Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś, gratuluję gadulstwa :rotfl:

.

:lol:

Czekam z niecierpliwością na schody, tapety i naklejki :)

No i popatrz jak się ładnie wyrobiłaś z podejmowaniem szybkich zakupowych decyzji :hug:

Szkoda że z lampami mi tak nie idzie :lol2:

Ale inne zakupy - uwielbiam :rolleyes:

Miałam zbierać rzeczy do witryn w kuchni kilka lat - a tu chyba już są zapełnione :)

A naklejka u Igora wyśrodkowana.

Wieszaki - swoje kupowałam w Leroy Merlin, Castoramie, BRW

Dziękować za rady porady :hug:

Aguś gratuluję Gaduło Ty nasza:wiggle::hug:

Wychodzi moje wczesno - poranne siedzenie na forum :p

co do naklejki to wypośrodkować

:yes:

My meble wnosiliśmy , a raczej wciągaliśmy przez balkon w naszej sypialni. Robiąc barierkę mamy taki patent, że w razie czego mamy 2 przęsła na takich śrubach, których nie widać i możemy je szybko zdemontować, wtedy meble będzie można łatwo wynieść lub wnieść przez balkon właśnie:rolleyes:

Kurcze u nas z barierką raczej to niemożliwe,ale kurcze dopytam :o

dzień dobry :)

:bye:

Tapetę wyposrodkować. Zreszta z tego brzegu po lewej nie powinna byc zlicowana z kantem bo bedzie narazona na odklejanie. Moja fototapete w łazience celowo zaczynali ok 0,5cm od jednej i konczyli ok 0,5cm przed druga krawędzią :yes:

:yes:

dzięki :hug:

Agus moje gratulacje, troche nagadałaś :yes: :hug::hug::hug:

Na żywo tyle nie gadam :rolleyes:, chyba że po drinku :lol2:

Wieszaki plastikowe moim zdaniem dobrej jakości na sukienki bluzki kupowąłam w Ikea po 1.8 zł za cztery wieszaki :) W ikez sa też małe kolorowe wieszaki dla dzieciaków. :yes: ja powiesiłam wzystkie nasze rzeczy (oprócz bielizny) nawet t-shirty. Kupiłam około 60 paczek po 4, nawet sobie nie zdawałam sprawy ile tego jest :lol2:

Natomiast do kurtek dokupiłam drewniane też w ikea ale troche droższe :)

Dzięki Alu , tak mi się wydaje że się w ikei zaopatrzę :yes:

Chyba kilkanaście sztuk w mieszkaniu to właśnie ikea - i te zostawię :yes:

Tapetę wypośrodkować, resztki ściany pomalować tak jak cały pokój:yes:

:yes: dzięki :)

A wieszaki kupowałam w Ikei - też chciałam ujednolicić wszystkie w domu:yes: Jestem z nich bardzo zadowolona: drewniane, dobrze wyprofilowane, nic się z nimi nie dzieje i bez problemu można dokupić kolejne. jedyna wada - nie mają takich podcięć na powieszenie spódnicy na szlufkach - trzeba albo przewieszać przez drążek albo dokupować wieszaki z klipsami:)

Ja na spódnice mam taki śmieszny wieszak, gdzie wchodzi ich kilka/kilkanaście, właśnie z klipsami i układają się jak dachówka :p

Ale jak duża szafa to wreszcie będę sobie mogła pozwolić na powieszenie każdej z osobna :wiggle:

nie ma mnie 12 godzin inie nadążam już :(. Będę chyba tylko fotki oglądać. Jezu jak Ty lecisz ... masakra.

Ja pod wieczór tez już sama za sobą nie nadążam :lol2:

O 16 mam zawsze taki kryzys zmęczeniowo - spaniowy że bym usnęłą tam gdzie stoję :o

Jak odwożę mamę o 18 to mi się trochę rozjaśnia i mam jeszcze siłę na te parę godzin do 21 ;)

Marzę już o chwili spokoju, pod kocykiem na kanapie w salonie i chwili nic nie robienia :rolleyes:

Aga, tapetę wypośrodkuj. Wieszaki kupowałam głównie w Ikea. Trochę zabrałam starych, ale ja nie płaczę, że ma różne, bo i tak sporo kasy kosztowały te, które kupiłam. A za jakiś czas może wymienię resztę.

Dzięki Madziu :hug:

Tak,dziewczyny mają racje,w Ikei wieszaki są porządne i najtańsze z drewnianych.

Naklejka wypośrodkowana:yes:

Jesteście jednogłośne :lol:

:hug:

ja wieszaki drewniane widziałam też w Jysku.

O, jak będę w pobliżu to podjadę :yes:

Ale na ikeę też się szykujemy :wiggle:

===============

Zgrywam zdjątka :)

Schodów jeszcze nie ma :no: - panowie zrobili taki bałagan przy podcinaniu trepów że głowa mała.

Robią wszystko w salonie, między lodówkami i pralkami które przyjechały wczoraj ;)

W garażu jest tyle rzeczy, płytek, ceramiki itp że nie mieli by miejsca na swobodne poruszanie.

Nie wiem jak to będzie, bo żeby w poniedziałek mogła być zamontowana kuchnia, Marcin musi położyć fugi na podłodze i zdążyć je zaimpregnować przed weekendem

Nie wiem jak da radę to dziś zrobić :o

Chłopaki codziennie robią do 12 w nocy :o i wstają nad ranem .........

Zdążymy czy nie? :rolleyes::confused::rolleyes::confused:

Tyle dziś załatwiłam i objeździłam że nawet nie mam siły pisać ;)

Żałuję że nie spojrzałam na licznik ,bo z przejechanych km to bym spokojnie do stolycy mogła dojechać :lol2:

Rano byłyśmy z mamą i z Igim :rolleyes:w galerii .

Mamy tam taki fajny sklep z porcelaną i z gadżetami do kuchni.

Wzięłam jedną salaterkę z wczorajszych zakupów i wyobraźcie sobie że znalazłam identico :o kolor talerzy i bulionetek :o

Wstawiam zdjęcia, ciekawa jestem co powiecie.

Tylko szczerze :p

Wczorajsze zakupy - wszystko razy 2 :)

http://i1.fmix.pl/fmi1992/4817ccc40020869b50ae71b9

I dzisiejsze znalezisko, zaklepane, bo nie mają tyle na stanie, muszą sprowadzić z innych sklepów

http://i3.fmix.pl/fmi2276/eaef78c5001570fc50ae71f2

Ta z falbanką kupiona wczoraj

http://i1.fmix.pl/fmi709/9e76a3cb0010c52050ae7216

--------------------------------

I budowa

http://i3.fmix.pl/fmi365/d9e85a5c0003f93b50ae724e

http://i3.fmix.pl/fmi137/88398883000300f150ae726e

Zdjęć schodów nie mam.

Mam kawałek balustrady.

I powiem tak - jajeczek nie urywa :lol2:

Tylko nie wiem dlaczego :(

Tralki miały być w połysku a są takie jakie są, pan powiedział że nie za dobrze by to wyglądało jakby wszystko się świeciło - i teraz sama nie wiem - dawać do polerowania czy zostawić takie jakie są? :confused:

Poręcz będzie jeszcze wyfrezowana/zaokrąglona na kantach więc nabierze lekkości i będzie miała przede wszystkim kolor - teraz jest taka mdła :sick:

Nie wiem powiedzcie czy wymyślam czy z tym kawałkiem który widac jest coś nie tak?

Nie wiem może kształt poręczy?

Zaczynam się bać że ta poręcz wyjdzie nie halo :(

Jeszcze jedna rzecz o której się nie myśli jak się wchodzi po wybetonowanych schodach - że jak dojdą barierki to zwęzi sie przejście - u nas aż do 80 cm :sick:

http://i1.fmix.pl/fmi2082/0098745c0029b42c50ae6849

-----------------------

I dzisiejszy gwóźdź :)

http://i2.fmix.pl/fmi1598/c5c7f7e30028b0f250ae66da

http://i1.fmix.pl/fmi909/164dd0c5000bc48050ae6700

http://i2.fmix.pl/fmi2718/026c8b81000d17f650ae671d

Kolor ściany miał być w kolorze tła tapwty a jak widać jest zdecydowanie jaśniejszy :sick:

Co do samej tapety, nie dałoby rady nałożyć pasków na siebie,

bo jak by się wyrównało na dole, wtedy na górze zrobiłoby się jeszcze większe przesunięcie w drugą stronę :o

Dlatego już w to nie wnikam tylko ciesze się tym jak jest :)

Chyba o niczym nie zapomniałam :p

Edytowane przez admete

Aż wróciłam do mojej inspiracji schodowej,ale jest tak jak i u mnie tylko bez ozdobniczków na dole ;)

http://i2.fmix.pl/fmi2725/ef1bb4600026878f4f11c3d4

http://i3.fmix.pl/fmi1797/62c158d5002b99744f11c3f2

I u mnie poręcz będzie prostsza, bez tego wgłębienia.

Chyba mogę iść spać spokojnie..............................dobranoc :bye:

Helloł :bye:

Ogrodzenie zaje........te:jawdrop:,strasznie mi się podoba :yes:

Porcelana -z osobna podoba mi się wszystko ,razem -jak dla mnie za dużo różnych form na raz :rolleyes:

Myślałam dzisiaj o Tobie :yes:i o tym ,że zostało Wam niecałe 4 tyg.do przeprowadzki :o.I wiesz co?jestem pewna ,że Wam się uda :yes::yes:

Buziaki :hug:

Hej Aguś,

wszystko bardzo mi się podoba- i porcelana i tapeta i nawet traleczki- przecież chciałaś proste? Z takich prostych nie wyciągniesz nic więcej, ale jak będzie całość, to zrobi się elegancko, zobaczysz:wiggle: Martwi mnie tylko szerokość Waszych schodów- na prawdę zostanie Wam tylko 80 cm szerokości?:confused: Pal sześć to codzienne chodzenie, ale możesz mieć kłopot z wniesieniem mebli większych kalibrów...U nas dlatego kowal zakuwał nam barierkę z boku schodów- jest to też bardzo wygodne przy sprzątaniu, nie mówiąc o komforcie wchodzenia. Nasze schody mają w najwęższym miejscu 105cm, a trepy zabiegowe od 120-140 nawet. I ledwo nasz łóżko sypialniane przelazło, tak samo jak materac:mad:

No ale nic, nie zmienisz tego przecież, trzeba być dobrej myśli:hug:

Ogrodzenie podoba mi się bardzo, bardzo, bardzo. też rozważaliśmy taką opcję:rolleyes:

Wpadam jutro po nowe newsy, tymczasem dobrej nocki:hug:

Aga, ogrodzenie jest genialne!

Mapa też (ja nadal nic Jakubowi nie kupiłam :oops:). A te zakładki nie rzucają się w oczy.

To teraz czas na podróże na niby!

A zastawa zbyt pijana jak dla mnie :p

Siły na dzisiaj życzę :hug:

Helloł :bye:

Ogrodzenie zaje........te:jawdrop:,strasznie mi się podoba :yes:

Dziekuję

J się ucieszy bo widze że to jego oczko w głowie :rolleyes:

Porcelana -z osobna podoba mi się wszystko ,razem -jak dla mnie za dużo różnych form na raz :rolleyes:

Wiem że wyszedł lekki misz masz - ale jak się wszystko rozłozy na 4 metrowym stole to to zginie i się ładnie wmiesza - mam nadzieję :lol2:

A jak nie to będe kompletować do danego kształtu :lol2:

Myślałam dzisiaj o Tobie :yes:i o tym ,że zostało Wam niecałe 4 tyg.do przeprowadzki :o.I wiesz co?jestem pewna ,że Wam się uda :yes::yes:

Buziaki :hug:

:hug:

Ja cały czas w to wierzę :cool:

Moja mobilizacja i determinacja może na koniec baaaaaaaaaaaardzo urosnąć.

Tylko żeby zdrówko mi pozwoliło http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/praying/smileys-praying-278449.gif

Super ta tapeta z mapą, dla mnie zbyt kolorowa, ale ty przeca lubisz kolorowo :p

no przeca :p

I jak dla mnie, moja droga, to te kolory są stonowane :lol2: i nie wszystkie :p

a ogrodzenie piękne w swej prostocie, piękne i eleganckie:)

obłowiłaś sie nieźle w zastawę

Dziekować :)

Mapa i ogrodzenie rewelacyjne!!!! :jawdrop:

Dzię - ku - je - my :lol:

Porcelane ja lubie prosta ale to Twoj dom Agus :hug: wiec to Tobie ma sie podobac :D

Tez myślałam że będzie prosto, ale siła zakupów w tikeju mnie przeciągnęła na swoją stronę i wyszedł taki komplecik :cool:

Hej Aguś,

wszystko bardzo mi się podoba- i porcelana i tapeta i nawet traleczki- przecież chciałaś proste? Z takich prostych nie wyciągniesz nic więcej, ale jak będzie całość, to zrobi się elegancko, zobaczysz:wiggle:

To mnie uspokoiłaś :yes:

O 2 w nocy się obudziłam i nie mogłam usnąć myśląc o tych schodach i poręczach :bash:

Martwi mnie tylko szerokość Waszych schodów- na prawdę zostanie Wam tylko 80 cm szerokości?:confused: Pal sześć to codzienne chodzenie, ale możesz mieć kłopot z wniesieniem mebli większych kalibrów...U nas dlatego kowal zakuwał nam barierkę z boku schodów- jest to też bardzo wygodne przy sprzątaniu, nie mówiąc o komforcie wchodzenia. Nasze schody mają w najwęższym miejscu 105cm, a trepy zabiegowe od 120-140 nawet. I ledwo nasz łóżko sypialniane przelazło, tak samo jak materac:mad:

No ale nic, nie zmienisz tego przecież, trzeba być dobrej myśli:hug:

Kurcze wąsko :(

Ale takie schody, wszystko rozmierzone na styk, jakbyśmy powiększyli schody nie weszłoby się na dole do wc.

Każdy centymetr był na wagę złota - wiem że jak siedzieliśmy z architektem(moim znajomym :)) to taka opcja była najbardziej optymalna, tylko że na etapie rzutów człowiek sobie nie zdaje z tego sprawy :bash:.

Dlatego zabieramy się za przewożenie mebli :yes:

Dziś walczę z szafą do gościnnego :yes:

I pomału przewozimy meble :lol:

Zaczyna się prawdziwe wariactwo:stirthepot:

Ogrodzenie podoba mi się bardzo, bardzo, bardzo. też rozważaliśmy taką opcję:rolleyes:

Wpadam jutro po nowe newsy, tymczasem dobrej nocki:hug:

Wiemy co ładne :lol2:

Do wieczorka :hug:

Aga, ogrodzenie jest genialne!

Mapa też (ja nadal nic Jakubowi nie kupiłam :oops:). A te zakładki nie rzucają się w oczy.

To teraz czas na podróże na niby!

Super że Ci się podoba :)

A zastawa zbyt pijana jak dla mnie :p

Dobrze ujęte :lol2:

Siły na dzisiaj życzę :hug:

:hug: i wzajemnie Aniu :hug:

Aga, fajny płot !!!! Co do mapy, tylko Ty zwrócisz uwagę że kolor jest inny niż tło mapy, a wszyscy uznają że tak miało być;)

Wiem że z kolorkiem to tylko taki malutki szczególik :yes:

Wiesz nawet mnie nie ruszają te drobiazgi - to dobrze, bo można by zwariować ;)

Szaleństwo :jawdrop:

Oby tak dalej!

Nooooooooooooooooo normalnie szał.

Taka byłam zdziwiona jak spojrzałam na zegarek :o

Nic idę naszą trójkę szykować do wyjścia do przedszkola :bye:

Dziś do południa stacjonarnie więc może uda mi się zajrzeć do którejś z Was.

Będę Was niestety w tym miesiącu zaniedbywać :(

Ale potem...................na kanapce.................przy kominku................będę nadrabiać :cool:

Pomarzyłam zmykam w mój kołowrót :bye:

hejka

Płoc super, bardzo mi się podoba (wyobrażam już sobie go u mnie w szarościach). Mapa zajebista:).

Schody, poręcz i tralki ... hmm.... jak to mówią "szału ni ma". Aż jestem zdziwniona, że Ty taka szalona u takich szalonych wnętrzach zaplanowałaś takiego zwyklaka.

Zastawa ... dla mnie tragedia (sorki :hug:).

Aga o czym Ty piszesz ? Gdzie będziesz siedzieć ?? Na kanapie ?? Przy kominku ?? Piszesz chyba o swojej przyszłości za 20 lat. Bo wcześniej obawaiam nie uda Ci się tego zrezlizować. A już na pewno nie licz na odpoczynek w pierwszym półroczu po przeprowadzce. Tym bardziej, że się uparłaś, że własnymi rencami będziesz go obrabiać.

Trzymam kciuki, musi się udać przed świętami, nie ma innej opcji :)

Hej Mirelko i to co napisałaś o schodach utwierdziło mnie że jednak powinno być git.

Właśnie dlatego że całą reszta będzie szalona - schody najlpeiej żeby nie rzucały się w oczy tylko delikatnie grały kolorystycznie :yes:

Boję się tylko poręczy idącej na piętro, cholera może da się to jakoś inaczej rozwiązać???

Spróbuję znaleźć zdjęcia to Was zapytam.

Zastawa jest taka jak ja, powyginana i szalona :lol2: :hug:

Jak podrosnę to kupię sobie ładną zgrabną i klasyczną :rolleyes:

I fakt, pomarzyłam sobie tylko rano :lol2: