Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja gałkom zdecydowanie mówię NIE - jak widac jestem w mniejszości ;) teraz mam gałki - zwyklaki co prawda, teściowe zakładali i to nasza zmora - ile razy nam sie goscie z łazienki wydostac nie mogli, nie mówiac o niemozności otwarcia ich wilgotnymi rękoma. Masakra. Albo my i nias znajomi i krewni jesteśmy inni i dlatego nam cięzko idzie ;) Jeśli chodzi o efekt wizualny - nic do nich nie mam ;)

ho ho ho http://1.1.1.2/bmi/www.emotka.pl/emotikony/zima/110.gif

:)

Aga ubieraj choinkę w nowym domku. kup prawdziwą, a widzę ,że mieszkasz przy lesie, wuięc najlepiej piękną sosną . Ubierz od razu lepiej wszyscy sie poczujecie. weż dzieciaki np. w dzień przed Wigilią i poszalejcie z choinką , . Nie musi być na maksa wystylizowana:p

Agula cieszę się, że u Ciebie lepiej.

Wiesz .... ja nie chciałam choinki tuż przedprzeprowadzką. Burdel był w domu i magazyn. A tu jeszcze choinka. Ale mój P. się zbuntował i powiedział, ze nie po to cały rok czekał na święta, żeby teraz tylko barszczyk zjeść. Fajnie, że nie rezygnujecie ze świątecznego nastroju - naprawdę warto :).

Moniu Mirelko dzisiaj postanowiliśmy, że w jakim stanie by dom nie był przeprowadzamy się 20 :rolleyes: :o

Nie będziemy kombinować z przeprowadzkami do teściowej, z dzieleniem rzeczy to do domu to tymczasowo do mamy ;)

Także choinka będzie :wiggle:

Podoba mi się pomysł Moniki996 .Możesz kupić w doniczce potem posadzisz na działce :)

Aga kulki bardzo fajnie wyszły ,ceglana ściana z kaloryferem BOMBA !!!

Całość fajnie wychodzi :) szkoda tylko że Marciny mają takie opóźnienie ;)

Skorzystałam z okapu - dziękuję :)

Montaż kuchni 18 zobaczymy . A u Ciebie Pan już skończył ?

Fajny ten mikołaj na saniach :) tylko nóżki reniferom tak śmiesznie się składają a raczej nie składają :):)

Miłego dnia ,owocnego

W sprawie kuchni już na privku się dogadałyśmy :lol:

Dziękować za komplementa grzejnikowo - kulkowe :)

Okap podobno jest świetny :yes:

Admete skoro u Was swięta w domu to koniecznie choc malutką choinke ubierz - my wyjezdżamy na całe świeta, a przed i po pakowanie - więc nie ma sensu chyba. ale sobie chociaz lampki na karniszu zawieszę ;) Ozdoby i inne pierdółki ( nie tylko świateczne ) to ja sobie dłubię cały rok, więc mogłam nieco odpuścić tym razem ;) ale przeprowadzka nie zając - nie ucieknie. Jak zapakuje scrapkącik do pudeł to parę tygodni pewnie nic nie porobię - musze sie na zapas narobić , haha

zastawa śliczna :)

Kamilko choina będzie :wave:

Od razu mi lepiej z tą naszą dzisiejszą decyzją :)

admete to i ja cie pociesze, ja 15 grudnia sie wprowadzałam jeszcze na budowę, nie miałam prysznica, wanny, podłogi w łazience, córkę chodzącą do szkoły, żadnej lampy, nie pomalowane pokoje u góry a 24 miałam 20 osób na wigilli i wogóle nie było widac ze ja dopiero zaczęłam mieszkać, takze masz jeszcze duuuuuużo czasu i napewno choinka bedzie stała

Reni powiem Ci że chyba przyczyniłaś się do naszej dzisiejszej decyzji :lol2:

J podczytał sobie w pracy Wasze posty i z takim postanowieniem wszedł do domu :lol:

A dziękuję :)

Ooo też mi wpadły do głowy gałki zamiast klamek, tylko że ja tak chciałam w całym domu. Mówisz, że nie ma nic fajnego w sensownej cenie???? Ja muszę jeszcze poszukać bo mi się bardzo podoba ten pomysł :D

Te kryształowe takie drogie :sick:, ale trzeba jeszcze poszukać :yes:

Aga gdybyś wpadła na pomysł z gałkami w zeszłym roku to miała bym dla ciebie ofertę za 200 zeta.

:bash:

W zeszłym roku nie wiedziałam nawet że takie drzwi będziemy mieli do sypialni :p

W zeszłym roku, jeszcze we Francji kupowałam czarne gałeczki na cały parter. Teraz pozostaje szukać na ebay. Wiem że można tam znaleźć :yes:

Dzięki zobaczę :yes:

Kochana chyba wszystkie są meblowe - nie przekręcają się :( - szkoda bo są piękne :bash:.

Spodobała mi się ta klamka

http://www.leduno.pl/image_func.php?img=gfx/c92aad8d36b69b020cf0641d62608e27.jpg&maxwidth=356

Ale nie wiem, czy nie za bardzo jak to nazwać? strojna? :)

I nie wiem do czego miałaby u mnie nawiązywać :lol2:

W sumie tak samo jak kryształowa gałka :p

Sama już nie wiem co by tam najlepiej pasowało :(

Zaraz wkleję znaleziska od Ilusjon :)

Łooooo rajuśku, dziękować za tyle linków :)

Szkoda że u nas nie ma takiego wyboru :sick: - 3 na krzyż w całym necie :bash:.

Ta byłaby idealna :o - 300 zł ;) - jeśli mojemu tacie udałoby się ją kupić i wysłać :lol2:

Tylko czy jest obrotowa?

http://www.chloealberry.com/shop/images/products/GT21N-Clear.jpg

Resztę(bo tyle tego :hug:) przejrzę na spokojnie rano :yes:

ja gałkom zdecydowanie mówię NIE - jak widac jestem w mniejszości ;) teraz mam gałki - zwyklaki co prawda, teściowe zakładali i to nasza zmora - ile razy nam sie goscie z łazienki wydostac nie mogli, nie mówiac o niemozności otwarcia ich wilgotnymi rękoma. Masakra. Albo my i nias znajomi i krewni jesteśmy inni i dlatego nam cięzko idzie ;) Jeśli chodzi o efekt wizualny - nic do nich nie mam ;)

Dlatego byłaby tylko jedna :lol2:

No nic zobaczymy czy uda mi się znaleźć coś w rozsądnej cenie ;)

Cześć Aga,

Co tam ciekawego na budowie, dałaś radę z łazienką?

Gałki piękne, ale ja bym dała klamkę i po sprawie:rolleyes:

Na budowie chłopaki dalej, wciąż, jeszcze katują górę :sick:

Nic nie zrobiłam w łazience :mad:, bo M położył dopiero co sylikon i okazało się że fuga na szarej ścianie, nie doschła?źle wyschła - cholera wie co ale tak właśnie wygląda - w jednym miejscu jest szara w innym ciemniejsza i wygląda na mokrą.

Marcin miał się z tym jeszcze bawić.

Także wróciłam do domu i spakowałam tyle że J musiał zrobić kurs wieczorem bo nie było jak się poruszać po mieszkaniu :lol2:

Życzę miłej i przespanej nocki;)

Dziękuję :hug:, oby oby :yes:.

Ale nie zapeszając ząb wreszcie nie morduje małego - dzisiaj zachowywał się jak mój ukochany dzidusztu - czyli bawił się sam, ładnie jadł (powiedziałabym nawet że wpierdzielał wszystko z wilekim apetytem :)), mogłam spokojnie rano kręcić się po domu :yes:

Aguś jak sie dzisiaj Marciny spisały, opierdziel pomógl ???

A ja niestety nie jestem taka dobra w opierdzielaniu jak zakładałam rano ;)

Ale swoje powiedziałam i poprawiłam jeszcze wieczorem telefonicznie.

Dzwoniłam do chłopaków bo jutro z samego rana o 7

ma przyjechać reszta krzeseł :wave::wave::wave:

Zrobiłam fotki pokoju Igora bo jutro będzie zastawiony krzesłami :p

Powiecie mi jak wyszedł ten niebieski ;)

Zaraz zgram

Lampki ;), sama nie wiem jak to wygląda :lol2:

Trochę śmiesznie chyba ;)

Ale nie wiem czy każdy kinkiet nie wyglądał by tak samo na skosie:confused:

http://i3.fmix.pl/fmi481/92af9b860029999350c0f8d5

http://i3.fmix.pl/fmi347/acdd23c3000e8bbb50c0f952

http://i1.fmix.pl/fmi1495/ee07fb19001e35b550c0f980

http://i1.fmix.pl/fmi2916/3fe258df0012835850c0f9ac

ściana z naklejką i ten róg od słupa jeszcze do pomalowania ;)

i wiecie co, zdecydowałam - jak już M położył naklejkę, że chyba lepiej te małe paseczki koło naklejki pomalować jednak na niebiesko.

Jutro zobaczymy czy to dobra decyzja ;)

Ponoć jutro ma być skończona cała góra(no ja mam nadzieję :mad:)

Na moim monitorze ściany białe :yes:i wpatruję się jak głupia i myślę "gdzie ten niebieski ,co ta Aga chce ?? ":p.Dopiero,na fotce z naklejką ,zobaczyłam o co chodzi :)I powiem Ci -dobrze jest :yes:.Kolorek jest bardzo delikatny ,a po Twoim opisie myślałam ,że to jakaś niebieska żarówa :p

Za 2 tyg.przeprowadzka :wave:,super ,zaczynamy odliczanie :wiggle:

Kolorystyka jak i lampki- suuuper i się nie podlizuję wcale:P

Aguś naprawdę bardzo orginalne połączenie kolorów...niby niebieski i zielony, a wyszło jakoś inaczej niż w oklepanych niebiesko-zielonych pokojach dla chłopców (mój taki oklepany ma):p:rolleyes:

Także Aga! http://emotikona.pl/emotikony/pic/oklaski.gif