Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

O ranyy julek, jak ty to ogarniasz???:eek:

No właśnie nie wiem czy mam jeszcze nad tym kontrolę http://mp3car.pl/forum/images/smilies/szok.gif

Pod koniec dnia mam zawsze taki mętlik że szok ;)

Tralki zrobiłabym w połysku, bo one takie są... nijakie... proste.. żadnych ozdobników :(

niech chociaż zabłyszczą pięknie :D

Vesi nawet nie wiesz jak Ci dziękuję za ten głos :hug:

Aguś ja nie mam siły.

Do mnie? :lol2:

Czy w ogóle :( - dzisiaj zajrzę do Ciebie bo dawno nie byłam :bash:

mimo że myślę o Tobie :hug:

Jestem za szkłem na schodach, to na pewno :yes: Pasy są fajne jak mają 7 cm lub ciut więcej :yes:

Naprawdę to szkło nie głupie????

Czyli nie zwariowałam? :)

Admete ja u siebie aby uniknąć efektu jak to nazwałaś "lasu" planuję takie coś jak na zdjęciu (jest bezpiecznie- dzieci, nie wprowadza chaosu, nie ogranicza przestrzeni, jest ładne/modne- dla mnie super)

zdjęcie stąd:

http://www.schody.net.pl/galeria/balustrady/1/index.html

Pozdrawiam,życzę dużo zdrówka i kibicuję z ukrycia :cool:

Tess dzieki za zdjęcie :)

Poziomych tralek u mnie nie widziałam :no:, bo niby wyszłam od klasyki :lol2:

Ale dzieki za zdjęcie, bo jest i szyba i drewno i tralki i wszystko ładnie gra :hug:

Agus - jestem za szkłem.....

ale....jakby finansowo nie przeszło to tralki bez poręczy. Mocowane same tralki od TAMTEJ strony schodów i do sufitu- Biegu schodów to nie zwęźi

Kochana napisze od razu ile pan powiedział wstępnie 4.5 tyś :jawdrop: - nie wiem czy nie przesadził :mad:.

Ale wnęka ma 2,70 cm.

Poczekamy na dokładniejsze kalkulacje.

Co do tych tralek o których piszesz, to zdecydowanie nie :no:

Tego chciałam uniknąć :yes: - czyli faktycznie ta szyba musi być jak nic :cool:

Ogrodzenie boskie :jawdrop: wygląda bajecznie. Nie rozumiem tylko dlaczego jedne z przęseł równane do nizszego murka a inne do wyższego. Nie wiem czy zakumasz o co mi chodzi :eek:

Kiniu wiem o co cho :yes: :)

Będziemy wyrównywać bloczkami na wiosnę :)

Hej Aguś,

bardzo Cie przepraszam, ze Ci namąciłam z tymi schodami...:confused:

Agusia ja Ci bardzo za to dziekuję!!!!!!!! :hug:

Dzieki temu siedzę i myślę, męczące ale może da efekty :lol:

Pół nocy znowu kombinowałam :lol2:

Szkło byłoby fajnym rozwiązaniem- zyskasz kilka cm, ale nie wiem jak z ceną? Dacie radę?

Co do tralek, to ja bym je dała zdecydowanie w chromie- wszystkie chromowane rzeczy będziesz miała w połysku, tak?

Jak szkło jest najlepszą opcją to musimy dać radę :yes:

Dzięki za tralki :hug:, coraz bardziej jestem przekonana że to mi w tym kawałku balustrady nie pasowało :sick:

Pasy, hmmm rzeczywiście na tym fotelach są cieniutkie i nie dadzą takiego efektu o jaki Ci chodzi.

Z tego co wiem, te fotele są włoskie, jeśli chcesz to dam Ci namiar na nie i dopytaj o wybór tapicerki... Obawiam się, ze takie sztukowane pasy z tych Twoich materiałów mogą ładnie nie wyjść:no:

O pasach też w nocy myślałam :lol2:

A może z nich zrezygnować?

I dać tył szary, oparcie np czerwone, siedzisko fioletowe i fioletowy podnóżek?

A do tego poduchy? - to moja wersja z tej nocy na te fotele :)

Ogrodzenie BOSKIE:o:o Jakie ciemno na działce?:lol2: Na takiej wielkiej?:lol2: Niemożliwe:no::p

:)

Spróbuję :cool:

Udanego weekendu i Tobie życzę :hug:

Miłego weekendu kochana i odpocznij ociupinkę:hug:

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

O pasach też w nocy myślałam :lol2:

A może z nich zrezygnować?

I dać tył szary, oparcie np czerwone, siedzisko fioletowe i fioletowy podnóżek?

A do tego poduchy? - to moja wersja z tej nocy na te fotele :)

Aj waj! Nie za dużo, kochana, jak na jeden mebel?

Tralki chromowane.

Szkło może być. I tak masz dużo pucowania, więc jedna tafla więcej różnicy nie czyni :rotfl:

Pytanie tylko, czy te kilka cm aż tyle da?

Ja jestem za tralkami w połysku :)

Szkło fajnie będzie wyglądać .Aga może daj do wyceny w innej firmie ?

Aguś jak oni mocują tralki do trepa na klej czy do brtonu ?

Szkoda ,że kuchni nie będzie w poniedziałek ale do czwartku poczekamy :)

Ogrodzenie PIĘKNE !!! ale żeczywiście w jednym miejscu jest nie wyrwnane do słupka może tak ma być:)

Miłego dnia

Mosze przychodzi do rabina pomarudzić na warunki mieszkaniowe.

Żona, dzieci, synowe, zięciowie, wnuki - hałas, ścisk, rwetes. Nie daje się wytrzymać.

Na to mądry stary rabin mówi: Mosze, ty kup sobie kozę.

Mosze zdziwiony ale przecież rabin mądry i słuchać go trzeba.

Mosze kupuje kozę, po tygodniu przychodzi kompletnie załamany.

Cóżeś mi doradził rebe, żona, dzieci, synowe, zięciowie, wnuki - hałas, ścisk, rwetes. A jeszcze koza beczy, śmierdzi, wszystko zżera, katastrofa, totalne pobojowisko.

Rabin: Mosze, ty sprzedaj kozę.

Mosze kozę sprzedaje, wraca rozanielony.

W domu sielanka - cisza, spokój, mnóstwo miejsca, wszyscy szczęśliwi.

Aguś, gdybyś do rodziny i pracy dołożyła budowę i wykończenie domu - dałabyś radę :) Byłoby ciężko, ale dałabyś.

A po zakończeniu budowy, miałabyś tyyyle wolnego czasu, że nie wiedziałabyś co ze sobą zrobić.

Agus - Ty panu schodowemu podziekuj za to szkło i sam sobie je wyceń w jakiejs firmie szklarskiej. Nie ma takiej mozliwości żeby taki kawałek hartowanego kosztował TYLE pieniędzy :no: Już troche szklanych rzeczy mam w domu to i sie orientuje ciutkę ;)

Miłego weekendu - nie zycze odpoczynku bo i tak wiem, że nie odpoczniesz. Ale życzę zadowolenia ze swoich weekendowych pomysłów i decyzji :hug:

Ja też nie mam czasu na takie przyjemności jak forum ;) Czasem zajrzę o 2 w nocy z ciekawości i tak, żeby już całkiem wątku (-ów;)) nie zgubić... Aga, ale teraz w biegu MUSZĘ się odezwać, normalnie muszę Cię ratować, bo pogubiłaś się dziewczyno ;)

Schody...

Inspiracja piękna i szlachetna. Niestety odbierając im ozdobniczek-pierdolniczek na dole odebrałaś im cały urok - no trudno. Ale nie ratuj ich na siłę. Chromowane barierki??? Litości :sick: Z tym kamieniem, szybą w tle - normalnie przychodnia stomatologiczna z tego wyjdzie :sick: A już jak słyszę hasła, że będą w chromie pasować do lamp-kulek - o matko... ;) Zostaw jak są - matowe i ciemne. Jak ktoś powiedział - będzie czysto, wszystko na około wykończone - od razu zyskają na urodzie ;)

Fotel...

Pomysł pasów ciężki był... same pasy okej, ale efekt po zszyciu ich z różnych tkanin wątpliwy... ale ostatni pomysł z siedziskiem, oparciem i plecami w różnych kolorach - TRAGEDIA :no:

Kochana - zrób szary fotel z czerwoną kedrą na około (kedra = lamówka, wałeczek).

Jeden kolor Ci mało? Chcesz jeszcze fiolet??? Zrób dwie równoległe kedry koło siebie - jedną czerwoną, drugą fioletową - będzie kolorowo, ale z klasą ;)

Porcelana...

dramat ;) Co możesz to zwróć - taka rada dobrej cioci ;) Czasem takie impulsywne zakupy w tikeju to wątpliwa oszczędność i żadna okazja ;)

A na koniec dobre słowo, bo na razie wyszło kwaśno ;)

Szachownica wyszła bardzo fajnie :yes: Ogrodzenie też bomba :) No i super mapa!!!

Trzymam kciuki za końcówkę bez większych perypetii :lol::hug:

Ja myślę, że Magdzie chodziło jednak o te tralki, bo określenie barierka jak i balustrada odnosi sie do całości, czyli: poręcz+tralki/balaski. Pewnie drobne przejęzyczenie, ale czy ma rację w tej sprawie, nie wiem. Dla mnie te tralki, sa teraz jak zwykłe, metalowe pręty - ot nic specjalnego i tyle, ale może o to chodziło by były takie nijakie przy tym kamieniu ??

Aj waj! Nie za dużo, kochana, jak na jeden mebel?

To był pomysł z nocy ;)

Już mam nowy i następną propozycję od Magdy :)

Do poniedziałku może urodzę to obicie :bash:

Tralki chromowane.

Szkło może być. I tak masz dużo pucowania, więc jedna tafla więcej różnicy nie czyni :rotfl:

Pytanie tylko, czy te kilka cm aż tyle da?

Aniu te dodatkowe centymetry są na wagę złota :yes:

Dziękuję za głosik :hug:

---------------------------------------------

Ja jestem za tralkami w połysku :)

Szkło fajnie będzie wyglądać .Aga może daj do wyceny w innej firmie ?

J nie chce już kombinować ;)

Mówi żeby już jedna osoba robiła schody.

Ma mi dać dokładną wycenę w poniedziałek

Aguś jak oni mocują tralki do trepa na klej czy do brtonu ?

Wiesz co nie wiem, ale się dowiem :cool:

Szkoda ,że kuchni nie będzie w poniedziałek ale do czwartku poczekamy :)

Ja też już się strasznie nastawiłam :(

Ale to tylko 4 dni ;) - zleci jak zwykle :)

Ogrodzenie PIĘKNE !!! ale żeczywiście w jednym miejscu jest nie wyrwnane do słupka może tak ma być:)

Będziemy wyrównywać :yes:

Miłego dnia

A dziękuję, minął jak na mnie ;)bardzo spokojnie :)

-----------------------------

Mosze przychodzi do rabina pomarudzić na warunki mieszkaniowe.

Żona, dzieci, synowe, zięciowie, wnuki - hałas, ścisk, rwetes. Nie daje się wytrzymać.

Na to mądry stary rabin mówi: Mosze, ty kup sobie kozę.

Mosze zdziwiony ale przecież rabin mądry i słuchać go trzeba.

Mosze kupuje kozę, po tygodniu przychodzi kompletnie załamany.

Cóżeś mi doradził rebe, żona, dzieci, synowe, zięciowie, wnuki - hałas, ścisk, rwetes. A jeszcze koza beczy, śmierdzi, wszystko zżera, katastrofa, totalne pobojowisko.

Rabin: Mosze, ty sprzedaj kozę.

Mosze kozę sprzedaje, wraca rozanielony.

W domu sielanka - cisza, spokój, mnóstwo miejsca, wszyscy szczęśliwi.

Aguś, gdybyś do rodziny i pracy dołożyła budowę i wykończenie domu - dałabyś radę :) Byłoby ciężko, ale dałabyś.

A po zakończeniu budowy, miałabyś tyyyle wolnego czasu, że nie wiedziałabyś co ze sobą zrobić.

Wiedziałam że znam :)

Prawda Aniu, ale u mnie dochodzą jeszcze te nieprzespane noce :sick:

Po macierzyńskim z Oskarem wróciłam od razu do pracy, śpiąc jak teraz ;)

I dzień był naprawdę ciężki, w pracy chodziłam na drugą zmianę, wracałam nieprzytomna, nie wiem nie wyobrażam sobie jeszcze do tego budowy :(

Ja śpię w nocy najdłużej 2 godziny ciurkiem, więcej mi się nie zdarza - mam nadzieję że zacznie się to wreszcie zmieniać bo Igiemu wyszła w końcu ta czwórka która wyłaziła chyba 3 miesiące :bash:.

Jeszcze tylko jedna i kły i póki co może noce będą trochę lepsze.

Aguś,na szybcika ,bo obowiązki zawodowe wzywają ;)

Jestem za szkłem i tralkami w połysku :yes:

Miłego dnia :hug:

Olu dzięki za głosik :hug:

Aguś - szyba jak najbardziej, tylko mam pytanie-czy te tralki zostaną na tej wysepce ?

Natalko o jaką wysepkę Ci chodzi?

Na piętrze?

Czy na tych stopniach przyczepionych do sciany :confused:

Płot super, a czym będziesz obkładać bloczki-tynkiem i farbą w kolorze domu?

Będziemy kłaść kamień taki jak mamy na kominie.

Na wiosnę Marciny mają z tym działać :)

--------------------------------------

Agus - Ty panu schodowemu podziekuj za to szkło i sam sobie je wyceń w jakiejs firmie szklarskiej. Nie ma takiej mozliwości żeby taki kawałek hartowanego kosztował TYLE pieniędzy :no: Już troche szklanych rzeczy mam w domu to i sie orientuje ciutkę ;)

Jak napisałam J nie chce kombinować

Czekam na wycenę i zdecyduję w poniedziałek co robić.

Miłego weekendu - nie zycze odpoczynku bo i tak wiem, że nie odpoczniesz. Ale życzę zadowolenia ze swoich weekendowych pomysłów i decyzji :hug:

Dziękuję Kiniu :hug:

Tak szczerze mam już dość myślenia o tych schodach :sick:

Czekam na zdanie 3 osób których opinie bardzo sobie cenię,

poprosze pana od kuchni żeby zabrał od pana od schodów tralki w połysku i w tym macie i wtedy ostatecznie zdecyduję co robić ;)

Może uda mi się nie zwariować do tego czasu :stirthepot:

---------------------------------------

Agunia :hug: nie mam siły po całym tygodniu w pracy :eek: .

Doczytałam już u Ciebie :hug:

Tralki w połysku :yes:

U nas pod Wawą szkło na schody 700-950 mb

Dzięki :)

----------------------------

Ja też nie mam czasu na takie przyjemności jak forum ;) Czasem zajrzę o 2 w nocy z ciekawości i tak, żeby już całkiem wątku (-ów;)) nie zgubić... Aga, ale teraz w biegu MUSZĘ się odezwać, normalnie muszę Cię ratować, bo pogubiłaś się dziewczyno ;)

:bye:

Madziu poczułam się jak w szkole u dyrektorki na dywaniku :lol2:

Przeczytałam w południe i nic nie robię od tego czasu tylko myślę :bash:

Schody...

Inspiracja piękna i szlachetna. Niestety odbierając im ozdobniczek-pierdolniczek na dole odebrałaś im cały urok - no trudno.

Ozdobniczek odebrałam bo z kwasówki cudów się nie da zrobić ;)

A jakikolwiek ozdobnik w postaci jakiejs kuli czy prostokąta w tej ilości tralek kosztowałby mnie sporą kwotę :sick:

Dlatego padła decyzja na proste tralki.

Ale nie ratuj ich na siłę. Chromowane barierki??? Litości :sick: Z tym kamieniem, szybą w tle - normalnie przychodnia stomatologiczna z tego wyjdzie :sick: A już jak słyszę hasła, że będą w chromie pasować do lamp-kulek - o matko... ;) Zostaw jak są - matowe i ciemne. Jak ktoś powiedział - będzie czysto, wszystko na około wykończone - od razu zyskają na urodzie ;)

Magda one nie są ciemnie tylko szare :sick: - zwykłe - nijakie.

Te z inspiracji są inne - mają taki fajny kolor "stare srebro"? - sama nie wiem jak go nazwać ;)

Szkła nie będzie widać, mnie się wydaje że w ogóle nie będzie się rzucało w oczy

Ale nie powiem, dałaś mi do myślenia, bo wiesz że Twoje zdanie bardzo cenię :hug:

Fotel...

Pomysł pasów ciężki był... same pasy okej, ale efekt po zszyciu ich z różnych tkanin wątpliwy... ale ostatni pomysł z siedziskiem, oparciem i plecami w różnych kolorach - TRAGEDIA :no:

Ostatniego pomysłu nie było :lol2:

To wynik moich marów nocnych ;)

Kochana - zrób szary fotel z czerwoną kedrą na około (kedra = lamówka, wałeczek).

Jeden kolor Ci mało? Chcesz jeszcze fiolet??? Zrób dwie równoległe kedry koło siebie - jedną czerwoną, drugą fioletową - będzie kolorowo, ale z klasą ;)

Pomysł mi się podoba :yes:

Już dzisiaj sama do tego doszłam(pod wpływem mojego J) że fotel będzie w tej samej tkaninie co kanapy.

Myślałam o zakombinowaniu z samym podnóżkiem.

A wszystko dlatego że tkaniny które mi się podobały są takie drogie :mad: - dlatego kombinuję, bo ten fotel miał być inny - a jak widać byłby inny ale w tą drugą stronę ;)

Porcelana...

dramat ;) Co możesz to zwróć - taka rada dobrej cioci ;) Czasem takie impulsywne zakupy w tikeju to wątpliwa oszczędność i żadna okazja ;)

A nie zwrócę :p

Jak widać każda potwora ma swojego amatora :)

A na koniec dobre słowo, bo na razie wyszło kwaśno ;)

Szachownica wyszła bardzo fajnie :yes: Ogrodzenie też bomba :) No i super mapa!!!

Trzymam kciuki za końcówkę bez większych perypetii :lol::hug:

Dobrze że coś dobrze zrobionego się znalazło :lol2:

bo na końcówce jakaś wrażliwa się zrobiłam i bym się załamała :p - tak na chwilkę oczywiście:rolleyes:

Dzięki że zajrzałaś :hug:

Buziaki i powodzenia w przedświątecznym okresie :)

-------------------------------------

Madzia - ale to chyba nie chodzi o barierke/ porecz tylko o to, że tralki sa matowe a miały byc i będą w chromie ...... No chyba że i ja sie pogubiłam :rotfl:Poręcz ma byc drewniana (chyba)

Poręcz drewniana :yes:

Ja myślę, że Magdzie chodziło jednak o te tralki, bo określenie barierka jak i balustrada odnosi sie do całości, czyli: poręcz+tralki/balaski. Pewnie drobne przejęzyczenie, ale czy ma rację w tej sprawie, nie wiem. Dla mnie te tralki, sa teraz jak zwykłe, metalowe pręty - ot nic specjalnego i tyle, ale może o to chodziło by były takie nijakie przy tym kamieniu ??

I chyba o to w tym wszystkim chodzi :(

Ale boję się też efektu w drugą stronę - ale chyba aż tak źle nie będzie :o

Szczególnie że chcę odjąć jedną długaśną poręcz.......

---------------------------

Pomysł z kedrą mi się podoba bardzoooooo :yes: ale ja jestem zakochana w fotelu u Magdy z ciemną kedrą więc nie piszę obiektywnie :D

Justynko a masz jakieś inspiracje takich foteli?

Gdzie ta lamóweczka jest w jakimś fajnym :rolleyes:kolorze?

-----------------------------

No i nauczyłam się nowego słówka :p :lol2:

Ja też :p :lol2:

Dzień minął nam w miarę spokojnie.....nie dobrze :no: bo ...........miałam za dużo czasu na myślenie :lol2:

Rano byliśmy na basenie - wreszcie udało nam się dotrzeć całą ekipą :wiggle:

Igi miał dosyć długą przerwę i trochę nam płakusiał - ale wytrzymaliśmy prawie godzinę :)

Moje pływaki :lol:

http://i3.fmix.pl/fmi2822/784f96250021dc8250b121e2

http://i3.fmix.pl/fmi1417/edd3b40a0013eec650b122a2

I jaki mi rośnie podrywacz :lol:

Spójrzcie na minę http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif

http://i1.fmix.pl/fmi2384/4c8ca23c002b533c50b1230f

Resztę dnia spędziliśmy spokojnie w domu.

Przerobiliśmy wszystkie lego jakie mamy - i duplo i normalne :cool:

Nie zapomniany widok jak Igi bierze małe krzesełko z lega duplo i próbuje na nim usiąść :lol2:

i jego zdziwienie na twarzy gdy krzesełko zginęło pod jego pupką :lol2:

Wykonałam dwa telefony do pana od schodów, mam mieć 3 tralki na czwartek więc wtedy podejmę ostateczną decyzję .

Teraz muszę zdecydować o obiciu fotela i podnóżka ;)

Ja już chcę mieć to za sobą i zajmować się tylko sprzątaniem i przewożeniem pudeł :cry:

Ewidentnie dopadła mnie jakaś niemoc i bezsilność :(

Ok już nie smęcę, najgorsze dziś jest to że J się bawi na kawalerskim, gdzie to mnie z nas dwojga potrzebny jest teraz mały resecik.

Za tydzień na weselu sobie odbiję :stirthepot:

Mam super przykład podwójnej kontrastowej kedry, ale w ogóle nie mogę załadować zdjęcia :roll: I to ani na fmix'ie ani tu bezpośrednio :roll:

Tak dawno mnie nie było, że aż zapomniałam jak to się robi???:confused::lol2:

Aguś, przepraszam jeśli poleciałam zbyt ostro:hug: Chciałam, żeby było dosadnie, bo chromowanych barierek tam w ogóle nie widzę ;) No i fotel tzw."kombinowany" też mnie nie przekonywał :lol2:

Cel osiągnięty - mogę teraz łagodniej ;)

JAK TO ZDJĘCIE WSTAWIĆ??? :(