Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wiesz co .... aż się boję coś napisać. Bo płot super. Ale ... dlaczego Ty te widoki zasłoniłaś ??????????????????? No kurna chata !!!

Jedni wkoło ogrodu sadzą tuje a inni sobie fortece budują :(. Taki miałaś cudny widok na te domki, na las ..... czuło się tą przestrzeń. Fajnie byś się w nią wkomponowała ....Nie ... szkoda :(. Choć płot sam w sobie ładny vardzo ....

Aga

nie dam rady nadrobić

ale w sprawie tralek

poczekaj na tę próbkę i wtedy podejmiesz decyzję

jak mam być szczera to te tralki mi nie leżą

nie wiem o co chodzi ale chyba o te ozdobniczki

to może jeśli juz chcesz cos zmienić to walnij te pręty na czarno

i nie martw się że nie masz nic w tym kolorze przecież czarny zawsze i wszędzie pasuję

A co do porcelany to ja takich klimatów nie czuje wiesz ze ja wole bardziej klasyczne formy

ale do Ciebie mi pasuję

Rewelacyjnie wyszła mapa mimo tych przesunięć:yes::yes:

ps zgadaj sie z hazelką bo macie podobno do mnie przyjechać

Hej Aguś,

powiem Ci jedno na wstępie- najbardziej słuchaj głosu serca i swojej intuicji...

Bo po tym, co Ci Magda Z napisała, to...:sick:

Przecież do diabła, nie wszystko musi mieć monogram lub lamówkę i być symetrycznie rozmieszczone :p:sick:

Tym bardziej, ze Twój dom nie wpisuje się takie kanony. Masz fantastyczne pomysły i je realizuj, a wnętrza na pewno wyjdą ciekawe, kolorowe i odważne, a nie katalogowe (w złym znaczeniu tego słowa).

Bardzo podoba mi się pomysł fotela z plecami w innym kolorze:wiggle: Jestem jak najbardziej za:rolleyes:

Niecierpliwie czekam na krzesełko:popcorn:I co tam wymyśliłaś z tralkami:rolleyes:

Pościel flanelowa jest bardzo fajna na zimę- mięciutka i cieplutka:wiggle:

Lecę dalej, może zajrzę później, paaaa:hug:

Agawi74 w sprawie wypowiedzi "porady" Magdy Z mam podobne odczucia i wręcz jestem jej słowami oburzona:wtf:. Bo czy mianem "ratowania" kogoś można nazwać bardzo subiektywną wypowiedź osoby która ma zupełnie inne upodobania/gust?

Czy ktoś lubiacy szarości ma poradzić temu co ma ściany beżowe aby je przemalował w bo chyba się "pogubił"... no błagam....

Admete masz wielką klasę że w taki sposób reagujesz na tego typu wypowiedzi (np. dziękujesz).

Twój dom będzie wyjątkowy bo proponujesz inne rozwiązania niż w większości wykańczanych domów, Ty masz w głowie wizję i podążaj za nią i nie dopuść do tego aby ktoś wykorzystał Twoje chwilowe oslabienie i zmusił Cie do zmiany Twoich pomysłów.

Sorki za ot ale nie mogłam wytrzymać, pozdrawiam!!

Oj ale burzliwe dyskusje nad tralkami. Poczekajmy aż zobaczymy co przyśle pan od schodów :yes:.

Nie smutaj się Aguś te tralki słabo wyglądają po części dlatego że schody nie mają swojego ostatecznego wybarwienia i całość wydaje się jeszcze zabałaganiona i niedopracowana. Będzie dobrze ;)

Mi najbardziej pasowało by tutaj coś w stylu starego srebra. Chrom będzie chyba zbyt wyrazisty i może odwracać uwagę od kamienia, który według mnie powinien być na pierwszym planie. Czerń mogła by być ok ale żeby znowu tralki nie wyglądały jak kute, bo ten styl może nie zgrać się ze stylistyką pozostałych wnętrz. To tyle a kwestii tralek a teraz do przyjemniejszych rzeczy :)

Super wyszła mapa :jawdrop: fajny pomysł :yes: A małemu się podobała?

Talerze nie w moim stylu ;) ale za to na pewno w Twoim :) Pomysł Mrówki jest fajny. Duże, płaskie, kwadratowe talerze obiadowe fajnie wyeksponowały by te fantazyjne kształty :yes: W ogóle ja lubię łączenie na stole talerzy z różnych kompletów :)

Trzymaj się i nie daj złamać wykończeniówce na finiszu :hug:

Zapomniała bym o fotelu :) głosuję za wersją dwukolorową z pleckami i wnętrzem w innych kolorkach.

Edytowane przez TwoOfUs

To chyba będzie post gigant :o

Zależy ile ja nagadam :lol2:

Aga ogrodzenie jest świetne! Mapa na ścianie bardzo fajnie wyszła :yes:

Podobają mi się też schody, bardzo fajne drewno, ale ciężko mi cokolwiek doradzić w kwestii tralek. Dla mnie nie byłoby chyba problemem, że te są w macie a lampa będzie w chromie. Z tym szkłem sama nie wiem tym bardziej, że to tak podnosi koszty...

A no i pływacy świetni :D

Hej pysiaczku

Decyzja w sprawie schodów jeszcze nie podjęta, dzięki za wszystkie sugestie :)

Koszt tej szyby jest największym problemem - szczególnie teraz na końcu, gdy naprawdę już nam brakuje :bash:

Czekam na odwiedziny 3 moich psiapsiółek, zobaczymy co powiedzą :cool:

Cześć Aga! :bye:

Wersja z innym tyłem oparcia wygląda całkiem nieźle, ale jeśli mam wybierać to chyba jednak wolę bardziej neutralną wersję - tą z lamówką.

Co do koloru.... czerwieni już będzie u Was sporo, także oddaję głos na fiolet.

Buziaki :hug:

Co do czerwieni wyszło, że póki co będzie tylko w holu i w dodatkach w kuchni.

A miała być w salonie - gdzieś mi się po drodze zgubiła :lol2:

Ale zgadłaś co do fioletu - ostatecznie będą lamówki i fioletowy podnóżek :)

Admete podczytuję z ukrycia, ale się nie wypowiadam bo tyleee się u Ciebie dzieje, że ciężko nadążyć:D Rozumiem, że działacie pełną parą bo pewnie BN chcecie spędzić już u siebie w domku (podobnie jak my:yes::yes:) Tak w skrócie z tych rzeczy co już widać to: ogrodzenie super:yes:, mapa świetna:yes:, schody też zapowiadają się bardzo fajnie:yes:, tralki zostawiłabym takie jakie są (bez połysku- czasami mniej znaczy więcej:yes:), buźki w kuchni superanckie (strasznie jestem ciekawa Twojej kuchni) W ogóle jestem ciekawa efektu końcowego w całym domu, bo masz dużo ciekawych planów i pomysłów :yes: Trzymam kciuki i życzę więcej spokoju:D

Witam jeszcze raz :bye: :)

Cieszę się że wreszcie skrobnęłaś i zapraszam jak najczęściej :)

admete ... To Ja ! Jarząbek ;)

.

:)

A co do wyborów i decyzji ... spoko luz - z tego sie nie strzela. Ludzie większe problemy mają. Nie możesz się wykończyć przez tralki......

I tego się będę trzymać !!!!!!

Hej Aga !

Wpadłam na minutkę zobaczyć co sie święci ,ale nie jestem w stanie chyba dzisiaj nadrobić ...niezła rozpierducha u Ciebie...:yes:

Masakryczna wręcz :o

Chociaż dzisiaj już co nieco ogarnięte, ale dalej końca nie widać :no: :no: :no:

Jutro postaram się wczytać ,ale na pierwszy rzut oka trochę mi żal ,że nie ma ozdobniczków na tralkach(takich jak na inspiracji):(chyba zrobiłabym te tralkli czarne matowe.Życzę łatwych decyzji i udanych wyborów i pamiętaj ,ze zawsze pierwsza myśl jest najlepsza.Przynajmniej u mnie to się sprawdza.

Zgadza się, u mnie też już się to sprawdziło.

A jeśli chodzi o tralki tak było od początku właśnie ten chrom ;)

O, czarne tralki :rolleyes:

Buziaki zostawiam :hug:

Co Wy macie z tym czarnym :p

Ale Ciebie akurat rozumiem :lol2:

Buźka :hug:

Aguś chciałam nadrobić ale w minutę się nie da :p :lol2:

Kochanan tym samym nie mogę doradzić :(

ale w sprawie szkła jestem chyba na tak ;) my za metr biezący ( wysokość 1,1 lub 1,2m) płaciliśy 1300 złotych. balustrady u nas na kładce.

Agus ufaj swoim przeczuciom, i idz za głosem serca, a będzie Ci sie tam cuuudnie mieszkac :hug:

Dzięki Karolinko, super że jesteś, jutro z rana zobaczę gdzie się podziewałaś i co nowego nabroiłaś :p :hug:

No cóż - w sprawie tralek Madzia_ZZZ doskonale ubrała w słowa to co myślę:)

Może one i są trochę niewyględne ale dodanie im połysku IMO nie poprawi sytuacji, a doda właśnie klimatu poczekalni:(. Taka po prostu konsekwencja zmiany materiału z kutego żelaza na kwasówkę.

I tu tkwi problem, bo mnie kute się nie podobały :(

Chyba że nie wszystkie widziałam :(

Ale z tego co mi pokazywano nic mi się nie podobało :no:

Wydaje mi się, że sprawę znacząco poprawi wykończenie drewna:yes:

Zgadzam się :yes:

A tak w ogóle to porównanie tych wersji to bardzo dobry pomysł, w zwiazku z czym już się zamykam i czekam cierpliwie do czwartku:lol2:

No to czekamy :)

Ja już chcę mieć tą decyzję za sobą.

Najgorzej będzie jak i ta w połysku mi nie podejdzie :bash:

miłego i owocnegow decyzje dzionka :hug::hug: i czekamy na krzesełko :popcorn:

A dziękuję :lol:

Dziś działałam sprzątaniowo i jedzeniowo głównie :cool:

tralki z inspiracji śliczne szkoda, że się na takie nie zdecydowaliście.

Co do zastawy to bym nie oddawała, dokupiłabym gładkie duże talerze( kwadratowe ) i zawsze można zrobić mix na stole wtedy te pofalowane pięknie się wyeksponują.

A te kwadratowe nie pasują :(?

Bo te z mojego zdjęcia są właśnie duże i deserowe.

wiesz co .... aż się boję coś napisać. Bo płot super. Ale ... dlaczego Ty te widoki zasłoniłaś ??????????????????? No kurna chata !!!

Jedni wkoło ogrodu sadzą tuje a inni sobie fortece budują :(. Taki miałaś cudny widok na te domki, na las ..... czuło się tą przestrzeń. Fajnie byś się w nią wkomponowała ....Nie ... szkoda :(. Choć płot sam w sobie ładny vardzo ....

Czemu się boisz, przecież wiesz że ja straszna nie jestem i bić też nie będę :lol2:

Kochana co do cudownego widoku - na las widok jest :yes: - i tak miało być - las z dwóch stron zakryty tylko ogrodzeniem panelowym.

Od frontu chciałam się trochę zasłonić, bo za niedługo powstaną inne domy - widok jest bo jesteśmy na tej górze sami :o

sąsiad wybuduje się po drugiej stronie dróżki i też walnie sobie płot - nie wiadomo jaki ;)

Widoku stojąc od frontu i tak mieć nie będę :no: - widac będzie właśnie płot sąsiada ;)

Widok na te domy i las w oddali jest z balkonu.

Jak chłopaki odgruzują korytarz zrobię fotkę :yes: - obiecałam już Oli. U :yes:.

Przyjedziesz to osądzisz na żywca :lol:

Aga

nie dam rady nadrobić

ale w sprawie tralek

poczekaj na tę próbkę i wtedy podejmiesz decyzję

jak mam być szczera to te tralki mi nie leżą

nie wiem o co chodzi ale chyba o te ozdobniczki

to może jeśli juz chcesz cos zmienić to walnij te pręty na czarno

i nie martw się że nie masz nic w tym kolorze przecież czarny zawsze i wszędzie pasuję

A co do porcelany to ja takich klimatów nie czuje wiesz ze ja wole bardziej klasyczne formy

ale do Ciebie mi pasuję

Rewelacyjnie wyszła mapa mimo tych przesunięć:yes::yes:

ps zgadaj sie z hazelką bo macie podobno do mnie przyjechać

Ty też z tym czarnym kolorem :p

Czekamy do czwartku :yes:

Też mi się wydaje że zastawa pasuje do mnie właśnie :lol2:

Z Olą mam się widzieć jutro, to damy Ci znać :yes:

Hej Aguś,

powiem Ci jedno na wstępie- najbardziej słuchaj głosu serca i swojej intuicji...

:hug:

I tak właśnie się staram robić :yes:

Szczególnie że moje pomysły są w większości rzadkością.

Moje połączenia, płytek, faktur, widziałam chyba tylko w mojej głowie :cool: - a teraz dopiero powstają na żywo :)

Przecież do diabła, nie wszystko musi mieć monogram lub lamówkę i być symetrycznie rozmieszczone :p:sick:

Tym bardziej, ze Twój dom nie wpisuje się takie kanony. Masz fantastyczne pomysły i je realizuj, a wnętrza na pewno wyjdą ciekawe, kolorowe i odważne, a nie katalogowe (w złym znaczeniu tego słowa).

Mój dom katalogowy nie jest w ani jednym centymetrze :lol2:

Dlatego tak mi już ciężko na końcówce.

Sama przyznaję wreszcie że to co było na początku zabawą - jest naprawdę dużym wyzwaniem :o

Ale jest już dużo rzeczy które mnie cieszą i które wyszły moim zdaniem świetnie :yes:

Jeśli polegnę na tralkach płakać nie będę :no:

Bardzo podoba mi się pomysł fotela z plecami w innym kolorze:wiggle: Jestem jak najbardziej za:rolleyes:

Też byłam za tą wersją, ale ostateczną decyzję podjęłam z mamą - będą fioletowe lamówki na fotelu za to zaszalałam z podnóżkiem i będzie fioletowy :lol:

Buziaki Aguś :hug:

Agawi74 w sprawie wypowiedzi "porady" Magdy Z mam podobne odczucia i wręcz jestem jej słowami oburzona:wtf:. Bo czy mianem "ratowania" kogoś można nazwać bardzo subiektywną wypowiedź osoby która ma zupełnie inne upodobania/gust?

Czy ktoś lubiacy szarości ma poradzić temu co ma ściany beżowe aby je przemalował w bo chyba się "pogubił"... no błagam....

Admete masz wielką klasę że w taki sposób reagujesz na tego typu wypowiedzi (np. dziękujesz).

http://emoty.blox.pl/resource/blush.gif

Twój dom będzie wyjątkowy bo proponujesz inne rozwiązania niż w większości wykańczanych domów, Ty masz w głowie wizję i podążaj za nią i nie dopuść do tego aby ktoś wykorzystał Twoje chwilowe oslabienie i zmusił Cie do zmiany Twoich pomysłów.

Dzięki tess :)

Już niedługo, zrobię wielkie ufffffffffffffffffffffff, na koniec tego wszystkiego, ale jedno jest pewne tak jak piszesz włożyłam w to kupę pracy, czasu, niekiedy kosztem moich maluchów :sick:

I na pewno będę się w tym domu czuć na 1000000% u siebie :)

Cza się sprężyć i przeżyć najgorszą końcówkę:)

Nie czytam nie sprawdzam bo chcę Wam jeszcze wkleić zdjęcia :p

Chyba ciężka noc przed nami bo Oskaro znowu kaszle, już po wziewach, po inhalacjach po syropie i kaszle dalej :(, śpi niespokojnie :(

Igi dał nam przerwy 2 dni z wychodzeniem zębów, dzisiaj już widać po objawach że idzie następny :sick:

Oj ale burzliwe dyskusje nad tralkami. Poczekajmy aż zobaczymy co przyśle pan od schodów :yes:.

Nie smutaj się Aguś te tralki słabo wyglądają po części dlatego że schody nie mają swojego ostatecznego wybarwienia i całość wydaje się jeszcze zabałaganiona i niedopracowana. Będzie dobrze ;)

Mi najbardziej pasowało by tutaj coś w stylu starego srebra. Chrom będzie chyba zbyt wyrazisty i może odwracać uwagę od kamienia, który według mnie powinien być na pierwszym planie. Czerń mogła by być ok ale żeby znowu tralki nie wyglądały jak kute, bo ten styl może nie zgrać się ze stylistyką pozostałych wnętrz. To tyle a kwestii tralek a teraz do przyjemniejszych rzeczy :)

Super wyszła mapa :jawdrop: fajny pomysł :yes: A małemu się podobała?

Talerze nie w moim stylu ;) ale za to na pewno w Twoim :) Pomysł Mrówki jest fajny. Duże, płaskie, kwadratowe talerze obiadowe fajnie wyeksponowały by te fantazyjne kształty :yes: W ogóle ja lubię łączenie na stole talerzy z różnych kompletów :)

Trzymaj się i nie daj złamać wykończeniówce na finiszu :hug:

Zapomniała bym o fotelu :) głosuję za wersją dwukolorową z pleckami i wnętrzem w innych kolorkach.

I dlatego nie chciałam kutych tralek, nie grały by mi z górą - która jest nowoczesna :yes:

Widzisz przypomniałaś mi ideę chromowanych tralek :lol2:

Takie schody jak sobie w głowie wymyśliłam - miały być połączeniem nowoczesnej góry z klasycznym dołem - i jak widać nie łatwa to sprawa :no:

Ale powiem Ci że jak zwykle mnie uspokoiłaś :hug:

Mogłam zadzwonić :lol2: - nie miotałabym się przez weekend :)

Mały jeszcze mapy na żywo nie widział.

Jakoś ostatnio nie bylo okazji go tam zabrać,

Po południami rzadko jeżdżę na budowę,a weekendy jakoś na schodzą na innych zajęciach.

Kurde Admete, a machnij może te tralki w czarnym połysku http://forum.barcis.pl/images/smilies/sz_usmiech.gif

i to jest dopiero pomysł :lol::cool::stirthepot:

Rzeczy dzięki którym mi się micha cieszy :lol:

Fugi na płytkach w kuchni wyszły - zajebiście :cool: - wzięliśmy silver z ceresitu - wielkie hugi dla narendil :hug: bo bym tej fugi chyba nie kupiła i miotała się mapei :sick:

I krzesło podoba mi się baaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo :lol:

Kolor i obicia i krzesła wyszedł super.

Dlatego idę w ten kolor na nogi od wyspy i stół :yes:

Same oceńcie :)

http://i3.fmix.pl/fmi577/c42b81310002101350b3c45e

http://i3.fmix.pl/fmi241/a4e89f25000f662c50b3c488

http://i2.fmix.pl/fmi1928/f410ab120016604950b3c4ad

http://i3.fmix.pl/fmi2176/bbb8825a0000395a50b3c4d2

http://i1.fmix.pl/fmi1305/8e5fe3eb002b990d50b3c4f6

O fotelu juz pisałam - będzie z lamówkami (Magda dzięki za podpowiedź :hug:)

Mimo że dwukolorowy mi się chyba bardziej podobał.

Raz trochę się bała:cool:m, dwa J wolał jednokolorowy (niech chłop ma chociaż jedną rzecz która mu się podoba :p, J :hug:)

Za to szaleństwo z podnóżkiem będzie fioletowy z szarą lamówką :)

http://i1.fmix.pl/fmi2511/66ea8c1400002ba750b3c5b9

------------------------------------------

Ogarnięty hol i moje przymiarki koloru schodów,

Dechy z salonu wybrane na kolor schodów :)

Jeszcze nie podałam numeru oleju stolarzowi więc w razie czego mówić jak nie gra :lol2:

Tak mniej więcej będzie wyglądać pasek pod tralki....

iiiiiiiiiiiiiiiiiii fmix ze mną nie współpracuje :mad: :mad: :mad:

Zgram już jutro :(

Zaczątki schodów i moje przymiarki

Zmykam dobrej nocki :bye:

Uważam, że ustawienie tralek pionowe nie kojarzy się z miejscem użyteczności publicznej nawet jak jest szkło , chrom i kamień ;)

Co innego gdyby tralki biegły poziomo wtedy owszem mogły by się tak kojarzyć

Spokojnej nocy Aguś :)

Tez nie mam takich skojarzeń :o :no:

No ale ja mało widziałam :lol2:

Dobrej nocy i Tobie Joanko :bye:

Zet Zetka na pewno źle nie chciała więc nie ma się co nad tym rozwodzić ;)

No pewno, że nie, przeca to dobra dziewczyna:lol:

Aguś, no co ja mogę Ci powiedzieć- BOSKIE masz te krzesełka:lol2:I

To kawał porządnego mebla, a jakie wygodna są:rolleyes:

Froncik tez mi przypomina mój szafowy:rotfl:Ma się ten gust:lol2:

Szkoda, że fotel dwu-kolorowy nie wypalił, ale lamówka też może wyjść ciekawie:rolleyes:

Ja już co do tralek się nie odzywam, żeby Ci nie mącić. Wierzę, ze wybierzesz te najodpowiedniejsze:hug:

Dobrej nocki:bye:

Hej Aguś,

Niecierpliwie czekam na krzesełko:popcorn:I co tam wymyśliłaś z tralkami:rolleyes:

Pościel flanelowa jest bardzo fajna na zimę- mięciutka i cieplutka:wiggle:

Lecę dalej, może zajrzę później, paaaa:hug:

Oh matko, co ja tu czytam na swój temat :o

Aż tak źle odebrałyście mój komentarz???

Aga skąd tyle jadu pod moim adresem? Czy ja wszystkich na symetrię i lamówki namawiam? :o Toż to pierwszy raz się publicznie z kederkami wyrwałam,a Ty mi tu od razu po twarzy chlast :roll:

O symetrii od lat nie wspomniałam, tu również z resztą ;)

Nie wiem czym Cię i tess tak oburzyłam:confused: Ale skoro, to sorry... może moja wypowiedź o "pogubieniu" i "ratowaniu" nie była zbyt fortunnie sformułowana, ale miała takie znaczenie, że każdy po pewnym czasie borykania z wykończeniówką zaczyna się gubić i miotać... kombinuje, kombinuje aż czasem przekombinuje...

Był pomysł z pasami na fotele (okej, niezły), potem z różnokolorowymi "łatami" (dla mnie słaby - no chyba mam prawo do wyrażenia takiej opinii:???: czy już nie mam:???:)

Zaproponowałam lamówki, bo moim zdaniem przy tym połączeniu kolorystycznym szaleństwa wystarczy - i tak jest oryginalnie i nietuzinkowo - po co jeszcze szaleć z formą.

Najbardziej mi przykro, że przyszłam z pomysłem, gospodyni wątku z niego skorzystała a Wy napadacie na mnie jakbym z gównem przyszła i próbowała je wszystkim na siłę wcisnąć :(

Zet Zetka na pewno źle nie chciała więc nie ma się co nad tym rozwodzić ;)

:hug:

No pewno, że nie, przeca to dobra dziewczyna:lol:

no mam nadzieję, że wciąż tak myślisz ;):hug: