Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

A wiesz, że o mały włos się dziś w tej Ikei nie spotkałyśmy:wiggle: Mieliśmy jechać po krzesełko dla Hani, ale jakoś się tak nie wyrobiliśmy :oops:;) Mąż na samolot się spieszył, uznaliśmy, że czasu już trochę mało a może być spory ruch na trasie do/z Janek i sobie odpuściliśmy...

To co kupiliście w końcu??? :popcorn:

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga juz nie mogę doczekac sie Twojej przeprowadzki. My pzreprowadzaliśmy sie 21.12 i wiem jakie to wyzwanie zrobić wigilie w nowym domu. Ja zaczęłam przygotowywac potrawy o 12 w wigilię. W Sylwestra mielismy parapetówke na 30 osob, rano 1 stycznia byłam zupelnie pijana, choc prawie nic nie wypiłam. Troche Ci współczuję, ale Ty masz pomoc mamy więc z pewnoscia bedzie lepiej. Nie widziałam Twojego postu wczoraj, ż ejedziesz do Ikea, my bylismy tam wczoraj. Pozdrawiam :hug::hug::hug:

Magduś, myslę, ze nie musisz sie usprawiedliwiać, Twoje uwagi są chyba wszędzie mile widziane, w koncu nie trzeba z nich korzystać, ale ja myślę, ze warto :hug:

Edytowane przez emiranda

Tapeta w pokoju Oskara wyglada swietnie .Zastanawaim sie tylko ile Ty masz wysokosci na poddaszu skoro zmiescilas tam tapete na 2.70 cm i masz jeszcze luzy :D

Moj mlodszy tez chce miec pomaranczowe dodatki i znalazlam nawet ciut nizsza te tapete (na 1,80 cm) tylko ze na jedynej scianie gdzie moglabym zawisnac chce postawic mu lozko i jakis regal;)

Agus musieliscie niezle wygladac jadac tak zaladowani :lol2:

Aga fakt, wymiar poduszek w Ikeowej pościeli i mnie denerwuje... chłopaki maja poduszki z Ikei własnie, wymieniane co roku na nowe ;)

narzuta prześliczna ! ale cena... mniej. A nie myslałaś o narzutach patchworkowych? albo jednokolorowych, ale pikowanych fajnie jakos i do tego kolorowe poduchy? Ja na razie u młodszego daje koc jednobarwny a do tego chcę poduch poszyć ( tylko maszyny nie mam, haha - za to zapas różnych wyszperanych kawałków materiałów, łącznie z za małą bluzą z fajnymi naszywkami mam aż za dużo ;) )

trzymam kciuki, aby Oskar się nie rozłożył. U mnie dla odmiany starszak dziś niewyraźny z gorączką - a ostatnio chyba z 3 lata temu chorował... ( kataru nie licze ;) )

Aga...:) Do Janek to bym się raczej nie wybrała ( nawet, żeby sie z Tobą spotkać). Przebic sie przez całą Warszawę i to teraz...koszmar wiekszy niż zwykle.

Pisałaś o warunkach w jakich wracałaś z zakupów... Widziałaś te reklamy IKEA, w których na malutkim samochodzie, załadowana jest sterta paczek ?

Jak myślisz? Skąd wzięli pomysł ? :lol2:

Ściskam i trzymam kciuki.

Widziałaś te reklamy IKEA, w których na malutkim samochodzie, załadowana jest sterta paczek ?

Hi, hi znam tą reklamę od podszewki:yes: pomysł to tajemnica, ale fajnie, ze reklama cieszy od wielu lat:D

Hej Aguś,

u Ciebie jak zwykle gorąco:lol2:

Wtrącę swoje trzy grosze odnośnie tych nieszczęsnych nóżek- tak jak już Ci pisałam moim zdaniem powinnaś je zostawić w świętym spokoju- skrócenie nóżek o 2 cm nic Ci nie da. Kanapy zrobione zgodnie z Twoją inspiracją (wysokość) i ja szukając w sieci podobnych tylko z takimi je widziałam. Jeżeli zaczniesz skracać nóżki i zmniejszać poduchy, to zatracisz jej charakter - za bardzo upodobni się do chestera i szkoda było całego zachodu z różnymi kanapami- trzeba było wziąć dwa chestery i po kłopocie.

Dla mnie ta kanapa jest bardziej pociągowa niż babcina:D i powinna być wysoka, czyli koniecznie na wysokich nóżkach. Kilka podobnych modeli znajdziesz na stronie Maisons du Monde-może to Ci pomoże rozwiać wątpliwości...

sofa1.jpg sofa2.jpg sofa3.jpg sofa4.jpgsofa5.jpg

Poza tym masz śliczne drzwi:jawdrop: pokoik z kulkową lampą boski, dolne wc PIĘKNE- widzę, że Święta są jak najbardziej realne:wiggle:

Trzymam kciukasy za zdrówko Oskarka i całej Waszej 4-ki:hug:

Edytowane przez agawi74

super, że zakupy poszły gładko :D ...wyobraziłam sobie Was powracających :lol2::lol2:

ja też mam pościele z IKEA i specjalnie wymieniłam poduszki :yes:

zdrówka Aguś dla Oskarka :hug: nas też coś rozkłada :sick: jakoś tak pomału, wydłużone w czasie...

oj, jak ja bym chciała być na Twoim miejscu z przeprowadzką :yes::)

=====================================================

Aga jak szerokie robiłaś wnęki na zasłony ? i tą wnękę na ledy nad kamieniem ??? czym ocieplaliście poddasze ( jaką grubością) ???

Lecę zbierać towarzystwo. Miłego dnia Aguś :bye:

nie zapomnij o smsa jutro kochana:hug:

Boże dzięki że mi napisałaś :o.

Nie dość że Cię proszę o przysługę :bash: to jeszcze upomnienia dostaję :hug:

--------------------------------------

Ależ fajna narzuta :)

Skoro mam nie patrzeć na cenę, to się pozachwycam.

Nie mogę, nie mogę nie patrzeć.

Z czego ona jest zrobiona, że tyle kosztuje.

Aga, szukaj zdolnej krawcowej. Wykombinuje Ci coś podobnego.

Pomysł z krawcową niezły :yes:.

Ale gdzie ja taką znajdę :(

Mam jedną, ale czasu ma tyle że by mi na przyszłe Święta chyba uszyła :lol2:

---------------------------------------------

Aga super, że zakupy w Ikei takie udane :D

A podróż będziecie na pewno wspominać z uśmiechem za parę lat :D

:yes: :lol2:

Ja myślałam już w pewnej chwili że muszę szukać jakiegoś busa na drogę powrotną :lol2:, albo na pociąg jechać ;)

----------------------------------------------

A wiesz, że o mały włos się dziś w tej Ikei nie spotkałyśmy:wiggle: Mieliśmy jechać po krzesełko dla Hani, ale jakoś się tak nie wyrobiliśmy :oops:;) Mąż na samolot się spieszył, uznaliśmy, że czasu już trochę mało a może być spory ruch na trasie do/z Janek i sobie odpuściliśmy...

To co kupiliście w końcu??? :popcorn:

Madziu w końcu wylądowaliśmy w Krakowie.

Zakupy wymieniłam wczoraj (mniej więcej - bo tyle tego :lol2:) ale kupiliśmy 4 Hemnesy i to one nam tak dały w kość :sick:

----------------------------------------------------

Aga juz nie mogę doczekac sie Twojej przeprowadzki. My pzreprowadzaliśmy sie 21.12 i wiem jakie to wyzwanie zrobić wigilie w nowym domu. Ja zaczęłam przygotowywac potrawy o 12 w wigilię. W Sylwestra mielismy parapetówke na 30 osob, rano 1 stycznia byłam zupelnie pijana, choc prawie nic nie wypiłam. Troche Ci współczuję, ale Ty masz pomoc mamy więc z pewnoscia bedzie lepiej. Nie widziałam Twojego postu wczoraj, ż ejedziesz do Ikea, my bylismy tam wczoraj. Pozdrawiam :hug::hug::hug:

Alu tak myślałam że możesz tam być :)

Ale my w końcu pojechaliśmy do Krakowa bo tylko w Jankach nie było regału na książki Hemnesa, a w ostatniej chwili się zorientowałam że można sprawdzić dostępność w necie - nie wiem czy prawdziwa czy nie, ale woleliśmy nie ryzykować i jak już jechać to wrócić z wszystkimi meblami :)

Plan przeprowadzkowy mamy podobny :lol2:

Bo w Wigilię po południu to u teściowej będziemy,ale wieczorkiem wrócimy do domku :wiggle:

------------------------------------------

Tapeta w pokoju Oskara wyglada swietnie .Zastanawaim sie tylko ile Ty masz wysokosci na poddaszu skoro zmiescilas tam tapete na 2.70 cm i masz jeszcze luzy :D

Musiałam kliknąć tą większą :lol2: - ta tapeta jest w dwóch wymiarach :yes:

Tapetę polecam mimo jej małych mankamentów :sick:, trochę wzór się nie zgrywał na łączeniach, ale z daleka tego nie widać i efekt jest :yes:

Powrót z Ikea niezapomniany :lol2:

J zapomniał cyknąć zdjęcie :(

------------------------------------

Aga fakt, wymiar poduszek w Ikeowej pościeli i mnie denerwuje... chłopaki maja poduszki z Ikei własnie, wymieniane co roku na nowe ;)

narzuta prześliczna ! ale cena... mniej. A nie myslałaś o narzutach patchworkowych? albo jednokolorowych, ale pikowanych fajnie jakos i do tego kolorowe poduchy? Ja na razie u młodszego daje koc jednobarwny a do tego chcę poduch poszyć ( tylko maszyny nie mam, haha - za to zapas różnych wyszperanych kawałków materiałów, łącznie z za małą bluzą z fajnymi naszywkami mam aż za dużo ;) )

Ano myślę teraz o takiej narzucie ;)

Tylko wiesz, wczoraj tak się tymi zakupami rozochociłam, mebelki będą i jakoś tak chciałm na szybko dopełnić wszystko jeszcze narzutami - żeby chłopaki weszły do prawie gotowych pokoików.

Ale nie ma się co śpieszyć i szukać na siłę :no:

trzymam kciuki, aby Oskar się nie rozłożył. U mnie dla odmiany starszak dziś niewyraźny z gorączką - a ostatnio chyba z 3 lata temu chorował... ( kataru nie licze ;) )

Zostawiam Oskara w domu, nie ma gorączki więc lecę z moimi lekami ;)

Zdrówka dla Twojego, oby się rozeszło po kościach bo Święta tuż tuż :(.

Mój ma jasełka w piątek i swoją rolę więc musi być zdrowy :(

--------------------------

Aga...:) Do Janek to bym się raczej nie wybrała ( nawet, żeby sie z Tobą spotkać). Przebic sie przez całą Warszawę i to teraz...koszmar wiekszy niż zwykle.

Wiem wiem :yes:

Wasze korki to istna masakra :sick:

Pisałaś o warunkach w jakich wracałaś z zakupów... Widziałaś te reklamy IKEA, w których na malutkim samochodzie, załadowana jest sterta paczek ?

Widziałam widziałam i prawie tak wyglądaliśmy :lol2:

Ściskam i trzymam kciuki.[

:hug:

--------------------------------------------------

Hi, hi znam tą reklamę od podszewki:yes: pomysł to tajemnica, ale fajnie, ze reklama cieszy od wielu lat:D

:lol: jest jedną z lepszych reklam :yes:

Maczałaś w tym palce http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif :popcorn:?

Hej Aguś,

u Ciebie jak zwykle gorąco:lol2:

Wtrącę swoje trzy grosze odnośnie tych nieszczęsnych nóżek- tak jak już Ci pisałam moim zdaniem powinnaś je zostawić w świętym spokoju- skrócenie nóżek o 2 cm nic Ci nie da. Kanapy zrobione zgodnie z Twoją inspiracją (wysokość) i ja szukając w sieci podobnych tylko z takimi je widziałam. Jeżeli zaczniesz skracać nóżki i zmniejszać poduchy, to zatracisz jej charakter - za bardzo upodobni się do chestera i szkoda było całego zachodu z różnymi kanapami- trzeba było wziąć dwa chestery i po kłopocie.

Dla mnie ta kanapa jest bardziej pociągowa niż babcina:D i powinna być wysoka, czyli koniecznie na wysokich nóżkach. Kilka podobnych modeli znajdziesz na stronie Maisons du Monde-może to Ci pomoże rozwiać wątpliwości...

[ATTACH=CONFIG]154927[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]154928[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]154930[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]154931[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]154932[/ATTACH]

Aguś dzięki za zdjęcia, ama jeszcze od rozmowy z Magdą nie miałam czasu poszukać i porównać :bash:.

Zmierzę dziśiaj te nieszczęsne nóżki, bo mnie smą to ciekawi ile mają tej wysokości :p

Poza tym masz śliczne drzwi:jawdrop: pokoik z kulkową lampą boski, dolne wc PIĘKNE- widzę, że Święta są jak najbardziej realne:wiggle:

Trzymam kciukasy za zdrówko Oskarka i całej Waszej 4-ki:hug:

:hug: dzięki Aga

====================

Dziewczyny niedobrze ze mną :no:

Śniło mi sie że źle mi położyli dzis podłogę w salonie, sposób ułożenia był tak nierealny że tylko dlatego rano przestałam się o nią bać :lol2:

Zmykam bo dzisiaj się zaczyna!!!!!!!!!:wave:

super, że zakupy poszły gładko :D ...wyobraziłam sobie Was powracających :lol2::lol2:

ja też mam pościele z IKEA i specjalnie wymieniłam poduszki :yes:

zdrówka Aguś dla Oskarka :hug: nas też coś rozkłada :sick: jakoś tak pomału, wydłużone w czasie...

oj, jak ja bym chciała być na Twoim miejscu z przeprowadzką :yes::)

Aga jak szerokie robiłaś wnęki na zasłony ? i tą wnękę na ledy nad kamieniem ??? czym ocieplaliście poddasze ( jaką grubością) ???

Lecę zbierać towarzystwo. Miłego dnia Aguś :bye:

Hej :bye:

Za dużo pytań na raz :lol2:

Pomierzę na budowie i Ci podam :)

Też zmykam :bye: :hug:

Fotki oglądnęłam, w końcu mi się u Ciebie poszczególne klocki zaczynają układać :).

Sporów nie czytam (wybacz) bo zaczynam się czyć jak kiedyś u MagdziZZZ ....:(

Mam tylko pytanie (to nie krytyka) - nie rzuca Ci się w oczy różny kolor światła (przy kamieniu ) ? U mnie w salonie jest podobnie, wszędzie białe (ciepłe lub zimne) a w skygardenie żółte. Kurczy ciągle myślę, czy nei wymienić na jednakowe ....

Aga co rano zaglądam na chwilkę do Ciebie i trzymam kciuki żeby w tym tygodniu wszyscy fachowcy spisali się na medal a Wy bez stresu mogli cieszyć się świętami w domku :hug:

Super zgrały się kolory w pokoju Oskara. Mapa i kulki świetnie razem grają :)

Samochodzik z reklamy Ikei widzieliśmy kiedyś pod sklepem we włoszech :lol2: Pan tak napakował na dach że cudem wyjechał z parkingu podziemnego. Żona wychylała się do połowy przez okno i krzyczała mu jak ma jechać żeby tobołkiem na dachu nie zaczepiał o tablice informacyjne na suficie :lol2:

Aga. Ja krótko. Jesteś wielka :) super sprawnie Ci wszystko idzie. I pamiętaj - nawet jak nie wszystko dopniesz na ostatni guzik o konkretnej godzinie konkretnego dnia to świat nadal będzie istniał, dom dalej będzie stał :). Najważniejsze żebyście razem byli. I zadowoleni do tego oczywiście :).

Podoba mi się nawet to na co wcześniej krzywo patrzyłam :yes: : kamień przy schodach, wnęka nad wanną (też taką kcem!). Mogę tylko pogratulować :hug:.

:bye::bye:kieliszki zdobione z tej serii co pokazywałaś są w Makro w promocji....np do szampna 28,28 wiec może warto jak masz mozliwość podjechać jak potrzebjesz większą ilośc....

bo to te prawda ?? http://proxy.metro-group.com/Gazetka-Promocyjna-MAKRO/26/#/spreadview/14/

Edytowane przez ivy17

Aga, zaglądam codziennie i codziennie trzymam mocno kciuki za wasz finish :hug:

Możesz odetchnąć, bo po zdjęciach widać,ze Święta w domu będą cuuudne i wszytko co potzrebne bedzie na czas, góra już jest taka domowa :)

A na dole jak tylko pojawi się podłoga w salonie będzie tak samo :)

Aga cudny masz dom, ja chętnie bym się tam juz wprowadzała :D

Dużo sił Aguś życze, a wszytkie choróbska niech się tzrymają od Was z daleka! :mad: to nie czas na chorowanie ;)

Buziaki :***

Leia chyba pomierzę Ci wszystko jak już skonczy się to całe zamieszanie

ok? :hug:

zdjęc z powrotu z zikei nie masz???? na reklamę by dali:D i u nas w Krk byliście:yes: Ludzi pełno na 100 %

Ano nie mam ;)

Do reklamy w sam raz :lol2: - współczesna wersja :cool:

Fotki oglądnęłam, w końcu mi się u Ciebie poszczególne klocki zaczynają układać :).

A wiesz że ja dzisiaj na budowie też tak o tym pomyślałam :) - jak o puzzelkach które pomalutku się układają :wiggle:

Mam tylko pytanie (to nie krytyka) - nie rzuca Ci się w oczy różny kolor światła (przy kamieniu ) ? U mnie w salonie jest podobnie, wszędzie białe (ciepłe lub zimne) a w skygardenie żółte. Kurczy ciągle myślę, czy nei wymienić na jednakowe ....

Wiesz co te przy kamieniu zimne - czyli małe schodowe, pasek ledowy i pasek ledowy na dole zapalają się razem - i tak zamierzamy jw włączać :yes:

Te 3 podwójne lampki są ciepłe, ale nawet mi to nie przeszkadza :)

I w sumie nie umiałabym się zdecydować które światło wybrać ;)

Zimne na całości - chyba był by za smutno, za surowo, a z kolei ciepłe światło źle oświetla kamień - dlatego takie wybory u mnie :rolleyes:

Aga co rano zaglądam na chwilkę do Ciebie i trzymam kciuki żeby w tym tygodniu wszyscy fachowcy spisali się na medal a Wy bez stresu mogli cieszyć się świętami w domku :hug:

Super zgrały się kolory w pokoju Oskara. Mapa i kulki świetnie razem grają :)

Dzięki kochana :hug:

Mam nadzieję że panowie rozumieją powagę sytuacji i zrobią wszystko żeby zdążyć :mad:

Samochodzik z reklamy Ikei widzieliśmy kiedyś pod sklepem we włoszech :lol2: Pan tak napakował na dach że cudem wyjechał z parkingu podziemnego. Żona wychylała się do połowy przez okno i krzyczała mu jak ma jechać żeby tobołkiem na dachu nie zaczepiał o tablice informacyjne na suficie :lol2:

Szkoda że filmiku nie nagraliście :lol2:

Aga. Ja krótko. Jesteś wielka :) super sprawnie Ci wszystko idzie. I pamiętaj - nawet jak nie wszystko dopniesz na ostatni guzik o konkretnej godzinie konkretnego dnia to świat nadal będzie istniał, dom dalej będzie stał :). Najważniejsze żebyście razem byli. I zadowoleni do tego oczywiście :).

Aniu dziękuję Ci bardzo :hug:

Siły do roboty same wracają :)

Podoba mi się nawet to na co wcześniej krzywo patrzyłam :yes: : kamień przy schodach, wnęka nad wanną (też taką kcem!). Mogę tylko pogratulować :hug:.

Dzięki http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thanks/smileys-thanks-733951.gif

:bye::bye:kieliszki zdobione z tej serii co pokazywałaś są w Makro w promocji....np do szampna 28,28 wiec może warto jak masz mozliwość podjechać jak potrzebjesz większą ilośc....

bo to te prawda ?? http://proxy.metro-group.com/Gazetka-Promocyjna-MAKRO/26/#/spreadview/14/

To te to te, tylko nie wiem czy dam radę jutro podjechać :(

I nie zdecydowałam jeszcze czy te zdobione czy czyste :bash:

Aga, zaglądam codziennie i codziennie trzymam mocno kciuki za wasz finish :hug:

Możesz odetchnąć, bo po zdjęciach widać,ze Święta w domu będą cuuudne i wszytko co potzrebne bedzie na czas, góra już jest taka domowa :)

A na dole jak tylko pojawi się podłoga w salonie będzie tak samo :)

Karola oj jeszcze nie odetchnę :no:.

Mam nadzieję że na wigilii przy barszczyku będę już miała spokojną głowę :rolleyes:

Podłoga w salonie opóźniona :bash:

Aga cudny masz dom, ja chętnie bym się tam juz wprowadzała :D

Mówisz ? :lol:

Dużo sił Aguś życze, a wszytkie choróbska niech się tzrymają od Was z daleka! :mad: to nie czas na chorowanie ;)

Buziaki :***

niestety nie jest różowo :bash: :(

Zaraz wszystko opiszę :(

==================================

Dzień dobiega końca i liczę że jutrzejszy będzie lepszy ;)

Najważniejsze to zdrówko moich maluszków

a z Oskarem niestety nie było dziś dobrze :(

Zaczął gorączkować i od 13 drzemał, śniły mu się jakieś koszmary co chwilę wstawał z krzykiem :(

Ja wróciłam o 14 i wkroczyłam z lekami, teraz obudził się z drugiej 2 godzinnej drzemie i leży słabiutki oglądając baję.

W międzyczasie mieliśmy akcję w wymiotowaniem :( -ale ti chyba reakcja na gorączkę ;)

Jutrzejszy dzien powinien przynieść odpowiedź czy zdrowiejemy czy jedziemy do lekarza po antybiotyk - mam nadzieję że zwalczy sam.

Na budowie przyjechali panowie od podłogi i okazało się że trzeba w niektórych miejscach jeszcze dołożyć maty do wyrównania poziomu z płytkami.\

Deski będą kładzione dopiero w środę :bash:.

To dwa dni ale teraz dwa dni to katastrofa :sick:.

Duży M maluje, mały kładzie dolną łazienkę - na jutro zostanie mu ściana z dekorami.

Przywieźliśmy dziś płytki do spiżarni i schowka - mam nadzieję że zdąży i je położyć.

Kupiliśmy też na szybko w Castoramie płytki do wyłożenia wnęk koło kominka na drewno - zupełnie o tym zapomniałam :o

Duży M ma je położyć bo nie może ruszyć z malowaniem obudowy kominka - uśmiejecie sie ale jeszcze nie wybrałam koloru na ścianę z portalem :lol2:.

Czekałam aż pomaluje sypialnię żeby obejrzeć sobie tamten kolor - a do malowania sypialni to jeszcze dłuuuuuuuuuga droga ;)

W związku z tym ma mi machnąc tylko kawalek ściany i zobaczymy co to za kolorek - najciemniejszy w calym domu :cool:

Co ja zdziałałam - byłam na budowie 4 i pół godziny :)

Pomyłam wszystkie okna u góry :cool: - no bez jednego u Igiego bo układanka z płytek na dół tam cały czas leży i bez okienka w garderobie bo kartony blokują dostęp do niego ;)

Umyłam mebelki w gościnnym

Umyłam wszystkie kaloryfery - w tym 2 hydraulik musiał mi specjalnie zdjąć ( te chłopaków) bo były powieszone z całym budowlanym syfem :sick:

Umyłam ścianę z lustrem w łazience, podłogę też - jak wychodziłam do domu wyglądała tak jak przed umyciem :sick:.

Posprzątałam w schowku u góry - czego tam nie było :o

Dziewczyny najgorsze jest to że u nas nawet po przeprowadzce dom będzie mini placem budowy.

W garażu M bedzie docinał płytki, będzie je dźwigał przez całą chałpę przez salon do łazienki na dole :bash:.

Dopiero za miesiąc będę się mogła wziąć za prawdziwe porządki :(

Na środę planuję akcję sprzątania garażu i pilnowania wycierania butów jak się z niego będzie wchodzić do domu - za każdym razem :mad:.

Oj będę rygorystyczna - za parę dni mam tam mieszkać z dziećmi i dzisiaj uświadamiałam M bo on stwierdził że nie ma sensu tam sprzątać bo i tak będzie się kurzyło :sick: :mad: - złość kipi http://emoty.blox.pl/resource/4_2_207.gif

chyba Wam zrobię zdjęcie przed i po.

Czyli jaki garaż M chciał zostawić do przeprowadzki mojej rodziny :sick:

Nawet teraz, dziś chciałam już segregować pudła -ale przecież tam się tak kurzy a do piątku przecież nic się nie zmieni że te pokoje będą zaraz w masakrycznym stanie :(

Co położę szmaty pod każde drzwi??? ;) i będę je przekładać za każdym razem jak będę wchodzić i wychodzić z pokoju :o :( - masakra jakaś :(

Ok pomarudziłam , chyba zawsze tak mi się zbiera już na koniec dnia i człowiek zapomina że inne rzezy go naprawę cieszą :)

-----------------------

Wracałam taka umordowana że stojąc na światłach przegapiłam zielone i stałam drugie tyle - nigdy mi się to nie zdarzyło :o - na szczęście skręcałam w lewo i nikt za mną nie stał ;).

W domu popakowałam jeszcze ze 3 kartony i już od 17.30 jestem sama z małymi, także za dużo nie podziałałam, J siedzi z elektrykiem na budowie ;)

Teraz poszukam jeszcze trochę tych narzut i gałek do mebli chłopaków.

Myślałam żeby tak jak Karola nadać Hemnesom troszkę lżejszy dziecięcy wygląd .

Coś znalazłam zaraz Wam pokaże :lol:

Edytowane przez admete

Do Oskara

http://www.go-shop.pl/img.php?ident=&product=603&kind=2&gallery=

http://www.go-shop.pl/img.php?ident=&product=611&kind=2&gallery=

Do Igora

http://www.go-shop.pl/img/product/602/kind/1

Tylko do mebli z ikei

i połączyć je z przeźroczystymi :rolleyes:

http://www.go-shop.pl/img/product/612/kind/1

Prześpię się z myślą :rolleyes: i jutro zdecyduję :)

Chyba że macie jakieś zapisane gałeczki z chęcią pooglądam :lol:

Aga nie daj się zwariowac - nie posprzątasz teraz, posprzątasz za miesiąc - pył poremontowy i tak osiada parę miesięcy... Najwazniejsze, aby Oskar wyzdrowiał BEZ antyba i zebyś Ty z przemęczenia nie spędziła świąt w łóżku...

a na pocieszenie powiem, że ja spakowałam dzisiaj TYLKO dwa kartony ;) - zresztą, nie mam więcej w zapasie :/ i w ogóle nic mi się nie chce... pewnie bedę przyjeżdżała na mieszkanie jeszcze długo po przeprowadzce zgarniać klamoty ;)