zdania co dziewczyny- zostaw je na koniec. Przecież żarówka może chwilkę powisieć, nie?

Lampy należy wybierać na końcu dopasowując je do charakteru pomieszczenia;)

Straszne, ze tak się męczy mały Oskarek :bash::( Mam nadzieję, że leki pomogą.... Wycinanie migdałka brrrr

Co ja czytam? Montaż kuchni tak bliziutko?:wave::wave:

I stołu i krzeseł? Ale super:wiggle: Przeprowadzka się zbliża wielkimi krokami:D

Aguś, dużo zdrówka dla Was i obyś się wyspała tej nocy:hug:

Aguś to przeprowadzka wielkimi krokami się zbliża nieuchronnie:wiggle:Dobrze, że trafiłaś na dobrego lekarza. Współczuję kłopotów zdrowotnych no ale kurde tak to już jest :bash:Aguś my wszyscy jesteśmy alergikami, z mega nad reaktywnością oskrzeli, ja stosuję zasadę, że w domu maksymalnie 19-20 stopni (choć dla mojego komfortu cieplnego 25 jest optymalnie) i jak zaczyna się sezon grzewczy to nawilżacze z przystawka antybakteryjną u nas non stop "chodzą". Ja widzę ogromna różnice, nie ma nic gorszego jak podrażniona, wysuszona śluzówka, nawet u zdrowego człowieka....