Joannk 27.01.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Joannk, dzięki za cynk o oknach - byłam u Was, widziałam, piękne!!!!! Sharlotka - dziękuję, gdybyś chciała zobaczyć je w realu, to zapraszamy serdecznie do nas na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 27.01.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Dziękuję bardzo za zaproszenie - ale chyba dzieli nas parę setek km niestety!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 27.01.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Admete,czy Wasz kominek ma mieć płaszcz wodny? Bo chyba do dgp nie trzeba takiej zabudowy?? Dziewczyny mają rację, masz ogromny salon i jadalnię, w ogóle ogromny dom - jeśli zabudujesz ściany obok kominka, powstanie świetna elegancka aranżacja i NIKT się nie domyśli, że miało to wyglądać inaczej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 27.01.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Naprawdę nie przejmuj sie kochana tą wizualką, myśle ,ze w realu będzie to wyglądało dużo lepiej! No i przy tak duzej powierzchni jest pole manewru i zabudowy sciany Gowa do góry będzie dobrze zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.01.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Two Magda podoba mi się takie ustawienie - i faktycznie może wyjść lepiej niż było zaplanowane. Mam nadzieję że z tym kominem da radę te rury poprzestawiać W weekend znajomy ma mi zrobić kolejne wizualizacje - więc będę miała dla niego już gotowe zmiany. Dzięki dziewczyny . Jeszcze parę godzin temu widziałam tą sytuację jak najgorszy horror - a tu światełko w tunelu jest A miałam nic na forum nie pisać i wkleić ten kominek dopiero jak by mi się udało coś pozmieniać - i poszłabym spać w fatalnym humorze.......... Sharlot kominek tylko portalowy - nic się nie zmieniło - żadnego innego nie chcę - dlatego napisałam że jak mi ma stać taki klocek w salonie to ja w ogóle rezygnuję z kominka. Co do jego obudowy - jakby wkład przylegał do ściany to i kominek mógłby być zabudowany do samej góry. Ale takiemu klockowi jaki mi powstał nie pomoże nawet to cofnięcie ściany nad kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.01.2012 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 sharlot nie mamy płaszcza wodnego ani DGP (musiałam sprawdzić co to dokładnie jest ) - jeśli zabudujesz ściany obok kominka, powstanie świetna elegancka aranżacja i NIKT się nie domyśli, że miało to wyglądać inaczej! Naprawdę nie przejmuj sie kochana tą wizualką, myśle ,ze w realu będzie to wyglądało dużo lepiej! No i przy tak duzej powierzchni jest pole manewru i zabudowy sciany Gowa do góry będzie dobrze zobaczysz Już pomału widzę ten nieszczęsny kominek w nowym świetle - podoba mi się wizja tej symetrii Dzięki dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.01.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 I tak --- uzgadniając wszystko na papierze komin miał wchodzić tylko 20 cm wgłąb salonu + wkład - i tak tworzył się mały klocuszek - ale widzieliśmy taki kominek w takim domu jak nasz - i nie było wielkiej tragedii - tylko u nich kominek nie był portalowy . Teraz komin ma 40 cm głębokości plus wkład + obudowa portalowa = ponad 1 metr WIELKIEGO PUDŁA WCHODZĄCEGO DO SALONU:jawdrop: Oooo, 20 cm? Wiem, wiem, to nie jest śmieszne Dlatego kominek miał stać obok przewodu żeby nie zabierać zbyt dużo miejsca z salonu. To, moim zdaniem jest bardzo dobre rozwiązanie po lewej:o Ja bym dążyła do symetri... dałabym po prawej:yes: I dodatkowa korzyść: symetria admete, ułoży się. Coś się wymyśli! I pamiętaj, to nie Ty zawiniłaś! Mogłabyś tak myśleć, gdybyś sama te bloczki wokół komina układała. Na litość, przecież żadna z nas nie jest budowlańcem. (chyba?) A od tego są, do jasnej, plany, żeby ich się wykonawcy trzymali! Przytulam z całych sił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.01.2012 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 narendil te 20 cm to jakaś nowa 666 http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif oby już nikogo na forum nie dopadły Dzięki za dobre słowa bo juz faktycznie się źliłam na siebie czemu ja dokładnie w tych planach tego komina nie rozpatrzyłam - a wyjątkowo długo siedziałam nad każdą ścianką w domu - wszystko co było zmienione - a było tego baaaardzo dużo rozrysowałam sama a architekt tylko wprowadził zmiany w projekt. Godzinami siedziałam żeby postawić ściany tak żeby uzyskać najlepsze pomieszczenia dostosowane pod nas - a tu taka GAFA z kominkiem. Ale dzięki Wam mam już jakieś rozwiązanie - i może nawet lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.01.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Ale dzięki Wam mam już jakieś rozwiązanie - i może nawet lepsze? Lepsze, lepsze! Sy-me-trycz-ne! To trzymam kciuki, żeby udało się doprowadzenie boczne zrobić! Czy to żaden problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 27.01.2012 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 admete, ja jak zawsze spóźniona ale widze, ze już prawie po kłopocie, wiec przytulam tylko i spij dobrze. :hug:Najgorsze, to zasypiac z głową "nabitą" budową. Niestety, wiem cos o tym;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.01.2012 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 No widzisz i problem się rozwiązuje:hug: Może jedynie szkoda, że przeniosłaś ten oryginalny kominek... ale nie ma tego złego. Jeszcze zamiast półek, możesz ustawić regaliki biblioteczne- też wyglądają ciekawie i ukryją głębokość, choć już znacznie mniejszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 27.01.2012 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Dzięki dziewczyny . Jeszcze parę godzin temu widziałam tą sytuację jak najgorszy horror - a tu światełko w tunelu jest A miałam nic na forum nie pisać i wkleić ten kominek dopiero jak by mi się udało coś pozmieniać - i poszłabym spać w fatalnym humorze.......... Nie ma za co Zrobiliśmy Ci szybką wizualkę i nadal jeszcze wszystko może być jak na pierwszych obrazkach Kominek wystaje to na 50cm plus portal a regały po bokach mają 134cm na 40cm tak że zlewają się z przewodem kominowym i jest symetrycznie http://www.infloral.pl/murator/admete.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.01.2012 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Ale ślicznie Two! Admete wstanie rano i zobaczy takie cacko:) Chyba i ja powinnam zrobić wizualki kolorystyczne stołu i krzeseł do jadalni;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 27.01.2012 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Admete Ty już pewnie smacznie śpisz, a tu TWO taki "prezent" Ci sprawiła:) Mam nadzieję, że wszystko zakończy się pomyślnie w sprawie kominka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 27.01.2012 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 No nie powiem mnie też się podoba A my się tak na wszystkich wątkach co chwila wymieniamy nocne nadrabianie zaległości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 28.01.2012 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 bosko ta wersja wygląda Ale Two, ty wiesz, że ja też potrzebuję wizualizacji mojej ściany kominkowej z biblioteką Zapraszam do mnie:lol2: Jak ty to robisz:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 28.01.2012 04:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 (edytowane) Two brak mi słów i emotki żeby Ci podziękować :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: http://emoty.blox.pl/resource/cray.gif :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: to płacz ze szczęścia i radośći Edytowane 28 Stycznia 2012 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 28.01.2012 04:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Lepsze, lepsze! Sy-me-trycz-ne! i tak właśnie jest -a nie było - bo od początku założyłam że w tym salonie się nie da. A tak będzie symetrycznie, a jak trochę węziej - cóż - salon zrobi się przytulniejszy . hazelku jak widac chyba faktycznie po kłopocie - a wczoraj naprawdę sie załamałam - a takie emocjonalne podejście to mi hormony chyba załatwiają Ale juz bliżej niz dalej - moje dziecię juz mannę zaczyna jeść jeszcze miesiąc i wkraczamy ze słoiczkami Agawi teraz jak wiem już na czym stoję to będę kombinować. Mam juz jeden pomysł ale inspiracja w gazecie. Two wklejała u siebie taka komódke - chyba do łazienki - a ja myślałam kiedys o takiej ozdobnej zabudowie bibloitecznej - pokaże Wam później bo narazie ciemno za oknami i fotki nie cyknę Ale to na spokojnie się będzie myślało jak juz ten kominek będzie stał. Two widzisz kochana jak mi główka pracuje dzięki Tobie już od 5 rano??? Te 40 cm to nie dużo w sumie - żeby wyrownać salon regałami do tego niesczęsnego komina a:yes: i jedyne dla mnie wyjście żeby pozbyć się tego gigantycznego klocka Agawi jakbym umiała robić wizualki to bym teraz trzaskała dla całego forum tyle mam energii.......... Magdzinska - poszłam spać o 21 - ciężki dzień od rana wczoraj miałam z gwoździem programu - wiuzalka klocka kominkowego na dobicie - a tu taka niespodzianka dziś na mnie czekała :) bosko ta wersja wygląda PRAWDA??????????????????????????? Ale to dzięki Wam dziewczyny - ten kominek nie będzie katastrofą w moim domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 28.01.2012 06:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Dziewczyny nie wiem czy moja radość nie była przedwczesna :sick::sick: Mój J jest na budowie i zadał mi przed chwila pytanie A CO Z PODŁOGÓWKĄ JEŚLI PRZESUNIEMY WKŁAD???? Podłogówka leci opaską 40 cm dookoła salonu przy ścianie - jeśłi przesuniemy wkład zachaczy on prawym bokiem o podłogówkę. Czyli są 2 przeszkody - przestawienie wylotu rury z komina i podłogówka. W poniedziałek się okaże jak porozmawiam z panami od instalacji co da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 28.01.2012 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Two spisałaś się na medal!!!!!! BRAWO!!!! :) admete super będzie to wyglądało!!!! Spokojnie podłogówką nie przejmuj się na zapas.... u moich znajomyh kominek najeżdzał na podłogówke i było ok! Ale nie wiem jak to jest w teori zapytaj na spokojnie specó od CO Jak by co ja mam genialną ekipę wod-kan-CO , ratuja wiele sytuacji bez wyjścia wiec jak będzie taka potrzeba to moge do niech w poniedziałek zadzwonić Buziaki kochana :**** MIŁEGO DNIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts