Drop_Inn 01.03.2013 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 A może coś takiego nad stół? http://www.kuplampe.pl/images/products/mediumbig/KIERA-37695-86-10.2255.jpgStąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 02.03.2013 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 (edytowane) Dziewczyny pisałam posta 40 minut i nie wiem jak mi go wcięło Nie mam już czasu żeby to wszystko powtórzyć Musze lecieć do obowiązków...................... W skrócie lampy nie całkowicie http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif ale odchodza na dalszy plan a na ich miejsce wchodzi ogród. Wczoraj jadąc z J samochodem, postanowiliśmy zająć się sprawą rzeczy ogrodowych dla dzieci - huśtawki, piaskownica...itd - bo zaraz przyjdzie wiosna i wypadałoby żeby miały się gdzie bawić. Także marimag chyba mnie wczoraj wyczułaś Alu ja już zaczynam patrzeć na worki cebulek dymek w marketach i na nasionka do rozsiewania - -muszę złębić temat co jak się sieje. Miałam też wczoraj małą pogadankę telefoniczną z Anią-Narendil dała mi cynka ta tańszą wersję na jedną z wklejanych przeze mnie lamp - także będę o niej myśleć....ale nie na siłę Dzięki Ani wiem że najlepszym pomysłem póki co będzie odwiedzenie kilku sklepów w Wawie i pooglądanie sobie różnych lamp na żywo. Także Aniu będe planować wycieczkę i się jakoś zgadamy Napiszę tylko jeszcze mały newsik mam pierwsze krokusy w ogrodzie http://forum.barcis.pl/images/smilies/yahoo.gif Także sezon ogrodowy uważam za otwarty i to pochłonie niedługo prawie wszystkie moje myśli wiecej już nie zdążę odtworzyć z tego mojego posta giganta aha Asiu tą ostatnią wklejoną przez Ciebie lampę z houuzz brałabym bez zastanowienia - jest genialna ------------------ Wpadnę później Miłego sobotniego poranka edit2 - przejęzyczyłam się dziewczyny mam takie piękne słońce na działce, wchodzące do domu przez okienka że nie mogę się napatrzeć Czy to już wiosna????? Edytowane 2 Marca 2013 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 02.03.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 No dobra ! To jakich cebulek szukamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 02.03.2013 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 A gdzie można obejrzeć i zakupić taka lampę..tą czarną, plisowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 02.03.2013 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Na pierwszy strzał idzie rzodkiewka i cebulka dymka Na kwiatuszki musze popatrzeć I najważniejsze muszę zgłębić sztukę siania nasionek i jaki sprzęt mi portrzebny W lidlu mają być teraz jakieś koszyczki/pojemniczki - ale się nie znam i nie wiem czy kupować Może zdążę doczytać do poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 02.03.2013 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 A gdzie można obejrzeć i zakupić taka lampę..tą czarną, plisowana ? Ja póki co znalazłam taką ale ta jest chyba dużo mniejsza niż ta z inspiracji od Agawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 02.03.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 To ogród też będzie eklektyczny ? Rzodkiewkę siejesz do gruntu - musisz poczekać na wiosnę, ta prawdziwą. cebula dymka - kupujesz gotowe sadzonki i wsadzasz do gruntu sałata - grunt pod folią a jak mina przymrozki, odkrywasz marchew, pietruszka - sianie w glebę buraki - sadzonki seler, por - sadzonki truskawki sadzonki ogórki - wysiewasz do tych pojemniczków. Jak wyrosna sadzonki do w grunt i pod folię pomidory - kupujesz wyrosnięte sadzonki. Skoro, nigdy tego nie robiłas polecam nasiona na taśmie. Nie będziesz musiała ich potem przerywać ( czyli przerzedzać rządków) . Spójrz na ofertę nasion na tasmie firmy Plantico Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 02.03.2013 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 to chyba nawet ta ... Cena bardzo mile mnie zaskoczyła. Spojrzałam na dane techniczne. 60 cm średnicy ! To już duża lampecka ! Dzięki Aga...mimo, że Ja raczej w innych klimatach ale ta bardzo mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 02.03.2013 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 To ogród też będzie eklektyczny ? Klasyczny z elementami nowoczesności Czyli ciut sielsko - anielski (tam gdzie będzie trzeba plewić ) i nowoczesny ze żwirkiem i krzaczkami - czyli zminimalizowana ilość roboty Rzodkiewkę siejesz do gruntu - musisz poczekać na wiosnę, ta prawdziwą. cebula dymka - kupujesz gotowe sadzonki i wsadzasz do gruntu sałata - grunt pod folią a jak mina przymrozki, odkrywasz marchew, pietruszka - sianie w glebę buraki - sadzonki seler, por - sadzonki truskawki sadzonki ogórki - wysiewasz do tych pojemniczków. Jak wyrosna sadzonki do w grunt i pod folię pomidory - kupujesz wyrosnięte sadzonki. Skoro, nigdy tego nie robiłas polecam nasiona na taśmie. Nie będziesz musiała ich potem przerywać ( czyli przerzedzać rządków) . Spójrz na ofertę nasion na tasmie firmy Plantico Mari Dzięki Idę sprawdzać ten sklep to chyba nawet ta ... Cena bardzo mile mnie zaskoczyła. Spojrzałam na dane techniczne. 60 cm średnicy ! To już duża lampecka ! Dzięki Aga...mimo, że Ja raczej w innych klimatach ale ta bardzo mi sie podoba No ma coś w sobie ta lampka Ja ją sobie zapisuję I wklejam dla potomności http://i2.fmix.pl/fmi152/a8f598f400188ec45131f02d Link do sklepu mam od Ani - Narendil Tam są chyba wszystkie lampy inspirowane - także w przyjemnych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 02.03.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 no co ? żwirek wygląda naładniej z żywopłotem. Może byc nawet niski ale nadaje elegancji no i jest klasycznym elementem wystroju Polecam bukszpan - szybko rosnie, gęsty, zimozielony.... Ze względu na dzieci nie polecam berberysów, choć sama je bardzo lubię ( mają kolce i jesienią małe owoce, które mozna zjeść lub wetknąć sobie w nos ! ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 02.03.2013 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 (edytowane) Kilka zdjęć W mieście nie ma już śniegu, ba na wszystkich działkach poza naszą śniegu już nie ma A u nas http://i1.fmix.pl/fmi2857/f4d47e3100106c4e5131f240 Ciekawa jestem ile czasu będzie potrzebne żeby to stopniało Moje pierwsze kwiatuchy http://i1.fmix.pl/fmi1284/08ae39db0020ae335131f2c9 Kto był ze mną na jesieni to wie ile się narobiłam żeby powsadzać cebulki - także cieszy mnie jak nie wiem co że coś wyrosło Pi i sigma ciach :0 ------------------------------------ Mój navy z lampą http://i3.fmix.pl/fmi1733/20a20995001958d45131f37e I bez lampy http://i1.fmix.pl/fmi1116/ce6f96d70022c8ee5131f3b0 http://i1.fmix.pl/fmi482/3b309f63000dd26c5131f3e0 Nieśmiało stwierdzam że chyba to je to ------------------------------- Schowek u góry Wreszcie skończony Stanie tam kiedyś suszarka, teraz będzie miejscem na odkrzacz i mopa....itp http://i1.fmix.pl/fmi555/c02d5d4a002956575131f47c i jego powierzchnia http://i3.fmix.pl/fmi280/2f2559180001a6a35131f4ce Te same płytki mam w spiżarni - też CERAMICA EMIL - lappato - i uważam że są świetne, mogłyby spokojnie pójść do salonu/jadalni - dostałam na nie dobrą cenę więc wzięłam ----------------------- Aaaaaaaaaaaaaaa i najnowsza świeżość u nas - mamy od wczoraj bramki na schodach - 2 czarne. Kiniu jeśli mnie czytasz to chcę powiedzieć że miałaś całkowitą rację z tymi siatkami - są do d...... wywalam je w cholerę. Chociaż o te bramki póki co też się troche boję bo Igi wspina się na ta na dole i jak niechcący się puści może też zrobić sobie krzywdę Bramka jest na schodku więc wysokość się zwiększa Mam nadzieję że to kwestia kilku dni, kiedy przyswoi sobie i nauczy się że po schodach już się nie lata w te i wewte I mam nadzieję nie będzie do nich podchodził, a jak podejdzie to zawoła......................zobaczymy. Wykończył mnie i moją mamę tym praktycznie ciągłym wchodzeniem i schodzeniem - jakaś jego pasja od 2 tygodni. Mama narzeka bardzo na kręgosłup ja tez poczułam już to w nogach. Bo 5 razy wszedł sam - za rączkę, 6 trzeba było go w połowie wnieść. Liczę na spokój i wreszcie normalne funkcjonowanie w domu bez strachu i tracenia czasu na siedzeniu na schodach z Igim Edytowane 5 Marca 2013 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 02.03.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Ach ta Ania ! Aga, zapraszam do mnie na tort Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 02.03.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Jestem pierwsza No kochana, pierwsze doświadczenia z gleba zaliczyłaś Pi, świetny ! Chyba dopiero co wstał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 02.03.2013 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 no co ? żwirek wygląda naładniej z żywopłotem. Może byc nawet niski ale nadaje elegancji no i jest klasycznym elementem wystroju Polecam bukszpan - szybko rosnie, gęsty, zimozielony.... Ze względu na dzieci nie polecam berberysów, choć sama je bardzo lubię ( mają kolce i jesienią małe owoce, które mozna zjeść lub wetknąć sobie w nos ! ) Ale ja nie piszę że żwirek mi się nie podoba Lubię takie kompozycje Bukszpanika planuję Już mam nawet wytyczone pola na takie kwadratowe obwódki na wielkiej rabacie pod oknami W środku mam już tysiące cebulek - ale nie wiem co z nimi będzie po zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 02.03.2013 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Ale ja nie piszę że żwirek mi się nie podoba Ale Ja też nie piszę, że Ty piszesz, że nie lubisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 02.03.2013 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Pi jakiś dzisiaj osowiały był dlatego taka mina Ale przespał teraz nam 3 h więc mam nadzieję że nie da popalić Mari nie mogę wejść do Ciebie z sygnatury, a zapomniałam gdzie załozyłaś wątek dawno u Ciebie nie byłam :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 02.03.2013 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Ale Ja też nie piszę, że Ty piszesz, że nie lubisz No to się dogadałyśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 02.03.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Jak to nie możesz wejść z sygnatury ???????????????Co tam nie działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 02.03.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 No, kuźwa faktycznie errora mam jakiegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 02.03.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 wpisz tytuł wątku w wyszukiwarce.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts