Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

madzia, cos Ty taka waleczna? Spokojnie :) Skoro radzi sobie z filtracją dobrych rad to i moje przefiltruje, nie ?

Wdech - wydech .... :yes:

kamień przy schodach :jawdrop: wow!

Dziewczyny nie jestem w temacie dobrych rad, ale czy naprawdę to musi być ze skrajności w skrajność? ?Może pora pomyśleć o wyważeniu własnych wypowiedzi, bo robi się nieprzyjemnie:mad:

O to samo wnioskuję :p

Wrzucam jedną radę na 5 stron - krótką i zwięzłą, nierzadko na prośbę samej zainteresowanej - a za każdym razem, KAŻDYM - zostaje od razu negatywnie skomentowana - że opóźniam, że truje, że się czepiam itp...

Pozwólmy ocenić zasadność takich rad samej Agnieszce - bo właśnie takim zachowaniem i miałką dyskusją wprowadzamy zamęt do jej wątku i utrudniamy jej te ostatnie, wystarczająco ciężkie ;) chwile przed przeprowadzką

PEACE http://emoty.blox.pl/resource/friends.gif

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś cudownie się robi u Ciebie. Wiem, że forum czasem krzywi nasze myślenie, ale też zwłaszcza pod koniec potrzebna jest często opinia kogoś, kto patrzy na to z boku. Ja tam wiem, że wybierzesz z tych porad to, co Tobie się będzie podobało, bo już nie raz udowodniłaś, że nie idziesz " za tłumem". Takż o to jestem spokojna. Napisz mi proszę, skąd tapeta u synka, jaki ma wymiar ????? I ile kosztowała ????? I jeszcze ta kolorowa lampa ???? Ja przymierzam się na wiosnę do urządzania i miałam zupełnie inną koncepcję dla mojego syna, ale on wiekowo dużo starszy od Twoich chłopców - i dziś przeglądałam Twoje fotki jak zobaczył tą mapę to mi truje, że on taką chce, że o takiej marzy.... Fakt od zawsze lubił geografię :), więc może ulegnę, zwłaszcza, że wyszło super !!!!!! Zdradź od jakiego producenta mebelki tapicerowane ????? Pewnie już nie raz o tym wszystkim pisałaś, ale nie mam mocy już wertować po raz n-ty każdego wątku.:yes: Oczywiście wszystko może być na priv. Edytowane przez Milena7770

Magda,

przeczytaj, co ja napisałam, i przeczytaj swoją odpowiedź.

Wydaje mi się, że Tobie się nic nie da powiedzieć, a raczej napisać, bo na delikatną uwagę skierowaną do Agi zresztą, nie do Ciebie, by nie zadręczała się takimi drobiazgami w zasadzie nie mającymi znaczenia, jak grubość czy wysokość nóżek, i to na parę dni przed przeprowadzką i świętami, gdy ma huk na głowie, od razu wyskakujesz z agresywnymi tekstami typu: "łaskawie, dobre rady, dobre duszyczki".

Odbieram to jako protekcjonalne i drwiące.

Tyle w tym temacie, nie zamierzam go nadal kontynuować.

Dziewczynki jezdem i żyję :cool: ale ledwo :lol2:

Rano mnie olśniło że powinnam sprawdzić dostępność mebli w Wawie ;)

Okazało się że nie ma jednego regału - i ostatecznie pojechaliśmy do Krakowa :lol2:

Po 2 godzinnym pobycie w ikei, wyjście na zewnątrz i stanięcie przed samochodem z 3 wózkami paczek obok było dość szokujące ;)

Jak to cholera teraz upchać :o?

Mieliśmy przerażenie w oczach.

Na szczęście udało mi się znaleźć 3 pomocnych młodzieniaszków :) którzy pomogli nam to upchać.

Skończyło się na wepchaniu wszystkiego dosłownie na styk, J nic nie widział w tylnej szybie i ledwo w prawym lusterku.

Ja spędziłam drogę powrotną przykryta pokrywką od obrotowego krzesełka jajka :lol2:

Ale dojechaliśmy i wypakowaliśmy wszystko, mam nadzieję że meble dojechały cało ;)

Kupiliśmy zestaw hemnesa - biurko, regał i wysoką komodę do Oskara.

Do Igiego komodę z 3 szufladami i jeden regalik pod skos z szufladą na zabawki.

Do tego jedno dodatkowe krzesełko mamuta, wspomniane krzesło jajko :lol2:

I torbę pierdoletów typu wieszaki, zestaw czarnych talerzy, kilku ozdóbek świątecznych, świeczek i sama już nie pamiętam czego :rolleyes:

Na pościki odpowiem, ale bardzo zwięźle, bo muszę poszukać jeszcze pościeli dla chłopaków i narzut na łóżka.

Tych co planowałam nie mają dostępnych na już i cena też nie jest mała :sick:.

Spakowaliśmy dziś trochę pierdół - ja siedziałam w łazience nad moimi cieniami, lakierami, gadźetami do włosów, J naszykował do wywalenia 2 reklamówki ładowarek, starych kabli i tp rzeczy ;)

Oskar nam coś przychorzał :(

Ma mega katar i kaszel - nie wiem czy zamiast rano jechać na budowę nie będzie mnie czekać wizyta u lekarza :(

To najgorszy scenariusz na ten tydzień chore dziecko :(

========================

jestem Aguś , jestem...dzisiaj z doskoku ;)

oglądam sobie to co wkleiłaś :yes: i szykuję nas do wyjścia.....

Pięknie maszzzzzzzzz !!!! Pokój Oskara taki wesoły pomimo, że tylko mapa i lampa :)

śliczne drzwi, światełka...płytki w obu łazienkach !!!!! i podoba mi się kamień...od początku mi się podobał :yes:

Aguś owocnego wyjazdu, żebyś kupiła to co masz na liście :D upchała do samochodu i wróciła szybko ( ludzi full wszędzie) i szczęśliwie :)

Cieszę się że Ci się podoba :hug:.

W ikei byliśmy na samym otwarciu więc w miarę sprawnie poszło :yes:.

Podejrzewam że później mogło być już tłoczno ;)

aj, miałam zapytać...tą białą klamkę na korytarzu zmieniasz, co ???? czy też nie ? ;)

Idzie do wymiany :yes:, to tymczasowa klameczka :)

-------------------------------------

Cześć Aga ja tak z rewizytą bo u Ciebie też bardzo gorąco przed Świętami. Mam nadzieję że nam się też uda wprowadzić przed. Oczywiście zaglądam do Ciebie codziennie, ale tyle się dzieje, że nie mam z reguły czasu coś napisać. Po skrócie: ściana z pod świetleniem jest rewelacyjna, te płytki w łazience są prześliczne (sama zaczynam żałować tych co mam:)) - Aguś możesz być z siebie naprawdę dumna, bo to jest ciężki kawał roboty!!! Ściskam:hug: Zakupy w ikea z pewnością udane:)

Dzięki Joasiu :hug:.

Super wiadomość z Wazą aprzeprowadzką :)

będę trzymała kciuki i oczywiście wpadnę na zdjęcia :lol:

------------------------------------------

Aga,

musisz być z siebie dumna - w tak krótkim czasie ogarnąć tyle spraw, pomysłów, zamówień, dostaw!!!!

Dom robi się coraz piękniejszy!!!!!

Przepiękna ściana z kamienia przy schodach!!!

I wiesz co, traktuj z przymrużeniem oka porady, by wymieniać nóżki, bo są 2 czy 3 cm za wysokie!!!!!!!

To Twój dom, realizujesz swoje plany i marzenia, a nie forumowe!!!!

Każda z nas jest nieco inna, inaczej widzi i czuje wnętrza, wybiera inne rzeczy - i to jest najpiękniejsze - różnorodność!!!

:hug: :hug: :hug:

------------------------------------------

Aga, wszystko pięknie, ładnie.

Ale TA lampa :lol2:

Widzę, że muszę Jakubowi kolorków do pokoju powrzucać :rolleyes:

TA lampa wyzwala w człowieku potrzebę kolorów :lol2:

Szalej kochana :)

----------------------------------

ja wstalam dzis dopiero o 9.30:sick: i mile zaskoczona- słoneczko u nas jest!!!

kawka druga aktualnie dopijana

Takiej to dobrze :lol2:

Może i ja się kiedyś doczekam - nie prosze o wiele tylko o noc bez pobudek w trakcie :p

przepiękny ten marmur forrest brown szczotkowany i jaki super podświetlony. bardzo mi się podoba. balustrada jak będzie???????

Tralki w połysku kwadratowe a poręcz drewniana

Aguś wszystko super :) Bardzo podobają mi się Wasze drzwi i kolor na górze w holu :yes:

Owocnych zakupów w Ikei!!!

:) :hug:

--------------------------------

Hej Aga :)

Drzwi na gorze podobają mi sie bardzo :yes:

Dolne wc robiło wrażenie na wizkazch od poczatku, ale chyba dopiero teraz do niego dojrzałam :D i czekam na nie z zniecierpliwoscią :yes:

Buziaki ogromne :hug:

Udanych zakupów!!!

dzięki

:hug:

Edit:

Mapa u Oskara i kulki zgrały się baaardzo fajnie :)

Dobrze,ze zdecydowałaś sięna białe szafy, bo u dzieci w pokojach i tak dużo będzie kolorów, a dzięi neutralnym szafom, nie bedzie ryzyka przeładowania ;)

I te białe szafy są przykładem że jednak czasami się słucham :lol2:

Kinia mnie kiedyś opierdzieliła i po jakichś dwóch tygodniach dojrzałam że jednak białe to najlepszy wybór - ale musiało to przegryźć się w mojej głowie

-----------------------------------

kamień przy schodach :jawdrop: wow!

Dzięki :rolleyes:

PEACE http://emoty.blox.pl/resource/friends.gif

:yes: :)

-----------------------------------

admetko... Ja tylko :bye:

:bye:

Dobrze że się nie umówiłyśmy bo pojechaliśmy w drugą stronę :lol2:

-----------------------------------------

Aguś cudownie się robi u Ciebie. Wiem, że forum czasem krzywi nasze myślenie, ale też zwłaszcza pod koniec potrzebna jest często opinia kogoś, kto patrzy na to z boku. Ja tam wiem, że wybierzesz z tych porad to, co Tobie się będzie podobało, bo już nie raz udowodniłaś, że nie idziesz " za tłumem". Takż o to jestem spokojna. Napisz mi proszę, skąd tapeta u synka, jaki ma wymiar ????? I ile kosztowała ????? I jeszcze ta kolorowa lampa ???? Ja przymierzam się na wiosnę do urządzania i miałam zupełnie inną koncepcję dla mojego syna, ale on wiekowo dużo starszy od Twoich chłopców - i dziś przeglądałam Twoje fotki jak zobaczył tą mapę to mi truje, że on taką chce, że o takiej marzy.... Fakt od zawsze lubił geografię :), więc może ulegnę, zwłaszcza, że wyszło super !!!!!! Zdradź od jakiego producenta mebelki tapicerowane ????? Pewnie już nie raz o tym wszystkim pisałaś, ale nie mam mocy już wertować po raz n-ty każdego wątku.:yes: Oczywiście wszystko może być na priv.

Milenko tak na szybko bo mnie już czas goni :bash:

Mapa tutaj

Kulki są z kare design

Z mebelkami napiszę tak :) - że namiar dam jak dogadam sprawę łózek i hokerów które zamierzam domówić :)

Wiesz jak to jest wzrasta zainteresowanie tematem, wzrasta liczba klientów - wzrastają niestety ceny :sick:

Jeżeli jesteś bardzo zainteresowana przypomnij mi privkiem za jakiś czas.

Ja za tydzień powinna omawiać szczegóły łóżka

Podać Ci ceny na priv żebyś się zorientowała?

-----------------------------------------------

Witaj Aga, mam pytanie z jakiej firmy i jaki model masz drzwi wewnętrznych na piętrze?

A Witam serdecznie :bye: :)

Drzwi są firmy INTERDOOR

o już mam linka drzwi płaskie

----------------------------------------------

----------------------------------------------

Dziewczynki w kwestii dyskusji która się rozszalała jak ja mordowałam się z hemnesami w ikea :lol2:

Dobrze już wiecie że jak jestem czegoś pewna to jestem na 100%.

Jak mam wątpliwości wtedy pytam i nie idę w ciemno za każdą radą, tylko zbieram wszystko do kupy, myślę nad każdą opcją, rozważam każdą Waszą radę i sugestię (czyli tak jak piszesz Sharlot jestem wdzięczna za rady ale traktuję je z przymrużeniem oka :))

A przede wszystkim słucham się serducha i intuicji dzięki której bardzo dużo wybrałam do mojego domu - a czego nie zobaczy się w żadnej gazecie czy inspiracji.

Są rzeczy na których się kompletnie nie znam i wtedy zasięgam porad osób które się na tym znają,

mają doświadczenie w tym temacie i tak było z kanapami.

Po przyjechaniu kanap napisałam że coś mi nie gra w tej babcinej - ale tak do końca nie wiedziałam co ;)

Chester jest idealny, a przy tej drugiej stałam i nie wiedziałam jak ją ugryźć.

Dzięki Magdzie wiem gdzie tkwi problem :hug:.

I jak już wszystko ogarnę na spokojnie się tym zajmę :yes:

Także dziewczynki piszcie zawsze co myślicie, jeśli tylko coś Wam się nasunie na myśl :yes:.

Tylko piszcie do mnie i nie bawcie się w te słowne potyczki :(

Ja Was bardzo bardzo lubię i tak szczerze nie wiem co bym zrobiła jakby mi ktoś zabrał forum :lol2:

myślę że i Wy czujecie to samo :rolleyes:

Także proszę nie spierajcie się bo mi się tu przykro robi.

Teraz mam wyjątkowo podniesiony poziom przyjmowania emocji :lol2: i będę tu jeszcze przez Was ryczeć :p

Ania, to nie była ogólna uwaga, tylko zacytowałaś moją wypowiedź z paru postów wcześniej, bo tylko ja napisałam, żeby nóżki skrócić o 2-3 cm - a ty dokładnie tych słów użyłaś, żeby tego typu rad nie słuchać.

Więc może i uwaga skierowana była do Agnieszki, ale ogólny wydźwięk dotyczył głównie mnie i mojej rady - żeby "traktować ją z przymrużeniem oka". Tak więc postanowiłam Ci wytłumaczyć, że to twoja rada jest nie na miejscu w obecnej sytuacji, bo o moją opinię Agnieszka mnie osobiście pytała. I tyle w temacie.

To, że bezpośrednio nie cytujecie wypowiedzi, której się czepiacie, nie znaczy, że personalny atak nie jest klarowny i dostrzegalny.

Dziewczyny jak macie sprawdzone pościele i narzuty dziecięce (czyli jak pisze że 100% bawełna to w dotyku tą bawełną jest ;),

które spokojnie można zamówić przez internet to bardzo proszę o linki :rolleyes:

Muszę przejrzeć jeszcze wszystkie jeździki i elektryczne na allegro :bash: żeby jutro zamówić żeby doszły na święta

Aga, czyli zakupy udane :lol2:

Zazdroszczę Ci tego hurtowego kupowania, tego upychania w samochodzie i wracania pod stertą ważnych i niezbędnych pierdółek ;)

Mocno zaciskam kciuki!

Mam nadzieję, że Oskar szybciutko wyzdrowieje :hug:

aga poszalałaś Ikeowo :) my w piątek nabylismy szafę do sypialni - akurat na akcę 10% w bonach się załapaliśmy. Na początku planowałam nabyć szafę drewniana i przerabiać, ale kolejny mebel do renowacji ( nie profesjonalnej rzecz jasna ) mnie przerósł i poszłam na łatwiznę ;)

z pościelą nie pomogę - ja lubię Ikeową i taką maja moje dzieciaki - ale tobie pewnie nie pasuje, bo bys dzis nabyła :)

Kinia mnie kiedyś opierdzieliła i po jakichś dwóch tygodniach dojrzałam że jednak białe to najlepszy wybór - ale musiało to przegryźć się w mojej głowie

:eek: :eek: :eek:

naprawde krzyczałam ?? :eek:

;)

Zazdraszczam powrotu z Ikea ;) Własnie dzis leżąc w czwórke u lenki w pokoju na podłodze wspominalismyy jak wracałam niczym glonojad przykejona do tylnej szyby samochodu :rotfl: Przynajniej jest co wspominać :)

Trzymam kciuki za zdrówko Oskarka :hug:

No i za cały przyszły tydzień :)

Aguś super :wiggle:

Czekam na ten wpis: MIESZKAMY ! :D :hug:

A pościel w IKEA zła?

Wiesz co Ikeaowa świetna - taka kolorowa, ale mamy poduchy i kołdry do dużych 160/200 i 70/60? poduchy a w Ikea są mniejsze te pościele :bash:.

I J nie chciałam już kombinować i kupować tych mniejszych, a do nich nowych poduch.....ble..ble :p

I mam problem ;)

Aga, czyli zakupy udane :lol2:

Zazdroszczę Ci tego hurtowego kupowania, tego upychania w samochodzie i wracania pod stertą ważnych i niezbędnych pierdółek ;)

Mocno zaciskam kciuki!

Mam nadzieję, że Oskar szybciutko wyzdrowieje :hug:

Twoje historie z powrotami z Ikea pamiętam z opowieści :lol2:

Mały po wziewach się trochę uspokoił :(

Aguś dla orientacji podaj proszę cenę na priv, a z kontaktem spokojnie poczekam aż swoje mebelki będziesz miała. Ja jak pisałam działam dopiero na wiosnę. Także spokojnie poczekam :)

Ok , wyślij m privka nawet pustego, rano Co odpiszę :) bo zaraz zmykam

aga poszalałaś Ikeowo :) my w piątek nabylismy szafę do sypialni - akurat na akcę 10% w bonach się załapaliśmy. Na początku planowałam nabyć szafę drewniana i przerabiać, ale kolejny mebel do renowacji ( nie profesjonalnej rzecz jasna ) mnie przerósł i poszłam na łatwiznę ;)

z pościelą nie pomogę - ja lubię Ikeową i taką maja moje dzieciaki - ale tobie pewnie nie pasuje, bo bys dzis nabyła :)

Pościel pasowała bardzo :cry:, ale jw napisałam :(

:eek: :eek: :eek:

naprawde krzyczałam ?? :eek:

;)

było ostro :lol2:

Zazdraszczam powrotu z Ikea ;) Własnie dzis leżąc w czwórke u lenki w pokoju na podłodze wspominalismyy jak wracałam niczym glonojad przykejona do tylnej szyby samochodu :rotfl: Przynajniej jest co wspominać :)

Trzymam kciuki za zdrówko Oskarka :hug:

No i za cały przyszły tydzień :)

Dzisiaj siedząc pod fotelikiem jajo opowiadałam J o Twoim powrocie :lol2: - tylko my dłużej jechaliśmy, nawet udało mi się zdrzemnąć :lol2: - bo co robić pod przykrywką jajo? :p

A narzuta mi się spodobała ze sklepu który mam od Ciebie :p

- już nie pamiętam co tam kupiłaś

Nie patrzymy na cenę http://www.calvado.pl/narzuta-antilo-180x270-mundi-blue-cat-231-id-8887.aspx

-----------------------------

Mam juz jeździk dla Igiego , jeszcze pociąg i idę spać :)

Ależ fajna narzuta :)

Skoro mam nie patrzeć na cenę, to się pozachwycam.

Nie mogę, nie mogę nie patrzeć.

Z czego ona jest zrobiona, że tyle kosztuje.

Aga, szukaj zdolnej krawcowej. Wykombinuje Ci coś podobnego.