anio123 13.03.2013 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Co do książek dla dzieci, to z całą pewnością Astrid Lindgren - np. dla młodszych dzieci "Dzieci z Ulicy Awanturników" - krótkie rozdziały, śmieszne przygody. potem inne jej książki. Mojej córce tak się podobają, że co jakiś czas czytamy wszystko od początku:) Teraz jedziemy z kolei z Anią Ale to raczej dla dziewczynek:) Polecam Ci też stronę: http://www.rodzinneczytanie.pl/index.php?opcode=WYBIERZ_STRONE¶m1=166 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 13.03.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Aguś, nie idź w te zaokrąglone rogi Anetko, wiesz może czy ten norweski sklep wysyła rzeczy do Polski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 13.03.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Aguś, nie idź w te zaokrąglone rogi Anetko, wiesz może czy ten norweski sklep wysyła rzeczy do Polski? na pewno nie , to sklep stacjonarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 13.03.2013 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Aah, stacjonarny. Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 13.03.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Dziewczynki odpiszę jutro...........dopadła mnie jakaś mega senność(gorsza niż normalnie ) usnęłam w dzień o 17 zaraz po wypitej wielkiej kawie Ledwo przeczytałam Oskarowi bajkę na dobranoc, walcząc z zamykającymi się oczami. Zmykam mam nadzieję że jutro będzie lepszy dzień :goodnight: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 13.03.2013 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Tak na szybko jeszcze na pewno nie , to sklep stacjonarny Anetko jeszcze Cię zapytam, dobrze zrozumiałam że sklep jest w Oslo? Bo mój znajomy jeździ tam raz na jakiś czas i może zobaczyłby na żywo te lampy? Drop jak Anetka odpowie twierdząco to jest szansa na zakupy w tym sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 13.03.2013 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Tyle klepiecie gaduły, że ciężko nadrobić Pozdrawiam w takim razie i znikam do łóżka (Ty już pewnie dawno chrapiesz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 13.03.2013 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Wszyscy śpią a ja z obiecaną lampą przychodzę Jest obłędna na żywo, przepiękna!!! I wielka - 80 cm średnicy. Będzie u mnie w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 13.03.2013 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Piękna ta lampa Ciekawe co powie admetka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 14.03.2013 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 lampę próbowałam sprawdzić ale nie widzę wymiarów:rolleyes: Można wnioskowac po cenie że nie nalezy do dużych Aga, czasem tak strasznie komPinujesz :lol2: Taki mój urok Musze sie cofnac i zobaczyc jak ma wyglada okap...Jesli bedzie obudowany blacha podobna jak ta lampa to powinny do siebie nawiazywac. http://i3.fmix.pl/fmi961/4ef745d7001217644f37a2d5 Aga na allegro bedzie trudno chyba znaleźć - lepiej w jakieś netowej księgarni. Sprawdź Gandalfa lub Merlina. Poza tym nie musisz od razu kupic 20 ksiażek Już znalazłam sprzedawcę który ma 3 pozycje Wiem że nie musze kupowac 20 - ale bardzo bym chciała Julka i Julek też są super polecam jeszcze opowiastki o Soliludkach - krasnoludkach z kopalni soli w Wieliczce - tutaj cała seria. My mamy tylko 1 część, ale bardzo sympatyczne. Dzięki, wpisuję na listę Oskar lubi krasnoludki i wszelkiego rodzaju małe stworki Co do książek dla dzieci, to z całą pewnością Astrid Lindgren - np. dla młodszych dzieci "Dzieci z Ulicy Awanturników" - krótkie rozdziały, śmieszne przygody. potem inne jej książki. Mojej córce tak się podobają, że co jakiś czas czytamy wszystko od początku:) Teraz jedziemy z kolei z Anią Ale to raczej dla dziewczynek:) Polecam Ci też stronę: http://www.rodzinneczytanie.pl/index.php?opcode=WYBIERZ_STRONE¶m1=166 Dzięki Ja też byłam - jestem fanką Astrid przeczytała Anię kilkakrotnie i wszystkie jej "dziewczyńskie " książki Aguś, nie idź w te zaokrąglone rogi No dobra, dobra Tyle klepiecie gaduły, że ciężko nadrobić Pozdrawiam w takim razie i znikam do łóżka (Ty już pewnie dawno chrapiesz ) Wszyscy śpią a ja z obiecaną lampą przychodzę Jest obłędna na żywo, przepiękna!!! I wielka - 80 cm średnicy. [ATTACH=CONFIG]176503[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]176504[/ATTACH] Będzie u mnie w przyszłym tygodniu Magda lampa piekna Dla mnie jest podobna do tej z amplexu - plaza którą przytachałam do domu. Tamta miała 70 cm średnicy i niestety zginęła w mojej jadalni http://i2.fmix.pl/fmi856/44238b7f002434b4511161ca Piękna ta lampa Ciekawe co powie admetka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 14.03.2013 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Magda ta Twoja lampa jest takim połączeniem tych dwóch lamp z amplexu Delikatność z lilosy i charakterność z plazy http://i2.fmix.pl/fmi2859/9a9bb1f90027aab25123df51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 14.03.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Aguś, ja jeszcze z propozycją książek.Z Jakubem czytaliśmy serię o Franklinie i niektóre Muminki (nie wszystkie są dla dzieci).Niedawno skończyliśmy Hobbita, a obecnie na tapecie mamy doktora Dolittle'a.W kolejce czeka "Pięcioro dzieci i coś". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.03.2013 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Lampa od Magdy boska, ciekawe ile kosztuje. Dobrze że lampy już za mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 14.03.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Wszyscy śpią a ja z obiecaną lampą przychodzę Jest obłędna na żywo, przepiękna!!! I wielka - 80 cm średnicy. [ATTACH=CONFIG]176503[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]176504[/ATTACH] Będzie u mnie w przyszłym tygodniu Lampa od Magdy boska, ciekawe ile kosztuje. Dobrze że lampy już za mną Faktycznie jest śliczna i pasowałby mi do biblioteki. Pozostaje tylko pytanie zadane przez Venuskę. Magda, czy mogłabym poprosić o informację na priv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 14.03.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Aga lampa od Magdy sliczna, czy Ty u siebie w jadalni planujesz jedna lampe? U Ciebie jest duzy stol wiec zmiescily by sie spokojnie dwie lampy i po klopocie:cool: Tylko kto za nie zaplaci:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 14.03.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Aga ciekawa jestem, które zamówiłaś książki Muminki - trochę wg mnie za trudne dla większości 4-latków. Choć i u nas były czytane, ale w późniejszym wieku. Dodatkowo zaliczyliśmy masteczko Muminków w Finlandii super :)dośc się podobały. Teraz u starszaka na topie Mikołajek - ale to możesz jeszcze u siebie poczekać Dolittle tez czytaliśmy- mam sporo z czasów mojego dzieciństwa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 14.03.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Tak na szybko jeszcze Anetko jeszcze Cię zapytam, dobrze zrozumiałam że sklep jest w Oslo? Bo mój znajomy jeździ tam raz na jakiś czas i może zobaczyłby na żywo te lampy? Drop jak Anetka odpowie twierdząco to jest szansa na zakupy w tym sklepie to jest sieć wiec w No jest ich sporo, w Oslo są 2:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.03.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Kochana - 10 cm różnicy, to jest bardzo dużo. Ta z amplexu średnicą była bliżej Pimlico z EL (tamta ma 65 cm). Pimlico wisi u mnie od zawsze, więc znam ją na pamięć i uwierz, że jak zobaczyłam tą, to uznałam że jest obłędnie wielka Różnica jest kolosalna, a to tylko 15 cm. Z drugiej strony co się dziwić. To że 70-tka okazała się za mała, nie znaczy, że masz szukać setki - to byłby już kolos. W lampach typu "chełm" (jak je pieszczotliwie nazywam;) - chodzi o całe metalowe, takie do kuchni np.) każde 5 cm robi kolosalną różnicę. W lampach sprawa się rozchodzi właśnie o te centymetry na średnicy + o wizualną masywność. A ta uwierz mi - jest super masywna A na koniec, jeśli dalej żadne kandelabry Cię nie zadowolą i tak wrócisz do mnie po tą podwójną, podłużną Nie doceniłaś jej uroku, a ja jestem pewna, że u Ciebie by najlepiej się sprawdziła Dlatego, że szerokość stołu masz normalną (10 cm w tą czy tamtą to nie różnica). Tylko długaśny cholernie... więc żeby kandelabr czy inna lampa oparta na kole miała sięgać tyle co ta podwójna w głąb stołu musiałaby mieć 125 cm średnicy - czyli mocno wychodzić za obrys stołu na jego szerokości. Dlatego jeśli i ta dla Ciebie za mała - pozostaje szukać czegoś podłużnego IMHO Wtedy radziłabym Ci coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 14.03.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Aga, znalazłam taką kuchnię. Może Cię zainspiruje...coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 14.03.2013 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 I jeszcze taka http://media-cache-ec6.pinterest.com/550x/14/95/df/1495dfa4d3ef5dc09805467f7b54451c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts