MagdaZZZ 16.12.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 madzia, cos Ty taka waleczna? Spokojnie Skoro radzi sobie z filtracją dobrych rad to i moje przefiltruje, nie ? Wdech - wydech .... kamień przy schodach wow! Dziewczyny nie jestem w temacie dobrych rad, ale czy naprawdę to musi być ze skrajności w skrajność? ?Może pora pomyśleć o wyważeniu własnych wypowiedzi, bo robi się nieprzyjemnie:mad: O to samo wnioskuję Wrzucam jedną radę na 5 stron - krótką i zwięzłą, nierzadko na prośbę samej zainteresowanej - a za każdym razem, KAŻDYM - zostaje od razu negatywnie skomentowana - że opóźniam, że truje, że się czepiam itp... Pozwólmy ocenić zasadność takich rad samej Agnieszce - bo właśnie takim zachowaniem i miałką dyskusją wprowadzamy zamęt do jej wątku i utrudniamy jej te ostatnie, wystarczająco ciężkie chwile przed przeprowadzką PEACE http://emoty.blox.pl/resource/friends.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 16.12.2012 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Madziu..... plisssssss peace http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif admetko... Ja tylko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 16.12.2012 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 MagdaZZZ - a czy możesz mnie trochę naprostować, bo nie bardzo mi wychodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milena7770 16.12.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Aguś cudownie się robi u Ciebie. Wiem, że forum czasem krzywi nasze myślenie, ale też zwłaszcza pod koniec potrzebna jest często opinia kogoś, kto patrzy na to z boku. Ja tam wiem, że wybierzesz z tych porad to, co Tobie się będzie podobało, bo już nie raz udowodniłaś, że nie idziesz " za tłumem". Takż o to jestem spokojna. Napisz mi proszę, skąd tapeta u synka, jaki ma wymiar ????? I ile kosztowała ????? I jeszcze ta kolorowa lampa ???? Ja przymierzam się na wiosnę do urządzania i miałam zupełnie inną koncepcję dla mojego syna, ale on wiekowo dużo starszy od Twoich chłopców - i dziś przeglądałam Twoje fotki jak zobaczył tą mapę to mi truje, że on taką chce, że o takiej marzy.... Fakt od zawsze lubił geografię , więc może ulegnę, zwłaszcza, że wyszło super !!!!!! Zdradź od jakiego producenta mebelki tapicerowane ????? Pewnie już nie raz o tym wszystkim pisałaś, ale nie mam mocy już wertować po raz n-ty każdego wątku. Oczywiście wszystko może być na priv. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez Milena7770 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.12.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 MagdaZZZ - a czy możesz mnie trochę naprostować, bo nie bardzo mi wychodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 16.12.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Natalka miała chyba na mysli to, żebys wpadła do niej do wątku i doradziła ..... bo ostatnio jakies piórka po głowie jej latają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 16.12.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Magda,przeczytaj, co ja napisałam, i przeczytaj swoją odpowiedź.Wydaje mi się, że Tobie się nic nie da powiedzieć, a raczej napisać, bo na delikatną uwagę skierowaną do Agi zresztą, nie do Ciebie, by nie zadręczała się takimi drobiazgami w zasadzie nie mającymi znaczenia, jak grubość czy wysokość nóżek, i to na parę dni przed przeprowadzką i świętami, gdy ma huk na głowie, od razu wyskakujesz z agresywnymi tekstami typu: "łaskawie, dobre rady, dobre duszyczki". Odbieram to jako protekcjonalne i drwiące.Tyle w tym temacie, nie zamierzam go nadal kontynuować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waclau 16.12.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Witaj Aga, mam pytanie z jakiej firmy i jaki model masz drzwi wewnętrznych na piętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 16.12.2012 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Dziewczynki jezdem i żyję ale ledwo Rano mnie olśniło że powinnam sprawdzić dostępność mebli w Wawie Okazało się że nie ma jednego regału - i ostatecznie pojechaliśmy do Krakowa Po 2 godzinnym pobycie w ikei, wyjście na zewnątrz i stanięcie przed samochodem z 3 wózkami paczek obok było dość szokujące Jak to cholera teraz upchać ? Mieliśmy przerażenie w oczach. Na szczęście udało mi się znaleźć 3 pomocnych młodzieniaszków którzy pomogli nam to upchać. Skończyło się na wepchaniu wszystkiego dosłownie na styk, J nic nie widział w tylnej szybie i ledwo w prawym lusterku. Ja spędziłam drogę powrotną przykryta pokrywką od obrotowego krzesełka jajka Ale dojechaliśmy i wypakowaliśmy wszystko, mam nadzieję że meble dojechały cało Kupiliśmy zestaw hemnesa - biurko, regał i wysoką komodę do Oskara. Do Igiego komodę z 3 szufladami i jeden regalik pod skos z szufladą na zabawki. Do tego jedno dodatkowe krzesełko mamuta, wspomniane krzesło jajko I torbę pierdoletów typu wieszaki, zestaw czarnych talerzy, kilku ozdóbek świątecznych, świeczek i sama już nie pamiętam czego Na pościki odpowiem, ale bardzo zwięźle, bo muszę poszukać jeszcze pościeli dla chłopaków i narzut na łóżka. Tych co planowałam nie mają dostępnych na już i cena też nie jest mała . Spakowaliśmy dziś trochę pierdół - ja siedziałam w łazience nad moimi cieniami, lakierami, gadźetami do włosów, J naszykował do wywalenia 2 reklamówki ładowarek, starych kabli i tp rzeczy Oskar nam coś przychorzał Ma mega katar i kaszel - nie wiem czy zamiast rano jechać na budowę nie będzie mnie czekać wizyta u lekarza To najgorszy scenariusz na ten tydzień chore dziecko ======================== jestem Aguś , jestem...dzisiaj z doskoku oglądam sobie to co wkleiłaś i szykuję nas do wyjścia..... Pięknie maszzzzzzzzz !!!! Pokój Oskara taki wesoły pomimo, że tylko mapa i lampa śliczne drzwi, światełka...płytki w obu łazienkach !!!!! i podoba mi się kamień...od początku mi się podobał Aguś owocnego wyjazdu, żebyś kupiła to co masz na liście upchała do samochodu i wróciła szybko ( ludzi full wszędzie) i szczęśliwie Cieszę się że Ci się podoba . W ikei byliśmy na samym otwarciu więc w miarę sprawnie poszło . Podejrzewam że później mogło być już tłoczno aj, miałam zapytać...tą białą klamkę na korytarzu zmieniasz, co ???? czy też nie ? Idzie do wymiany , to tymczasowa klameczka ------------------------------------- Cześć Aga ja tak z rewizytą bo u Ciebie też bardzo gorąco przed Świętami. Mam nadzieję że nam się też uda wprowadzić przed. Oczywiście zaglądam do Ciebie codziennie, ale tyle się dzieje, że nie mam z reguły czasu coś napisać. Po skrócie: ściana z pod świetleniem jest rewelacyjna, te płytki w łazience są prześliczne (sama zaczynam żałować tych co mam:)) - Aguś możesz być z siebie naprawdę dumna, bo to jest ciężki kawał roboty!!! Ściskam:hug: Zakupy w ikea z pewnością udane:) Dzięki Joasiu . Super wiadomość z Wazą aprzeprowadzką będę trzymała kciuki i oczywiście wpadnę na zdjęcia ------------------------------------------ Aga, musisz być z siebie dumna - w tak krótkim czasie ogarnąć tyle spraw, pomysłów, zamówień, dostaw!!!! Dom robi się coraz piękniejszy!!!!! Przepiękna ściana z kamienia przy schodach!!! I wiesz co, traktuj z przymrużeniem oka porady, by wymieniać nóżki, bo są 2 czy 3 cm za wysokie!!!!!!! To Twój dom, realizujesz swoje plany i marzenia, a nie forumowe!!!! Każda z nas jest nieco inna, inaczej widzi i czuje wnętrza, wybiera inne rzeczy - i to jest najpiękniejsze - różnorodność!!! :hug: ------------------------------------------ Aga, wszystko pięknie, ładnie. Ale TA lampa Widzę, że muszę Jakubowi kolorków do pokoju powrzucać TA lampa wyzwala w człowieku potrzebę kolorów Szalej kochana ---------------------------------- ja wstalam dzis dopiero o 9.30:sick: i mile zaskoczona- słoneczko u nas jest!!! kawka druga aktualnie dopijana Takiej to dobrze Może i ja się kiedyś doczekam - nie prosze o wiele tylko o noc bez pobudek w trakcie przepiękny ten marmur forrest brown szczotkowany i jaki super podświetlony. bardzo mi się podoba. balustrada jak będzie??????? Tralki w połysku kwadratowe a poręcz drewniana ---------------------------------- Aguś wszystko super Bardzo podobają mi się Wasze drzwi i kolor na górze w holu Owocnych zakupów w Ikei!!! -------------------------------- Hej Aga Drzwi na gorze podobają mi sie bardzo Dolne wc robiło wrażenie na wizkazch od poczatku, ale chyba dopiero teraz do niego dojrzałam i czekam na nie z zniecierpliwoscią Buziaki ogromne Udanych zakupów!!! dzięki Edit: Mapa u Oskara i kulki zgrały się baaardzo fajnie Dobrze,ze zdecydowałaś sięna białe szafy, bo u dzieci w pokojach i tak dużo będzie kolorów, a dzięi neutralnym szafom, nie bedzie ryzyka przeładowania I te białe szafy są przykładem że jednak czasami się słucham Kinia mnie kiedyś opierdzieliła i po jakichś dwóch tygodniach dojrzałam że jednak białe to najlepszy wybór - ale musiało to przegryźć się w mojej głowie ----------------------------------- kamień przy schodach wow! Dzięki ---------------------------------- PEACE http://emoty.blox.pl/resource/friends.gif ----------------------------------- admetko... Ja tylko Dobrze że się nie umówiłyśmy bo pojechaliśmy w drugą stronę ----------------------------------------- Aguś cudownie się robi u Ciebie. Wiem, że forum czasem krzywi nasze myślenie, ale też zwłaszcza pod koniec potrzebna jest często opinia kogoś, kto patrzy na to z boku. Ja tam wiem, że wybierzesz z tych porad to, co Tobie się będzie podobało, bo już nie raz udowodniłaś, że nie idziesz " za tłumem". Takż o to jestem spokojna. Napisz mi proszę, skąd tapeta u synka, jaki ma wymiar ????? I ile kosztowała ????? I jeszcze ta kolorowa lampa ???? Ja przymierzam się na wiosnę do urządzania i miałam zupełnie inną koncepcję dla mojego syna, ale on wiekowo dużo starszy od Twoich chłopców - i dziś przeglądałam Twoje fotki jak zobaczył tą mapę to mi truje, że on taką chce, że o takiej marzy.... Fakt od zawsze lubił geografię , więc może ulegnę, zwłaszcza, że wyszło super !!!!!! Zdradź od jakiego producenta mebelki tapicerowane ????? Pewnie już nie raz o tym wszystkim pisałaś, ale nie mam mocy już wertować po raz n-ty każdego wątku. Oczywiście wszystko może być na priv. Milenko tak na szybko bo mnie już czas goni Mapa tutaj Kulki są z kare design Z mebelkami napiszę tak - że namiar dam jak dogadam sprawę łózek i hokerów które zamierzam domówić Wiesz jak to jest wzrasta zainteresowanie tematem, wzrasta liczba klientów - wzrastają niestety ceny Jeżeli jesteś bardzo zainteresowana przypomnij mi privkiem za jakiś czas. Ja za tydzień powinna omawiać szczegóły łóżka Podać Ci ceny na priv żebyś się zorientowała? ----------------------------------------------- Witaj Aga, mam pytanie z jakiej firmy i jaki model masz drzwi wewnętrznych na piętrze? A Witam serdecznie Drzwi są firmy INTERDOOR o już mam linka drzwi płaskie ---------------------------------------------- ---------------------------------------------- Dziewczynki w kwestii dyskusji która się rozszalała jak ja mordowałam się z hemnesami w ikea Dobrze już wiecie że jak jestem czegoś pewna to jestem na 100%. Jak mam wątpliwości wtedy pytam i nie idę w ciemno za każdą radą, tylko zbieram wszystko do kupy, myślę nad każdą opcją, rozważam każdą Waszą radę i sugestię (czyli tak jak piszesz Sharlot jestem wdzięczna za rady ale traktuję je z przymrużeniem oka ) A przede wszystkim słucham się serducha i intuicji dzięki której bardzo dużo wybrałam do mojego domu - a czego nie zobaczy się w żadnej gazecie czy inspiracji. Są rzeczy na których się kompletnie nie znam i wtedy zasięgam porad osób które się na tym znają, mają doświadczenie w tym temacie i tak było z kanapami. Po przyjechaniu kanap napisałam że coś mi nie gra w tej babcinej - ale tak do końca nie wiedziałam co Chester jest idealny, a przy tej drugiej stałam i nie wiedziałam jak ją ugryźć. Dzięki Magdzie wiem gdzie tkwi problem . I jak już wszystko ogarnę na spokojnie się tym zajmę Także dziewczynki piszcie zawsze co myślicie, jeśli tylko coś Wam się nasunie na myśl . Tylko piszcie do mnie i nie bawcie się w te słowne potyczki Ja Was bardzo bardzo lubię i tak szczerze nie wiem co bym zrobiła jakby mi ktoś zabrał forum myślę że i Wy czujecie to samo Także proszę nie spierajcie się bo mi się tu przykro robi. Teraz mam wyjątkowo podniesiony poziom przyjmowania emocji i będę tu jeszcze przez Was ryczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 16.12.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Ania, to nie była ogólna uwaga, tylko zacytowałaś moją wypowiedź z paru postów wcześniej, bo tylko ja napisałam, żeby nóżki skrócić o 2-3 cm - a ty dokładnie tych słów użyłaś, żeby tego typu rad nie słuchać.Więc może i uwaga skierowana była do Agnieszki, ale ogólny wydźwięk dotyczył głównie mnie i mojej rady - żeby "traktować ją z przymrużeniem oka". Tak więc postanowiłam Ci wytłumaczyć, że to twoja rada jest nie na miejscu w obecnej sytuacji, bo o moją opinię Agnieszka mnie osobiście pytała. I tyle w temacie. To, że bezpośrednio nie cytujecie wypowiedzi, której się czepiacie, nie znaczy, że personalny atak nie jest klarowny i dostrzegalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 16.12.2012 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Dziewczyny jak macie sprawdzone pościele i narzuty dziecięce (czyli jak pisze że 100% bawełna to w dotyku tą bawełną jest , które spokojnie można zamówić przez internet to bardzo proszę o linki Muszę przejrzeć jeszcze wszystkie jeździki i elektryczne na allegro żeby jutro zamówić żeby doszły na święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.12.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Aguś super Czekam na ten wpis: MIESZKAMY ! A pościel w IKEA zła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.12.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Aga, czyli zakupy udane Zazdroszczę Ci tego hurtowego kupowania, tego upychania w samochodzie i wracania pod stertą ważnych i niezbędnych pierdółek Mocno zaciskam kciuki! Mam nadzieję, że Oskar szybciutko wyzdrowieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milena7770 16.12.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Aguś dla orientacji podaj proszę cenę na priv, a z kontaktem spokojnie poczekam aż swoje mebelki będziesz miała. Ja jak pisałam działam dopiero na wiosnę. Także spokojnie poczekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 16.12.2012 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 aga poszalałaś Ikeowo my w piątek nabylismy szafę do sypialni - akurat na akcę 10% w bonach się załapaliśmy. Na początku planowałam nabyć szafę drewniana i przerabiać, ale kolejny mebel do renowacji ( nie profesjonalnej rzecz jasna ) mnie przerósł i poszłam na łatwiznę z pościelą nie pomogę - ja lubię Ikeową i taką maja moje dzieciaki - ale tobie pewnie nie pasuje, bo bys dzis nabyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 16.12.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Kinia mnie kiedyś opierdzieliła i po jakichś dwóch tygodniach dojrzałam że jednak białe to najlepszy wybór - ale musiało to przegryźć się w mojej głowie :eek: naprawde krzyczałam ?? Zazdraszczam powrotu z Ikea Własnie dzis leżąc w czwórke u lenki w pokoju na podłodze wspominalismyy jak wracałam niczym glonojad przykejona do tylnej szyby samochodu Przynajniej jest co wspominać Trzymam kciuki za zdrówko Oskarka No i za cały przyszły tydzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 16.12.2012 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Aguś super Czekam na ten wpis: MIESZKAMY ! A pościel w IKEA zła? Wiesz co Ikeaowa świetna - taka kolorowa, ale mamy poduchy i kołdry do dużych 160/200 i 70/60? poduchy a w Ikea są mniejsze te pościele . I J nie chciałam już kombinować i kupować tych mniejszych, a do nich nowych poduch.....ble..ble I mam problem Aga, czyli zakupy udane Zazdroszczę Ci tego hurtowego kupowania, tego upychania w samochodzie i wracania pod stertą ważnych i niezbędnych pierdółek Mocno zaciskam kciuki! Mam nadzieję, że Oskar szybciutko wyzdrowieje Twoje historie z powrotami z Ikea pamiętam z opowieści Mały po wziewach się trochę uspokoił Aguś dla orientacji podaj proszę cenę na priv, a z kontaktem spokojnie poczekam aż swoje mebelki będziesz miała. Ja jak pisałam działam dopiero na wiosnę. Także spokojnie poczekam Ok , wyślij m privka nawet pustego, rano Co odpiszę bo zaraz zmykam aga poszalałaś Ikeowo my w piątek nabylismy szafę do sypialni - akurat na akcę 10% w bonach się załapaliśmy. Na początku planowałam nabyć szafę drewniana i przerabiać, ale kolejny mebel do renowacji ( nie profesjonalnej rzecz jasna ) mnie przerósł i poszłam na łatwiznę z pościelą nie pomogę - ja lubię Ikeową i taką maja moje dzieciaki - ale tobie pewnie nie pasuje, bo bys dzis nabyła Pościel pasowała bardzo , ale jw napisałam :eek: naprawde krzyczałam ?? było ostro Zazdraszczam powrotu z Ikea Własnie dzis leżąc w czwórke u lenki w pokoju na podłodze wspominalismyy jak wracałam niczym glonojad przykejona do tylnej szyby samochodu Przynajniej jest co wspominać Trzymam kciuki za zdrówko Oskarka No i za cały przyszły tydzień Dzisiaj siedząc pod fotelikiem jajo opowiadałam J o Twoim powrocie - tylko my dłużej jechaliśmy, nawet udało mi się zdrzemnąć - bo co robić pod przykrywką jajo? A narzuta mi się spodobała ze sklepu który mam od Ciebie - już nie pamiętam co tam kupiłaś Nie patrzymy na cenę http://www.calvado.pl/narzuta-antilo-180x270-mundi-blue-cat-231-id-8887.aspx ----------------------------- Mam juz jeździk dla Igiego , jeszcze pociąg i idę spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 16.12.2012 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 nie zapomnij o smsa jutro kochana:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 16.12.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Ależ fajna narzuta Skoro mam nie patrzeć na cenę, to się pozachwycam. Nie mogę, nie mogę nie patrzeć. Z czego ona jest zrobiona, że tyle kosztuje. Aga, szukaj zdolnej krawcowej. Wykombinuje Ci coś podobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 16.12.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Aga super, że zakupy w Ikei takie udane A podróż będziecie na pewno wspominać z uśmiechem za parę lat Narzuta ładniutka, ale cena mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts