Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga łazienka chłopaków bardzo wesoła :).

Mam jeszcze pytanko odnośnie okna nad wanną (wiesz, że tez tak mam i chwalę sobie baaaaardzo) - jakie ono ma rozmiary ? Wygląda na ogromne !

Okno spore 140/90 - jak J nie pomylił ;)

Twoje okienko pamiętam :) i to jak chwaliłaś kąpiele przy gwiazdach :rolleyes:

Łazienka chłopaków super, bardzo mi się podoba :) Mam nadzieję, że chłopakom również :)

Oj podoba się bardzo :yes:

Igi upodobał sobie ten kącik pod prysznicem - uwielbia się tam chowac i stroić miny przez szybę :lol2:

Nie wiem jak inne kuliżanki, ale ja wybaczam :)

Aga, normalnie dech mi zaparło :o

Jest RE-WE-LA-CYJ-NIE :jawdrop:

Świetnie to wszystko zestawiłaś. Kochana, warto było się męczyć, czekać na płytki, kombinować.

Chapeau bas :hug:

Aniu bardzo bardzo dziekuję :hug:

Płytki razem wybierałyśmy :wiggle: :hug:

Oooo już widzę pralkę - skryła się za umywalkami :lol2:

:lol2: :cool:

Łazienka chłopców PIĘKNA !!!!!!!!

Aguś gzie kupiłaś niebieski zestaw łazienkowy :)

Dzieki :)

Ten zestaw kupiłam w tkmaxie a firmy kela

Pan K. rozchorował się bidulek :o :bash: w piątek nie przyjedzie pewnie ma pilniejsze roboty ;)

Zapomniał,że w ubiegłym tygodniu też tłumaczył się chorobą:mad:

ale wymusiłam przyjazd i okazało się że wyzdrowiał:)

Aguś mam nadzieję że wszystko nam poprawi chociaż gonią nowe zlecenia.

Agus decyzja była moja

U mnie zapowiada się dopiero na marzec :o

Ręce mi już opadają :(

Przecież wszystko miało być na grudzień :sick:

Ale najwazniejsze i mam nadzieję że wszystko będzie poprawione i będziemy koniec końców zadowolone :yes:

Miłego dnia :hug:

A ja miłego wieczorku życzę :hug:

:D:hug::bye:

:bye:

:hug:

http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif

Aguś -mogę Cię prosić o radę?:rolleyes::confused:

U Ciebie?

Jak dziś nie zdążę to z samego rana :hug:

Witam,wpadłam się przywitać:) i wreszcie coś napisać bo podczytuję Cię już od dawna:)pozwolisz ,że będę wpadać od czasu do czasu:D pozdrawiam

Aniu Witam serdecznie :welcome:

Zaglądaj w każdej chwili :yes: :)

Aga czy Ty widziałaś taka kuchnię?????

555959_418798091542020_1541367795_n.jpg

Lampy cudne :yes:

Aguś...łazienka rewelacja!! Cudna! A na fotki wasze znowu się nie załapałam:(

Uściski zostawiam:)

Beatko foteczki zaraz polecą :)

Łazienka rzeczywiście radosna, kolorowa, a jednocześnie nie dzieciowa w taki dosłowny, oczywisty sposób. Na pewno świetnie posłuży chłopakom długi czas :yes:

Dzieki Dropku :hug:

Mi łazienka się podoba bardzo - zwłaszcza te czerwone akcenty - świetnie wyszło :yes:

Dzięki :)

Powiem Ci że na żywo ten kolor jest bardzo dominujący, dziewczyny piszą energetyczny - to chyba dobre określenie - różni się od kaloryfera - ale w ogóle się nie gryzie - jestem zadowolona z wyboru :yes:

====================================

Dziewczynki zdałam sobie sprawę że mam straszne zaległości u Was :(

Czasu wcale nie zrobiło się więcej po przeprowadzce.

Dużo rzeczy nadal do wybrania a do komputera nie mam kiedy przysiąść nie mówiąc już na spokojnym poczytaniu u Was czego mi bardzo brakuje :(

Jutro mamy wizytę u laryngologa i zapadnie decyzja czy idziemy z Oskarem na zabieg - ale to chyba przesądzone - wiem wiem że łatwy zabieg, że po nim mały mi odżyje, przestanie się męczyć przy oddychaniu i najwazniejsze że będzie normalnie słyszeć.

Mam też rozmowę z panią psycholog w przedszkolu o płaczki Oskarowe - ostatnio zdarza mu się często płakać o byle co.

I mamy problem z wyjściem do przedszkola - chce zostać w domu, a po drodze płacze za mną :(

W przedszkolu bawi się normalnie, dalej jest na pierwszym miejscu we wszystkich zadaniach i zabawach - ale cosik jest nie tak - albo taki okres, albo przeżywa jeszcze przeprowadzke(uwielbia być w domu :)) albo chodzi o ten słuch - sama nie wiem - zobaczymy co pani powie.

Ja tam podświadomie czuję że chodzi o ten nieszczęsny migdał i odreagowywanie z całym zamieszaniem przeprowadzkowym.

Oskar jest bardzo wrażliwym dzieckiem...........także te rzeczy mi jeszcze mocno zaprzątają głowę ;)

========================

Udało mi się dzisiaj posprzątać kuchnię więc przedstawię Wam moje cokoły - które jak już pisałam są chyba w ciut innym kolorze ;)

I moje prezenty urodzinowe :lol:

Koleżanka zapytała na imprezie"czy Ty nie mogłaś poprosić o jakąś torebkę czy perfumy:o" :lol2: - Wy dobrze wiecie że nie :rotfl:

Chlebak

http://i1.fmix.pl/fmi1047/a1cdd546002231c7511bc886

http://i2.fmix.pl/fmi814/e850dff100282341511bedf1

Potrzebuję 3 doniczek pod okno na moje kwiatuszkowe prezenty i dzbanka na kwiaty cięte :p

http://i1.fmix.pl/fmi123/4b8e37d500226310511bcd96

Drugi prezencik to dozowniczek na mydło i nie uwierzycie różni się kolorem od srebra baterii

Miał być do małej łazienki dla gości ale chyba zostanie w kuchni bo tu najmniej to rzuca się w oczy (oczywiście tylko ja widze różnicę :lol2:)

http://i1.fmix.pl/fmi2967/9f10006a001f555b511bc8e9

http://i1.fmix.pl/fmi322/e8e2a47f00077fbf511bcdaf

sesja w małej łazience :lol2:

nie smiejemy się :p

na zdjęciach nie widac ale ma taka kropelkę złota?miedzi?

http://i1.fmix.pl/fmi2533/9a7f97b90021f7cd511be7c9

http://i2.fmix.pl/fmi1475/0089b90f0025bb50511be7e7

i uchwycik na ręczniczek jeszcze nie przykleiłam :p

http://i3.fmix.pl/fmi407/40267de00007d102511be808

I przycisk na gebericie :wiggle:

http://i2.fmix.pl/fmi1845/2423e8d4001de76c511be821

Ale co z tego jak drzwi brak i na tygodniu sie korzystać nie da bo MM latają w te i wewte :p

(dzisiaj jestem po małym spięciu z panami MM - już nie będzie chyba tak miło :sick:

ale mnie już zaczyna szlag trafiać i wystarczy jedna mała rzecz do wywołania burzy :()

-------------------------------------------------------------

reszta kuchni jutro bo M mnie zawołał do płytek marmurowych na geberit

zmykam :bye:

dobrej nocki

Edytowane przez admete

Aga i u mnie z czasem krucho - dodatkowo w domu pracuje plus wykańczam różne mniejsze i większe detale ;) tak więc się nie przejmuj - życie. Oskarowi na pewno zabieg pomoze - bo jak ze słuchem problem to nie ma co czekac - takie maluchy dobrze znoszą zabiegi - Bartek po 2 dniach nie pamiętał, że w ogóle był w szpitalu -a przyjmowali go w same urodziny !

łazienka chłopaków super - ja- nieprzepadająca za nowoczesnością- chętnie bym taka zrobiła swoim- gdyby mieli szanse na osobną łazienkę, haha

prezenty trafione widac :) też bym wybrała cos do domu-albo ewentualnie normalna maszynę do szycia- składkowo rzecz jasna - bo mam dziecięca janome mini i mi coś nie wystarcza ;)

z kurtka jaja sobie robia w pralni, ale w sieciówkach tak to jest- ekspedientka nic nie może, pracuje tam pewnie za marne grosze - uszkodził nie wiadomo kto, a własciciel to widmo ...

Hej Aguś,

piękne prezenty, a łazieneczka i kuchnia aż pachną świeżością:D

Nie cackaj się z Panami MM, bo to jednak Ty im płacisz, a nie on Tobie. Im jest się milszym i bardziej ludzkim, tym bardziej oni to wykorzystują i partolą robotę. Nie wiem o co Wam poszło, ale moja rada- trzymaj ich krótko na dystans i pilnuj terminów! :yes:

Trzymam kciuki za zabieg Oskarka:hug: na pewno będzie wszystko w porządku:) Mam też nadzieję, że z płaczem się uspokoi-przeprowadzka i choroba to wytaczający stres dla takiego malucha:(

Miłego poranka Aguś i trzymaj się ze wszystkim:hug:

Aguś...normalnie dech zapiera jak ogląda się takie foty!!!!!!!!!

CUDNIE U CIEBIE!!! A kuchnia .....!!!!!!! :)

Dzięki i czekam niecierpliwie:)

Aga...nie dostałam:(

Dzieki :hug:

privka już wysłałam

wczoraj zapomniałam :bash: http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif

Agus super masz domek :yes:

Jak dlugo jeszcze MM beda z Wami mieszkac? Duzo im jeszcze zostalo?

W sumie to cholera wie ile im to zajmie :mad:

W dolnej łazience, obudowa wanny i płytki na gebericie i ławeczce - w sumie nie dużo - z płytami trzeba jechać do zakładu kamieniarskiego żeby docieli.

A duży M miał położyć listwy, skończyć malowanie, holu, schodów i glifów na dole, sztukateria na holu i chyba tyle.

Mają czas do końca miesiąca bo już powiedziałam że to jest ostateczny termin :sick:

Aga i u mnie z czasem krucho - dodatkowo w domu pracuje plus wykańczam różne mniejsze i większe detale ;) tak więc się nie przejmuj - życie. .

Wiem :yes:

Ale ta gonitwa jest czasem męcząca :(

Oskarowi na pewno zabieg pomoze - bo jak ze słuchem problem to nie ma co czekac - takie maluchy dobrze znoszą zabiegi - Bartek po 2 dniach nie pamiętał, że w ogóle był w szpitalu -a przyjmowali go w same urodziny !

Tez mam nadzieję że wszystko przebiegnie gładko i szybko.

Ale wiesz jak człowiek się martwi i myśli jak to będzie :(

łazienka chłopaków super - ja- nieprzepadająca za nowoczesnością- chętnie bym taka zrobiła swoim- gdyby mieli szanse na osobną łazienkę, haha

:wiggle:

prezenty trafione widac :) też bym wybrała cos do domu-albo ewentualnie normalna maszynę do szycia- składkowo rzecz jasna - bo mam dziecięca janome mini i mi coś nie wystarcza ;)

:)

z kurtka jaja sobie robia w pralni, ale w sieciówkach tak to jest- ekspedientka nic nie może, pracuje tam pewnie za marne grosze - uszkodził nie wiadomo kto, a własciciel to widmo ..

wiem i to mnie wkurza :bash:

Hej Aguś,

piękne prezenty, a łazieneczka i kuchnia aż pachną świeżością:D

:bye:

dzięki :)

Nie cackaj się z Panami MM, bo to jednak Ty im płacisz, a nie on Tobie. Im jest się milszym i bardziej ludzkim, tym bardziej oni to wykorzystują i partolą robotę. Nie wiem o co Wam poszło, ale moja rada- trzymaj ich krótko na dystans i pilnuj terminów! :yes:

Aż napiszę bo mnie nerw trzyma od wczoraj :mad:

Dobrze wiedza że drzemka Igora jest w południe i że trzeba być cicho.

M zaczał kłaśc listwy i od paru dni jeżdżę z łóżeczkiem Igora po pokojach.

Jego rytuał zabawy przed spaniem w pokoiku został zaburzony i miałam wczoraj problem z uspieniem go :sick:.

Po pół godzinie płaczu malucha, M pyta czy może wiercić :sick:.

Powiedziałam że koniec z przenoszeniem go z pokoju do pokoju i że w tym czasie co on śpi może robić coś innego na dole.

Drugi M jak powiedziałam że teraz ma się nie tłuc wywalił oczami :mad: - a co chcwilę gdzięś jeździ do banku, do urzędu...i nie ma dzień, półtora w tygodniu :o

Spytałam też dlaczego wychodzą z pokoju dopiero o 8 skoro wczesniej jak jeszcze nie mieszkalismu chwalili się że robią nawet o 5 - 6 rano :o

Mają pretensje że muszą robić przerwy w robocie a siedzą rano i nie wiadomo co robią :mad:.

Sami są winni opóźnieniu i wiedzieli że trzeba będzie pójść na kompromisy - czy ja z dziećmi na nie nie idę :mad:

mieszkamy w syfie, z brudną podłogą i kurzu :sick:......................

Jeszcze 2 tygodnie i koniec - zrobią ile zdążą - resztę dokończą (mam nadzieję) jak pojedziemy w lato na wakacje ;)

Trzymam kciuki za zabieg Oskarka:hug: na pewno będzie wszystko w porządku:) Mam też nadzieję, że z płaczem się uspokoi-przeprowadzka i choroba to wytaczający stres dla takiego malucha:(

Miłego poranka Aguś i trzymaj się ze wszystkim:hug:

dzięki Agusia :hug:

Gratulacje;)))) u nas 3 zareczyn.

Agus i dziewczyny ja z doswiadczenia powiem ze teraz to i Aga zależna i MM od Agi. Wyobrazcie sobie większą sprzeczke, MM sie obrażają i nie kończa pracy wcale, teraz szukaj ekipy ktora po kimś będzie kończyć i poprawiać. Prawie nikt nie chce sie tego podjąć i rozliczanie tylko w ryczalcie:sick:

Nam przez to na drzwi właśnie nie starczylo.

Aguś :hug:

Kuchnia i łazinka dopieszczone, az miło :yes: :)

Ślicznie i już!

Jeżeli chodzi o MM ,to uważam,ze masz całkowitą racje.

Od poczatku znali termin waszej przeprowadzki, poczatkowo przecież deklarowali,zę do listopada sie wyrobia ze wszytkim, wiedzieli ,zę macie małe dzieci,że zależy Wam na czasie, a w tzw. międzyczasie wzieli jeszcze inne prace....

Teraz im też powinno zależeć ,żeby zakończyć to jak najszybciej!

A Przewracanie oczami i inne kiedy chodzi o dżemkę dziecka itp. dla mnie nie do przyjęcia.... muszą sie teraz też dostosowac, wczęsniej mieli dom tylko dla siebie i wtedy było zapierdzielać, a teraz bez dyskusji i do roboty, bo Ty się z nimi na wspólne mieszkanie nie umawiałaś ;)

Trzymaj się dzielnie :hug: to jeszcze chwila i pójdą w ... no do domków swoich ;)

Buziaki :****

Wszstkiego naj z okazji 10 rocznicy :) :hug: