Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak połączyć klasykę z nowoczesnością...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aga dobrze, że decyzja podjęta :) a długo musisz czekać? bo na Westcie rózne terminy.

Chyba pisało 26.05- 09.06 - czyli miesiąc ;)

co do spotkania - jak będziemy w rozjazdach to na kawkę- czemu nie - i wice wersa :)

:yes: :yes: :yes:

miłej imprezki !

Dzięki :)

Hej :)

Podczytuje :cool: więc się wypowiem w sprawie lamp :).

Od początku byłam za srebrnymi :yes:.Są fantastyczne :) Będą wisienką na torcie wTwojej kuchni ;yes:.

Białe byłyby bezpieczniejsze (ale są bardziej banalne :)).A srebrne są odważniejsze-i to jest strzał w 10 -tkę :D ;)

Myslę,że po przekucicu kabelków średnica też będzie OK :)

Pozdrawiam!

Lady cieszę się że zaglądasz :hug:

I dziękuję za opinię lampową :)

Przesuwaj Aguś kabelki a zobaczysz jak będą lampy rewelacyjnie wyglądać, nie są za duże-

Już prawie jestem pewna że mniejsze lampy by u mnie zginęły ;)

toż ty masz kuchnie jak całe moje mieszkanie:lol2:

Nie przesadzaj :lol2:

:hug:

Hej Aga :bye:

widzę ,że decyzja już podjęta -dobra decyzja :yes:

Według mnie lampy będą świetne i wcale nie są za duże :no:.Mnie by się mniejsze nie widziały :no:

Ja mam stół długi na 220cm. i będę wieszać 2 Skygardeny o średnicy 60cm.(w odstępie 30cm.)Pesteczka zrobiła mi wizki i według mnie tak będzie idealnie.Pierwotnie chciałam 40cm.,ale na wizkach wyszły takie tyci-tyci :o,że odpadają zdecydowanie :)

Miłego weekendu :hug:

Olu dzięki za lampowa opinię :hug:

Jak wspomniałaś o swoim jadalnianym to od razu spojrzałam na mój i nasuwa się pytanie i co powiesić nad nim :confused::confused::confused::confused:

Myślę tylko o średnicy - idąc Twoim tropem u mnie 60 będą za małe :lol2:

Mój stół ma 285 cm więc 60 to minimum, albo coś jednego podłużnego długiego.........................

Aga, będzie ładnie.

Widzisz mimo że rozmawiając z Tobą byłam na nie :p

dziewczyny mnie przekonały wieczorem że to jednak może pasować :o

Mam nadzieję, że nacieszę oczy w lipcu :hug:

Aniu jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to pomożesz mi wymierzyć kabelki :lol:

MM mają być od lipca, więc wtedy skują sufity, wypadałoby wybrać lampy do jadalni i za razem skuć ten drugi sufit i od razu wszystko zamalować.

Także siądziemy jednego wieczoru z http://gify.magazynek.org/pictures/Po%C5%BCywienie/Alkohole/051.gif i wybierzemy lampy :lol2:

Ale ja nie zmieniam zdania :p Wcześniej pisałam tylko, że lepsze srebrne - o rozmiarze nawet się nie zająknęłam :lol2:

Zasugerowałam się Twoim ostatnim postem http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif

Zmęczyło mnie to "grillowe odpoczywanie" i mi się pomieszało ;)

Najważniejsze że uważamy że lampy pasują :lol:

A dzisiaj rano to nawet nie zauważyłam Twojego posta :eek: Ja to sobie tak rano robię - poczytałam, kliknęłam "odpowiedz", poszłam myć zęby.. wracam i piszę, i nawet mi do głowy nie przyszło, że ktokolwiek mógł coś w międzyczasie napisać :lol2:

:)

Ale o co chodzi, ze niby oświetlenie do kuchni już wybrane :eek:

Szok prawda :rotfl:

Dobry wybór mi jak najbardziej podobają się te lampy :yes:

A płac zabaw dla chłopców :jawdrop:

Dzięki :)

Stwierdziłam dzisiaj, że jestem uzależniona od Twojego wątku! Nie zasnę póki nie zajrzę :-D Wszystko bardzo bardzo mi się podoba!

Strasznie mi miło http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif http://emoty.blox.pl/resource/blush.gif :hug:

-----------------------------

Kochani moi wychodzi słoneczko - chociaż ostatni dzień weekendu będzie piękny :wave:

Aga czy masz może pod ręką numerek tego swojego navy w łazience?

w Warszawce też słoneczko :) ale ja w pracy:(

S7010-R90B flugger

:bye:

U nas też dziś od rana świeci :lol:

Aguś :hug:

Lampy rewelacja - widziałam je od razu o Tobie pomyślałam, ale zobaczyłam średnicę i odpuściłam. Na wizkach od Dropci przeraża mnie ich rozmiar, ale przy większym rozstawie możeeeeeeeee :cool:

Brakowało mi Twojej opinii moja lampowa wróżko :hug:

---------------------------

Dziewczyny a ja mam znowu mega ból w lędźwiowym :bash:.

I powiem że tak jak wczoraj nie bolało mnie nigdy w życiu :(

Mam skierowanie do neurologa więc idę się zapisać na wizytę i trzeba coś z tym robić.

A przywiozłam od mamy wczoraj pełno hostów, funkie wczoraj wkopałam już zaciskając zęby z bólu :(

I czeka całe stado korzeni...

Panowie od placu zabaw już są.

Na panów od ogrodu czekam, podpytałam wczoraj na ogrodowisku o odwodnienie i niestety panowie popełniają błędy :mad:.

Dzisiaj dostaną wytyczne i mają się spowiadać z każdego poprawionego dołu ;)

Edytowane przez admete

Witam się porannie :welcome: Aga, weź koniecznie od neurologa skierowanie na MR, jeśli do tej pory nie robiłaś, no i odpuść sobie troszkę prace ogrodowe, co by nie pogorszyć...Trzymam kciuki, żeby przestało boleć. U nas też od wczoraj piękna pogoda, szkoda, że dopiero od wczoraj :spam: Czekam na foty z placu boju, tzn, z placu zabaw :D

Aga ślicznie dziękuję:yes::yes:

Byłoby super gdybyś znalazła to zdjęcie z Tobą w roli głównej:D, bo wtedy widać lampę na tle jasnych ścian i można zobaczyć odcień tego złota i abażurków, a w sklepie jest ściśnięta między inne lampy i ciężko określić ;) Nie musi być dziś ani jutro, bo dopiero za miesiąc jedziemy do Częstochowy do Amplexu odebrać pierwsze zamówienie teściowej :yes::yes:

Zdrówka życzę i wizyty u lekarza:yes::yes: powiedziała ta, co od operacji na tarczycy, nie była ani razy u kontroli :lol2:

Cześć :bye:

Tak szybko o moich pleckach - chyba bez zmian, pewnie dla tego że nie mam kiedy poleżeć ;)

Umówiłam się do neurologa - po znajomości!!!! - bo pracowałam tam 7 lat - na za miesiąc :lol2:

Mam nadzieję że dostanę skierowania na wszystkie badania, bo co powinnam robić profilaktycznie i jakie zabiegi rehabilitacyjne brać - wiem sama najlepiej - rany na chorowanie przecież też trzeba mieć czas!!!!!!!

Wczoraj pan ogrodowy wykopał mi moje koszyki z kwadratów i spod muru i połowa jest uratowana - połowa z jakichś 400 sztuk cebulek ;)

Jeszcze nie wiadomo ile z tego wzejdzie - no ale nie mogłam ich zostawić samych sobie :no:.

Niektóre popuszaczały pędy pod ziemią i trzeba było je wsadzić.

Stojąc mogłam spokojnie ładowac ziemię z taczki do koszyków, kucając wsadzać cebulki do koszyków - wiadomo nie powinnam ale musiałam :(

Z racji tego że nie mam ich gdzie wsadzić zrobiliśmy im przechowalnię w rabacie po oknem chyba nikt tak nie sadził jeszcze tulipanów i narcyzów :lol2:

Na jesieni jak będziemy robić kwadratowe rabaty będziemy je przesadzać z powrotem ;)

28 koszyków :o

http://i2.fmix.pl/fmi2512/a2a2cfc5000f7f5951888ac1

A tu kosze spod muru - nie chcę ich tutaj docelowo ale tez muszą przesiedzieć sezon

http://i3.fmix.pl/fmi687/5e05ce57000dcdc051888b42

Przy pomocy pana ogrodowego zakopane

http://i2.fmix.pl/fmi271/bb9215950006046a51888d51

Plac zabaw skonczony :wiggle:.

Ale jest tam takie błoto że nie wiem kiedy dzieci wejdą na huśtawki :o :bash:.

Wejdą na samą konstrukcję, zjeżdżalnie, ale na te siatki i gadżety do huśtania długo nie :(

W ogóle jak ogrodowi skończą odwodnienie mają zasypać wszystko ziemią :o - żeby wyrównać doły i dosiać trawę - czyli przez 3-4 tygodnie będziemy bez trawników :bash: jak popada to wiadomo co nas znowu czeka :cry:

J jest załamany, ja jeszcze trzymam fason ;)

Mam dzisiaj srylion spraw do załatwienia - np odebranie dowodów, dentysta :( itd itp - więc znowu w biegu - i kiedy ja mam odpocząć ;)

---------------------------

Witam się porannie :welcome: Aga, weź koniecznie od neurologa skierowanie na MR, jeśli do tej pory nie robiłaś, no i odpuść sobie troszkę prace ogrodowe, co by nie pogorszyć...Trzymam kciuki, żeby przestało boleć. U nas też od wczoraj piękna pogoda, szkoda, że dopiero od wczoraj :spam: Czekam na foty z placu boju, tzn, z placu zabaw :D

:bye:

Zrobię fotki placu dzisiaj, panowie skończyli montaż wczoraj wieczorem :)

Współczuje tego bólu, a co do specjalistów to trzeba pilnować

:yes:

Ja wczoraj pilnowałam panów ogrodowych ;)

Aguś

,mam nadzieję ,ze już lepiej :hug::hug:

Niemniej wizyty pilnuj :yes:,tego nie można bagatelizować :no:

Buziole i miłego dnia :bye:

Aga, koniecznie idź w końcu do lekarza. Oby tylko nie wyznaczono Ci wizyty na grudzień :sick:

A o jakiś masażach w międzyczasie nie myślałaś?

Aniu myślałam, ale kiedy kiedy bym miała na nie iść :(

Aga ślicznie dziękuję:yes::yes:

Byłoby super gdybyś znalazła to zdjęcie z Tobą w roli głównej:D, bo wtedy widać lampę na tle jasnych ścian i można zobaczyć odcień tego złota i abażurków, a w sklepie jest ściśnięta między inne lampy i ciężko określić ;) Nie musi być dziś ani jutro, bo dopiero za miesiąc jedziemy do Częstochowy do Amplexu odebrać pierwsze zamówienie teściowej :yes::yes:

Zdrówka życzę i wizyty u lekarza:yes::yes: powiedziała ta, co od operacji na tarczycy, nie była ani razy u kontroli :lol2:

Magda spróbuję poszukać :yes:

Musze je zlokalizować w czasoprzestrzeni :p

Aguś lampy super,wydaje mi się że mniejsze chyba by zginęły u Ciebie,niemniej jednak czekam aż zawisną i wtedy zobaczymy czy pasują:)jak znajdziesz chwilke to napisz mi gdzie kupowałaś swoje czarno-białe kubeczki?miłego wieczoru pozdrawiam

W tikeju ;)

Znalazłam je w internetowym sklepie, ale były niedostępne :( producent z Anglii

kiedy dostawa lamp? :popcorn:

Dopiero w czerwcu ;)

Aguś, zapomniałam z Tobą ustalić prowizję dla znalazcy.

Czy kwota w wysokości 40% wartości lamp, będzie ok ?

Na priva podam Ci moje dane...Rozumiem, że faktury wystawiacie .....

Aniu uwielbiam Cię :lol: :hug:

-------------------------------------------------------

Miłego poranka :bye:

Aguś dobry wybór :yes:

Lampy będą wyglądały suuuper!!!

Ja mam te z Anguria.pl

http://img13.imageshack.us/img13/8593/2000productgfxc69c5b8f0.jpg

U mnie bedą dwie nad wyspą o długości 175cm

A ich śrdnica to 36cm. bałam się czy nie bedą za duze :yes: ale w sumie mi chodzi o mocny akcent to taki też bedzie :lol2:

Plac zabaw wymiata ale to już wiesz ;) :p

Wspóczuję przejsc zdrowotnych :( :hug:

Mam nadzije,ze odpowiednie badania, zabiegi fizio. i leki pomogą :hug:

Buziaki :***

Aga kurcze szybko na masaż kręgosłupa dorażnie , abyś doczekala do tego lekarza względnie wdobrym stanie. I nic mi nie kop, nie przesuwaj, tylko sie oszczędzaj. Bo nie ma żartów:mad:

plac zabaw super..... było sucho przez 2 dni... powysychało pod hustawkami??????