Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja rozumiem, ale akurat to połączenie mi zgrzyta :rolleyes: Kolorystycznie głównie.

Komoda w czarnej wersji zrobiła się też bardzo glamour, nie wiem czy trochę nie za bardzo.

Może antracyt / szarość byłaby mniej radykalna i zagrałaby lepiej ze stołem?

Myślę o czymś podobnym do koloru podkładek :)

i ja również :rolleyes:

:bye:

pasuje idealnie :rolleyes:

Ja się również podpisuję łapkami... obiema :rolleyes:

:)

dzięki dziewczyny http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/thanks/smileys-thanks-733951.gif

KOMODA NIEWĄTPLIWIE WSPANIAŁA, ale... mam kilka „ale”:

• nie pasuje do podłogi i nie pasuje też do kuchni, którą widać – nie w tym kolorze; czarna, szara, w paski, glamour, tylko nie drewno;

• stoi tuż pod parapetem i tam się zrobił taki nieciekawy uskok; albo powinna być równo z parapetem, albo sporo niżej.

Podrzucam kilka pomysłów kompozycji kolorystycznych na dopasowanie komody do wnętrza:

[ATTACH=CONFIG]162068[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]162069[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]162070[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]162071[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]162072[/ATTACH]

Pestko komoda była kupiona z zamiarem przemalowania.

Wymiary myślę że są ok :).

Ten uskok w ogóle mi nie przeszkadza :no: i ciesze się że dzięki niemu komoda podjechała pod samą ścianę :yes:

Dzięki za propozycje.

Gdyby komoda była krótsza myślałabym o pasach - zawsze mi się podobały tak pomalowane komody :rolleyes:

Czy ja będę mogła czasami coś napisać od siebie a nie ciągle podpisywać się pod kimś obiema łapkami.... ;)

http://forum.barcis.pl/images/smilies/bigsm.gif :hug:

Wielkość bufetu - idealna. Bardzo dobrze, że jest zaraz pod parapetem.

Czarna będzie super.

Dzieki Aniu :)

Piekne zdjęcie na avatarku :rolleyes:

Aguś, prawda?:rolleyes:)

Prawda :yes: :lol:

Pierwsza propozycja gramofon, która znowu został zignorowany jak materiałowa lampa :rotfl:

;)

[ATTACH=CONFIG]162085[/ATTACH]

Aniu :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

I dzieki dzieki dzieki :hug:

Mam argument dla niezdecydowanych domowników :wiggle:

Aga - wg mnie komoda jak szyta na miarę :yes:

Ja wczoraj rysowałam swoją, która tez stanie pod parapetem, i też się zdecydowałam na taki uskok. Troche większy ale tez uskok :yes: Nawet jesli tak nie powinno być to moi goście sie na tym nie znają :p ;)

Dlatego tak się gorączkowałam w poniedziałek żeby ją J zdążył kupić :)

:p:P:P:P:P nie doradza.

ta lampa u Agi w jadalni za dużo , by się działo. tylko ma wisieć prosta bez struktury( no jak te lampy u Oli U- kurcze Alzheimer się odzywa).

ewentualnie lampy typu Maria teresahttp://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT3evnCJRrFjXKNm-8wEyT-lEt2bymxGmxIEa3s3ZkCluKPVLV3yA czarne oczywwiście:p

Maria teresa brana pod uwagę :yes:

Czarna :rotfl:

Fajna ta komoda (tzn będzie fajna bo ten kolor mnie przeraża :sick:) A ta w salonie w jakim będzie kolorze???

Kolor jest hmmmmmmmmmmm... dziki? :lol2:

Ta do salonu zostanie w oryginale :)

nawet ruda moglaby być. ...ale wtedy stolki koniecznie nowoczesne- czarne, biale , druciane - w stylu francuskich mieszkań w kamienicach:p

no tak lepiej:p

Nie wytrzymam z Tobą :p

A umiem :)

[ATTACH=CONFIG]162095[/ATTACH]

Tylko to naprawdę na szybko i bez dbałości o szczegóły :rolleyes:

Miałam Aniu o to samo poprosić, a tu taka niespodziankapo przyjeżdzie z przedszkola :):rolleyes:

nie czarna byłaby najlepsza...... ja bym stołki wymieniła na czarne Largo:p

Stołki prosze zostawić w spokoju :p

Ale komoda sama w sobie i jej ustawienie oraz wymiary - to strzał w 10! [ATTACH=CONFIG]162098[/ATTACH]

Dzieki Ilu :hug:

Moim zdaniem jak komoda bedzie czarna to jak najbardziej pasuje do Twojego wnetrza Agus :hug: lampa mi sie nie podoba :( i dalej obstawiam taka :D

http://img829.imageshack.us/img829/6718/lampawiszcaitaluxstratu.jpg

Kasiu ta mi nie podchodzi, środek jak ze sky garden tak :yes:, ale zewnątrz za bardzo nowocześnie :(

=============

Zmykam rysować z Oskarem, wrócę wieczorkiem :bye:

Dropko, ale u Agi sporo rzeczy jest ze sobą kontrastowo zestawionych i wygląda dobrze...

A jaką komodę tam widzisz? Bo jakaś w komplecie ze stołem to chyba beee:confused:

Ja rozumiem, ale akurat to połączenie mi zgrzyta :rolleyes: Kolorystycznie głównie.

Komoda w czarnej wersji zrobiła się też bardzo glamour, nie wiem czy trochę nie za bardzo.

Ja wczoraj siedziałam z próbnikiem Fluggera i szukałam koloru :rotfl:

Może coś ciemnego, wpadającgo w kolor obicia krzeseł? - ale ciemnego tak że by wyglądało prawie jak na wizce Ani :rolleyes:

Aaaa jak o kolor głównie chodzi to ja początkowo tez obstawiałam antracyt:lol: Może i byłaby lepsza od czarnej.:rolleyes:

Chyba, że Aga jest już zdecydowana na czarną, a my tu jej mieszamy...:oops:

Aga komoda rozmiarem i ustawieniem idealna:wiggle: czarna lub w paski/romby będzie super.

Lampa pikowana dla mnie ohydna:sick: do garderoby glamour ok, ale poza tym masakra. Aga ja w jadalni wodzialabym wielki prosty Abażur w neutralnej tkaninie. Na komodzie lekarz lampa lub lampy plus dodatki typu klosz na nozce itp

aga zostawiam w spokoju i krzesła i paryski apartament;)

komoda jest ok. szkoda,że ruda, bo stol masz brazowy i nie pasuje. zrob ją czarną przecieraną na abtracytowy( tak minimalnire widocznie) będzie piękna/:rolleyes: to pisałam ja doradczyni;)

muszę iśc do twojej kuchni , zobaczyć lampy( aha ty chcesz miedziane??) Aga pomyśl ,że lampy w kuchni i w jadalni i nawet w salonie muszą być w miarę podobne stylistycznie, żeby nie zrobić balaganu.

o rany masz o czym myśleć:p:p tyle lamp

;)

[ATTACH=CONFIG]162085[/ATTACH]

no dobra Aniu, tym żeś mnie przekonała, bo miałam napisać, że obrzydliwe są te komody zamalowane na czarno- matowo, no paskudne, fuj i ble, przynajmniej dla mnie, ale to coś Ty wysmarowała mi sie podoba

Admete,

plisss nie maluj tej komody na kryjący, czarny, matowy kolor, będzie mdła i staroświecka, nieelegancka, czarny połysk - tak , mat -nie-e

a najlepiej to czarną bejcą (jest taka???) niech widać że to drewno, a na to lakier bezbarwny

no i jak ją zobaczyłam to powiem,że pomysł J by pomalować w kolorze stołu wydał mi się tez bardzo dobry

powiedziałam co wiedziałam...

teraz mnie zlinczują:p

Dziewczynki odpisze jutro :rolleyes:.

Właśnie kupiliśmy sofkę/kanapkę do holu? salonu? garderoby? się okaże jak przyjedzie :lol2:

Tak to jest jak się z moją mamą wybierzemy na zakupy - dzisiaj pierwszy raz internetowe :rolleyes:

Do jutra :bye:

przecież w gabinecie masz fajną sofę:rolleyes:

Chyba, że Aga jest już zdecydowana na czarną, a my tu jej mieszamy...:oops:

Nic nie jest jeszcze postanowione :no:

ciekawe ile będę się zastanawiać :p

Wczoraj stwierdziłam, że jakby przyszła w jakiejś odcieni czereśni, gruszy to chyba mogłaby nawet zostać :lol2: - ale ten rudzielec jest na 100% do przemalowania ;)

Aguś musisz popróbować:rolleyes: A nóż wymyślisz jeszcze coś innego?:lol:

Mam taką nadzieję :)

Aga komoda rozmiarem i ustawieniem idealna:wiggle: czarna lub w paski/romby będzie super.

Za długa jest żeby ją w paski malować :(

i ma te ozdobniczki, trzeba by je wtedy zdejmować, a tego chyba nie chcę robić ;)

Lampa pikowana dla mnie ohydna:sick: do garderoby glamour ok, ale poza tym masakra. Aga ja w jadalni wodzialabym wielki prosty Abażur w neutralnej tkaninie. Na komodzie lekarz lampa lub lampy plus dodatki typu klosz na nozce itp

Na komódkę coś tam w międzyczasie wymyślę :rolleyes:

Co do lampy,moja mama chyba wczoraj ostatecznie uspokoiła moje zapędy w stosunku do niej :lol2:

Chyba jednak za "cięzka: do jadalni ;)

aga zostawiam w spokoju i krzesła i paryski apartament;)

Monia http://emoty.blox.pl/resource/paluszkiem.gif

komoda jest ok. szkoda,że ruda, bo stol masz brazowy i nie pasuje. zrob ją czarną przecieraną na abtracytowy( tak minimalnire widocznie) będzie piękna/:rolleyes: to pisałam ja doradczyni;)

muszę iśc do twojej kuchni , zobaczyć lampy( aha ty chcesz miedziane??) Aga pomyśl ,że lampy w kuchni i w jadalni i nawet w salonie muszą być w miarę podobne stylistycznie, żeby nie zrobić balaganu.

o rany masz o czym myśleć:p:p tyle lamp

Z lampami żeby je dobrać będe miała naprawdę duży problem, szczególnie biorąc pod uwage moje upodobania :lol2:

Admete,

plisss nie maluj tej komody na kryjący, czarny, matowy kolor, będzie mdła i staroświecka, nieelegancka, czarny połysk - tak , mat -nie-e

a najlepiej to czarną bejcą (jest taka???) niech widać że to drewno, a na to lakier bezbarwny

no i jak ją zobaczyłam to powiem,że pomysł J by pomalować w kolorze stołu wydał mi się tez bardzo dobry

powiedziałam co wiedziałam...

teraz mnie zlinczują:p

Nie zlinczują Cię :lol2:

Na dziś mam pomysł na drewno ale w innym odcieniu niż rudy ;)

Wkleję Wam też zdjęcie z kolorem z próbnika :yes:

Ciężka decyzja ;)

przecież w gabinecie masz fajną sofę:rolleyes:

Ale nie taką http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif

Dlaczego skygardeny nie pasują, jak dla mnie super, uwielbiam te lampy. Wcale nie są zbyt nowoczesne, ale to moje zdanie :)

Alu wiem że by pasowały :yes:

Tez mi się podobają :yes:

Ale wiesz że ja szukam rozwiązań nie oczywistych, innych, które sprawiają że jak na nie patrzę to czuję że to jest TO........:rolleyes::rolleyes:

Muszę szukać :)

Alu wiem że by pasowały :yes:

Tez mi się podobają :yes:

Ale wiesz że ja szukam rozwiązań nie oczywistych, innych, które sprawiają że jak na nie patrzę to czuję że to jest TO........:rolleyes::rolleyes:

Muszę szukać :)

Aguś, to szukaj, na pewno w końcu znajdziesz, trzymam kciuki :) .......i pozdrawiam:bye: