Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aguś współczuję choróbsk :sick: niestey nie ma nic gorszego, niż chore dziecko :( Tym bardziej w tak zabieganym czasie jaki masz ......

Mam nadzije,że antybiotyk pomoże szybko i wyjdziecie zdrowotnie na prostą :yes: :hug:

P.S

Rozmawiałam już z Pnia Jolą ;)

Uświadomiłam jej dokładnie, kto robi jej taką reklame :yes: :D

Powinnaś się upomnieć o konretne rabaty :D

:hug:

Edit:

Kolor podłogi cudny! Bardzo mi sie podoba :yes:

Łazienka chłopców, piękna :yes: dobrze,ze nie ma tam czerwonej fugi! :p

Edytowane przez Karolina i Artur :P

Hej Agus - ja dziś niebudowlanie

Bardzo często te Twoje chłopaki chorują :( Oni są alergikami, prawda ? Może oni są uczulenie na cos co jedzą na codzień.... Opowiem Ci po skrócie jak było z moją Julką. Otóż jako małe dziecko chorowała praktycznie non sto. Co wyszliśmy z kataru i kaszlu, tydzień przerwy i od nowa :( Trwało to chyba z ....4-5 lat. I w końcu sama wpadłam na to, że moje dziecko jest uczulone na miód. Zrobiłam próbę biologiczą - wyleczyłam ją (kolejny raz) antybiotykiem i z premedytacja podałam kromkę z miodem. I sprawdziło się :yes: Miód do tego czasu przewijał się w jej jadłospisie dość często - czasami nieświadomie. Okazuje się, że często w batonach (zwłaszcza tych pełnoziarnistych) dodany jest miód. W pierniczkach, w ciastach z cukierni, w herbatnikach ..... Jak skonczyła rok to fundowałam jej mleczko dla Juniorów z miodzikiem (ono było droższe od zwyczajnego a ja taka szczęśliwa, że mogłam jej je kupić :sick: ), lubiła płatki śniadaniowe z miodem i zwykłe kromeczki z nim. No i nagle musiałyśmy zrezygnować z wszystjiego. Na szczęście moje dziecko (to strasze) było bardzo ugodowe od maleńkości i wystarczyło wytłumaczyć i miodu nie tknęła. W szkole jak dzieci przynosiły batony, cukierki to zanim je zjadła to czytała skład surowcowy. I tak jest do dzisiaj. A jak już niestety zje coś z miodem (przez pomyłkę) to podaje jej końską dawkę fenistilu i czasami nie dopuszczamy do rozwoju choróbska. Większość osób uważa, że uczulenie na pokarm objawia się tylko i wyłącznie wysypką skórną . To nieprawda. Moja Julka dostawała wtedy mega kataru a po kilku dniach dołączał okropny kaszel.... Jest też uczulona na czekoladę - ale tą musi przedawkować żeby objawy wystąpiły. Miodu wystarczy, że obliże konieć łyżeczki . Niedawno napiła się Nestee (limitowana wersja - smak pomaranczowy z dodatkiem miodu), w której w składzie potem wyczytaliśmy zawartość miodu 0,01% !!!!!!! Wystarczyło :yes: :(

W tej chwili jesteśmy w trakcie próby biologicznej u Lenki. Nauczona doświadczeniem sprawdzam, czy czasem nie jest uczulona na czekolade właśnie. Bo dopóki nie znała jej smaku (udało mi sie to nawet dość długo) to nie chorowała. Odkąd podjada kinderki to choruje często. Jesteśmy na Zyrtecu i na głodzie czekoladowym ;) Cięzko to przechodzimy bo Lenka to uparciuch straszny no i za mała jeszcze jest zeby zrozumiec. Nie jemy juz czekolady ze 3 tyg ale wydaje mi się, że tym razem to nie bedzie to :no: Chyba raczej wpływ przedszkola jednak ;)

Zastanów się kochana co chłopcy jedzą często co mogłoby ich uczulać. I najnormalniej w świecie spróbuj im to wyeliminować z diety na jakiś czas. I po dłuższym niejedzeniu nagle podac w ilości dość konkretnej ;) Taka próba nie zaszkodzi a może akurat wniesie sporo.

Całuje Cie bardzo mocno, życzę kolejnego owocnego dnia na budowie i zdrówka dla chłopców życzę z całego serducha.

Ps. ja o 3 w nocy musiałam zazyc Fenistil (dostałam jakiegoś mega świądu dłoni) i jestem niepitomna :sick: Tak na mnie działa ten lek :(

Aguś, biedna jesteś :hug:

Znaleźliście w końcu ten antybiotyk?

Nawiązując do posta Kingi, to u Jakuba jest podobnie.

Na niektóre alergeny reaguje właśnie kaszlem i katarem.

I weź tu człowieku bądź mądry i nakarm dziecko :rolleyes:

Dziewczynki odpiszę wieczorkiem na powyższe posty :yes: :hug:

Napiszę tylko że byłam u lekarza w końcu z dwoma chłopokami i okazało się że Igi nie ma zmian a za to u Oskara coś tam lekko słychać w oskrzelach :o

Także dzieciaki uziemione w domu - bez antybiotyków z syropkami na razie na obserwacji - byłam niestety w przychodni :sick:

bo nasz lekarz wyjechał i będzie dopiero w piątek :(

Ja też już mam nos zatkany :sick: i czuję że mi zatoki zatyka :cry:

Na budowie dzieje się dzieje a mnie tam jeszcze nie ma :(, kończę kawę i jadę i chyba już zostanę do wieczora - zrobię ile dam rady.

Z niusów budowlanych J odpakował swoje biurko i okazało się że są 2 lewe nogi :wtf::wtf::wtf: - i znowu zabaw a w reklamacje wymiany itr.

Jadę bo montują blaty - Bosze żeby tam nic nie spieprzyli :mad:

Lecę do wieczora :bye:

Karolinko ciekawa jestem co tam p. Jola Ci naopowiadała :lol2:

Przypomniałaś mi że muszę do nich dzwonić obgadywać łóżko i gonić do realizacji ;)

Za zdrówko dziękuję :hug: - sama dobrze wiesz co znaczą nieprzespane noce :(

Zobaczymy co pokaże dzisiejsza noc, oby była lepsza od wczorajszej ;)

Anetko Monia :hug:

Kiniu u nas to nie alergia, bynajmniej nie pokarmowa, nie wydaje mi się :(

Z Oskarem przeszliśmy testy i od początku zwracałam uwagę na to co je bo jego skórne objawy podchodziły już pod niezłe azs :sick:.

Mam zeszyty prowadzone przez miesiące gdzie mam zapisane co dokładnie jadł ;)

Powiem Ci że miałyście naprawdę szczęście że znaleźliście alergen,

często jest duży problem z jego znalezieniem ;)

Fenistil miałam przyjemność kosztować w zeszłym tygodniu :lol2:

Na budowie jeden z M jest alergikiem i dał mi wtedy LORATAN i powiem Ci że zadziałał super, bez objawów senności ;)

Aniu a jak już przy tych choróbskach jesteśmy - jak tam Jakub?

Jak z jedzeniem, jak z kaszlem ?

Leia dziękuję kochana za życzenia :hug:

I Tobie i całej Twojej rodzince życzę

ZDROWYCH WESOŁYCH ŚWIĄT :hug: http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/christmas/smileys-christmas-839571.gif

Ivy drop kciukasy pomogły :lol:

Blaty są rewelacyjne :lol: :wiggle:

Zaraz zdjęcia i idę pochorować bo mam mało czasu na leżenie :p

O matko :jawdrop:

Zatkało mnie!

Aguś, jest pięknie!

Nawet tapetę przełknę :lol2:

Jakub w miarę OK. Ostatnio rozszerzyliśmy dietę o kurczaka. Przeszło.

Pomarańcze nadal nie.

Kuruj się kochana.

Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie spokojna.

Agus - uwielbiam chłopakowa łazienkę !!! Te płytki kwadraciki sa obłędne. Szkoda ze ich wcześniej nie znałam bo dałabym do dziewczynek zamiast mozaiki - zawsze to troche mniej fug do mycia ;)

Aten stół to tak będzie stał ??? Bo nie pamiętam z inspiracji ..... Inaczej jak coś ;)

Spokojnej nocki :hug:

Agauś :)

Domow juz masz na maxa! :D

Pokoje chłpaków super!

Łazienka też :D

Blat miodzio :yes:

Tylko ja nie wiem o co chodzi z tym wyspo-stołem ???

Czy tam nie miały być grubsze toczone nogi ???

Ale ja dzisiaj jakas niekumata, przydzumiona więc moze cos poplątałam :p:sick:

Buziaki :hug:

Aguś,

ale cuda nam tu pokazujeszhttp://www.brothersinhonour.com/images/smilies/smiley_shock.gifhttp://www.brothersinhonour.com/images/smilies/smiley_shock.gifhttp://www.brothersinhonour.com/images/smilies/smiley_shock.gifhttp://www.brothersinhonour.com/images/smilies/smiley_shock.gifhttp://www.brothersinhonour.com/images/smilies/smiley_shock.gif

kuchnia, łazienka, szafy, pokoje chłopaków- wszystko śliczne i jak już jest czyściutko:wiggle::wiggle:

Tapeta z buźkami super:yes:

Za ghoustami nie przepadam, ale u Ciebie będą pasować. Rozumiem, że są na zapas?

Kochana tak mi przykro, ze te choróbska Was tak męczą i to teraz:mad::spam::hug:

Dużo zdrówka i wytrwałości, a to czego nie zdążysz zrobić teraz, zrobisz po Świętach:hug: