Natalia Stanko 22.11.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Tak,dziewczyny mają racje,w Ikei wieszaki są porządne i najtańsze z drewnianych.Naklejka wypośrodkowana:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.11.2012 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 ja wieszaki drewniane widziałam też w Jysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 22.11.2012 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Aguś, gratuluję gadulstwa . Czekam z niecierpliwością na schody, tapety i naklejki No i popatrz jak się ładnie wyrobiłaś z podejmowaniem szybkich zakupowych decyzji Szkoda że z lampami mi tak nie idzie Ale inne zakupy - uwielbiam Miałam zbierać rzeczy do witryn w kuchni kilka lat - a tu chyba już są zapełnione A naklejka u Igora wyśrodkowana. Wieszaki - swoje kupowałam w Leroy Merlin, Castoramie, BRW Dziękować za rady porady Aguś gratuluję Gaduło Ty nasza:wiggle: Wychodzi moje wczesno - poranne siedzenie na forum co do naklejki to wypośrodkować My meble wnosiliśmy , a raczej wciągaliśmy przez balkon w naszej sypialni. Robiąc barierkę mamy taki patent, że w razie czego mamy 2 przęsła na takich śrubach, których nie widać i możemy je szybko zdemontować, wtedy meble będzie można łatwo wynieść lub wnieść przez balkon właśnie:rolleyes: Kurcze u nas z barierką raczej to niemożliwe,ale kurcze dopytam dzień dobry Tapetę wyposrodkować. Zreszta z tego brzegu po lewej nie powinna byc zlicowana z kantem bo bedzie narazona na odklejanie. Moja fototapete w łazience celowo zaczynali ok 0,5cm od jednej i konczyli ok 0,5cm przed druga krawędzią dzięki Agus moje gratulacje, troche nagadałaś :hug: Na żywo tyle nie gadam , chyba że po drinku Wieszaki plastikowe moim zdaniem dobrej jakości na sukienki bluzki kupowąłam w Ikea po 1.8 zł za cztery wieszaki W ikez sa też małe kolorowe wieszaki dla dzieciaków. ja powiesiłam wzystkie nasze rzeczy (oprócz bielizny) nawet t-shirty. Kupiłam około 60 paczek po 4, nawet sobie nie zdawałam sprawy ile tego jest Natomiast do kurtek dokupiłam drewniane też w ikea ale troche droższe Dzięki Alu , tak mi się wydaje że się w ikei zaopatrzę Chyba kilkanaście sztuk w mieszkaniu to właśnie ikea - i te zostawię Tapetę wypośrodkować, resztki ściany pomalować tak jak cały pokój:yes: dzięki A wieszaki kupowałam w Ikei - też chciałam ujednolicić wszystkie w domu:yes: Jestem z nich bardzo zadowolona: drewniane, dobrze wyprofilowane, nic się z nimi nie dzieje i bez problemu można dokupić kolejne. jedyna wada - nie mają takich podcięć na powieszenie spódnicy na szlufkach - trzeba albo przewieszać przez drążek albo dokupować wieszaki z klipsami:) Ja na spódnice mam taki śmieszny wieszak, gdzie wchodzi ich kilka/kilkanaście, właśnie z klipsami i układają się jak dachówka Ale jak duża szafa to wreszcie będę sobie mogła pozwolić na powieszenie każdej z osobna nie ma mnie 12 godzin inie nadążam już . Będę chyba tylko fotki oglądać. Jezu jak Ty lecisz ... masakra. Ja pod wieczór tez już sama za sobą nie nadążam O 16 mam zawsze taki kryzys zmęczeniowo - spaniowy że bym usnęłą tam gdzie stoję Jak odwożę mamę o 18 to mi się trochę rozjaśnia i mam jeszcze siłę na te parę godzin do 21 Marzę już o chwili spokoju, pod kocykiem na kanapie w salonie i chwili nic nie robienia Aga, tapetę wypośrodkuj. Wieszaki kupowałam głównie w Ikea. Trochę zabrałam starych, ale ja nie płaczę, że ma różne, bo i tak sporo kasy kosztowały te, które kupiłam. A za jakiś czas może wymienię resztę. Dzięki Madziu Tak,dziewczyny mają racje,w Ikei wieszaki są porządne i najtańsze z drewnianych. Naklejka wypośrodkowana:yes: Jesteście jednogłośne ja wieszaki drewniane widziałam też w Jysku. O, jak będę w pobliżu to podjadę Ale na ikeę też się szykujemy =============== Zgrywam zdjątka Schodów jeszcze nie ma - panowie zrobili taki bałagan przy podcinaniu trepów że głowa mała. Robią wszystko w salonie, między lodówkami i pralkami które przyjechały wczoraj W garażu jest tyle rzeczy, płytek, ceramiki itp że nie mieli by miejsca na swobodne poruszanie. Nie wiem jak to będzie, bo żeby w poniedziałek mogła być zamontowana kuchnia, Marcin musi położyć fugi na podłodze i zdążyć je zaimpregnować przed weekendem Nie wiem jak da radę to dziś zrobić Chłopaki codziennie robią do 12 w nocy i wstają nad ranem ......... Zdążymy czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 22.11.2012 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 (edytowane) Tyle dziś załatwiłam i objeździłam że nawet nie mam siły pisać Żałuję że nie spojrzałam na licznik ,bo z przejechanych km to bym spokojnie do stolycy mogła dojechać Rano byłyśmy z mamą i z Igim :rolleyes:w galerii . Mamy tam taki fajny sklep z porcelaną i z gadżetami do kuchni. Wzięłam jedną salaterkę z wczorajszych zakupów i wyobraźcie sobie że znalazłam identico kolor talerzy i bulionetek Wstawiam zdjęcia, ciekawa jestem co powiecie. Tylko szczerze Wczorajsze zakupy - wszystko razy 2 http://i1.fmix.pl/fmi1992/4817ccc40020869b50ae71b9 I dzisiejsze znalezisko, zaklepane, bo nie mają tyle na stanie, muszą sprowadzić z innych sklepów http://i3.fmix.pl/fmi2276/eaef78c5001570fc50ae71f2 Ta z falbanką kupiona wczoraj http://i1.fmix.pl/fmi709/9e76a3cb0010c52050ae7216 -------------------------------- I budowa http://i3.fmix.pl/fmi365/d9e85a5c0003f93b50ae724e http://i3.fmix.pl/fmi137/88398883000300f150ae726e Zdjęć schodów nie mam. Mam kawałek balustrady. I powiem tak - jajeczek nie urywa Tylko nie wiem dlaczego Tralki miały być w połysku a są takie jakie są, pan powiedział że nie za dobrze by to wyglądało jakby wszystko się świeciło - i teraz sama nie wiem - dawać do polerowania czy zostawić takie jakie są? Poręcz będzie jeszcze wyfrezowana/zaokrąglona na kantach więc nabierze lekkości i będzie miała przede wszystkim kolor - teraz jest taka mdła Nie wiem powiedzcie czy wymyślam czy z tym kawałkiem który widac jest coś nie tak? Nie wiem może kształt poręczy? Zaczynam się bać że ta poręcz wyjdzie nie halo Jeszcze jedna rzecz o której się nie myśli jak się wchodzi po wybetonowanych schodach - że jak dojdą barierki to zwęzi sie przejście - u nas aż do 80 cm http://i1.fmix.pl/fmi2082/0098745c0029b42c50ae6849 ----------------------- I dzisiejszy gwóźdź http://i2.fmix.pl/fmi1598/c5c7f7e30028b0f250ae66da http://i1.fmix.pl/fmi909/164dd0c5000bc48050ae6700 http://i2.fmix.pl/fmi2718/026c8b81000d17f650ae671d Kolor ściany miał być w kolorze tła tapwty a jak widać jest zdecydowanie jaśniejszy Co do samej tapety, nie dałoby rady nałożyć pasków na siebie, bo jak by się wyrównało na dole, wtedy na górze zrobiłoby się jeszcze większe przesunięcie w drugą stronę Dlatego już w to nie wnikam tylko ciesze się tym jak jest Chyba o niczym nie zapomniałam Edytowane 22 Listopada 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 22.11.2012 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Aż wróciłam do mojej inspiracji schodowej,ale jest tak jak i u mnie tylko bez ozdobniczków na dole http://i2.fmix.pl/fmi2725/ef1bb4600026878f4f11c3d4 http://i3.fmix.pl/fmi1797/62c158d5002b99744f11c3f2 I u mnie poręcz będzie prostsza, bez tego wgłębienia. Chyba mogę iść spać spokojnie..............................dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola.U 22.11.2012 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Helloł Ogrodzenie zaje........te:jawdrop:,strasznie mi się podoba Porcelana -z osobna podoba mi się wszystko ,razem -jak dla mnie za dużo różnych form na raz Myślałam dzisiaj o Tobie :yes:i o tym ,że zostało Wam niecałe 4 tyg.do przeprowadzki .I wiesz co?jestem pewna ,że Wam się uda :yes: Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 22.11.2012 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Super ta tapeta z mapą, dla mnie zbyt kolorowa, ale ty przeca lubisz kolorowo a ogrodzenie piękne w swej prostocie, piękne i eleganckie:) obłowiłaś sie nieźle w zastawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 22.11.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Mapa i ogrodzenie rewelacyjne!!!! Porcelane ja lubie prosta ale to Twoj dom Agus wiec to Tobie ma sie podobac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 22.11.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Hej Aguś, wszystko bardzo mi się podoba- i porcelana i tapeta i nawet traleczki- przecież chciałaś proste? Z takich prostych nie wyciągniesz nic więcej, ale jak będzie całość, to zrobi się elegancko, zobaczysz:wiggle: Martwi mnie tylko szerokość Waszych schodów- na prawdę zostanie Wam tylko 80 cm szerokości? Pal sześć to codzienne chodzenie, ale możesz mieć kłopot z wniesieniem mebli większych kalibrów...U nas dlatego kowal zakuwał nam barierkę z boku schodów- jest to też bardzo wygodne przy sprzątaniu, nie mówiąc o komforcie wchodzenia. Nasze schody mają w najwęższym miejscu 105cm, a trepy zabiegowe od 120-140 nawet. I ledwo nasz łóżko sypialniane przelazło, tak samo jak materac:mad: No ale nic, nie zmienisz tego przecież, trzeba być dobrej myśli:hug: Ogrodzenie podoba mi się bardzo, bardzo, bardzo. też rozważaliśmy taką opcję Wpadam jutro po nowe newsy, tymczasem dobrej nocki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 23.11.2012 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Aga, ogrodzenie jest genialne! Mapa też (ja nadal nic Jakubowi nie kupiłam ). A te zakładki nie rzucają się w oczy. To teraz czas na podróże na niby! A zastawa zbyt pijana jak dla mnie Siły na dzisiaj życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 23.11.2012 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Aguś, a gdzie Ty jesteś kochana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 23.11.2012 05:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Jestem Aniu, Igi pospał do 6.40 Dopiero siadłam z kawką do komputerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joannk 23.11.2012 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Aga, fajny płot !!!! Co do mapy, tylko Ty zwrócisz uwagę że kolor jest inny niż tło mapy, a wszyscy uznają że tak miało być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 23.11.2012 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Jestem Aniu, Igi pospał do 6.40 Dopiero siadłam z kawką do komputerka Szaleństwo Oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 23.11.2012 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Helloł Ogrodzenie zaje........te:jawdrop:,strasznie mi się podoba Dziekuję J się ucieszy bo widze że to jego oczko w głowie Porcelana -z osobna podoba mi się wszystko ,razem -jak dla mnie za dużo różnych form na raz Wiem że wyszedł lekki misz masz - ale jak się wszystko rozłozy na 4 metrowym stole to to zginie i się ładnie wmiesza - mam nadzieję A jak nie to będe kompletować do danego kształtu Myślałam dzisiaj o Tobie :yes:i o tym ,że zostało Wam niecałe 4 tyg.do przeprowadzki .I wiesz co?jestem pewna ,że Wam się uda :yes: Buziaki Ja cały czas w to wierzę Moja mobilizacja i determinacja może na koniec baaaaaaaaaaaardzo urosnąć. Tylko żeby zdrówko mi pozwoliło http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/praying/smileys-praying-278449.gif Super ta tapeta z mapą, dla mnie zbyt kolorowa, ale ty przeca lubisz kolorowo no przeca I jak dla mnie, moja droga, to te kolory są stonowane i nie wszystkie a ogrodzenie piękne w swej prostocie, piękne i eleganckie:) obłowiłaś sie nieźle w zastawę Dziekować Mapa i ogrodzenie rewelacyjne!!!! Dzię - ku - je - my Porcelane ja lubie prosta ale to Twoj dom Agus wiec to Tobie ma sie podobac Tez myślałam że będzie prosto, ale siła zakupów w tikeju mnie przeciągnęła na swoją stronę i wyszedł taki komplecik Hej Aguś, wszystko bardzo mi się podoba- i porcelana i tapeta i nawet traleczki- przecież chciałaś proste? Z takich prostych nie wyciągniesz nic więcej, ale jak będzie całość, to zrobi się elegancko, zobaczysz:wiggle: To mnie uspokoiłaś O 2 w nocy się obudziłam i nie mogłam usnąć myśląc o tych schodach i poręczach Martwi mnie tylko szerokość Waszych schodów- na prawdę zostanie Wam tylko 80 cm szerokości? Pal sześć to codzienne chodzenie, ale możesz mieć kłopot z wniesieniem mebli większych kalibrów...U nas dlatego kowal zakuwał nam barierkę z boku schodów- jest to też bardzo wygodne przy sprzątaniu, nie mówiąc o komforcie wchodzenia. Nasze schody mają w najwęższym miejscu 105cm, a trepy zabiegowe od 120-140 nawet. I ledwo nasz łóżko sypialniane przelazło, tak samo jak materac:mad: No ale nic, nie zmienisz tego przecież, trzeba być dobrej myśli:hug: Kurcze wąsko Ale takie schody, wszystko rozmierzone na styk, jakbyśmy powiększyli schody nie weszłoby się na dole do wc. Każdy centymetr był na wagę złota - wiem że jak siedzieliśmy z architektem(moim znajomym ) to taka opcja była najbardziej optymalna, tylko że na etapie rzutów człowiek sobie nie zdaje z tego sprawy . Dlatego zabieramy się za przewożenie mebli Dziś walczę z szafą do gościnnego I pomału przewozimy meble Zaczyna się prawdziwe wariactwo:stirthepot: Ogrodzenie podoba mi się bardzo, bardzo, bardzo. też rozważaliśmy taką opcję Wpadam jutro po nowe newsy, tymczasem dobrej nocki:hug: Wiemy co ładne Do wieczorka Aga, ogrodzenie jest genialne! Mapa też (ja nadal nic Jakubowi nie kupiłam ). A te zakładki nie rzucają się w oczy. To teraz czas na podróże na niby! Super że Ci się podoba A zastawa zbyt pijana jak dla mnie Dobrze ujęte Siły na dzisiaj życzę i wzajemnie Aniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 23.11.2012 06:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Aga, fajny płot !!!! Co do mapy, tylko Ty zwrócisz uwagę że kolor jest inny niż tło mapy, a wszyscy uznają że tak miało być Wiem że z kolorkiem to tylko taki malutki szczególik Wiesz nawet mnie nie ruszają te drobiazgi - to dobrze, bo można by zwariować Szaleństwo Oby tak dalej! Nooooooooooooooooo normalnie szał. Taka byłam zdziwiona jak spojrzałam na zegarek Nic idę naszą trójkę szykować do wyjścia do przedszkola Dziś do południa stacjonarnie więc może uda mi się zajrzeć do którejś z Was. Będę Was niestety w tym miesiącu zaniedbywać Ale potem...................na kanapce.................przy kominku................będę nadrabiać Pomarzyłam zmykam w mój kołowrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 23.11.2012 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 hejka Płoc super, bardzo mi się podoba (wyobrażam już sobie go u mnie w szarościach). Mapa zajebista:). Schody, poręcz i tralki ... hmm.... jak to mówią "szału ni ma". Aż jestem zdziwniona, że Ty taka szalona u takich szalonych wnętrzach zaplanowałaś takiego zwyklaka. Zastawa ... dla mnie tragedia (sorki ). Aga o czym Ty piszesz ? Gdzie będziesz siedzieć ?? Na kanapie ?? Przy kominku ?? Piszesz chyba o swojej przyszłości za 20 lat. Bo wcześniej obawaiam nie uda Ci się tego zrezlizować. A już na pewno nie licz na odpoczynek w pierwszym półroczu po przeprowadzce. Tym bardziej, że się uparłaś, że własnymi rencami będziesz go obrabiać. Trzymam kciuki, musi się udać przed świętami, nie ma innej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 23.11.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Część mebli zawsze można małym dźwigiem przez balkon wepchnąć. Macie balkon, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 23.11.2012 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Hej Mirelko i to co napisałaś o schodach utwierdziło mnie że jednak powinno być git. Właśnie dlatego że całą reszta będzie szalona - schody najlpeiej żeby nie rzucały się w oczy tylko delikatnie grały kolorystycznie Boję się tylko poręczy idącej na piętro, cholera może da się to jakoś inaczej rozwiązać??? Spróbuję znaleźć zdjęcia to Was zapytam. Zastawa jest taka jak ja, powyginana i szalona Jak podrosnę to kupię sobie ładną zgrabną i klasyczną I fakt, pomarzyłam sobie tylko rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 23.11.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 O ja pierniczę AGA, ale ogrodzenie!!!!!!!!!!!!!! CUDO CUDO CUDO!!!!!Wspaniale dobrane do otoczenia oraz projektu domu!!!!!Czy mogłabyś na privka napisać, ile mniej więcej wychodzi za metr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts