Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agus zdrowiej malenka-pewnie to z przemeczenia bo Ty taka drobniutka jestes a ciagle zabiegana :hug: Wiesz ze moj m pocial plytke od Ciebie :bash:Kazalam mu przywiez kilka probke ale nie pomyslalam ze ta ktora juz widzialam naocznie tez potnie :(

Kasia jak pisalam leczylismy synka ok roku wiec zabieg mial wykonywany w wieku 4 lat .Mielismy bardzo dobrego profesora ale czasem tak bywa ze trzeba wycinac zwlaszcza jesli sa powiklania z uszami . Powiem Ci ze bardzo obawialam sie narkozy i jak to synek zniesie (robilismy zabieg prywatnie) ale okazalo sie ze mlody byl zachwycony zwlaszcza pozniejsza "dieta" Po zabiegu Musial jesc jedynie zimne jogurty ,serki i lody :) Przed poludniem byl zabieg a wieczorem bylismy juz w domu :rolleyes:

Zdrówka Aguś :hug::hug::hug:

a nawilżacze musisz miec co najmniej trzy w sypialniach chłopców i na dole :) Tez takie mam jak Aneta i jestem mega zadowolona :)

Z tym, że w nowym domu u nas kaloryfery są ledwo letnie mamy super ocieplony dom od spodu i od zewnątrz i w związku z tym nie jest tak sucho jak w poprzednim domu bez ocieplenia z okiennymi przeciagami, gdzie kaloryfery były zawsze gorące :)

Kasia jak pisalam leczylismy synka ok roku wiec zabieg mial wykonywany w wieku 4 lat .Mielismy bardzo dobrego profesora ale czasem tak bywa ze trzeba wycinac zwlaszcza jesli sa powiklania z uszami . Powiem Ci ze bardzo obawialam sie narkozy i jak to synek zniesie (robilismy zabieg prywatnie) ale okazalo sie ze mlody byl zachwycony zwlaszcza pozniejsza "dieta" Po zabiegu Musial jesc jedynie zimne jogurty ,serki i lody :) Przed poludniem byl zabieg a wieczorem bylismy juz w domu :rolleyes:

O tej diecie Mieszko dowiedzial sie od lekarza i nie moze sie juz doczekac :rolleyes: ja rowniez martwie sie narkoza.... ale bedzie dobrze..... planowany zabieg ma byc tutaj ale jak bede musiala dlugo czekac to zrobie prywatnie w Pl....

Aguś

dużo zdrówka kochana:hug: Kuruj się szybciutko, bo przeprowadzka blisko i musisz mieć dużo sił;)

Zostawiam troszkę witaminek:wiggle:

http://us.123rf.com/400wm/400/400/cogipix/cogipix1105/cogipix110500124/9616407-fresh-fruit-basket-with-berries-and-mint.jpg

Kinga Natalko Joanko Beatko Olu Kasiu Małgosiu Alu Aguś Maju dziękować bardzo :hug: za życzenia zdrówka :hug:

Chyba jednak bez antybiotyku się nie obejdzie (po co ja brałam tą szczepionkę na tego typu choroby :mad:)

Czuję się i wyglądam jak obraz nędzy i rozpaczy :sick:

Do tego wysypało mnie w okolicy wszystkich większych stawów - chyba od teraflu - bo wzięłam wczoraj 2 opakowania - a tam jakaś chemiczna pomarańcza jest :sick:

Czekam na znajomą, która przywiezie mi antybiotyk.

Muszę go wziąć bo mam taki sam ból głowy jak ostatnim razem , czyli jakieś pół roku temu.

Biorę przeciwbólowy co 4 godziny bo mi chce głowę rozwalić, nawet w nocy spać nie mogłam bo czułam jak ból się nasilał.

Także nie ma rady, muszę wziąć antybiotyk, najgorsze jest to że nie mam jak poleżeć najzwyczajniej w łóżku i pochorować :(

Małgosiu nie przejmuj się płytką :no:, chyba starczyło mi płytek dosłownie na styk :o

Dzisiaj będę wiedziała ;)

Alu jak i Ty masz taki nawilżacz to się nie zastanawiam :no:

Kasiu Małgosiu w razie zabiegu ta dieta powinna być też "jakimś" pocieszeniem dla mojego małego :)

Ale cały czas mam nadzieję jednak uniknąć tego zabiegu :( też z tych przyczyn o których pisała Natalka :(

Boszsz... pół forum choruje:(.

Aguś - ja pracuje z dużą ilością ludziów i ludzików. Kiedyś chorowałam średnio 3 razy w miesiącu;). Od jakiegoś czasu ( kiedy koleżanka przypomniała mi ludową metodę na wzmocnienie immunologii) stosuje

-łyżka miodu spadziowego lub gryczanego, w ostateczności każdego rozpuszczona w niecałej szklance wody. To wieczorem. Rano na czczo wypijamy. Stosować przez cały rok.

Naprawdę rzadko choruję, a jak już to przechodzę w lekkiej formie. Polecam wsyzstkim!!!!

Alu Madziu Kasiu Natalko Ivy dziękuję za zdrówko :hug:

Natalko sposób znam, stosowałam plus sok z cytryny - ale też ze wskazaniem na poprawę przemiany materii :p

Ale jakoś mi to umknęło ;)

U mnie teraz to totalne zmęczenie i dosłowne wyczerpanie organizmu poddało się wreszcie wiruskowi.

To było do przewidzenia ;)po tym jak wyglądałostatnimi czasy mój grafik dnia :(

Nigdzie nie byłam i dzisiaj też się nie wybieram :no:

Wczoraj jak się położyłam koło 10 (jak przyszła moja mama i przejęła pałeczkę nad Igim ) to spałam do 3 :jawdrop:

Nie był to normalny sen :(, tylko jakieś majaki w gorączce :(, ja mam zawsze jeden i ten sam, o budowaniu ścian jakiegoś budynku - i ciągnie się i ciągnie taki sen :bash:.

Uczulenie jeszcze większe, stopy mi tak spuchły że nie wiem czy założyłabym jakiegokolwiek buta :o.

Dzisiaj ciut lepiej, ale nie czuję się i nie wyglądam na jakiekolwiek wyjścia :no:

Kto by pomyślał że jest coś co mnie powstrzyma :lol2:

Od rana mam mój ulubiony objaw alergii - usta jak pierwszorzędna gwiazda filmowa :p, choćby mi płAcili nigdzie nie wyjdę :p

Spróbuję coś ogarnąć po wczoraj - bo jak ja nic nie zrobię to samo się nie posprząta :(

I czekam na mamę jak na zbawienie żeby znowu położyć się spać........

Żeby nie było nam nudno:p przedwczoraj był pan naprawiać piecyk gazowy a wczoraj wołałam pana do sprawdzenia odczytu gazu przy kuchence.

I poziom jest wysoki :jawdrop:, niebezpieczyny, szczególnie teraz w okresie grzeweczym.

Okazało się że jak był inny pan wymieniać nam grzałkę to naruszył coś przy pokrętłach i jeden z kurków jest nieszczelny :bash:

Także jest wesoło ;) - jak najszybciej musimy się stąd ewakuować , bo mieszkanie nam się dosłownie sypie na głowę :lol2:

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego poranka

Dzisiaj zamontowali nam drzwi do sypialni, chłopaki podpisali odbiór.

Mam nadzieję że wszystko jest w porządku ;)

Dzwonił też stolarz że przyjechała komoda i że mogliśmy brac ją od razu do domu :o

Nie ma żadnych większych uszkodzeń i praktycznie nadaje się do wstawienia od razu do domu :jawdrop:

Jak już jest u niego to ją lekko podrasuje i załata jedno małe zadrapanie.

Mam nadzieję że przywiezie ją razem z meblami do kuchni,

żeby się tylko kobyła zmieściła w samochodzie :lol2:

--------------------------------

J zamówił cały sprzęt AGD :wiggle:

Pokaże Wam co wybraliśmy :)

http://i3.fmix.pl/fmi1898/01947ffd00299f2150a6212b

mikrofalówka

http://i1.fmix.pl/fmi509/88c70caa0005105a50a62200

kawiarka

http://i2.fmix.pl/fmi2237/14d5e7dd001f72ea50a622f7

zmywarka

http://i1.fmix.pl/fmi1704/cb459418001c19c550a62553

chłodziarka

http://i3.fmix.pl/fmi195/b27d797a001f3f1150a62992

zamrażarka

http://i2.fmix.pl/fmi848/6f0d0dd10010931550a62a27

pralka

Jak widać wszystko z jednego sklepu.

Jak na taką ilość sprzętu dostaliśmy mikroskopijny rabat - 150 zł :sick:.

Ale też mieli najlepsze ceny w całym necie :yes:

J wybierał zmywarkę i pralkę, w sumie kawiarkę i mikrofalówkę też, w razie usterek będzie na niego :p

Nie dotarłam do sklepu kamieniarskiego, nie miałam nawet siły dziś tam dzwonić :sick:.

Mam nadzieję że wyrobimy się z blatami do 15 :(

Z drugiej strony dobrze że choróbsko mnie dopadło teraz a nie jak zaczną się wszystkie montaże, wiadomo że jak każda z nas chcę wszystko nadzorować :rolleyes:

Chwilkę zajrzę tam i tu i będę zmykać, dzieci już śpią więc i na mnie pora :lol2: - do czego to doszło :bash:

Dobrej nocy życzę wszystkim :bye: