Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Agus, ja tez spoznione gratulacje:hug::wave: -na swoje usprawiedliwienie napisze, ze jestem (prawie) na bieząco u Ciebie :wiggle: Do siebie nawet nie zaglądałam w swieta a do Ciebie dwa razy:yes::D

Jest slicznie, mówilam Ci zreszta:wiggle: Nawet moj M-miłosnik Kiniowych i Olowych betonów, stwierdzil, ze "ładnie":yes:

Zadzwonie jutro, bo muszę Cię o cos zapytac a priwka juz nie zdaze-spanie mnie łamie:rolleyes:

buziaczki.

A Igusia mi szkoda z tymi siniakami.....:( Bidulek:(

Aguś, dzielna Ty moja :hug:

Długa ta Twoja lista?

Odpocznij chwilkę :hug:

Trochę podobny dozownik jest w Home&You. No, okrągły jest ;)

Nie wiem, czy Cię usatysfakcjonuje?

http://home-you.com/124344057-2719-large/dozownik-steel-srebrny.jpg

Dzien dobry :)

Marta ciesze się że Ci się podoba :rolleyes: i dziękuję za wszystkie dobre słówka :hug:

Kiniu dzięki :)

Małgosiu również dziekuję :hug:

Olu :hug:, jak się wreszcie spotkamy mam nadzieję wszystko na spokojnie nadrobimy :hug:

Czekam na znak sygnał :lol:

Aniu :bye:

Lista robi się coraz dłuższa :o

Dozownik zobaczę jak będe w galerii :yes: - ale on chyba nie jest w połysku?:confused:

Bo przeca u mnie musi być na błyszcząco :lol2:

Anetko :bye:.

Już po kawce :yes: - bosze pyszne toto jak nie wiem co - a nie wierzyłam że będzie aż tak dobra :o

Tylko teraz ciężej mi wygospodarować czas na laptopik.

Może dlatego że póki co sygnał mamy tylko u góry i nie mogę spokojnie siedzieć z lapkiem na dole ;)

Czekam aż J zrobi z tym porzadek :rolleyes:

===================

Oskar wczoraj nie chciał iść spac i dzisiaj nie mogliśmy go dobudzić :sick:

w związku z powyższym mam małe opóźnienie ;)

J wczoraj przyniósł jak ja to nazywam "dary" które dostał na święta (pracuje w spożywce)

Mam zawaloną całą wyspę słoikami, butelkami, słodyczami i rzeczami dziwnej treści które musze gdzieś poupychać - a miejsca to już za bardzo nie ma :lol2:

Jak stolarz zrobi wreszcie spiżarnię to problem się rozwiąże ;)

Póki co muszę chyba zrobić tam jakąś prowizorkę.

Postaram się dziś cyknąć jakieś zdjątko dla Was:rolleyes:

Hej Agula :bye:

Kup sobie póki co jakis najtańszy regał - pozniej wykorzystasz do garażu/warsztatu....?

No i cykaj te zdjątka dla nas :)

Lece na kawkę , bo Ty juz po a ja ciągle przed. Ale mam dziś opóźnienie bo po wyjściu moich wskoczyłam do wyrka i spałąm do 9 :p

:bye:

no to cierpliwie czekamy:wiggle:;)

Ogarniam ogarniam :lol:

wieczorkiem będą :yes:

jak co ranek przylatuję a tu zaś zdjęć nie ma:(

:hug:

Wieczorkiem sie poprawię i rankiem już będzie Pani oglądać :lol:

Hej Agula :bye:

Kup sobie póki co jakis najtańszy regał - pozniej wykorzystasz do garażu/warsztatu....?

No i cykaj te zdjątka dla nas :)

Wiesz co nawet czasu na znalezienie tego zastępczego bym nie miała :(

Ale mam nadzieję że stolarz już weźmie się ostro do roboty :mad:

Oby nie miał zapędów takich jak Wasz Rysiek :sick: :p

Lece na kawkę , bo Ty juz po a ja ciągle przed. Ale mam dziś opóźnienie bo po wyjściu moich wskoczyłam do wyrka i spałąm do 9 :p

:bye:

Takim to dobrze :lol2:

Ja wczoraj próbowałam się zdrzemnąć z Igim - ale głowa pełna myśli i planów tego co jeszcze trzeba zrobić że nci ze spania były ;0

Ja mam chwilkę przy drugiej kawce http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/coffee/smileys-coffee-826223.gif

a ja przy pierwszej dopiero kawce:p cześc Aga i musze wymyslić co robić, bo obiadu dzis nie gotuje , choinka rozebrana, a i na ćwiczenia mnie idę:p

kinga ja też tak po 9 wstalam . leżalam od 8 i drzemałam z przerwą na śniadanie młodemu o 8.30. za to wczoraj jak wskoczyłam o 9 to spałam do 11:o

rany chyba jakiś sen zimowy mnie dopadł...... zima idzie

Agusia pięknie masz, a bedzie coraz piękniej z każdym dniem, każdym drobiazgiem :yes:

Regeneruj sieły, dopieszczaj powolutku domek, a gigantyczną fotorelację na którą czekamy potraktuj w kategorich odpoczynku :lol2:

Kochana nie mozesz nam tego robić i trzymac nas w takiej niepewnosci, ja z przyjemnością zobacze wszytko :)

Wiatrołap, spżarnie, która jeszcze nie gotowac, po 10 ujęc każdego z pokoików chłopców , no i goscinny i łazieneczki raz jeszcze..... no czy ja musze tłumaczyć ? :p

Buziaki :hug:

Aga - wróciłam bo przypomniałam sobie, że jeszcze miałam cos napisać ale zapomniałam.

Pisałaś że zamówiłaś bramki na schody , Siatkowe..... Przemyslałaś to dobrze? Pytam bo i ja niedawno kupowałam bramkę i przerobiłam (teoretycznie) najróżniejsze . Siatkowe ładne ale odpadły w przedbiegach. No chyba, że ty wypatrzyłaś jakies super-hiper (bo dar do wyszukiwania to Ty masz ;) ) . Te moje wyszperane były po pierwsze rozporowe nieotwierane. Nie uśmiechało mi się co moment rozkręcać żeby przejść albo co gorsza brac je okrakiem :sick: ;) Po drugie nie wierzę, że jak dziecko impetem padnie na taką siatkę to zdoła ona go utrzymac :no: Co innego na dole ale u góry ???

Uspokój mnie proszę i napisz, że ta Twoja jest otwierana i super mocna .

A jesli jednak ze zmęczenia kupiłaś niewłaściwą to oddasz (masz prawo do 10 dni) i zamówisz inną

Ps. My kupilismy maetalową rozporową (bez wiercenia). System zamykania nie do opanowania przez dziecko/babcię/obcego niewtajemniczonego :lol2:

Z dolną sie wstrzymaliśmy i dobrze bo nie była potrzebna. Młoda umiejętność wchodzenia opanowała w ciągu kilku dni. Schodzić na dzień dzisiejszy też juz potrafi ale bramka górna została bo jej pokój jest na wprost schodów i jak leci rozpędzona (a najczęściej właśnie tak biega) to żeby z rozpędu nie wpadła. Aaaa , i bramka na dzień dzisiejszy jest celowo "zepsuta" tak żeby się nie zatrzaskiwała ;) Przestało mnie bawić wychodzenie po kilkanaście razy w ciągu godziny na góre bo: mamo, otwórz mi bramke bo chcę zejść na dół ;)

EDIT. znalałam własnie takie cudo :jawdrop:

http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1145

tylko ona jest do wiercenia więc ja jej nie brałam pod uwagę. Zresztą cena też nie moja :no:

Edytowane przez 1976pinacolada

Aga

gratulację co prawda spóźnione ale szczere:hug::hug:

jak sie mieszka? jak tam dzieciaczki zaaklimatyzowały się?

co do bramki- to moja widziałas jak dla nas jest oki

jak się przeprowadziliśmy młody nie miał jeszcze 1,5 roku ( prawie ze srałam po nogach jak widziałam jak próbuje się spinać na czworaka po schodach)

po 2 miesiącach młody opanował schody tak że wchodzi sam bez trzymanki

:o a pamiętam jak starszak miła 2 lata nie pozwalam mu samemu wchodzić ani schodzić ze schodów Boszee jak to wszystko się zmienia z każdym kolejnym dzieckiem

Aga

także morał z tego taki że nie ma co inwestować w nie wiadomo jakie drogie bramki bo to tylko chwilówka

ja juz swojej od 3 mcy nie używam wcale

nie bądź taka zapodaj więcej fotosów;)

Cześć dziewczynki :bye:

Kinia Monia ale Wam zazdroszczę tego leżakowania :rolleyes:

Oj przydało by mi się teraz, a tak nie mam kiedy tak naprawdę regenerować siłek :(

Karola wiesz że ja lubię cykać zdjątka a jeszcze bardziej Wam pokazywać :lol:

Dzisiaj M konczy ta nieszczęsną wnękę przy kominku i jutro jadę z mopem i robię zdjęcia salonu :yes:

:hug:

Kiniu zamówiliśmy te których najbardziej sie obawiasz :lol2:

Ale chcemy zobaczyć jak mały będzie się zachowywał.

Mały naprawdę nad wyraz dobrze ze wszystkim sobie radzi i jest mega ostrożny.

Z góry nie próbował schodzić , tylko stał i czekał aż przyjdę i go zniosę.

Taka siatka da mi pewność że będzie czekał bezpiecznie i nie spadnie gdy się zachwieje.

Póki co siatka powstrzymała go od wędrówek z dołu do góry.

Jak schody były odkryte nic innego nie chciał robić tylko trenowac wchodzenie,

a tak zaczął wreszcie bawić się na dole a my z mamą trochę odpoczełyśmy :lol2:

Obie już czujemy lędźwiowy od dźwigania go z góry :sick:

Jutro zamontuję u góry i zobaczymy jak będzie wyglądać nasza egzystencja - czy uda mi się sprzątać?

Jak bedzie próbował kombinować to zainwestujemy w coś innego.

Póki co i tak nie będę go spuszczać z oczu, chcę żeby nauczył się chodzenia samemu po wszystkich pomieszczeniach u góry, nie bojąc się że jest sam.

Np on u siebie a ja na holu.

No nic zobaczymy.............

Na tą bramkę co wkleiłaś też wczoraj wpadłam - świetna jest :yes:.

Justynko, pamiętam tą bramkę :yes:,

Poczekamy czy siatka zda egzamin, potem najwyżej będziemy kombinować

nie chcemy mimo wszystko ingerować w balustradę ;)

Na dole są same tralki i siatka chyba jest najlepszym rozwiązaniem.

Jutro Wam ją cyknę :rolleyes:

Karola dzieki za gratki :hug:.

Mieszka się super :wiggle:, mimo że dopiero sie uczymy tego "mieszkania" :rolleyes:

Myślę że jeszcze z tydzień i będziemy się czuć jak na starych śmieciach :)

Moja mama powiedziała że bardzo dobrze się tu czuje i że bardzo polubiła nasz domek - że w ogóle nie trzeba było się do niczego przyzwyczajać :)

Co do dzieciaków zgadzam się w 100%, Igi rozwija się o wiele szybciej niż Oskar, ale i my o wiele pobłażliwiej patrzymy na różne rzeczy :)

Zdjęć jeszcze będziecie miały dość :lol2:

Emilko zaraz wrzucę male co nieco :lol:

Ivy dzięki za dozowniczek.

Czemu ja go nie widziałam jak byliśmy po meble :confused:

Zapomniałam że zrobiłam Igiemu zdjątko na fotelu przed bałaganem jaki zrobił tam M.

także wklejam :rolleyes:.

Fotel jest jednak dla mnie za łysy, musze teraz pomyślec jak go wypikować

Mógłby być też ciut szerszy ;)

http://i3.fmix.pl/fmi2940/99c9f4580029ba5f50e5ddfe

http://i2.fmix.pl/fmi2394/fdd37af60009300f50e5dec7

http://i1.fmix.pl/fmi2281/2887e4e200237d9350e5df19

http://i1.fmix.pl/fmi1406/d7101c81000f3bd450e5df53

http://i1.fmix.pl/fmi1826/b9104c4a0027880a50e5dfd6

http://i2.fmix.pl/fmi70/8a1524970012921950e5e0a1