Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś my wszyscy jesteśmy alergikami, z mega nad reaktywnością oskrzeli, ja stosuję zasadę, że w domu maksymalnie 19-20 stopni (choć dla mojego komfortu cieplnego 25 jest optymalnie) i jak zaczyna się sezon grzewczy to nawilżacze z przystawka antybakteryjną u nas non stop "chodzą". Ja widzę ogromna różnice, nie ma nic gorszego jak podrażniona, wysuszona śluzówka, nawet u zdrowego człowieka....

Anetko w 100 % masz rację :) Też stosujemy tę zasadę :)

Witam wieczorową porą :bye:

Wczoraj znalazłam taką lampę.

Piękne połączenie klasyki z nowoczesnością :rolleyes:

Nie zdziwię się jak tylko mnie będzie się podobać :p

http://i2.fmix.pl/fmi1787/82c0b9b60023987d509ffa57

http://i1.fmix.pl/fmi975/d9e9e77d001c849f509ffb0c

http://i3.fmix.pl/fmi2326/634d2a3e0001061c509ffb55

stąd

Ten plafon może bym przygarneła, ale cena nie pozwala o tym marzyć.

Aguś, dla mnie ta lampa zbyt amebowata.

To bardzo dobre określenie :lol2:

Hehe, ja miałam lampy zanim kupiliśmy mieszkanie :lol2:

Bo wiedziałaś dokłądnie jak wszystko ma wyglądać, wizki też bardzo pomagają :(

A ja jak widzisz "tworzę " na bieżąco i tak naprawdę nie wiadomo jak to u mnie będzie finalnie wyglądać.

Drugą sprawą jest to że mi się za dużo rzeczy podoba i to w różnych stylach :bash:

-----------------------------------------

Aguś cieszę się że jesteś, bo już się martwiłam twoją całodniową nieobecnością na fm :)

:hug:

Widzisz taki dzień zabiegany, szkoda tylko że lekarzowy :(

------------------------------------

Aga

cieszę się że wyprawa do lekarza zaowocowała konkretną diagnozą

przynajmniej wiadomo co młodemu dolega

,,,,Buziaki zostawiam

:hug:

Dzięki za szybką fugową radę :rolleyes:

----------------------------

Aga -moja lena od łuzszego czasu mówi nosowo i niewyraźnie. Ale jak ja poprosze żeby powiedziała wyraxnie to potrafi i dlatego nasza pani doktor powiedziała ze to lenistwo a nie migdał ;) I tego sie trzymam ;)

Kiniu u nas ten migdał naprawdę przeszkadza Oskarowi.

Oddychanie non stop przez buzię, jest naprawdę ciężkie, męczy się a ja nie mogę mu pomóc.

Ale działamy dalej w tym kierunku :yes:

W poniedziałek idziemy do laryngolog .

-------------------------------

Lampy....mi sie....tak za bardzo nie widza.....przepraszam:rolleyes:

:

Proszę mi tu nie przepraszać :mad: tylko walić prosto z mostu.

Ta meduza ma coś w sobie :rolleyes: :p

:hug: za szybkie spotkanko :)

-----------------------------

Hej Aguś,:bye:

w sprawie wyboru lamp, to jestem tego samego zdania co dziewczyny- zostaw je na koniec. Przecież żarówka może chwilkę powisieć, nie?

Lampy należy wybierać na końcu dopasowując je do charakteru pomieszczenia;)

I tak Aguś zrobię :yes:

Teraz i tak zaczyna się gorący okres to te wybory nie były by przemyślane :no:

A już niedługo wszystko będzie na swoim miejscu to łatwiej będzie rozprawiać o kandydatach :wiggle:

Straszne, ze tak się męczy mały Oskarek :bash::( Mam nadzieję, że leki pomogą.... Wycinanie migdałka brrrr

:(

Ale działam i znajdę odpowiedź co będzie dla niego najlepszym wyjściem :yes:

Idziemy w poniedziałek do bardzo dobrej lekarki :)

Co ja czytam? Montaż kuchni tak bliziutko?:wave::wave:

I stołu i krzeseł? Ale super:wiggle: Przeprowadzka się zbliża wielkimi krokami:D

:yes: :wiggle:

Aguś, dużo zdrówka dla Was i obyś się wyspała tej nocy:hug:

Dziękuję :hug: i wzajemnie, bo teraz ciężki okres idzie :(

--------------------------------

Aguś to przeprowadzka wielkimi krokami się zbliża nieuchronnie:wiggle:Dobrze, że trafiłaś na dobrego lekarza. Współczuję kłopotów zdrowotnych no ale kurde tak to już jest :bash:Aguś my wszyscy jesteśmy alergikami, z mega nad reaktywnością oskrzeli, ja stosuję zasadę, że w domu maksymalnie 19-20 stopni (choć dla mojego komfortu cieplnego 25 jest optymalnie) i jak zaczyna się sezon grzewczy to nawilżacze z przystawka antybakteryjną u nas non stop "chodzą". Ja widzę ogromna różnice, nie ma nic gorszego jak podrażniona, wysuszona śluzówka, nawet u zdrowego człowieka....

U nas też kaloryfery są zawsze zakręcone, ale teraz jak organizm nie przyzwyczajony, a chłopaki strasznie się rozkopują w nocy, zapomnieliśmy o niebezpieczeństwie i rozkręciliśmy to cholerstwo na maksa :sick:

Nawilżacz mam, ale zły :sick:, bo okazało się żę tej części gdzie się nalewa wodę nie można odkręcić i jej umyć :o:o:o

Także pleśń murowana :bash:

Mam na oku jedno urządzenie, drogie jak cholera ale ponoć rewelacyjne.

Mamy u nas w sklepie teraz na niego promocję.

Spotkałaś się z nim?

http://allegro.pl/nawilzacz-powietrza-venta-lw44-lw-44-bioabsorber-i2769199273.html

Bo jeżeli prawda, to jestem gotowa kupić byle małemu się lepiej oddychało.

Sama przeprowadzka do domu powinna nam dużo dać ,

Sama rekuperacja powinna pomóc.

Ty też swoje przeszłaś z tymi chorobami :( :hug:

------------------------------------

Aguś, czy Ty sobie zdajesz w ogóle sprawę jaki klimat robi dyndająca przy suficie żarówka?

Po co Ci te lampy :rotfl:

Dlatego już jestem spokojna i niczego nie szukam.

Żeby zachować spójność wnętrzarską na Sylwestra - oświetlać nam będą same żarówki, nie będę się wyłamywać jedną lampą :lol2:

--------------------------------

Alu :bye: :)

-------------------------

[Witam wieczorową porą :bye:

Ja również witam wieczorową porą :)

Ten plafon może bym przygarneła, ale cena nie pozwala o tym marzyć.

Cena :sick:

Cieszę się że nie tylko mnie się spodobał :rolleyes: - ale nam to się czesto zdarza prawda? http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif :hug:

----------------------------------------

Dla mnie wieczór już się kończy :( (nic nowego :bash:)

Igi dalej niewyraźny ;)

Ale po dzisiejszym dniu można chyba stawiać na jakąś infekcję gardła :sick:.

Jutro rano jestem już umówiona na wizytę u lekarza.

A teraz tylko przeżyć 100000 pobudek małego i przespać trochę na raty i byle do rana ;)

Z budowlano - wykończeniowych spraw.

Rano dostałam weny do sprzątania i do segregowania :o

Kazałam J zawieźć na budowę kilka kartonów, sama przytachałam parę ze sklepu i załadowałam samochód pierwszymi rzeczami :lol:

Będę pomału segregować i wywozić.

Za dwa tygodnie zacznie się wielkie sprzątanie na budowie mimo trwających cały czas prac, dlatego dobrze by było żebym już część rzeczy miała wywiezionych, żeby móc spokojnie działać w domu :yes:

Mam opóźnienie z krzesłami, bo tkanina późno dojechała do sklepu, a potrzebują jednego żeby zawieźć stolarzowi od kuchni bo nogi od wyspy mają być w tym samym odcieniu.

Czekam na telefon od pana od schodów bo ma być już w tym tygodniu :wiggle:

Dziewczynki tak mi się przypomniało, mam dziwny dylemat ;)

Klamki do białych okien :p

Na początku mi było wsio rawno, potem poczytałam na forum i chciałam srebrne (miały być pod nimi srebrne kaloryfery - które jednak są białe ;)),

A teraz sama już nie wiem :o

Srebrne czy białe?

Jeżeli wszystko w około okien jest białe - to po co wyróżniać te klamki?

Posiadaczki białych okien jakiego koloru macie klamki :)?

Zmykam do jutra :bye:

Dobrej nocki :)

Agus - ja tez mam brazowe okna ale srebrne klamki i kocham je miłością wielką. I nie są takie srebrne zwyczajnie bo te powiewaja mi plastkiem fantastikiem tylko takie prawdziwe ,ciężkie :rotfl: Z czegos takiego jak klamki w drzwiach wew. Czyli jakieś żelastwo :eek: Boziu, ja nie znam się na tych metalach :sick: W każdym razie są w chromie błyszczącym i niebłyszczącym :rotfl: No to Ci rozjasniłam. Żeby to podsumowac to tylko napiszę że białe plastikowe = FUJ :sick:

A ten nawilżacz to cholernie drogi - zebys się grzywa w domu nie nabawiła przez niego bo czytałam i o takich przypadkach. Podobno ultradźwiekowe najlepsze ale ja to w sumie się nie znam ;)

Dobrej nocki

hmm... ja mam białe plastykowe okna i białe plastikowe = FUJ klamki.... i chociaż to nie ja je kupowałam, to nie wymieniłabym ich na jakiekolwiek inne, bo przez to, że są FUJ białe, nie rzucają sie w ogóle w oczy, tak więc białe klamki baaardzo pasują do białych okien ;)

lubisz mnie jeszcze ?

choc ociupinkę ??

:rotfl:

Hej Aguś,

szkoda, ze krzesełka sie opóźniają:bash:

Co do okien, to jak miałam w mieszkaniu białe klamki do białych okien i uważam, ze wyglądało to całkiem ok.

Teraz ma w kolorze mosiądzu do koloru orzech- pasują idealnie. Możesz dać srebrne, ale również może ich wcale nie wyróżniać i dać białe. Rzecz gustu.Twojego gustu:rolleyes:

Aguś co do nawilżania powietrza, to masz rację, ze w nowym domu będzie lepiej- oprócz rekuperacji macie wentylację mechaniczną?

Sam rekuperator to już bardzo dużo.No i na dużych powierzchniach powietrze tak się nie wysusza jak w małych blokowych pokoikach. Sami odczuliśmy różnicę po przeprowadzce.:wiggle:

Jakie masz budowlane plany na resztę tygodnia?:popcorn:

Buziaki i dużo zdrówka:hug:

Aguś co do nawilżania powietrza, to masz rację, ze w nowym domu będzie lepiej

Na pewno :yes:

Odzwyczajona od bloku jak zajeżdżam do rodziców to zdycham ... dosłownie ;)

Nie mogę oddychać, nie mogę spać ... mimo, że są nawilżacze dla mnie i tak jest za sucho ;)

W domu nie mam tego problemu :no:

( też mam trzeci migdał ;) )

Kochana Ty usiądź i odpocznij bo za chwilę padniesz na r.... i nie będziesz miała siły się podnieść ;)

Dla ,mnie klamki zdecydowanie białe :yes:

Buziaki zostawiam i trochę sił Ci podsyłam, cobyś jutro znów miała siłę do całodziennej walki :hug:

ja posiadam brązowe okna i złote klamki :lol2: ale doradzałabym srebrne, białe są takie paskudnie plastikowe.

Justynko a wiesz jaki jest problem? że te srebrne też są takie plastikowe :sick:

(Aniu sorki :p)

Czekałam na inne srebrne innej firmy i nie ma różnicy w wyglądzie, trn sam dziwny biały odcień srebra no i czuć plastickiem :sick:

Agus - ja tez mam brazowe okna ale srebrne klamki i kocham je miłością wielką. I nie są takie srebrne zwyczajnie bo te powiewaja mi plastkiem fantastikiem tylko takie prawdziwe ,ciężkie :rotfl: Z czegos takiego jak klamki w drzwiach wew. Czyli jakieś żelastwo :eek: Boziu, ja nie znam się na tych metalach :sick: W każdym razie są w chromie błyszczącym i niebłyszczącym :rotfl: No to Ci rozjasniłam. Żeby to podsumowac to tylko napiszę że białe plastikowe = FUJ :sick:

Białe fuj, ale nie mam alternatywy, bo w porównaniu z srebrnymi plastikowymi te wyglądają lepiej ;)

A ten nawilżacz to cholernie drogi - zebys się grzywa w domu nie nabawiła przez niego bo czytałam i o takich przypadkach. Podobno ultradźwiekowe najlepsze ale ja to w sumie się nie znam ;)

Dobrej nocki

Ale o tym konkretnym nawilżaczu?, czy w ogóle?

Nocka jako tako nam minęła :)

hmm... ja mam białe plastykowe okna i białe plastikowe = FUJ klamki.... i chociaż to nie ja je kupowałam, to nie wymieniłabym ich na jakiekolwiek inne, bo przez to, że są FUJ białe, nie rzucają sie w ogóle w oczy, tak więc białe klamki baaardzo pasują do białych okien ;)

Dzięki Vesilko :)

Hej Aguś,

szkoda, ze krzesełka sie opóźniają:bash:

Co do okien, to jak miałam w mieszkaniu białe klamki do białych okien i uważam, ze wyglądało to całkiem ok.

Teraz ma w kolorze mosiądzu do koloru orzech- pasują idealnie. Możesz dać srebrne, ale również może ich wcale nie wyróżniać i dać białe. Rzecz gustu.Twojego gustu:rolleyes:

Mojego gustu.................:p

Mam ostatnio lekkie zaburzenia :lol2:

Ale stojąc przed oknem ze srebrną klamką i drugim z białą, to lepiej wygląda z białą ;) - chyba nie ma co ich wyróżniać ;)

Aguś co do nawilżania powietrza, to masz rację, ze w nowym domu będzie lepiej- oprócz rekuperacji macie wentylację mechaniczną?

Sam rekuperator to już bardzo dużo.No i na dużych powierzchniach powietrze tak się nie wysusza jak w małych blokowych pokoikach. Sami odczuliśmy różnicę po przeprowadzce.:wiggle:

Czyli mamy kolejny dobry aspekt naszej przeprowadzki :lol:

Jakie masz budowlane plany na resztę tygodnia?:popcorn:

Buziaki i dużo zdrówka:hug:

Pilnowanie Marcinów :p

Schody schody schody dziś zadzwonię kiedy pan będzie.

Obgaduję jeszcze wyspę z panem od kuchni...i w piątek będzie u niego komoda więc nie wiem czy nie pojedziemy iobejrzeć i zdecydować co z nią robić.

I codzienie zamierzam wywieźć bagażnik reklamówek do domku :)

Buziaki :hug:

Na pewno :yes:

Odzwyczajona od bloku jak zajeżdżam do rodziców to zdycham ... dosłownie ;)

Nie mogę oddychać, nie mogę spać ... mimo, że są nawilżacze dla mnie i tak jest za sucho ;)

W domu nie mam tego problemu :no:

( też mam trzeci migdał ;) )

No widzisz także byle do przeprowadzki :yes:

Kochana Ty usiądź i odpocznij bo za chwilę padniesz na r.... i nie będziesz miała siły się podnieść ;)

Dla ,mnie klamki zdecydowanie białe :yes:

Buziaki zostawiam i trochę sił Ci podsyłam, cobyś jutro znów miała siłę do całodziennej walki :hug:

Maju nie mam czasu na odpoczynek :no:

Miesiąc to bardzo mało, a jesteśmy w lesie z pracami na budowie :bash:.

Muszę już działać :yes:

dzięki za zdrówko oj przyda się :hug:

Ps dawno u Cię nie byłam :(, a już robiłam ze dwa podejścia do zaległości i zawsze mi coś przeszkadzało :bash:.

A teraz już czasu będę mieć jak na lekarstwo, w razie jakiegoś problemiku to pisz to podskoczę :hug:

bo ja nie mówiłam o srebrnych plastikowych tylko o srebrnych metalowych , a ! :p :P :p No ale skoro białe to białe ;)

O nawilżaczach czytałam w ogóle....nie o tym konkretnym :no:

A po co Ci bagażnik reklamówek w nowym domu ? :sick: ;) :rotfl: No wiem, wiem - przeca nie pustych :lol2:

Edit - wysłałąm Ci maila

Edytowane przez 1976pinacolada

Aga zacznę od klamek. Ja mam białe okna i "srebrne" matowe klamki (zdjęcia są na pewno w galerii), nie ma białych metalowych a te , które widziałam są bleeeeee taki plastik fantastik:P. Dodatkowo ja chciałam aby każda miała kluczyk (mam świra na punkcie bezpieczeństwa dzieci).Co do

nawilżaczy...my długo zgłębialiśmy temat...kupiliśmy w sumie 4 - każdy ma w sypialni plus dodatkowo na dole. Wenta odpadała bo by nas zrujnowała a poza tym słyszałam nieciekawe opinie na ten temat. Dla nas było ważne, żeby były ciche (bo stoja w sypialniach) , miały duże zbiorniki wody - te moje jak mam strumień nawilżania na maksa to działają przez całą noc - dla mnie to istotne bardzooo, mają srebrną "wkładkę " antybakteryjną , która nie jest w pakiecie ale trzeba dokupić, ja jestem zadowolona. Musisz tylko pamietać, że używając nawilżaczy musisz pilnować temperatury w domu. nie może przekraczać 20 stopni bo wówczas mozna sobie biedy narobić - rozwijaja się grzyby i bakterie. A i jeszcze jedno - u mnie nigdzie nie było białych osadów o których czytałam w necie, niz się nie osadzało na meblach ani na podłodze - ale wlewam przefiltrowaną wodę. Dla mnie nawilżacz to super komfort, naprawdę całkiem inaczej się spi jak powietrze ma optymalną wilgotność - 50 - 60 %;)