Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sharlot jutro dokładnie dopytam, ale patrząc w ten sposób to pod piecem też nie ma zrobionego wzmocnienia -a piec waży 300 kg!!!!! Więc myślę że wkład tez możemy spokojnie przesunąć :yes:

Admete- dopytaj, ale komin jest specyficzny- to łączenie różnych materiałów (ściany kominowe i normalne), komin też bardzo pracuje i dlatego wymaga szczególnych zabezpieczeń. Każdy Ci to powie.

W temacie bibliotek to wszystkie piękne i sama nie wiem, no co bym się zdecydowała:lol2: Będę miała taki sam problem przy wyborze biblioteki do gabinetu:bash: Ale Ci pomogłam:oops:

Kochana podrzucam Ci jeszcze jeden adresik z pięknymi meblami- dostałam od słoneczka:lol:

http://www.retro-modern.pl/?page_id=63

Tess dzięki za kominek :hug: - podejrzewam że tak by wyglądał mój jakbym go nie przesunęła ze ściany z oknami :bash:

Agawi Dziś dzień 100 pytań do.....w sprawie komina i kominka :rotfl:

Także wieczorem napisze czego się ciekawego dowiedziałam :yes:

----------------------------------

I mała czarna wieść dla nas :lol2: Marcinom popsuł się samochód :lol2: jadą dziś z nim do mechanika będą jutro :bash:.

Ja dzisiaj ze starszym na pobranie krwi na testy alergiczne (może wreszcie się dowiemy dokładnie co go uczula) na drugi koniec miasta - musimy zdążyć między jednym karmieniem najmłodszego a drugim ;) - więc podwójny stres, a potem rozmowy kominowo -kominkowe. Dziś mimo wczesnego obudzenia 3.50 :p - wyspałam się jako tako - bo sprytnie poszłam spać razem z najmłodszym o 19.20 :rolleyes:

narendi wstaje i normalnie zaczyna już swój dzień o tej godzinie :). Gaworzy śmieje się, kręci na prawo lewo - jesteśmy na etapie przewracania się na brzuch, przebieram go daję zabawki, kładę na macie a sama otwieram laptopa i idę robić sobie kawę. Maluch działa tak 2 godziny i idzie spać, Zaraz za nim wstaje starszy i szykujemy się do przedszkola - więc ja już nie idę spać. Zresztą ta jego pierwsza drzemka nie trwa długo od pół godziny do godziny - więc i tak bym nie zdążyła się zdrzemnąć, raczej chodzę wcześniej spać wieczorem http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif.

Maluch kończy w tym tygodniu 5 miesięcy - więc już z górki jeszcze ze 2 lata i będzie wstawał o 6 :rotfl:

---------------------------

Jak pisałam wyżej miałam na dziś taaaaaaaakie plany - niestety moja mama chora więc ja uziemiona już na cacy na cały dzień(jak nie tydzień :o) w domu z dzieciakami - a przez telefon to ja nic nie załatwię :bash: :cry:

Ojoj, szkoda, że mama się rozchorowała. Ale może szybko stanie na nogi?

W taką pogodę, to lepiej malucha nie ciągać.

A dlaczego przez telefon nic nie załatwisz?

Dopytać o zbrojenie pod kominkiem się chyba uda?

Marciny zaczynają od jutra, więc chyba Twoja obecność na budowie nie jest niezbędna?

Z pogoda racja:yes:

Jutro juz do przedszkola pójdzie więc będę mieć jednego mniej :lo2:l - bo dziś jeszcze po antybiotyku wole go zostawić w domu (skończył w piątek rano)

Wiesz co tym zbrojeniem to się nie przejmuję , chodziło mi o pokazanie samego komina i sprawdzeniu czy da sie tę rurę przekręciić, no i na spokojnie z facetem od kominka obgadać wkład i wogólehttp://mp3car.pl/forum/images/smilies/szok.gif

A przez telefon z dwójką dzieci za plecami to wiesz jak się rozmawia............zaraz by było mamoooooooooooo

Zdróweczka życzę mamie i zdiagnozowania alergenu małego.

Widzę że z kominkiem niby do przodu, ale dzisiaj mam nadzieję się wszystko wyjaśni. U mnie w salonie mamy miejsce przeznaczone na kominek też wzmocnione i doprowadzone powietrze w podłodze. Nie mam w tymmiejscu podłogówki. Tyle wiem :(.

Ściska mocno i trzymam kciuki za samochów Marcinów i kominek :).

Two ... ta wizualka ... już tam widzę swoje książki :)

Jak pisałam wyżej miałam na dziś taaaaaaaakie plany - niestety moja mama chora więc ja uziemiona już na cacy na cały dzień(jak nie tydzień :o) w domu z dzieciakami - a przez telefon to ja nic nie załatwię :bash: :cry:

Jak nie urok to... choroba mamy:rolleyes:

Wiem co czujesz, nie cierpię być uziemiona z dziećmi, zdarzało się że, przestałam nawet odbierać telefony, bo przy tym całym gwarze po skończonej rozmowie nic i tak nie wiedziałam :eek::rolleyes:

Venus jeśli chodzi o kominek to tylko portalowy - nic nowoczesnego :no: nie wchodzi w grę - w ogóle cały salon będzie bardziej klasycznym wnętrzem - tu się moje upodobania będą wysuwały na pierwszy plan :lol:

Co do połączenia drewna z gresem -tez pewnie nie będę miała łatwo - bo ja tez korka nie toleruję i będę szukać takiego rozwiązania jak Magda Z :yes: - zresztą już dziewczyny pokazywały że się DA :yes:

Marciny dojechały :wave::wave::wave:

KOMINEK - po rozmowach z instalatorami i z panem kominkowym - wszystko jest do zrobienia :yes: :wiggle::wiggle::wiggle:

Mamy już na oku nowy wkład firmy Spartherm - VARIA M - - jego głębokość jest mniejsza :wiggle: i jest bardzo prosty ładny, bez udziwnień :wiggle:

http://i3.fmix.pl/fmi2238/efe80aa90008a54a4f269338

Także kamień spadł mi z serca http://emoty.blox.pl/resource/4_16_1.gif