Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Z gory przepraszam za zaśmiecanie wątu, nie wiem ,gdzie indziej mogę zadać to pytanie bo jest to chyba jeden z najczęściej uczeszczanych watkow!

Pytanie brzmi

Czy drzwi, ktore łacza wiatrolap z salonem powinny otwierać sie na wiatrołam czy na salon?

Będę wdzieczna za wszelkie podpowiedzi!

A jak Ci będzie wygodniej ? Tu nie ma zasady : powinny !

Jedynymi pomoeszczeniami, w których zazwyczaj drzwi otwierają się na zewnątrz są WC i łazienki. Sądzę, że to też ze względu na ich rozmiary.

Jeśli masz 20 metrowy salon kąpielowy to też robisz sobie drzwi jakie chcesz.

Ważne jest to, żeby otwarte drzwi nie zaburzały ciągu komunikacyjnego i nie zakleszczały innych drzwi.

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z gory przepraszam za zaśmiecanie wątu, nie wiem ,gdzie indziej mogę zadać to pytanie bo jest to chyba jeden z najczęściej uczeszczanych watkow!

Pytanie brzmi

Czy drzwi, ktore łacza wiatrolap z salonem powinny otwierać sie na wiatrołam czy na salon?

Ło matko przegapiłam Twojego posta :oops:

Ale Siner dobrze napisała - nie ma chyba zasady :no: - Ty o tym decydujesz i wybierasz jak będzie najwygodniej i najmniej kolizyjnie ;)

Aguś "Fajne chłopaki" masz, no i co za samodzielność Młodego (młodszego). Powiem Ci jestem pełna podziwu dla niego i dla mamusi też, nie cierpię jak dzieci są niesamodzielne, uwielbiam jak same jedzą juz od najmłodszych lat (nawet jak na ziemi jest więcej makaronu niż w brzuszku dziecka). Ja doskonale sobie zdaję sprawę, że łatwiej jest nakarmić i ubrac samemu, ale przecież nie o to chodzi :)

Wystrój wnętrza to nie mój temat, ale podziwiam Twoje samozaparcie :) I tak na ucho Ci powiem, że chociaz rozsądniej byłoby odpuścić na chwilę, zastanowić się, to może to prowadzić do tego, ze za rok wszystko pozostanie w takim stanie jak jest teraz (tak jest u mnie, lamp do dzisiaj nie ma :()

Życzę miłego dnia :hug::hug::hug

Alu Twój pościk też mi umknął :rolleyes: :hug:

Igi sam z siebie jest bardzo samodzielny.

Zupę jemy na 2 łyżki, i jemu to coraz lepiej wychodzi.

Jogurcik juz je sam :yes: :)

Chcociaż ja tak jak Ty też wychodzę z założenia, że dziecko powinno być jak najbardziej samodzielne :yes: od najmłodszych lat.

Igi od wczoraj trenuje wchodzenie i schodzenie po schodach :o:o:o

Nie pozwala trzymac się za rękę ani dotykać, więc trzymam ręce w pogotowiu żeby w razie W go łapać.

Takie trenowanie trwa do 20 minut :o

Co do domu, to na az tak długo nie odpuszczę :rolleyes:, no chyba że ogród wyjdzie na pierwszy plan - bo czuję że jak przyjdzie pora to pochłonie mnie bez reszty :p

Pytanie brzmi

Moim zdanie powinny otwierać się na holl, salon, bo wiatrołap jest najmnijeszy i będąc w nim zabieranie przestrzeni na otworzenie drzwi chyba jest mniej praktyczne :rolleyes: Ale to moje zupełnie subiektywne zdanie ;)

:bye:

hej hej

ja tylko o scaleniu tych wnętrz kuchniojadalniosalonu :)

równiez uważam że zasłony i jakieś wykończnie ściany za TV w fakturze czy ocieniu zasłon załatwi temat spójności.

Można zrobić śmieszne nawiązanie z tymi poduchami o których wspominała pestka56, zeby były w salonie czarno białe, moze też na parapetach okien gdzieniegdzie?..i to moim zdaniem będzie ta klamra i nie ma co się bać :)

Pisałaś gdzieś że masz próbnik farb Fluggera to polecam Ci u nich tapety firmy Khroma i do nich z tego co się orientuję można dopasować materiał na zasłony, tapety cenowo nie straszą a jakościowo zachwycają (widziałam na żywo :) ).

I mnie osobiście urzekła ta mała sofka...nie wiem czemu, czasem czlowiek zakochuje się irracjonalnie ;)...a pewnie na żywo ocenisz sama gdzie najlepiej sie na niej siedzi ;)

i mam pomysł na kącik pod schodami ale to poszukam jakiś obrazków.

i aby do wiosny ;)

do tego zakątka..;

2b5300940001cc8e50fa48bb.jpg

na tym białym pasku białej ściany widziałabym jakiś akcent, coś pionowego zeby mieć wrazenie że to miejsce jest własnie po to by wyeksponować ten element, np;

lampa-Lady-Jane-600-czarna.jpg

albo;

wazon-scarlett-400.jpg

albo coś co by pasowało do koloru kamienia, np z mosiądzu wysoki wazon;

beznazwy.jpg nie mówię że ten piękny ale nie było łatwo coś namierzyć...

albo jakiś "habaź"

przedpokoj_aranzacje.jpg

a pod schodami ktoś proponował drobniejsze mebelki, czy jakaś pufa, czy dwie i stoliczek np.

:)

Aga,

ja bardzo czekam na zasłony u Ciebie, z pewnością pięknie wzbogacą wnętrze dodając im domowego klimatu!

Aniu to niestety temat na za jakiś czas:rolleyes:, bo koszt będzie pewnie nie mały na tyle okien :o

I pewnie zabiorę się za to dopiero w lato :(

Ale ja tez czekam na nie, bo wypełnią tą pustkę w salonie ;)

Helloł

przyszłam się przywitać

Aguś nie opcji nie nadrobię

widzę że u Ciebie ciągle żwawe dyskusję

W wolnej chwili zrób mi podsumowanie;)

Buziole

ps

chłopaki obłędni

Hej :bye:

Dzięki za chłopoków :lol:

W skrócie :rolleyes: kupiłam komode do jadalni i sofkę której miejsce przeznaczenia jest jeszcze nie znane :)

Jutro przyjeżdżają listwy, bo stolarz nie wyrobił się na dzisiaj z komoda i narzekał na warunki pogodowe nie sprzyjające do jazdy :(

Kochane dziekuje za opinie!

Drzwi chce mieć biale z mleczna szyba w srodku! Moj stolarz caly czas odwodzi mnie od tego pomysłu mowi, ze mam zrobic bielone! Mowi, ze biale sie brudza i z czasem żółkną!

jakie sa Wasze opinie?

Ja się na malowaniu nie znam, ale z drzwiami pokrytymi dobrą farbą, umiejętnie pomalowanymi chyba nic nie powinno się dziać :o

do tego zakątka..;

[ATTACH=CONFIG]163170[/ATTACH]

na tym białym pasku białej ściany widziałabym jakiś akcent, coś pionowego zeby mieć wrazenie że to miejsce jest własnie po to by wyeksponować ten element, np;

[ATTACH=CONFIG]163171[/ATTACH]

albo;

[ATTACH=CONFIG]163172[/ATTACH]

albo coś co by pasowało do koloru kamienia, np z mosiądzu wysoki wazon;

[ATTACH=CONFIG]163173[/ATTACH] nie mówię że ten piękny ale nie było łatwo coś namierzyć...

albo jakiś "habaź"

[ATTACH=CONFIG]163174[/ATTACH]

a pod schodami ktoś proponował drobniejsze mebelki, czy jakaś pufa, czy dwie i stoliczek np.

:)

Eola cieszę się że sofka Ci sie podoba :rolleyes:, widze że gustujemy w podobnych rzeczach :lol:

A co myślisz o postawieniu tam czarnego zegara MORA?

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/vj/oc/a3sq/rTiPNoMyyVy5r7RKnX.jpg

Drugim miejscem gdzie bym go widziała jest jadalnia, koło komody :rolleyes:

Pomysł z poduchami jest dobry :yes:

Już wiem że potrzebujemy ich na kanapach, żeby się wygodniej tv oglądało :rolleyes:

Aga ja się staram podczytywać ale jeśli myślałam, że Twój wątek po przeprowadzce zwolni to się grubo myliłam ;)

W sprawie komody - super wpasowała się w jadalni ale chyba faktycznie w czerni to byłoby dopiero to :yes:

A synków masz cudnych a już Igi to w ogóle słodziak :p