Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ale pojechałaś :rotfl: moim zdaniem pomalowana na zgaszony matowy kolor będzie dobra :p

Będzie znośna :p:lol2:

Ale i tak dla każdego, kto coś tam o antykach wie - będzie prl-owską taniochą ;)

Te zdobienia na frontach są masakryczne :sick:

Jessssu, no sorry, ale nie mogę, gdy widzę że ludzie czymś takim handlują, a inni to kupują :( To od lat powinno leżeć na śmietniku ;) Albo, co lepsze - powinno zasilić domy dziecka, opieki itp...

Ale sprzedawać to? To nie jest warte nawet kosztów wysyłki:no:

Justynko mam nadzieję że w tym tygodniu :)

Będę dzisiaj dzwonić o sprecyzowanie terminu ;)

Aga,

One będą tak daleko od siebie stały, że co byś z nimi nie zrobiła czy zrobiła ( :p ), to będzie dobrze.

Myślę, że możesz z nimi zrobić co chcesz,, bo nie rzutują na siebie...

Tez tak myślę :yes: :)

Jezu, jak cały dzień będę tak precyzyjnie się wypowiadała, to może dostanę "Złote Usta 2013" ???

:rotfl:

Magda mnie własnie te "zdobienia" najmniej mi pasują ;)

Nawet mamie rano przez telefon opisałam że czuć je trochę wsią :lol2: :p - nie ubliżając wsi bo sama teraz na wsi mieszkam :p

Ale wydaje mi się że jak się je pomaluje to ten efekt zginie.

Ale moge się mylić.....

Kurcze musze szybko myśleć..:confused::confused::confused:

Aha, jeszcze tylko w skrócie (bo dawno już powinnam do roboty wyjść:sick:)

Żeby ją przemalować,to też będzie trzeba się namęczyć i nie wiem czy gra warta świeczki - bo komoda ma typowe dlatego "okresu":lol2: wykończenie - czyli dąb nieszlifowany - porowaty, pod ręką wyczuwalne są pory drewna.

Po pomalowaniu też je będzie widać - a to efekt przy kryjącym lakierze dramatyczny:sick:

Komodę trzeba by było naprawdę dokładnie zeszlifować, wygładzić - a z tymi "zdobieniami" to niemalże niemożliwe :roll:

Jesssu, naprawdę - jak widzicie "antyk" w tego typu wykończeniu (porowaty dąb) - uciekajcie, proszę was;)

Chociaż się przyjrzałam - może nie jest aż tak "porowate" to wykończenie... ale z tak daleka ciężko ocenić - poproś o zbliżenia, najlepiej pod kątem.

Aga, ja rozumiem, że wymiary idealne...więc rozumiem dylemat:yes:

Alemoim zdaniem umniejszysz tej pięknej "politurowanej" komodzie :(

Matko - jak się trafia na taką perełkę, to trzeba być konsekwentnym... nie można obok stawiać czegoś takiego :(

A nie lepiej szukać czegoś ze współczesnego stylizowanego designu?

Dziewczyny mam wrażenie już parę fajnych bufetów pokazywały... takich lekko glamour ale w dobrym guście...

To już taka ikeowska 100x lepsza http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30204171/ - tylko wiem, że za krótka ;)

Ale o coś w tym stylu mi chodzi...

Przepraszam, ale się nie zgodzę.

Uważam, że przemalowana zdobycz Agi będzie zdecydowanie lepsza niż ta komoda z Ikea.

Nie mam nic przciwko IKEA, ich meble są funkcjonalne, ale to ciągle IKEA!

Przy tej pierwszej komodzie Agi, ta z IKEA będzie wyglądała jak jakiś makabryczny żart. Sacrum profanum... ;)

to jeszcze jq;);););)

mnie by w ogole pasowało tam coś lekkiego i bardzo prostego konsolka. Aga ty przecież nie potrzebujesz szuflad ?????????np

264362_467284156638018_1107572641_n.jpg taka

albo

taka tylko dłuższa 431189_520955857937514_1664452498_n.jpg

---------i zrezygnuj z miedzianych lamp na rzecz czarnych, albo ewentualnie srebnych

264362_467284156638018_1107572641_n.jpg

Aga,

Z czystym sumieniem mogę Ci polecić sprzedawcę na Allegro Nasze-Antyki.

Byłam u nich w sklepie (olbrzymi magazyn) w Świętochłowicach i wiem, że sprzedają TYLKO antyki w niezłych cenach i profesjonalnie odnowione. Sprawdź na allegro i na ich stronie internetowej. Nie pamiętam skąd pochodzisz, ale warto do nich pojechać, bo nie wszystko mają w internecie.