Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Aguś,

super sprzęciory kupiliście:wiggle: Najfajniejsze rozwiązanie to oddzielna chłodziarka i zamrażarka- też tak mam i to jest SUPER wygoda:rolleyes:

Kawiarki zazdroszczę- nam było szkoda 7 tys za kawiarkę Smega:bash::bash:

Kochana strasznie dużo zdrówka życzę, męczysz się biedulko:(:hug:

Robię a kysz wszelkim choróbskom http://www.brothersinhonour.com/images/smilies/smiley_voodoo.gif

Trzymaj się i miłego weekendu w lepszej kondycji:hug:

Aguś....zdrówka życzę...dbaj o siebie:)

Beatko dziękuję :hug:

Już sobie obiecałam, codzienny zestaw witamin i naleweczkę wieczorem :p

Gratuluję zakupu sprzętu :wave:,pralkę mamy prawie identyczną :wiggle:

Zdrówka :hug::hug:

Zadowolona z pralki? My nigdy Bosha nie mieliśmy, a dotychczasowe wybory zawsze kończyły się katastrofą - to były moje wybory :lol2: = dlatego teraz wybierał J :lol:

Agus wspolczuje samopoczucia :hug:

:hug:

Już będzie tylko lepiej :yes:

Chociaż wstałam z wielkim bólem, spała bym i spała...........ale u mnie pobudka niestety o 6 :(

Agus - sprzęt pierwsza klasa.

Kuruj sie kochana.

Ps. Cos w tym kieleckim chyba w powietrzu macie bo hazelka tez chora

Oooo to faktycznie jakiś pogrom :(

Dryndnę do niej :yes:

ojojoj Aguś zdrówka życzę, wypoczywaj kofana:hug:

. przeprowadzka zbliża się dużymi krokami:wiggle:, super sprzęty, muszę oblukać tę pralkę

Dzięki za zdrówko :hug:

Widzę że Cię wczoraj wywołałam do odpowiedzi :wiggle:

Hej Aguś,

super sprzęciory kupiliście:wiggle: Najfajniejsze rozwiązanie to oddzielna chłodziarka i zamrażarka- też tak mam i to jest SUPER wygoda:rolleyes:

Kawiarki zazdroszczę- nam było szkoda 7 tys za kawiarkę Smega:bash::bash:

Kochana strasznie dużo zdrówka życzę, męczysz się biedulko:(:hug:

Robię a kysz wszelkim choróbskom http://www.brothersinhonour.com/images/smilies/smiley_voodoo.gif

Trzymaj się i miłego weekendu w lepszej kondycji:hug:

Dzięki Aguś za zdrówko :hug:

Z zamrażarki i lodówy cieszę się najbardziej :yes:

Tylko podłączymy do prądu i działamy z pierogami dla maluchów, kotlecikami i tego typu jedzonkami których u siebie nie mam gdzie trzymać.

A przy takiej zamrażarce będę miała zawsze pod ręką :yes:

Ja z mamą dużo gotujemy i lubimy zamrażać, a potem w razie w mieć obiad jak znalazł :wiglle:

Bidulko :hug: Chorobsko teraz Ci najmniej potrzebne:(

Piekne sprzety bedziesz miala i oby dobrze sluzyly na dlugie lata :yes:(najbardziej zazdraszczam kawiarki;))

Małgosiu nazbierałam sobie przez ostatnie tygodnie i skumulowało się naraz :o

Mam nadzieję że ten antybiotyk wystarczy, bo póki co licho się czuję :(

Aguś Małgosiu co do kawiarki tez jej miało nie być :no:, maiała być zrobiona szafka - nawet już stolarz miał front, a kawiarkę mieliśmy dokupić za jakiś czas - dłuższy czas - J mnie przyznam zaskoczył :o

Ja piję zwykłą rozpuszczalną kawę a teraz z racji sprzętu będę musiała się trochę poduczyć i stosowne kawy pokupować :lol2:

Nie ma to tamto :rolleyes:

Zmykam................. musze się zebrać w sobie, bo J jedzie jak co sobotę na budowę na randkę z elektrykiem :p

W poniedziałek powinnam już zobaczyć oświetlenie ściany z kamieniem :wiggle:

A ja do zajmowania się dzieciakami - z takimi siłami jak posiadam to nie lada wyczyn, moje dzieciaki są bardzo absorbujące :rolleyes:

Miłego poranka :bye:

ŁAŁ :jawdrop:

Sprzęciory są super, ja też lubię jedną markę dawać, tak dla spokoju oczu ;)

Co do kawiarki - ja też kiedyś kupiłam i kupowałam, kupowałam różne kawy - chcąc uzyskać smak jak w Italii ( mocna, aromatyczna) Nawet tam kupowałam te kawy, niestety każda firma ma swoje mieszanki i nie sprzeda je-bo kto by potem kupował kawę w kawiarniach. Okazuje się, że bariści uczą się 2 lata. A na smak kawy wpływają różne pierdołki-nawet deszczowy dzień ( wtedy trzeba inaczej zmielić tę kawę), dobra woda , temperatura no i oczywiście mieszanka kaw. Tych najlepszych w Polsce nie znajdziesz-30% robusty i 70% arabiki.

Po różnych próbach zgłupiałam całkowicie i wróciłam do rozpuszczalnej:rolleyes:

Ale wywód Ci z rana zrobiłam;):hug:

Natalia potwierdzam to co napisałaś w kwestii kawy, chociaż ja raczej piję mleko z kawą niż kawę z mlekiem. Moja pierwsza praca była na sekretariacie u byłych szefów popularnej sieci kawiarni więc mnie przyuczyli :lol2: ofc ja znam tylko podstawy.

Agunia zdrowia!! :hug: idę zobaczyć co tam kupiłaś.

Z Boscha będziesz zadowolona :yes: mam tę samą mikrofalę :yes:

Edytowane przez Venus_m

Co do kawiarki - ja też kiedyś kupiłam i kupowałam, kupowałam różne kawy - chcąc uzyskać smak jak w Italii ( mocna, aromatyczna) Nawet tam kupowałam te kawy, niestety każda firma ma swoje mieszanki i nie sprzeda je-bo kto by potem kupował kawę w kawiarniach. Okazuje się, że bariści uczą się 2 lata. A na smak kawy wpływają różne pierdołki-nawet deszczowy dzień ( wtedy trzeba inaczej zmielić tę kawę), dobra woda , temperatura no i oczywiście mieszanka kaw. Tych najlepszych w Polsce nie znajdziesz-30% robusty i 70% arabiki.

No to ja mam inny smak, dla mnie kawa z kawiarki (mam simensa) jest najlepsza kawą jaką kiedykolwiek piłam (kupuje lavazze złoto czerwona) i tylko rzeczywiście w najlepszych kawiarniach piłam lepszą, kiedyś w cofeehaven w Gdyni kawa była rewelacyjna, ale to się niestety wszystko zepsuło. Tak naprawdę najlepsza kawa jest ze zwykłego takiego ubijanego ekspresu (mielona w młynku żarnowym przed zrobieniem), ale kto to ma na to czas ????

natomiast rozpuszczalna jest po pierwsze niezdrowa :yes: a po drugie przynajmniej ja już nie umiem jej pić :yes:

W sprzęt zainwestowaliśmy :yes:

Wywód niezły :lol2:

Ale w moim przypadku nasuwa się jeden wniosek, skoro teraz piję rozpuszczalną, nie będę wybrzydzać :p

a tym bardziej nie rozróżnię tych różnic w smaku o których piszesz :(

No chyba że z czasem zrobi się ze mnie prawdziwy smakosz :rolleyes: - kto wie - będzie czas będzie i dobra kawka :)

Wpadłam na przegląd tygodnia a tu choróbska :(

zdrówka Kochana :hug:

:bye:

:hug:

Jeszcze raz gratki sklepu!!!!!

Cześć Aguś :) fajowe sprzęcicho wybrałaś. jeśli chodzi o lodówkę to z całego serca plecam komory świeżości, mam bo się na nie skusiłam i spełniają swoej funcje rewelacyjne. POLECAM GORĄCO. naprawdę długo świeże i jędrne wszystko pozostaje:rolleyes:

:bye:

Aż doczytałam o tych komorach :)

Jakiś czas temu zgłębiałam dokładnie temat wnętrz lodówek, teraz mi wszystko umknęło.

Nie mogę się już ich doczekać.

Bo tak jak nie mieścimy się w mieszkaniu z lodówką mamy ten sam problem :sick:.

Plus nasza mała lodóweczka daje nam co 2-3 tygodnie bonus w postaci spadającego lodu z tylnej ścianki lodówki o grubości 3 cm :jawdrop:.

Jeśli nie ma mnie wtedy w domu, to mam kałuże na podłodze i zalane wszystkie owoce i warzywa w szufladach :sick:

Natalia potwierdzam to co napisałaś w kwestii kawy, chociaż ja raczej piję mleko z kawą niż kawę z mlekiem. Moja pierwsza praca była na sekretariacie u byłych szefów popularnej sieci kawiarni więc mnie przyuczyli :lol2: ofc ja znam tylko podstawy.

Agunia zdrowia!! :hug: idę zobaczyć co tam kupiłaś.

Z Boscha będziesz zadowolona :yes: mam tę samą mikrofalę :yes:

Będę się uczyć wobec tego kawowania :rolleyes:

Czytałam tu i tam że Bosch jest niezły :yes:

Super że i Ty to potwierdzasz :hug:

No to ja mam inny smak, dla mnie kawa z kawiarki (mam simensa) jest najlepsza kawą jaką kiedykolwiek piłam (kupuje lavazze złoto czerwona) i tylko rzeczywiście w najlepszych kawiarniach piłam lepszą, kiedyś w cofeehaven w Gdyni kawa była rewelacyjna, ale to się niestety wszystko zepsuło. Tak naprawdę najlepsza kawa jest ze zwykłego takiego ubijanego ekspresu (mielona w młynku żarnowym przed zrobieniem), ale kto to ma na to czas ????

natomiast rozpuszczalna jest po pierwsze niezdrowa :yes: a po drugie przynajmniej ja już nie umiem jej pić :yes:

Alu wiem że rozpuszczalna niezdrowa, ale moja wygląda prawie tak jak Venuski :lol2:, ja oprócz mleka dodaję jeszcze cappucino - taki miksik sobie piję :lol:

Teraz będę zobowiązana do czegoś lepszego, szczególnie jak goście przyjdą ;)

A ja odkąd mamy cisnieniowy ekspres to nauczyłam się pić kawę. M 10 lat pracował w firmie produkujacej kawe i do dzis do domu kupuje ziarnista sprowadzaną z Włoch. Ja w tej chwili nie jestem w stanie wypic kawy gdzie indziej niz w domu :no: Po prostu mi nie smakuje. Ale wiem , że to niekoniecznie kwestia jakości kawy tylko po prostu przyzwyczajenia ;)

A rozpuszczalna od tamtej pory jest bleeee..... Zobaczysz Aga, za jakis czas będziesz sie sobie dziwiła, że to piłaś ) :rotfl:

Miłego dnia :)

Rany :rolleyes: to czekam w takim razie na ta moją pierwszą kawkę z tego mojego ekspresu :rolleyes:

Tak jak na dobrze odwirowane i dobrze wyprane pranie, jak na niezamrożone jedzenie w lodówce i dobrze pieczący piekarnik :lol2:

A najbardziej na CISZĘ......błogą ciszę.......sąsiad znowu gra, więc nawet spokojnie pochorowac nie można :bash: