Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga po wizkach Dropki dalej podtrzymuję moje zdanie, że lampy sa za duże - a już na pewno w ustawieniu obecnym kabli. Ale widze, że tu mądrzejsze głowy pisza, że wręcz przeciwnie to może być, że w błąd wprowadzam :)

teraz są przepisy, że każdy sklep musi mieć opcje wysyłki za pobraniem- i chyba raczej nie można sobie wybrac, że tylko do części towarów...

Dziewczyny jestem trochę oszołomiona po wczorajszej decyzji :p

i po kiepskiej nocy z wychodzącą nam ostatnią trójka :bash:.

I dalej mam przeczucie że te lampy są jednak za duże :rotfl:

Może choć raz się pomylę :p

J mnie wczoraj trochę uspokoił powiedział że jak będą za duże do kuchni to pójdą do salonu :lol2:(on nie żartował :lol2:) albo tam gdzie ich jeszcze nie ma i zaczął wymieniać wiatrołap :lol2: kotłownia - i zaświeciły mi się oczka bo kolejne pomieszczenie to spiżarnia - szkoda by było takich lamp na takie pomieszczenia - aleeeeeeeeeeee zawsze jest to jakieś wyjście,

które na tą chwilę uspokaja mnie po podjęciu tej szybkiej decyzji - a wiecie że ja tak nie lubię

bo piszę oficjalnie że klikneliśmy wczoraj 2 srebrne lampy :lol:

Zliczę Wasze głosiki na spokojnie :)

Na tak białe Kamilka, Mugatka, Skibusia, Magdzińska

Po wklejeniu zdjęć kuchni :p

głos na srebrne Marimag , Panna Z, Tulti

------------------------------------------------

Kamilko centrum to w takim razie też nie daleko :lol:

Także spokojnie możemy się kiedyś umówić :hug:

Mugatko widzisz poszłam za radą i powiesiłam tortownicę http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif :lol:

Magda dzięki za kuchnię :hug:

----------------------------

Po wklejeniu tortownicy :rotfl:

Aga wg mnie dwa takie ruszy 42 to za duzo - między ich brzegami mało miejsca zostanie. Na inspiracji - albo wyspa dłuższa, albo lampy mniejsze, albo ew inna perspektywa ;)

I takie też mam cały czas wrażenie :(

Ale.............do tej pory nie brałam pod uwagę przesunięcia lamp nad brzegi wyspy :o

a takie posunięcie zmienia diametralnie moje patrzenie na wizję lamp

Miały to być dwa małe zwisy nad blatem w kuchni, rozsuwając je, oświetlenie rozszerza się na kuchnię i chyba faktycznie mogłoby być większe ;)

Czyli tak jak tu

http://i3.fmix.pl/fmi1898/cbd00c6c0022e6425092783b

Jaki plac zabaw! :o Pewnie często będziecie mieć najazdy kolegów :yes:

Dzięki :)

Mam taką nadzieję :lol2:

Co do lamp bardziej podoba mi się srebrna. Biała może trochę zginąć na białym tle ścian i mebli.

Myślę, że te 40 cm to nie będzie za dużo, ale na pewno nie przy tak małym rozstawie kabli jak masz teraz. Co innego gdyby były ustawione tak jak na ispiracji (czyt. bliżej brzegów wyspy).

Drop Twoje wizki :hug:

I głos był bardzo decydujący :hug:

Na Westwingu w razie czego można bezpłatnie zwracać rzeczy :)

Bezpłatnie?

Kto opłaca przesyłkę zwrotną?

Bo jak oni to straciłabym tylko za przesyłkę w jedną stronę :)

No faktycznie dwie 40 cm, to będzie chyba za dużo. Lampy ze zdjęcia mogą mieć 40 cm, ale wyspa jest większa i dlatego nie przytłaczają. Ile ma Twoja wyspa? Ta ze zdjęcia ma ok. 200 cm moim zdaniem. I zgadzam się, że ew. musiałabyś odsunąć lampy od siebie, bardziej do brzegów.

Magda kable sa tak czy siak do przsunięcia :yes:

Tak to jest jak się podejmuje decyzje na etapie gołych ścian nie mając pojęcia jakie lampy się chce :(

A jak przesunę kable to co myślisz o tych 40? :popcorn:

Aga, lampy z inspiracji są z pewnościa mniejsze niż 40 ale niewiele. Nie wiadomo jaka jest wyspa. Nie sugeruj się tym zdjęciem.

:yes:

Popatrzyłam na Twoją kombinację ze sprzętami kuchennymi ( masz pomysły kobieto ! z tą wiszącą tortownicą no nie wpadłabym ! :lol2: ) i jest dobrze.

Trza kombinować :lol: http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif

Większe lampy wypełnia przestrzeń. Mimo dodatków, nadal jest pustawo.

Bierz 2 srebrne.

Trzeba by tylko trochę kabelki na boki czyli na zewnętrzną stronę wyspy przesunąć. Ciut.

Nie wiem czy wyrażam się jasno.

Lampy tzn, ruszt i tortownica zbyt blisko siebie a zbyt duzy margines względem wyspy.

Aniu Twoja wypowiedź tez mnie bardzo uspokoiła i zasiała ziarenko nadziei że te lampy będa naprawdę pasowały że to dobry kierunek mimo że aż tak dużych nie szukałam i eliminowałam wszystkie do tej pory które miały taką średnicę

Ale cena jest bardzo ok - jeszcze raz dziękuję za cynk :hug:

Drop i na tej wizce wydaje mi się że jest ok

82ac28dc00158fb65183cabdlampa2.jpg

Stojąc na wprost okapu, lampy go nie przesłaniają i nie będą z nim konkurować - tak mi sie przynajmniej wydaje ;)

Aga, moja odpowiedź jako cichego podczytywacza się pewnie nie liczy :oops:, ale uważam, że te srebrne będą do Ciebie idealne, nawet 40-tki, tylko przy większym rozstawie. Poza tym jak dziewczyny pisały - na west możesz oddać, więc trzeba wziąć i przymierzyć :). Uwielbiam Twoją łazienkę :cool::yes::D, zresztą w ogóle wątek jest baaardzo inspirujący :yes: p.s. nie mogę poprawić tego wytłuszczenia

Justynko Witam serdecznie :welcome:

Jak wczoraj napisałam każdy głos bardzo się dla mnie liczy :yes:

Szczególnie że piszesz że podczytujesz więc znasz już mnie i moje szalone pomysły :lol2:

Dziekuję za miłe słowa i pochwały i zapraszam jak najczęściej już do czynnych pogaduch z nami :)

Witam po raz pierwszy. Wnętrza piękne. Widać tu smak i wyrafinowanie właścicielki. Na lampy nawet nie zwróciłabym uwagi, gdyby nie Twoja kuchnia. Tu dopiero dostrzegłam ich piękno. Ale faktycznie, jeżeli rozmiar na wizualce odpowiada rzeczywistości, to są sporawe i trochę przytłaczają. Zdecydowanie konkurują z okapem a tu konkurencja nie jest potrzebna.

Majamaki równiez Witam serdecznie :) :welcome:

Jak napisałam wyżej, wzięłam sobie do serducha i Twoją wypowiedź - i patrzyłam na lampy pod kątem okapu - myślę że jak się je rozstawi to problem zniknie.........

Zobaczymy jak przyjdą :stirthepot:

Nessko biała jest cudna, ale by zginęła w kuchni.

Cjociaz jak próbowałam zrobić zdjęcie srebrnej tortownicy to tez ją ledwo łapałam na zdjęciach :lol2:

Także może te duże 40 też zginą w ten sam sposób :o :cool:

Aga te srebrne faktycznie wyglądałyby super, może nawet lepiej niż białe, bo tak jak piszą dziewczyny nie wtopiłyby się w resztę kuchni....ale .....te 40 ki to chyba jednak za dużo szczęścia, przynajmniej tak to wygląda na wizce . Najlepiej przymierzyć na żywo żeby potem nie żałować :yes::yes:

Przekonałyście mnie wczoraj tym przymierzaniem na żywo - dlatego tak szybko podjęłam decyzję :lol2:

Aga, to prawda. Na wizce nie sa za duże :)

Nie wiedziałam, że na Weście mozna płacić w naturze :jawdrop:

:lol2:

Aż się cofnęłam do mojego wczorajszego posta bo myślałam że znowu jakąś głupotę szczeliłam :lol2:

Aga po wizkach Dropki dalej podtrzymuję moje zdanie, że lampy sa za duże - a już na pewno w ustawieniu obecnym kabli. Ale widze, że tu mądrzejsze głowy pisza, że wręcz przeciwnie to może być, że w błąd wprowadzam :)

teraz są przepisy, że każdy sklep musi mieć opcje wysyłki za pobraniem- i chyba raczej nie można sobie wybrac, że tylko do części towarów...

Kamilko ja cały czas nie jestem pewna - a lubię być ;)

Ale jeśli jest możliwosć zwrotu lub wykorzystania ich gdzie indziej to chyba warto się przekonać :yes:

Co do tej wysyłki za pobraniem próbowałam kliknąć ale się nie dało :(

pod gwiazdką jest takie zdanie

Dla niektórych produktów ta możliwość płatności nie jest dostępna ze względów logistycznych

Zagląda tu p. Ewa więc może ona wyjaśni ;)

Ależ plac zabaw wow wspaniały, a lampy jak dla mnie srebrne będą idealne choć po wizualizacji Drop to może faktycznie za duże

:bye:

Przekonamy się za jakiś miesiąc :cool: :)

---------------------------

Miłego poranka :bye:

Mt w planach znowu grill :cool:

Ja mam w planach wielki gar barszczu białego - bo goście będa po wczorajszym grillu :rotfl:

No i trza coś ogranać także póki co uciekam do roboty :bye:

Aga, brawo !

No i to jest baba z jajami :)

Nie ważne co wybrałaś, najważniejsze, że się na coś zdecydowałaś.

Uspokajania ciąg dalszy :)

Obie lampy pasują. Są spokojne, stonowane.

To nie żadne wściekłe czerwone w sraczkowate ciapki czy z fioletowymi piórami wariaty.

Wielkość ? To najmniejszy problem.

Małe znikną w tej przestrzeni. Duże będą fajnym i widocznym akcentem.

Ja się miłuję w wielkich lampach. Często to własnie one, czynią wnętrze wyjątkowym.

Baza czyli meble, kolor ścian, dodatki są neutralne i utrzymane w jednej kolorystyce. Po powieszeniu jakiejś szałowej, wielkiej lampy, pomieszczenie dostaje kopa.

Głowa do góry - piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiknie będzie ! :D

Lep ten barszcz, wyluzuj pośladki i walnij setkę.

Czekamy na przesyłkę. Gratuluję.

Gratuluję decyzji! :yes::yes: Zwrot rzeczy jest na koszt west, do tego dopasowują się co do czasu i miejsca odbioru oddawanej rzeczy od Ciebie, więc jest to bardzo wygodna opcja, sama korzystałam, więc wiem, że to działa. Ich kurier zadzwonił, umówił się, zabrał, a po paru dniach pieniążki z powrotem na koncie. p.s. już się kiedyś witałam, na jakiejś okrągłej stronce ;) Podobają mi się Twoje pomysły i realizacje, więc bywam u Ciebie codziennie :). Pisałaś kiedyś o tym, że zgłębiasz temat tapicerowania ścian :) Podzielisz się zdobytą wiedzą? :)

Cieszę się Aguś, że wyklejanki na coś się przydały :)

Lampy są rzeczywiście spore, ale pewnie część tej średnicy to "rondo", które otacza klosz. Myślę, że jeśli cena jest dobra, to warto wziąć na próbę.

A z wysyłkami na West od jakiegoś czasu jest tak, że w razie zwrotu umawia się z nimi kuriera i on odbiera paczkę na ich koszt. W sensie w cenie przesyłki zawarty jest też ewentualny zwrot.

Także spokojnie, nawet jeśli okażą się przytłaczające, to masz bezpieczne wyjście z sytuacji :)

A! I znalazłam u siebie taką inspirację:

http://media-cache-ec4.pinimg.com/736x/d1/98/02/d19802036adb727e5157b0919042c1aa.jpg

Fakt, że wyspa może tu być trochę dłuższa (u Ciebie zmieszczą się 3 krzesła?), ale lampy z mniejszą średnicą (tak z 25 cm pewnie, jak początkowo planowałaś) są aż w liczbie sztuk 3 :)

Edytowane przez Drop_Inn

Dobrze, że się zdecydowałaś. Myślę, że dopóki nie zobaczysz ich w kuchni, to byś się cały czas wahała a tak to przynajmniej będziesz spokojniejsza, że spróbowałaś. Możliwość oddania ich w tym przypadku naprawdę daje poczucie bezpieczeństwa. Ja tylko żałuję, że nie wzięłaś jasnych:-)

Plan założony rano wykonany :cool:

2 gary zup na kuchence, dla dużych i dla małych :lol2:

Sałatka zaraz się zrobi.

Ja nawet drzemkę złapałam :rolleyes:

Chwilka na kawkę z Wami :lol:

IMHO wcale nie lampy są za duże, tylko rozstaw kabli za mały :)

W związku z zamówieniem cieszy mnie zmiana Twojego zdania :lol:

Aga, brawo !

No i to jest baba z jajami :)

Nie ważne co wybrałaś, najważniejsze, że się na coś zdecydowałaś.

:)

Uspokajania ciąg dalszy :)

:rotfl:

Obie lampy pasują. Są spokojne, stonowane.

To nie żadne wściekłe czerwone w sraczkowate ciapki czy z fioletowymi piórami wariaty.

Wielkość ? To najmniejszy problem.

Małe znikną w tej przestrzeni. Duże będą fajnym i widocznym akcentem.

Ja się miłuję w wielkich lampach. Często to własnie one, czynią wnętrze wyjątkowym.

Baza czyli meble, kolor ścian, dodatki są neutralne i utrzymane w jednej kolorystyce. Po powieszeniu jakiejś szałowej, wielkiej lampy, pomieszczenie dostaje kopa.

Głowa do góry - piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiknie będzie ! :D

Lep ten barszcz, wyluzuj pośladki i walnij setkę.

Czekamy na przesyłkę. Gratuluję.

Aniu dzięki za te wszystkie słówka :)

Szczególnie o tym że małe lampy by zginęły - i chyba masz rację :yes:, a te fajnie wypełnią przestrzeń :yes:

Nic nie robię od rana kręcąc się w kuchni przy garach tylko co chwilę zerkam na sufit i wyobrażam sobie te lampy :lol2:

Jestem coraz bardziej przekonana że to może być to!!!!

:hug:

ps seta na bank z tej okazji będzie :stirthepot:

Gratuluję decyzji! :yes::yes: Zwrot rzeczy jest na koszt west, do tego dopasowują się co do czasu i miejsca odbioru oddawanej rzeczy od Ciebie, więc jest to bardzo wygodna opcja, sama korzystałam, więc wiem, że to działa. Ich kurier zadzwonił, umówił się, zabrał, a po paru dniach pieniążki z powrotem na koncie:)

No to teraz czekam już z wielkim spokojem ducha:cool:

. p.s. już się kiedyś witałam, na jakiejś okrągłej stronce ;) Podobają mi się Twoje pomysły i realizacje, więc bywam u Ciebie codziennie :).

Justynko w takim razie Witam po przerwie :hug: i przepraszam za moją szwankującą pamięć ;)

Musisz częściej zaglądać :)

Pisałaś kiedyś o tym, że zgłębiasz temat tapicerowania ścian :) Podzielisz się zdobytą wiedzą?

Obejrzałam bardzo dużo zdjęć w necie, znalazłam kilka fajnych realizacji i na tym stanęło.

To była taka zakręcona jednodniowa myśl w sprawie ściany w salonie ;)

Zaraz sprawdzę czy nie mam zapisanych kilku fajnych linków...............

Cieszę się Aguś, że wyklejanki na coś się przydały :)

Jak widzisz baaaaaaaaaaaaaardzo :lol: :hug:

Lampy są rzeczywiście spore, ale pewnie część tej średnicy to "rondo", które otacza klosz. Myślę, że jeśli cena jest dobra, to warto wziąć na próbę.

A z wysyłkami na West od jakiegoś czasu jest tak, że w razie zwrotu umawia się z nimi kuriera i on odbiera paczkę na ich koszt. W sensie w cenie przesyłki zawarty jest też ewentualny zwrot.

Także spokojnie, nawet jeśli okażą się przytłaczające, to masz bezpieczne wyjście z sytuacji :)

A! I znalazłam u siebie taką inspirację:

http://media-cache-ec4.pinimg.com/736x/d1/98/02/d19802036adb727e5157b0919042c1aa.jpg

Fakt, że wyspa może tu być trochę dłuższa (u Ciebie zmieszczą się 3 krzesła?), ale lampy z mniejszą średnicą (tak z 25 cm pewnie, jak początkowo planowałaś) są aż w liczbie sztuk 3 :)

Widzisz i kolejnym postem sprawiłaś że nie ma we mnie już odrobinki strachu o złą decyzję :wiggle:

Dobrze, że się zdecydowałaś. Myślę, że dopóki nie zobaczysz ich w kuchni, to byś się cały czas wahała a tak to przynajmniej będziesz spokojniejsza, że spróbowałaś. Możliwość oddania ich w tym przypadku naprawdę daje poczucie bezpieczeństwa. Ja tylko żałuję, że nie wzięłaś jasnych:-)

Magda nie kuś tymi białymi - mnie też się one bardziej podobają - może faktycznie do spiżarni jako nawiązanie do kuchni: o :lol2:

Tylko cena nie adekwatna do pomieszczenia :bash:

Hej :)

Podczytuje :cool: więc się wypowiem w sprawie lamp :).

Od początku byłam za srebrnymi :yes:.Są fantastyczne :) Będą wisienką na torcie wTwojej kuchni ;yes:.

Białe byłyby bezpieczniejsze (ale są bardziej banalne :)).A srebrne są odważniejsze-i to jest strzał w 10 -tkę :D ;)

Myslę,że po przekucicu kabelków średnica też będzie OK :)

Pozdrawiam!

Hej Aga :bye:

widzę ,że decyzja już podjęta -dobra decyzja :yes:

Według mnie lampy będą świetne i wcale nie są za duże :no:.Mnie by się mniejsze nie widziały :no:

Ja mam stół długi na 220cm. i będę wieszać 2 Skygardeny o średnicy 60cm.(w odstępie 30cm.)Pesteczka zrobiła mi wizki i według mnie tak będzie idealnie.Pierwotnie chciałam 40cm.,ale na wizkach wyszły takie tyci-tyci :o,że odpadają zdecydowanie :)

Miłego weekendu :hug:

W związku z zamówieniem cieszy mnie zmiana Twojego zdania

Ale ja nie zmieniam zdania :p Wcześniej pisałam tylko, że lepsze srebrne - o rozmiarze nawet się nie zająknęłam :lol2:

A dzisiaj rano to nawet nie zauważyłam Twojego posta :eek: Ja to sobie tak rano robię - poczytałam, kliknęłam "odpowiedz", poszłam myć zęby.. wracam i piszę, i nawet mi do głowy nie przyszło, że ktokolwiek mógł coś w międzyczasie napisać :lol2: