Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

Agula ja ostatnio się forumowo opierdalam ... nie jestem za bieżąco :(

Ale widzę, że grabisz ... moja trawa jak zawsze po zimie jest masakryczna (dużo po niej chodzimy - do psa z jedzeniem. I w tych miejscach miałam pleśń z teraz żółte ciapy). Zamówiłam sobie na wtorek wertykulator - podobno idealnie wygrabia. Może popytaj ogrodników, żebyś się tak biedaku nie męczyła :(.

buziaki zostawiam

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Korzystając z wczorajszych porządków na górze, cyknęłam Wam zdjęcie łóżka u Oskara :wiggle:

Brakuje mi jeszcze kapy, mniejszej pościeli - chyba ta z ikei będzie pasować :)

Przy samochodzie stanie jeszcze jakaś szafeczka, fotelik? na pewno w planach jest poducha-worek do siedzenia :yes:

Na razie nie zapełniona przestrzeń przytłacza - ale malutkimi kroczkami.........................:)

Do wczoraj samochód stał tak - bo bałam się że Oskar zleci z łóżka ;)

http://i3.fmix.pl/fmi423/526f76a9002c3459517771ee

Ale jak śpi i nic się nie dzieje to wczoraj je przekręciłam.

Dzisiejsza noc była bez przygód - Oskar spokojnie przesypia caaaaaałą noc :wiggle:

http://i1.fmix.pl/fmi431/dda4adfd0021c991517771b0

http://i2.fmix.pl/fmi1138/a30d163000172a06517770bd

http://i2.fmix.pl/fmi902/0e4b4bba002c58435177722d

Jakiś czas temu kupiłam kinkiet nad łóżko - ale do tej pory nie ma kto go zawiesić :(

Kinkiet kupiony w Obi

http://i3.fmix.pl/fmi1910/010f3672001638d7517772b8

http://i1.fmix.pl/fmi2214/c95c42aa00285d3c517772e6

---------------------------

Teraz jak stoi tam samochód wiem że do Oskar będzie pasowało większe, prostokatne łózko stojące jak samochód w tej chwili :yes:.

Także chyba plan jest taki że jak Igor urosnie na tyle żeby spać sam to samochód przejedzie do niego - a Oskarowi zrobimy na zamówienia jakieś większe łóżko - w zależności od upodobań podrasujemy je odpowiednimi kolorami :lol2:

Tak :). Kupiłam drzewka i krzywu dla ptaków, perukowca, derenie, brzozy. Teraz wertykulacja, naworzenie (koszenie już było), zbijanie trumienek na warzywnik, sklecanie kompostownika ...

Żeby nie zapeszyć ... ale chyba wszystko mi przetrwało zimę :). JEszcze na gigantusa czekam. Buki popuszczały pączki :)

Cześć Aguś :)

Dentystycznych przejść współczuję :sick: :hug:

Dużo mamy Mam na forum, wiec na pewno sie podzielą doświadczeniem :yes:

Skoro łóżeczko samochodowe ma trafić za jakis czas do Igora, to znaczy,ze rezygnujesz z akcji z okragłym łóżekiem ???

Buziaki i miłego dnia :bye:

U nas niby słonecznie i terez jest 15C ale silny wiatr i co chila jakaś chmurka się pojawia ;)

Aga z tego co wiem to lapisowanie daje własnie najlepsze efekty - ale wygląda niestety kiepsko... osobiście na razie - odpukać nie musieliśmy testować. W każdym razie dzieciakom warto samemu myć zęby - a przynajmniej po nich poprawiać do około 6 lat spokojnie - one nie umieją dokładnie niestety.

w kwestii łóżek - pomysł z okrągłym do Igora umarł w takim układzie? To autko rzeczywiście zaginęło u Oskara na tych hektarach ;) Może fajnie byłoby w przyszłości - jak bedzie więcej "gościł" kolegów - i kolezanek ;) wydzielić mu strefę wypoczynkowa z sofką jakąś, małym stolikiem? Pewnie masz juz w głowie własny plan ;)

lampka fajowa - pasuje, nawiązuje nieco do reflektora w starych autach ;) I ten zegar - co widze w Tesco to mi się z Toba kojarzy - i sie zastanawiam, czy do Adasia nie wrzucić ;) póki co ma strasznie surowo.

Tak :). Kupiłam drzewka i krzywu dla ptaków, perukowca, derenie, brzozy. Teraz wertykulacja, naworzenie (koszenie już było), zbijanie trumienek na warzywnik, sklecanie kompostownika ...

Żeby nie zapeszyć ... ale chyba wszystko mi przetrwało zimę :). JEszcze na gigantusa czekam. Buki popuszczały pączki :)

to ja bezczelnie podpytam - trumienki na warzywnik skleca się razem z dnem? czy tylko boki? ja zupełny laik w temacie... w tym roku na pewno nie dam rady, ale na przyszły się szykuję. a kompostownik z czego robicie?

Agula ja ostatnio się forumowo opierdalam ... nie jestem za bieżąco :(

Ale widzę, że grabisz ... moja trawa jak zawsze po zimie jest masakryczna (dużo po niej chodzimy - do psa z jedzeniem. I w tych miejscach miałam pleśń z teraz żółte ciapy). Zamówiłam sobie na wtorek wertykulator - podobno idealnie wygrabia. Może popytaj ogrodników, żebyś się tak biedaku nie męczyła :(.

buziaki zostawiam

Gdzieś mi umknął Twój pościk ;)

Już czytałam o wertykulatorze - chyba kolejna rzecz na liście zakupów :yes: - ale najpierw musimy kupić po prostu kosiarkę :lol2:

Już mam problem z grabieniem w niektórych miejscach, bo trawa gęsta i wysoka i trzeba włożyć kupę siły żeby tą suchą wydłubać :bash:.

Panowie ogrodowi zapowiedzieli się na ten tydzień właśnie z wertykulatorem i glebogryzarką - mieli być wczoraj, teraz pan przesunął na sobotę - jak jeszcze raz przełoży to go chyba zastrzelę :mad:

Zapowiadają burze, także jak z 2 takie przejdą nad nasza działką znowu będzie bagno i nie będzie się dało wejść :sick:.

Teraz jest dobrze, idealnie na prace a Ci sobie olewają :bash:

Mirelko w takim razie cieszę się razem z Tobą :wiggle: i trzymam kciuki żeby nic się nie zmieniło :)

Wiem ile w zeszłym roku włożyliście pracy w nowe drzewka :hug:

A kinkiecika tego mam w kuchni :)

No właśnie znajomy mi się wydawał :lol2:

Ale Ty go chyba przez net kupowałaś?, dlatego nie pomyślałam że to ten sam ;)

Cześć Aguś :)

Dentystycznych przejść współczuję :sick: :hug:

Dużo mamy Mam na forum, wiec na pewno sie podzielą doświadczeniem :yes:

Hej :bye:

Już sama też trochę poczytałam i niestety będziemy chodzić z czornymi zębami :cry:

Wiem że to nie koniec świata i jak to pani powiedziała że w przedszkolu dziewczyn nie będzie podrywać - no ale np - zdjęcia z wakacji z pełnym czarnym uśmiechem??? :bash:

U nas niby słonecznie i terez jest 15C ale silny wiatr i co chila jakaś chmurka się pojawia ;)

U nas też chłodniej niż wczoraj :(

Słońce było rano - zdążyliśmy z Igorkiem się wyspacerować a ja trochę pograbić ;)

A teraz całe niebo już w chmurach :(

:hug:

Karola Kamilko Ivy - chyba niestety muszę/musimy :) się pożegnać z okrągłym łóżkiem.

Nie dostałam drugiej wyceny to raz, dwa myslę że nie byłaby o wiele niższa niż pierwsza :bash:.

A 4 tysiące :o za łózko to cena kosmos i nie do przeskoczenia :no:.

Mamy tyle bieżących wydatków że nie mamy już na takie fanaberie :p

J mnie dzisiaj straszył że zasłony zastapi kosiarka http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/scare/smileys-scare-143126.gif http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/scare/smileys-scare-143126.gif http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/scare/smileys-scare-143126.gif

Aga z tego co wiem to lapisowanie daje własnie najlepsze efekty - ale wygląda niestety kiepsko... osobiście na razie - odpukać nie musieliśmy testować. W każdym razie dzieciakom warto samemu myć zęby - a przynajmniej po nich poprawiać do około 6 lat spokojnie - one nie umieją dokładnie niestety.

:yes:

:(

:cry:

To autko rzeczywiście zaginęło u Oskara na tych hektarach ;) Może fajnie byłoby w przyszłości - jak bedzie więcej "gościł" kolegów - i kolezanek ;) wydzielić mu strefę wypoczynkowa z sofką jakąś, małym stolikiem? Pewnie masz juz w głowie własny plan ;)

Będzie taki kącik :yes:

Przed kaloryferem stanie kanapka ze stolikiem a na wprost tv - którego na razie nie robiliśmy ;)

lampka fajowa - pasuje, nawiązuje nieco do reflektora w starych autach ;) I ten zegar - co widze w Tesco to mi się z Toba kojarzy - i sie zastanawiam, czy do Adasia nie wrzucić ;) póki co ma strasznie surowo.

Lampka dobrana do żydandola :lol:

A jak zegar sie podoba - to się nie zastanawiaj i kupuj :lol:

Pokoj robi wrazenie :wave: lozko super :D

dzięki Kasiu :lol:

Igi uspiony na spacerze, ja po kawce :cool:

idę działać trochę w domku trochę w ogrodzie.........................:bye:

Aniu są różne odmiany, które dają w różnym czasie owoce.

Jest mała szansa że te co wsadziłam w zeszłym roku dadzą nam kilka malinek :lol:

Widzisz, jaka ze mnie ogrodniczka :rotfl:

Kupimy sobie w sklepie i zjemy pod krzaczkiem ;)

U Oskara mamy jednego ząbka do leczenia - też sobie tego nie wyobrażam - wczoraj płakał przy samym badaniu :bash:

Aga, a pilnie musicie leczyć ten ząb?

My z Jakubem chodziliśmy najpierw na oswajanie z gabinetem.

Co 2-3 tygodnie miał okazję posiedzieć i pojeździć na fotelu, zapalić lampę, popsikać wodą, włączyć wiertarkę.

Po kilku takich wizytach leczenie poszło prawie bez problemów.

I jeszcze kolor plomby sobie wybrał.

Modniś :rotfl:

Miłego dnia :hug:

Widzisz, jaka ze mnie ogrodniczka :rotfl:

Kupimy sobie w sklepie i zjemy pod krzaczkiem ;)

Też o tym pomyslałam :lol2:

Aga, a pilnie musicie leczyć ten ząb?

My z Jakubem chodziliśmy najpierw na oswajanie z gabinetem.

Co 2-3 tygodnie miał okazję posiedzieć i pojeździć na fotelu, zapalić lampę, popsikać wodą, włączyć wiertarkę.

Po kilku takich wizytach leczenie poszło prawie bez problemów.

I jeszcze kolor plomby sobie wybrał.

Modniś :rotfl:

Miłego dnia :hug:

Mamy wizytę na za 2 tygodnie.

Do tego czasu porozmawiamy, wytłumaczymy ale jego strach przed robieniem czegokolwiek jest tak duży że nie wiem jak to przejdziemy :(

Spróbujemy tak jak mówisz, oswoić go :yes:

Czasu jest niewiele bo ta dentystka jest w ciąży i będzie pracować już tylko miesiąc - mam nadzieję że zdążymy Igiemu zalapisować ząbki ;)

A Twój mały jest naprawdę dzielnym mężczyzną :lol:

Aguś czym myjesz białe szafki i białe drzwi?

Niczym specjalnym, albo samą wodą a jak jakaś plamka to clinem albo cifem :)

aga no tez tak myśle, że 4 tys na łózko dla dziecka - które i tak nie jest "do dorosłości" bo wiadomo, że nastolatek ma swoje fochy ;) to troche dużo... Poza tym porządne drewniane czy metalowe +dobry materac też się super sprawdzi :)

odnosnie lapisowania jeszcze dodam "na pocieszenie dla Igiego" - to jest jedyny raz, kiedy dentysta ZALECA natychmiastowy zakup lizaka po wyjściu z gabinetu ;) Co prawda nie zapamiętałam juz w jakim celu, ale fakt pozostaje ;)

ja zasadziłam własnie siewki dyniowe i cukiniowe - masakra jaki u nas dziś wiatr !

Agus popieram decyzje w sprawie okraglego lozka :yes: 4 tys to strasznie duzo:bash:

Mam nadzieje ze jednak bedziesz miala szybko zaslony, a maz tylko zartowal :hug:

Ogrodnicy Ci sie trafili beznadziejni :eek: powinni sie spieszyc z pracami u Ciebie, a Oni jeszcze to przekladaja:mad:

Aga, nasze pierwsze leczenie odbywało się na moich kolanach.

Ja na fotelu, Jakub na mnie.

Chyba potrzebował wsparcia, bo sam o to poprosił.

Mam nadzieję, że uda się Wam wpaść kilka razy do gabinetu przez leczeniem.

A, i mogę Ci sprzedać naszą bajeczkę :lol2:

W ząbkach mieszkają robaczki ;)

Robaczki żywią się pastą do zębów.

Jeśli mają jej za mało (bo przykładowo źle/za rzadko myjemy zęby), zaczynają zjadać ząbki.

I po to właśnie są plomby, żeby nakarmić robaczki. Bo ząbki są potrzebne dziecku.

A wiertarka to dla robaczków to jak dla dziecka karuzela/huśtawka/łaskotki (czyli coś przyjemnego).

Trzeba wiercić, żeby robaczkom było miło. Były długo głodne, więc należy im jakaś rekompensata.

Wiem, że to okrutne bzdury, ale na Jakuba działa :rotfl: