Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chyba bym padla z wrazenia po uslyszeniu takiego tekstu :jawdrop:

Agus ja uwazam ze Twoje zachowanie bylo idealne poniewaz "... 'nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem..."

Fajna ta pierwsza lampa ale jednak glosuje na coos takiego jak ta zlota tylko w chromie:hug: ta z linka mi sie nie otwiera:(

aga gówniaro:lol2::lol2::lol2::lol2:

:cool:

trudno za tobą nadążyć .:D

nie doczytalam ,że tapeta to twoje autorstwo - przepiekna:yes::yes::yes::yes::yes::yes: może do gościnnego , albo gabinetu??????

Gdzieś się wciśnie :lol2:

Chyba bym padla z wrazenia po uslyszeniu takiego tekstu :jawdrop:

Agus ja uwazam ze Twoje zachowanie bylo idealne poniewaz "... 'nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem..."

(

Masz rację i o tym właśnie pomyślałam :sick:,

zacisnęłam ząbki i wyszłam kląc pod nosem :lol2:

Fajna ta pierwsza lampa ale jednak glosuje na coos takiego jak ta zlota tylko w chromie:hug: ta z linka mi sie nie otwiera:

Nie podoba Ci się? :(ja też jej zbytnio nie kocham :rotfl: ale widzę że by pasowała :p

Ten link może dlatego si,e nie otwiera bo kazali mi się tam wcvześniej zalogować.

A to jedyna strona gdzie znalazałm tą lampę ;)

Może ten link zadziała

Linka działa, ale lampa nie pasuje :)

Mówisz, że te złote są nie bardzo? Szkoda :(

Z chamstwem nie wygrasz, więc trzeba olać.

Miłego dnia, Aguś :hug:

Aniu lampa pasuje ale mało jej nad stołem :(

Dwie takie za dużo, dwie z 3 abażurami za mało ;)

Czekam jeszcze aż M mi ją potrzyma nad stołem :p

ale szukać nowych mi się nie chce :(

Miłego dzionka :hug:

le szukać nowych mi się nie chce :(

To odpuść na razie. Skoro czujesz, że to nie jest TO.

Takie Ci przynoszę. Może uda Ci się je przy jakiejś okazji na żywo zobaczyć :)

KLIK1

KLIK2

Osobiście, bardzo podoba mi się pierwsza.

Aga pozwalam sobie skopiowac post Karoliny u Marjelki, co by więcej osób wiedziało o zjeździe :)

Hej kochane co by odciążyć Marjelkę która buja sie po lekarzach z chorym dzieckiem :hug:

Zadzwoniła, i ustaliłam wszytko :p

Pokoje dostępne są :yes:

Na ten moment nie ma żadnego wesela :no:

Pokoje są w zupełnie innym skrzydle niz imprezy i nic nie słychać , nawet jezeli coś się tam odbywa.

Pokoje rezerwujemy indywidualnie, chyba,ze ktoś chce pokój 2 lub 3 osobowy to wtedy dogadujemy się z sublokarorkami i jedna z nich robi przelew i się rozliczja ;) Nie robimy rezerwacji grumpowej, bo lepiej niech każdy za siebie odpowiada, wpłąca kasę będzi emniej zamieszania.

Moza rezerwować telefonicznie, pan wysyła na maila potwierdzenie, wpłacamy kase i po sprawie.

Jak będziecie tam dzwonić mówcie,ze chodzi o zjazd forumowy ;)zebyśmy były w tym jednym skrzydle :yes:

Ja juz zarezerowałam jedynkę, Saly też ma jedynkę ;)

DO DZIEŁA! NARAZIE POKOJE WOLNE :lol2:

Aniu też to nie je to :no: :(

Spodobało mi się coś takiego 32 cm średnicy

http://i1.fmix.pl/fmi2330/ec3b2ef0002c0d06512ddf53

Drożyzna straszna....ale może iść w tym kierunku.................

Taką lampę to ja chcę mieć, Agus podasz namiary :) Uwielbiam takie lampy :)

Aga lampa 37 cm średnicy to za mało! ja mam 40 w sypialni i też wydaje się maleńka :no: 60 myślę że byłoby ok.

Lampy które pokazałaś ok, ale będzie się to szkło okrutnie kurzyć i raczej nie przysporzy Ci radości :lol:

Jakby nie miała przysporzyć radości za tyle pieniędzy to ja jej nie chcę :lol2:

A tak na serio idąc tym tropem , czy każda inna kryształowa nie kurzyłaby się tak samo?

A przecież dużo już takich się u mnie przewinęło :(

Z drugiej strony ciekawe właśnie jak takie cuś czyścic :o

Co do rozmiarów - ja myślę że u mnie to takie 50 cm były by chyba najlepsze............

zyrandol z amplexu jak leżał na stole tak leży - znowu spięłam się z M i nie ma mi go kto potrzymać - muszę czekać na J - a jak on przyjdzie będzie już ciemno :(

Ja widzę u Ciebie wielką lampę abażurówą z dwoma piętrami. Masz wielką jadalnie, bądźmy realistami, żadne maleństwo się tam nie obroni.

Podwójna mówisz http://mp3car.pl/forum/images/smilies/mysli.gif

Chyba muszę posiedzieć w sklepie oświetleniowym i powertować jeszcze trochę katalogi ;)

Aga pozwalam sobie skopiowac post Karoliny u Marjelki, co by więcej osób wiedziało o zjeździe :)

Hej kochane co by odciążyć Marjelkę która buja sie po lekarzach z chorym dzieckiem :hug:

Zadzwoniła, i ustaliłam wszytko :p

Pokoje dostępne są :yes:

Na ten moment nie ma żadnego wesela :no:

Pokoje są w zupełnie innym skrzydle niz imprezy i nic nie słychać , nawet jezeli coś się tam odbywa.

Pokoje rezerwujemy indywidualnie, chyba,ze ktoś chce pokój 2 lub 3 osobowy to wtedy dogadujemy się z sublokarorkami i jedna z nich robi przelew i się rozliczja ;) Nie robimy rezerwacji grumpowej, bo lepiej niech każdy za siebie odpowiada, wpłąca kasę będzi emniej zamieszania.

Moza rezerwować telefonicznie, pan wysyła na maila potwierdzenie, wpłacamy kase i po sprawie.

Jak będziecie tam dzwonić mówcie,ze chodzi o zjazd forumowy ;)zebyśmy były w tym jednym skrzydle :yes:

Ja juz zarezerowałam jedynkę, Saly też ma jedynkę ;)

DO DZIEŁA! NARAZIE POKOJE WOLNE :lol2:

Alu a wiesz że ja nie wiem jeszcze gdzie to spotkanie dokładnie jest :rotfl:

Taką lampę to ja chcę mieć, Agus podasz namiary :) Uwielbiam takie lampy :)

Alu lampka np tutaj

Aga

wymiary 90 x90

[ATTACH=CONFIG]173193[/ATTACH]

znalazłam tez takie coś

będzie chyba 120 x120 albo i więcej

[ATTACH=CONFIG]173195[/ATTACH]

Karola dzięki.

Już sprawdziłam mieści się :yes:

Muszę zobaczyć czy takie dwa kwadraty będą ok - bo drugi chciałam o tych samych wymiarach.................

I dobrze się zastanowić czy pasuje - wiem że muszę szybko bo pewnie obrazu zaraz nie będzie ;)

Aga, czy Ty jedziesz kochana na nasz zlot? Daj, proszę znac, co z pokojem, bo bede rezerwowac i nie wiem, co i jak. :wiggle:

Olu zadzwonię - bardzo ale to bardzo bym chciała :hug:

=====================

Dziś dla odmiany cały dzień z dzieciakami - rano z Igim który spał mi tylko 1 godzinę (jak zostaje z moją mamą śpi 3 :bash:)

Potem z dwójką w galerii - po 3 miesiącach nie bycia z Igim w galerii okazało się że już nie lubi siedzieć w wózeczku i grzecznie jeździć tylko sam lata i ucieka :o

Także czuję się jakbym wróciła z siłowni :sick: - Igi pod pachą, wózek z kurtkaim w drugiej ręce i oczy w koło głowy żeby Oskar mi nie zginął - taki fajny wypadzik mamusi z dziećmi :rotfl:

Przyjechały listwy w dobrym kolorze, ale nie zdążą się wyśmierdzieć i M nie zdąży ich chyba położyć.

Także zostanę z listwami w garażu - albo znajdziemy kogoś innego do położenia :(

-----------

W trakcie pisania tego posta, kiedy piłam sobie spokojnie kawę - moje 5 minut - Igi dorwał krem bambino i wysmarował siebie - całego!!!, kanapę, poduszki i pilota - taki tam dzień z dziećmi :p

Aga a taka ????

http://i00.i.aliimg.com/photo/v0/653503456/modern_crystal_chandelier_lamp_antique_candle_pendant.jpg

Chociaż powiem Ci, że wszystkie te lampy są moim zdaniem za małe nad Twój stół który jak pamietam ma 2.8 m. Nasza lampa kryształowa ma 6 małych żąróweczek i wcale tak nie oświetla pomieszczenia. Dla mnie stół powinien byc porządnie oświetlony, więc ja jestem zdecydowaną miłośniczką lamp świecących bezpośrednio na stół :) Natomiast lampy z żyrandolami z materiału moim skromnym zdaniem nad stół zupełnie nie pasują :) Ale to mówię ja osoba, która na lampach zupełnie sie nie zna :yes: