Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cholerka Aga, powiem Ci ja często do Galerii w Gdyni z Mi chodziłam, i jeszcze z jego o rok starszym kolegą i rok młodsza koleżanką i wiesz ja chyba mało odpowiedzialna byłam, bo jakoś dawałam się im w tej galerii wybiegać robiłam zakupy a oni biegali po sklepie jakoś nigdy mi nie zginęli i nic sie nie stalo. Chyba miałam szczęście, bo jak dzisiaj patrzę na to z perspektywy lat to wcale mi sie nie podoba. No w kazdym razie zaczęło sie to jak Ania miała 1,5, Mi 2.5, a Mati 3.5, bardzo tęsknie za tymi czasami :)

Alu ładny ten żyrandol - boszeeeee znowu mnie czeka szukanie :(

Co do oświetlenia stołu - powiem Ci że oczka halogenowe które mam wokół jadalni świecą bardzo mocno i już tylko one dobrze oświetlają to pomieszczenie - także mogłabym tak bardzo nie patrzeć na kwestię doświetlenia samego stołu - tak mi się przynajmniej wydaje - bo tez się nie znam :lol2:

No wreszcie wiem gdzie zlot :rotfl:

Ide luknąć:cool:

Cholerka Aga, powiem Ci ja często do Galerii w Gdyni z Mi chodziłam, i jeszcze z jego o rok starszym kolegą i rok młodsza koleżanką i wiesz ja chyba mało odpowiedzialna byłam, bo jakoś dawałam się im w tej galerii wybiegać robiłam zakupy a oni biegali po sklepie jakoś nigdy mi nie zginęli i nic sie nie stalo. Chyba miałam szczęście, bo jak dzisiaj patrzę na to z perspektywy lat to wcale mi sie nie podoba. No w kazdym razie zaczęło sie to jak Ania miała 1,5, Mi 2.5, a Mati 3.5, bardzo tęsknie za tymi czasami :)

Oskar ok, on sie już jako tako pilnuje, ale Igi leciał jak strzała nie oglądając się na nic - sama frajda bieganie na takiej przestrzeni, ale on nie zdaje sobie sprawy, że może się zgubić ;) - a wiesz jakie teraz czasy - sekunda dwie i nie masz dziecka :sick: :( - mało się czyta, mało się słyszy o takich różnych przypadkach :(

Edytowane przez admete

No Igi faktycznie jest mały na samotne eskapady no i czasy troche inne, ja jakoś nie zdawałam sobie kiedys sprawy z niebezpieczenstwa :( I powiem że zdarzyło się tak, że ktoregos pięknego dnia się zgubił co prawda nie w Galerii ale na plazy i miałam wowczas stracha. Jak miał cztery latka poszedl z dziećmi do budki po lody która była 20 m dalej. Patrzyłam jak tam szedł i wchodził, wszystkie dzieci wyszły a on nie. Poleciałam szybko zobaczyć mocno spanikowana wchodzę nie ma go. Wyleciałam, rozglądam się naookoło dziecka nie ma. Okazało się, że panie w lodziarni wzięły go na zaplecze bo ona cos tam chcial zobaczyć, ale starchu sie najadłam :(

Dobry Jezu, nie kracz z tym napadem, musimy to jakoś ogłosić :lol2: W końcu u mnie jakos się nam udało:lol2:

. A na alarm bombowy załapalismy się kiedys w Galerii Kazimierz w Krakowie, my z mężem robilismy jakies zakupy a ośmioletni wówczas Mi był w kinie i dzwoni Mamo ewakuują nas z kina bo ktos bombe podłożył, a my jeszcze nic nie wiedzieliśmy.

Takich sytuacji nie unikniemy :)

Nie wiem ile osób będzie :) I kto ?????????????

Dobry Jezu, nie kracz z tym napadem, musimy to jakoś ogłosić :lol2: W końcu u mnie jakos się nam udało:lol2:

Wiem wiem :lol2:

Tylko mam jakiś wisielczy humor od dwóch dni i same czarne myśli.

Do maja mi przejdzie ;)

Silver w każdej z wklejonych przez Ciebie lamp coś mi się podoba.

Ale wiesz jak to jest jak człowiek szuka czegoś idealnego :rolleyes:

Z pierwszego postu ta z kwadratowymi kloszami mi się podoba - ale ładnie wygląda w pojedynkę - ja potrzebuję 2- najlpeiej o średnicy 50 cm - i tak będę musiała przesuwać kable :(

Jak pojedyncza to musi być spora - ta 70 cm którą przywlekłam ze sklepu okazała się jednak za mała.

Nikt z domowników nie pomógł mi jej podstawić pod sufit :mad: - chyba muszę jutro zawołać kogoś z ulicy :(

ale i tak jak leży na stole widac że jest za mała.

Z drugiego posta ta złota przedostatnia mi się podoba :yes: - a jest może w chromie?

Bo wiem już że złoto u mnie nie pasuje ;)

I tak widzisz wybieram, przebieram oglądam i nic z tego póki co nie wynika :sick:

Wczoraj dostałam próbkę koloru do dolnej łazienki

Mieli to koloru z ncs - u dodac krople granatu - i albo nie dodali albo dodali za mało.

Mam zdjęcie pomalowanego kwadratu na raz, dzisiaj ma być machnięty jeszcze raz i ponoć kolor ma się zmienić.

Ale póki co to ja tam granatu nie widze tylko ciemny grafit? popiel?

Po zdjęciu farby i poduchy którą zaraz wkleję widze że sama mam źle ustawiony monitor i mi przekłamuje kolory :bash:

http://i2.fmix.pl/fmi225/9153e6980024f24a512e58f7

Kupiona w tikeju poducha jest z tego samego materiału i koloru co fiolet na fotelu :o

I moim zdaniem od razu lepiej wygląda

http://i1.fmix.pl/fmi1979/b223ba5d00130612512e5a80

I patera na owoce

Może być?

Na żywo chyba lepiej wygląda ;)

http://i1.fmix.pl/fmi91/f7fed06e002817c3512e59df

http://i3.fmix.pl/fmi2998/f0fadd0e00193f26512e5a08

Justynko nie patrzymy na kubki :rotfl:

Mam jeszcze dwie ramki na zdjęcia, ale nawet nie miałam kiedy ich wyjąć z reklamówki :(

Agus nie pisze ze ta lampa mi sie nie podoba, poprostu ja bym tam widziala cos takiego jak ta zlota ( z kilkoma krysztalkami :cool:)

Patera super i wiem jak wyglada poniewaz moj brat ma identyczna:D a kolor.... moze po 2 malowaniu wyjdzie lepiej? Ja teraz tez tam nie widze nic z niebieskiego/granatu...