Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga w kwestii gałek drzwiowych. Ja mam w sklepie tą:

http://www.leroymerlin.pl/drzwi-wewn-i-schody/klamki-i-akcesoria-drzwiowe/galki-drzwiowe/galka-drzwiowa-krysztal,p111382,l1647.html

http://www.leroymerlin.pl/drzwi-wewn-i-schody/klamki-i-akcesoria-drzwiowe/galki-drzwiowe/galka-drzwiowa-krysztal,p111395,l1647.html

Tanie i bardzo ładne - zobacz koniecznie na żywo, bo zdjęcia kiepskie - one nie są ani tak kanciaste jak na pierwszym zdjęciu, ani tak obłe jak na drugim... są bardzo ładnie szlifowane ;)

Ale z funkcjonalnością tak jak już ktoś powiedział - upierdliwa sprawa ;) I tak myślę, że taka "diamentowa" jest lepsza od każdej innej całkiem gładkiej :sick: Ta chociaż stawia jakiś pór nawet jak ręce mokre ;)

Agus moj monitor pokazuje dziwnie kolory:sick: i dlatego nie widze niebieskiego tylko bez:p

Swieta beda w nowym domku i to jest rewelacyjna wiadomosc :wiggle: bede mocno za Ciebie trzymala kciuki 20 :hug: ja co prawda od 14 grudnia do 9 stycznia robie sobie urlop od kompa :D ale myslami bede z Wami :hug:

Dziewczynki ja tak szybciochem zbiorowo bo mam 10 minut - Igi siedzi przy jabłku, potem nie ma już siedzenia przy komputerze :no: - rozbójnik jeden :rolleyes:

Powiem tyle że co rano podnosicie człowieka na duchu, a jak taki człowiek jest jeszcze po ciężkiej nocy i wstaje zły - to dobry humor sam się pojawia :hug:

Tak na marginesie, Igi spał jak to Igi, ale Oskar wstał o 4 i z zamiarem rysowania :jawdrop: - ostatnio oprócz budowania z klocków to jego ulubione zajęcie :) - nie spał godzinę :bash:.

Tak mnie to wybiło, że nie mogłam usnąć, a jak usnęłam to zaraz Igi się obudził :cry:.

Głowa coś mnie jeszcze ćmi od wczoraj - ale, lek i kawka zaraz pomogą i do działania :lol:

Justynko lampki spróbuję powywijać :yes:

Magda bosze dzięki za te gałki :hug: :hug: :hug: - normalna cena, chrom i kryształ i obrotowa :jawdrop: - więcej nie szukam :hug:

Dziewczynki jeszcze raz

Dzięki za trzymanie kciuków :hug:.

Jeszcze do mnie chyba nie dociera że będziemy tam na Święta:jawdrop:

Teściowa wczoraj powiedziała że robota nie zając :rolleyes: i mam przywozić dzieciaki w sobotę, gdry my będziemy przewozić meble :lol:

Dwie babcie i szwagierka chyba opanują łobuzów :lol2:

=========================

Takie pytanko - czym się kierować przy zakupie dmuchanego materaca :lol2:.

Kupię w GoSporcie?.

Muszę dzisiaj go kupić - bo jutro zostajemy z gołymi podłogami i ze starym materacem z łózka które jutro jedzie już do domu.

nie mam pojęcia, ja mam jakies taniochy z supermarketu i wszystko to kicha.

Aga, jak to już ktoś powiedział nie pamiętam czy u Venuski czy MArJelki - w doopach się poprzewracało ;). Ostatnio byłam u znajomych którzy mieszkają od września w nowym domu. W łazience mają tylko wc i wannę. Na betonie stare ręczniki (bez kafli), śpią wszystcy w jednym pokoju, w kuchni meble tylko powstawiane (kupione gotowce w leroy), nie mają ani jednych drzwi wewnętzrnych, lodówka ma dokładnie 18 lat. Ale mają cipeło, bardzo się kochają i są cholernie szczęśliwi, że już nie mieszkają w bloku, że mają swój własny kąt. Jak ich tak obserowałam, to zazdroszczę im tego szczęścia. Ja chyba bym się załamał gdybym miała mieszkać w takich warunkach. A u nich z oczu płynie szczęście i miłość. I tego Wam życzę. Nie wypasionych łazienek, kaloryferów dogranych kolorystycznie, kryształowych gałek. Tylko szczęścia i miłości. Reszta przyjdzie z czasem. A zapomniana miłość z czasem nie przyjdzie. :)

jej - jak Mirelka z rana ładnie pisze. Podpinam się pod te słowa :)

Aguś- pacz pani, tesciowa po moim poscie zmieniła zdanie :rotfl: moze ona nas podczytuje :jawdrop: ;)

Życzę udanego dnia.

Ps. My mamy materac dmuchany kupiony w Tesco. Z jednej strony pokryty niby welurkiem. Spi się na tym okropnie - na dłuższą metę się to nie nadaje :no: Ale z kolei warto cos takiego w domu miec w razie niespodziewanych gosci. Teraz moja Lenka ma go u siebie w pokoju i czasami bawi się na nim. Kupilismy go , kiedy spedzalismy pierwszą noc w naszym domku - na jakieś 2 tyg przed prawdziwa przeprowadzką, także wiążą się z nim miłe wspomnienia :)

Mirelko ty mądra jesteś!!!

Aga, jak to już ktoś powiedział nie pamiętam czy u Venuski czy MArJelki - w doopach się poprzewracało ;). Ostatnio byłam u znajomych którzy mieszkają od września w nowym domu. W łazience mają tylko wc i wannę. Na betonie stare ręczniki (bez kafli), śpią wszystcy w jednym pokoju, w kuchni meble tylko powstawiane (kupione gotowce w leroy), nie mają ani jednych drzwi wewnętzrnych, lodówka ma dokładnie 18 lat. Ale mają cipeło, bardzo się kochają i są cholernie szczęśliwi, że już nie mieszkają w bloku, że mają swój własny kąt. Jak ich tak obserowałam, to zazdroszczę im tego szczęścia. Ja chyba bym się załamał gdybym miała mieszkać w takich warunkach. A u nich z oczu płynie szczęście i miłość. I tego Wam życzę. Nie wypasionych łazienek, kaloryferów dogranych kolorystycznie, kryształowych gałek. Tylko szczęścia i miłości. Reszta przyjdzie z czasem. A zapomniana miłość z czasem nie przyjdzie. :)

Aga sluchaj jej!!

super ,że zdecydowaliście się przeprowadzić .Trzymam kciuki i na pewno wszysttko się uda. Jakbyście nie podjęli tej decyzji, to przeprowadzka by się odkładała, bo może tego nie ma , to trzeba zrobić.....

Grzejcie i wietrzcie na potęgę w dzień, aby smrody farbowe uciekały.

Pokoj super taki kolorowy-bardzo fajna tapeta . a lampki super dla dzieciaka. VCo będzie pod nimi?

choinka fajnie c,że będzie!!!! koniecznie prawdziwa!!!!:p

a i Magda ZZZ się przydała ze swoim asortymentem > madziu ja caly czas podpatruję, ale wiesz jak to jest w domu , do ktorego się wprowadziłas 1,5 roku temu,. wszystko już mam. Czasami nawet nie mam gdzie tego wszystkiego upchnąć. A klamki są superAga bierz je:p

materac można kupić w tesco czy real..ceny sa odpowiednie jak za tak produkt...nie ma co kupować jakiegoś wypasu bo i tak na wszystkich śpi sie tak samo/mialam kilka juz/ ;)

Jak jest sie do kogo przytulic to śpi sie dobrze ...szkoda kasy wywalać na jakiś wypas bo potem tylko goście ewentualnie przy większej ilości bedą korzystać :p

Jeeeezu przejrzałam prawie wszystkie zdjęcia wstecz i część komentarzy :D

Pierwsze, co mi się nasuwa... Jaką Ty masz OGROMNĄ!!!! kuchnię! Woooow....

Drugie: masz fantastycnzy widik z tego okna na hallu u góry.

Trzecie: fajna mapka. Ogólnie mimo, że tapiet nie lubię, Twoje są ok.

Czwarte: bardzo fajne ogrodzenie. Żałuję, że sama nie mogę takiego mieć. Jestem niestety w kręgu tych, co obsadzili tujami działkę wokół... I choć zdaję sobie sprawę z tego, że wygląda to sztampowo i nieciekawie - zrobiłabym tak jeszcze raz, by sąsiad nie zaglądał mi w gary... Jak się nie ma, co się lubi... Mogłam wymyśleć inny sposób osłonięcia się przed wścibskimi spojrzeniami, ale to wymagałoby czasu i... ogromnych nakładów, a na to pozwolić sobie nie mogliśmy.

Piąte: jestem kompletnie nieprzydatna jeśli chodzi o schody, tralki etc. Kompletnie nie czuję całości, bo nie potrafiłabym połączyć dwóch różnych stylów, a co za tym idzie...

Szóste: mój dom jest strasznie NUDNY... ;)

Admete super, super, super !!!! i powiem Ci, że podbudowałaś we mnie nadzieję na to, że my damy rade na Sylwestra :) dziś podłogi zaczęli kłaść ;)

Tapeta zwierzaczkowa cudna !!!

i dobrze, że gałka znaleziona w cenie do przełknięcia, ja wiem, ze ludzie maja rózne budżety na budowę, wykanczanie etc, ale 300 zł za gałkę... to ponad moje wyobrażenie ;)

[b

Magda bosze dzięki za te gałki :hug: :hug: :hug: - normalna cena, chrom i kryształ i obrotowa :jawdrop: - więcej nie szukam :hug:

:hug: cieszę się, że się na coś przydałam;)

Ale właśnie właśnie... wczoraj wpadłam jak po ogień po szalonej imprezie mikołajkowej ;) ale dziś już muszę skomentować na spokojnie (bo przecież jest co komentować;))

... Kuchnia PRZE-O-GRO-MNA :jawdrop: I pięknie się zapowiada:yes: (jeszcze nie skończona??? coś mi tu aktualizacji brakuje ;))

Pokoiki już kolorowe i wesołe - cel osiągnięty :)

Tapeta w gościnnym bardzo ładna:yes:

... co ja tam jeszcze ominęłam:rolleyes: Dawaj następne zdjęcia :lol:

No i trzymam kciukasy za 20-tego:hug:

a i Magda ZZZ się przydała ze swoim asortymentem > madziu ja caly czas podpatruję, ale wiesz jak to jest w domu , do ktorego się wprowadziłas 1,5 roku temu,. wszystko już mam. Czasami nawet nie mam gdzie tego wszystkiego upchnąć. A klamki są superAga bierz je:p

Oj z jakim swoim z jakim swoim? ;) Ja się na forum ze swoim asortymentem nie pcham ;) Cudze jedynie promuję :lol2:

A Ty się kochana tłumaczyć nie musisz :hug: Nikt nie ma obowiązku się u mnie zaopatrywać a już na pewno w nic czego nie potrzebuje ;):lol2: Wystarczy, że kibicujesz :hug:

Edytowane przez MagdaZZZ

Dziewczynki padam dziś na mordkę ;)

Cały dzień w biegu, zakupy w Lidlu, niemiła rozmowa z panią kierownik która na moje pytanie o pudła (mimo że widziałam że mają :sick:) zaproponowała mi 2 pudełka z dziurami po bananach :sick:, potem galeria, ale nie trafiłam do tesco :bash:, tylko żeby nie tracić czasu kupiłam w gosporcie - mam nadzieję że nie przepłaciłam.

Potem do domciu po siaty z ubraniami i gazetami które naszykowałam rano.

Na budowie impregnowałam fugi w łazience razem z Marcinem - i powiem Wam że jestem 2 razy szybsza :p

Umyłam podłogę u Igora, waląc mopem w słup i zostawiając na nim czarną rysę ;) - już wiem jak ten słup będzie wyglądał jak moje chłopaki będą tam szaleć z zabawkami :lol2:.

Umyłam i wniosłam wszystkie krzesła które kurier zostawił na dole - chłopaki byli zajęci pracą :sick: jeszcze trochę i im się naprawdę oberwie http://emoty.blox.pl/resource/th_0girl_hysteric.gif.

Poszłam im na rękę w lipcu, a teraz będą mi tu szczelać fochy http://emoty.blox.pl/resource/4_2_207.gif

Potem po Oskara, do teściowej, do domku zwolnić moją mamę.

Jak się domyślamy z Igim nic już nie popakowałam.

A do wieczora sama - J na wyjeździe, przyjechał jak maluchy były już w łózkach :(.

Jutro też nabity dzień - ale przeprowadzka przed Świętami motywuje jak nie wiem co :rolleyes:

Jutro zaczynają dechy w salonie :wiigle:

Dzisiaj dostałam wiadomość że drzwi na górę powinny być środa/czwartek :wiggle:

Kanapy i fotele też na początku tego tygodnia.

Jest nikła szansa że się wyrobimy.

Oczywiście bez naszej sypialni, dużej dolnej łazienki i płytek w garażu :sick:

Mirelko dziękuję kochana za tego posta.

I wiesz że mi nie zależy na gałkach do drzwi itp rzeczach ale mieliśmy się wprowadzić sami - a nie z dwoma MM :bash: i pomału dochodzę do wniosku że to jest mój wewnętrzny problem.

To że nie będziemy mieli totalnej prywatności - bo podejrzewam że będziemy tak egzystować z miesiąc :sick:

Aguś- pacz pani, tesciowa po moim poscie zmieniła zdanie :rotfl: moze ona nas podczytuje :jawdrop: ;)

Na szczęście nie jest taka zła jak w kawałach :lol2:

Lubimy się nawet :)

Nie narzekam,ale jest ciężko coś zrobić z dwójką dzieci na głowie - zresztą sama dobrze wiesz ;)

Ps. My mamy materac dmuchany kupiony w Tesco. Z jednej strony pokryty niby welurkiem. Spi się na tym okropnie - na dłuższą metę się to nie nadaje :no: Ale z kolei warto cos takiego w domu miec w razie niespodziewanych gosci. Teraz moja Lenka ma go u siebie w pokoju i czasami bawi się na nim. Kupilismy go , kiedy spedzalismy pierwszą noc w naszym domku - na jakieś 2 tyg przed prawdziwa przeprowadzką, także wiążą się z nim miłe wspomnienia :)

A pamiętasz ile za niego zapłaciłaś?

Tak już z ciekawości pytam, bo nie będę miała kiedy wymienić ;)

admete to bardzo się cieszę, a poza tym kobieto u góry mozna już mieszkać, przecie tam wszystko na tip top już jest, nie ma co się dołować, zobaczysz że zdążycie

Prawda, prawda :yes:

Góra jest już ok :)

A jak dojdą drzwi to już w ogóle będzie rewelka :wiggle:

Już siem nie dołuję http://emoty.blox.pl/resource/wink.gif

Mirelko ty mądra jesteś!!!

Aga sluchaj jej!!

:yes:

super ,że zdecydowaliście się przeprowadzić .Trzymam kciuki i na pewno wszysttko się uda. Jakbyście nie podjęli tej decyzji, to przeprowadzka by się odkładała, bo może tego nie ma , to trzeba zrobić.....

Grzejcie i wietrzcie na potęgę w dzień, aby smrody farbowe uciekały.

Pokoj super taki kolorowy-bardzo fajna tapeta . a lampki super dla dzieciaka. VCo będzie pod nimi?

choinka fajnie c,że będzie!!!! koniecznie prawdziwa!!!!:p

Moniu już na szybko piszę bo mi się oka kleją :bash:.

U Igora zaplanowałam okrągłe łóżko - dyskutowałyśmy o nim wcześniej.

Ma być robione po Nowym Roku, bo już nie dało się go dołożyć do złożonego zamówienia.

Ale wtedy na spokojnie pomyślę nad nim, wybiorę tkaniny, dodatki :)

:hug:

Dłuuugo mnie nie było, a tu taki NEWS!!!! Ależ się cieszę, że Święta spędzicie już u siebie :D Lecę prędziutko przeglądać zaległe fotki :D

PS. Mój mąż kupował ostatnio materac w Tesco - fajny.

Ściskam Cię mocno! :)

O Ty też piszesz o tesco, to może Ty jak niedawno kupowany, pamiętasz cenę?

Bo jak połowa mojego to może znajdę jutro chwilkę żeby podmienić :lol2:

materac można kupić w tesco czy real..ceny sa odpowiednie jak za tak produkt...nie ma co kupować jakiegoś wypasu bo i tak na wszystkich śpi sie tak samo/mialam kilka juz/ ;)

Jak jest sie do kogo przytulic to śpi sie dobrze ...szkoda kasy wywalać na jakiś wypas bo potem tylko goście ewentualnie przy większej ilości bedą korzystać :p

:yes:

Jeeeezu przejrzałam prawie wszystkie zdjęcia wstecz i część komentarzy :D

Pierwsze, co mi się nasuwa... Jaką Ty masz OGROMNĄ!!!! kuchnię! Woooow....

Drugie: masz fantastycnzy widik z tego okna na hallu u góry.

Trzecie: fajna mapka. Ogólnie mimo, że tapiet nie lubię, Twoje są ok.

Czwarte: bardzo fajne ogrodzenie. Żałuję, że sama nie mogę takiego mieć. Jestem niestety w kręgu tych, co obsadzili tujami działkę wokół... I choć zdaję sobie sprawę z tego, że wygląda to sztampowo i nieciekawie - zrobiłabym tak jeszcze raz, by sąsiad nie zaglądał mi w gary... Jak się nie ma, co się lubi... Mogłam wymyśleć inny sposób osłonięcia się przed wścibskimi spojrzeniami, ale to wymagałoby czasu i... ogromnych nakładów, a na to pozwolić sobie nie mogliśmy.

Piąte: jestem kompletnie nieprzydatna jeśli chodzi o schody, tralki etc. Kompletnie nie czuję całości, bo nie potrafiłabym połączyć dwóch różnych stylów, a co za tym idzie...

Szóste: mój dom jest strasznie NUDNY... ;)

Aniu bardzo serdecznie dziękuję za wszystkie pochwały :hug:.

Sama wiesz jak cieszą poszczególne rzeczy które zaczynają być widoczne w pokojach i zaczynają zmieniać budowę w dom :)

A Twój dom nie jest nudny :mad:, jest po prostu w zupełnie innym stylu niż moja szalona chałupa :)

I ja się szczerze zawsze zachwycam nad każdym pokazywanym wykończonym pomieszczeniem w Twoim domku - jesteś miszcz moja droga.

P.s widziałam że Cię ostatnio nie było.

Mam nadzieję że ze zdrówkiem wszystko w porządku? :hug:

Jutro z rana może uda mi się do Ciebie zajrzeć :hug:

Admete super, super, super !!!! i powiem Ci, że podbudowałaś we mnie nadzieję na to, że my damy rade na Sylwestra :) dziś podłogi zaczęli kłaść ;)

No widzisz :wiggle:, w kupie raźniej :lol2:.

Będziemy razem się mobilizować :yes:.

A ja U Ciebie jeszcze nie byłam :(,skąd wziąć czas :bash:

ale obiecuję że zajrzę, bo zżera mnie ciekawość co tam u siebie szykujesz :lol:

:hug: cieszę się, że się na coś przydałam;)

Ale właśnie właśnie... wczoraj wpadłam jak po ogień po szalonej imprezie mikołajkowej ;) ale dziś już muszę skomentować na spokojnie (bo przecież jest co komentować;))

... Kuchnia PRZE-O-GRO-MNA :jawdrop: I pięknie się zapowiada:yes: (jeszcze nie skończona??? coś mi tu aktualizacji brakuje ;))

Pokoiki już kolorowe i wesołe - cel osiągnięty :)

Tapeta w gościnnym bardzo ładna:yes:

... co ja tam jeszcze ominęłam:rolleyes: Dawaj następne zdjęcia :lol:

No i trzymam kciukasy za 20-tego:hug:

Madziu dziękuję za wszystkie komplementa :hug:.

Ciekawa byłam co powiesz o kuchni.

To fakt, jeszcze nie skończona, przecież u mnie nie można przyjechać normalnie na jakikolwiek montaż - wiąć i skończyć za jeden raz - trzeba przyjeżdżać po pińtset razy :mad:

Mają przyjechać za tydzien z szafami i dorobić brakujące fronty, listwy, cokoły.

Wyspie brakuje nóg, w związku z tym będzie dużo większa.

Brakuje też blatów, bo nie mam zlewu :mad: - zaginął w akcji :bash:.

I taka norma u mnie, pod górkę na każdym kroku ;) - nie przypomina to trochę Twojej wykończeniówki :lol2: :hug:

Zdjęć powinno być coraz więcej :lol: w końcu zaraz przeprowadzka :)

--------------------------

Miałam napisać krótkiego szybkiego posta i znowu mi zeszło :o

Nie mam dzisiaj dla Was nic ciekawego.

Myślałam że cyknę już łazienkę, ale przecież jeszcze nie skończona :mad:

Mam własnoręcznie wtachane ofoliowane krzesła :lol2:

http://i2.fmix.pl/fmi2975/006b9f390000e6d150c24f04

I naklejka, wiem że słabo widać,

ale moja decyzja o pomalowaniu tego paska na niebiesko

a nie jak praktycznie wszystkie myślałyśmy na biało,

jest dobra :yes:

http://i2.fmix.pl/fmi1438/13803162000839c850c24fa7

http://i3.fmix.pl/fmi2475/8a30a502000a41bd50c24fd2

Kolor ścian dobierany do drzewek :lol:.

------------------------------

Jutro moje drogie zdjęcia pokoju gościnnego z meblami, a ja zostanę w pokoju z łóżeczkiem i starym materacem :lol2:

Dobranoc :bye:

Aga trzymam mocno kciuki za 20-tego!!! Super,że sie przeprowadzacie i mimo,ze życzę Ci z całego serducha,zeby na Święta było wszytko skończone, to uwierz mi, w nawet nie dopieszczonym domu, ale w SWOIM!!!! tylko z Twoimi NAJBLIZSZYM!!! Bez PORĄBANEGO :mad: sąsiada!!! i z tymi WIDOKAMI i już cudownymi wnętrzami............. B E Z C E N N E ! ! !

Będzie dobrze, zobaczysz!!!! :hug:

A Marciny :mad: , niech się cieszą,ze trafili na taką miłą inwstorkę, bo ja bym ..... no.... powiedzmy miała mniej cierpliwości ;)

Agus pokój Igiego super!!! Boshe tak nastraszyłaś tym niebieskim,ze myślałam że wyszło coś pomiedzy indygo a żarówiastym pulsującym niebieskim disco :o:o

A tu lekki , fajnie pasujący kolorek!!!! Cudne będzie się tym Twoim maluchom mieszkało :yes: :)

Hej, hej :bye:

Kurcze, 20 to prawie już :wiggle:

Wiem, że nie zawsze wszystko szło tak jak powinno, że różne firmy nawalały, ale i tak bardzo sprawnie się uwinęliście. Zobacz na nas - mieszkanie nieporównywalnie mniejsze, a ciągle nie gotowe :rolleyes:

Jak na razie wszystko co pokazujesz bardzo mi się podoba. I krzesła, i kuchnia, i kolorowe akcenty u chłopaków. Ah, no i kulki na suficie :D

Czekam na więcej i postaram się wpadać częściej.

Buźka!

PS Aguś, a co z tymi poduszkami z h&y? Zdobyłaś?