narendil 13.11.2012 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Aguś, czy Ty sobie zdajesz w ogóle sprawę jaki klimat robi dyndająca przy suficie żarówka? Po co Ci te lampy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 13.11.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Aguś my wszyscy jesteśmy alergikami, z mega nad reaktywnością oskrzeli, ja stosuję zasadę, że w domu maksymalnie 19-20 stopni (choć dla mojego komfortu cieplnego 25 jest optymalnie) i jak zaczyna się sezon grzewczy to nawilżacze z przystawka antybakteryjną u nas non stop "chodzą". Ja widzę ogromna różnice, nie ma nic gorszego jak podrażniona, wysuszona śluzówka, nawet u zdrowego człowieka.... Anetko w 100 % masz rację Też stosujemy tę zasadę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.11.2012 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 ja mam takie http://www.euro.com.pl/nawilzacze/boneco-7131.bhtml teraz są w fajnej cenie:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 13.11.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Witam wieczorową porą Wczoraj znalazłam taką lampę. Piękne połączenie klasyki z nowoczesnością Nie zdziwię się jak tylko mnie będzie się podobać http://i2.fmix.pl/fmi1787/82c0b9b60023987d509ffa57 http://i1.fmix.pl/fmi975/d9e9e77d001c849f509ffb0c http://i3.fmix.pl/fmi2326/634d2a3e0001061c509ffb55 stąd Ten plafon może bym przygarneła, ale cena nie pozwala o tym marzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 13.11.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Anetko, dzieki:hug: porozmawiam z M. i moze zamówimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 13.11.2012 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 ja mam takie http://www.euro.com.pl/nawilzacze/boneco-7131.bhtml teraz są w fajnej cenie:wiggle: a my mamy taki http://www.euro.com.pl/nawilzacze/hb-uh1005.bhtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 13.11.2012 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Aguś, dla mnie ta lampa zbyt amebowata. To bardzo dobre określenie Hehe, ja miałam lampy zanim kupiliśmy mieszkanie Bo wiedziałaś dokłądnie jak wszystko ma wyglądać, wizki też bardzo pomagają A ja jak widzisz "tworzę " na bieżąco i tak naprawdę nie wiadomo jak to u mnie będzie finalnie wyglądać. Drugą sprawą jest to że mi się za dużo rzeczy podoba i to w różnych stylach ----------------------------------------- Aguś cieszę się że jesteś, bo już się martwiłam twoją całodniową nieobecnością na fm Widzisz taki dzień zabiegany, szkoda tylko że lekarzowy ------------------------------------ Aga cieszę się że wyprawa do lekarza zaowocowała konkretną diagnozą przynajmniej wiadomo co młodemu dolega ,,,,Buziaki zostawiam Dzięki za szybką fugową radę ---------------------------- Aga -moja lena od łuzszego czasu mówi nosowo i niewyraźnie. Ale jak ja poprosze żeby powiedziała wyraxnie to potrafi i dlatego nasza pani doktor powiedziała ze to lenistwo a nie migdał I tego sie trzymam Kiniu u nas ten migdał naprawdę przeszkadza Oskarowi. Oddychanie non stop przez buzię, jest naprawdę ciężkie, męczy się a ja nie mogę mu pomóc. Ale działamy dalej w tym kierunku W poniedziałek idziemy do laryngolog . ------------------------------- Lampy....mi sie....tak za bardzo nie widza.....przepraszam:rolleyes: : Proszę mi tu nie przepraszać tylko walić prosto z mostu. Ta meduza ma coś w sobie za szybkie spotkanko ----------------------------- Hej Aguś, w sprawie wyboru lamp, to jestem tego samego zdania co dziewczyny- zostaw je na koniec. Przecież żarówka może chwilkę powisieć, nie? Lampy należy wybierać na końcu dopasowując je do charakteru pomieszczenia;) I tak Aguś zrobię Teraz i tak zaczyna się gorący okres to te wybory nie były by przemyślane A już niedługo wszystko będzie na swoim miejscu to łatwiej będzie rozprawiać o kandydatach Straszne, ze tak się męczy mały Oskarek Mam nadzieję, że leki pomogą.... Wycinanie migdałka brrrr Ale działam i znajdę odpowiedź co będzie dla niego najlepszym wyjściem Idziemy w poniedziałek do bardzo dobrej lekarki Co ja czytam? Montaż kuchni tak bliziutko?:wave: I stołu i krzeseł? Ale super:wiggle: Przeprowadzka się zbliża wielkimi krokami:D Aguś, dużo zdrówka dla Was i obyś się wyspała tej nocy:hug: Dziękuję i wzajemnie, bo teraz ciężki okres idzie -------------------------------- Aguś to przeprowadzka wielkimi krokami się zbliża nieuchronnie:wiggle:Dobrze, że trafiłaś na dobrego lekarza. Współczuję kłopotów zdrowotnych no ale kurde tak to już jest :bash:Aguś my wszyscy jesteśmy alergikami, z mega nad reaktywnością oskrzeli, ja stosuję zasadę, że w domu maksymalnie 19-20 stopni (choć dla mojego komfortu cieplnego 25 jest optymalnie) i jak zaczyna się sezon grzewczy to nawilżacze z przystawka antybakteryjną u nas non stop "chodzą". Ja widzę ogromna różnice, nie ma nic gorszego jak podrażniona, wysuszona śluzówka, nawet u zdrowego człowieka.... U nas też kaloryfery są zawsze zakręcone, ale teraz jak organizm nie przyzwyczajony, a chłopaki strasznie się rozkopują w nocy, zapomnieliśmy o niebezpieczeństwie i rozkręciliśmy to cholerstwo na maksa Nawilżacz mam, ale zły , bo okazało się żę tej części gdzie się nalewa wodę nie można odkręcić i jej umyć :o:o Także pleśń murowana Mam na oku jedno urządzenie, drogie jak cholera ale ponoć rewelacyjne. Mamy u nas w sklepie teraz na niego promocję. Spotkałaś się z nim? http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-venta-lw44-lw-44-bioabsorber-i2769199273.html Bo jeżeli prawda, to jestem gotowa kupić byle małemu się lepiej oddychało. Sama przeprowadzka do domu powinna nam dużo dać , Sama rekuperacja powinna pomóc. Ty też swoje przeszłaś z tymi chorobami ------------------------------------ Aguś, czy Ty sobie zdajesz w ogóle sprawę jaki klimat robi dyndająca przy suficie żarówka? Po co Ci te lampy Dlatego już jestem spokojna i niczego nie szukam. Żeby zachować spójność wnętrzarską na Sylwestra - oświetlać nam będą same żarówki, nie będę się wyłamywać jedną lampą -------------------------------- Alu ------------------------- [Witam wieczorową porą Ja również witam wieczorową porą Ten plafon może bym przygarneła, ale cena nie pozwala o tym marzyć. Cena Cieszę się że nie tylko mnie się spodobał - ale nam to się czesto zdarza prawda? http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif ---------------------------------------- Dla mnie wieczór już się kończy (nic nowego ) Igi dalej niewyraźny Ale po dzisiejszym dniu można chyba stawiać na jakąś infekcję gardła . Jutro rano jestem już umówiona na wizytę u lekarza. A teraz tylko przeżyć 100000 pobudek małego i przespać trochę na raty i byle do rana Z budowlano - wykończeniowych spraw. Rano dostałam weny do sprzątania i do segregowania Kazałam J zawieźć na budowę kilka kartonów, sama przytachałam parę ze sklepu i załadowałam samochód pierwszymi rzeczami Będę pomału segregować i wywozić. Za dwa tygodnie zacznie się wielkie sprzątanie na budowie mimo trwających cały czas prac, dlatego dobrze by było żebym już część rzeczy miała wywiezionych, żeby móc spokojnie działać w domu Mam opóźnienie z krzesłami, bo tkanina późno dojechała do sklepu, a potrzebują jednego żeby zawieźć stolarzowi od kuchni bo nogi od wyspy mają być w tym samym odcieniu. Czekam na telefon od pana od schodów bo ma być już w tym tygodniu Dziewczynki tak mi się przypomniało, mam dziwny dylemat Klamki do białych okien Na początku mi było wsio rawno, potem poczytałam na forum i chciałam srebrne (miały być pod nimi srebrne kaloryfery - które jednak są białe ), A teraz sama już nie wiem Srebrne czy białe? Jeżeli wszystko w około okien jest białe - to po co wyróżniać te klamki? Posiadaczki białych okien jakiego koloru macie klamki ? Zmykam do jutra Dobrej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 13.11.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 ja posiadam brązowe okna i złote klamki ale doradzałabym srebrne, białe są takie paskudnie plastikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 13.11.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Agus - ja tez mam brazowe okna ale srebrne klamki i kocham je miłością wielką. I nie są takie srebrne zwyczajnie bo te powiewaja mi plastkiem fantastikiem tylko takie prawdziwe ,ciężkie Z czegos takiego jak klamki w drzwiach wew. Czyli jakieś żelastwo Boziu, ja nie znam się na tych metalach W każdym razie są w chromie błyszczącym i niebłyszczącym No to Ci rozjasniłam. Żeby to podsumowac to tylko napiszę że białe plastikowe = FUJ A ten nawilżacz to cholernie drogi - zebys się grzywa w domu nie nabawiła przez niego bo czytałam i o takich przypadkach. Podobno ultradźwiekowe najlepsze ale ja to w sumie się nie znam Dobrej nocki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 13.11.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 hmm... ja mam białe plastykowe okna i białe plastikowe = FUJ klamki.... i chociaż to nie ja je kupowałam, to nie wymieniłabym ich na jakiekolwiek inne, bo przez to, że są FUJ białe, nie rzucają sie w ogóle w oczy, tak więc białe klamki baaardzo pasują do białych okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 13.11.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 hmm... ja mam białe plastykowe okna i białe plastikowe = FUJ klamki.... i chociaż to nie ja je kupowałam, to nie wymieniłabym ich na jakiekolwiek inne, bo przez to, że są FUJ białe, nie rzucają sie w ogóle w oczy, tak więc białe klamki baaardzo pasują do białych okien lubisz mnie jeszcze ? choc ociupinkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 13.11.2012 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 lubisz mnie jeszcze ? choc ociupinkę ?? tak, tak of course luzik Kinga:cool: jestem zmęczona ostatnio i obojętna na wsjo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.11.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Hej Aguś, szkoda, ze krzesełka sie opóźniają Co do okien, to jak miałam w mieszkaniu białe klamki do białych okien i uważam, ze wyglądało to całkiem ok. Teraz ma w kolorze mosiądzu do koloru orzech- pasują idealnie. Możesz dać srebrne, ale również może ich wcale nie wyróżniać i dać białe. Rzecz gustu.Twojego gustu:rolleyes: Aguś co do nawilżania powietrza, to masz rację, ze w nowym domu będzie lepiej- oprócz rekuperacji macie wentylację mechaniczną? Sam rekuperator to już bardzo dużo.No i na dużych powierzchniach powietrze tak się nie wysusza jak w małych blokowych pokoikach. Sami odczuliśmy różnicę po przeprowadzce. Jakie masz budowlane plany na resztę tygodnia? Buziaki i dużo zdrówka:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 13.11.2012 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Aguś co do nawilżania powietrza, to masz rację, ze w nowym domu będzie lepiej Na pewno Odzwyczajona od bloku jak zajeżdżam do rodziców to zdycham ... dosłownie Nie mogę oddychać, nie mogę spać ... mimo, że są nawilżacze dla mnie i tak jest za sucho W domu nie mam tego problemu ( też mam trzeci migdał ) Kochana Ty usiądź i odpocznij bo za chwilę padniesz na r.... i nie będziesz miała siły się podnieść Dla ,mnie klamki zdecydowanie białe Buziaki zostawiam i trochę sił Ci podsyłam, cobyś jutro znów miała siłę do całodziennej walki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 14.11.2012 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 ja posiadam brązowe okna i złote klamki ale doradzałabym srebrne, białe są takie paskudnie plastikowe. Justynko a wiesz jaki jest problem? że te srebrne też są takie plastikowe (Aniu sorki ) Czekałam na inne srebrne innej firmy i nie ma różnicy w wyglądzie, trn sam dziwny biały odcień srebra no i czuć plastickiem Agus - ja tez mam brazowe okna ale srebrne klamki i kocham je miłością wielką. I nie są takie srebrne zwyczajnie bo te powiewaja mi plastkiem fantastikiem tylko takie prawdziwe ,ciężkie Z czegos takiego jak klamki w drzwiach wew. Czyli jakieś żelastwo Boziu, ja nie znam się na tych metalach W każdym razie są w chromie błyszczącym i niebłyszczącym No to Ci rozjasniłam. Żeby to podsumowac to tylko napiszę że białe plastikowe = FUJ Białe fuj, ale nie mam alternatywy, bo w porównaniu z srebrnymi plastikowymi te wyglądają lepiej A ten nawilżacz to cholernie drogi - zebys się grzywa w domu nie nabawiła przez niego bo czytałam i o takich przypadkach. Podobno ultradźwiekowe najlepsze ale ja to w sumie się nie znam Dobrej nocki Ale o tym konkretnym nawilżaczu?, czy w ogóle? Nocka jako tako nam minęła hmm... ja mam białe plastykowe okna i białe plastikowe = FUJ klamki.... i chociaż to nie ja je kupowałam, to nie wymieniłabym ich na jakiekolwiek inne, bo przez to, że są FUJ białe, nie rzucają sie w ogóle w oczy, tak więc białe klamki baaardzo pasują do białych okien Dzięki Vesilko Hej Aguś, szkoda, ze krzesełka sie opóźniają Co do okien, to jak miałam w mieszkaniu białe klamki do białych okien i uważam, ze wyglądało to całkiem ok. Teraz ma w kolorze mosiądzu do koloru orzech- pasują idealnie. Możesz dać srebrne, ale również może ich wcale nie wyróżniać i dać białe. Rzecz gustu.Twojego gustu:rolleyes: Mojego gustu................. Mam ostatnio lekkie zaburzenia Ale stojąc przed oknem ze srebrną klamką i drugim z białą, to lepiej wygląda z białą - chyba nie ma co ich wyróżniać Aguś co do nawilżania powietrza, to masz rację, ze w nowym domu będzie lepiej- oprócz rekuperacji macie wentylację mechaniczną? Sam rekuperator to już bardzo dużo.No i na dużych powierzchniach powietrze tak się nie wysusza jak w małych blokowych pokoikach. Sami odczuliśmy różnicę po przeprowadzce. Czyli mamy kolejny dobry aspekt naszej przeprowadzki Jakie masz budowlane plany na resztę tygodnia? Buziaki i dużo zdrówka:hug: Pilnowanie Marcinów Schody schody schody dziś zadzwonię kiedy pan będzie. Obgaduję jeszcze wyspę z panem od kuchni...i w piątek będzie u niego komoda więc nie wiem czy nie pojedziemy iobejrzeć i zdecydować co z nią robić. I codzienie zamierzam wywieźć bagażnik reklamówek do domku Buziaki Na pewno Odzwyczajona od bloku jak zajeżdżam do rodziców to zdycham ... dosłownie Nie mogę oddychać, nie mogę spać ... mimo, że są nawilżacze dla mnie i tak jest za sucho W domu nie mam tego problemu ( też mam trzeci migdał ) No widzisz także byle do przeprowadzki Kochana Ty usiądź i odpocznij bo za chwilę padniesz na r.... i nie będziesz miała siły się podnieść Dla ,mnie klamki zdecydowanie białe Buziaki zostawiam i trochę sił Ci podsyłam, cobyś jutro znów miała siłę do całodziennej walki Maju nie mam czasu na odpoczynek Miesiąc to bardzo mało, a jesteśmy w lesie z pracami na budowie . Muszę już działać dzięki za zdrówko oj przyda się Ps dawno u Cię nie byłam , a już robiłam ze dwa podejścia do zaległości i zawsze mi coś przeszkadzało . A teraz już czasu będę mieć jak na lekarstwo, w razie jakiegoś problemiku to pisz to podskoczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 14.11.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 (edytowane) bo ja nie mówiłam o srebrnych plastikowych tylko o srebrnych metalowych , a ! :P No ale skoro białe to białe O nawilżaczach czytałam w ogóle....nie o tym konkretnym A po co Ci bagażnik reklamówek w nowym domu ? No wiem, wiem - przeca nie pustych Edit - wysłałąm Ci maila Edytowane 14 Listopada 2012 przez 1976pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 14.11.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Aga zacznę od klamek. Ja mam białe okna i "srebrne" matowe klamki (zdjęcia są na pewno w galerii), nie ma białych metalowych a te , które widziałam są bleeeeee taki plastik fantastik:P. Dodatkowo ja chciałam aby każda miała kluczyk (mam świra na punkcie bezpieczeństwa dzieci).Co do nawilżaczy...my długo zgłębialiśmy temat...kupiliśmy w sumie 4 - każdy ma w sypialni plus dodatkowo na dole. Wenta odpadała bo by nas zrujnowała a poza tym słyszałam nieciekawe opinie na ten temat. Dla nas było ważne, żeby były ciche (bo stoja w sypialniach) , miały duże zbiorniki wody - te moje jak mam strumień nawilżania na maksa to działają przez całą noc - dla mnie to istotne bardzooo, mają srebrną "wkładkę " antybakteryjną , która nie jest w pakiecie ale trzeba dokupić, ja jestem zadowolona. Musisz tylko pamietać, że używając nawilżaczy musisz pilnować temperatury w domu. nie może przekraczać 20 stopni bo wówczas mozna sobie biedy narobić - rozwijaja się grzyby i bakterie. A i jeszcze jedno - u mnie nigdzie nie było białych osadów o których czytałam w necie, niz się nie osadzało na meblach ani na podłodze - ale wlewam przefiltrowaną wodę. Dla mnie nawilżacz to super komfort, naprawdę całkiem inaczej się spi jak powietrze ma optymalną wilgotność - 50 - 60 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 14.11.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Mam białe z kluczykiem. Wydaje mi się (obecnie organoleptycznie nie mam możliwości sprawdzić) że to metal owinięty jakims plastikowo-gumowym ustrojstwem. Wg mnie wyglądają oki (nie widać ich). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 14.11.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Agus do białych okien nie dawałabym srebrnych klamek ale jesli nadal nie daja Ci one spokoju to zobacz na te fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 14.11.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Dawno temu kiedy dobierałam klamki do swoich okien maz pstryknal mi takie fotki-nie wydaje mi sie zeby te klamki wygladaly na plastik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts