admete 21.05.2013 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Kwitnie różanecznik z Obi - mam nadzieję że za rok też da radę.... http://i2.fmix.pl/fmi1131/87917d0a001fbf2a519b5387 http://i1.fmix.pl/fmi974/1b5223b8000f4957519b53af Sa już fioletowe główki czosnków http://i1.fmix.pl/fmi2568/d81be94600287785519b53a6 http://i3.fmix.pl/fmi505/58ec11aa002049fa519b53c8 http://i3.fmix.pl/fmi1777/13c1a2c1001b698c519b5518 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 21.05.2013 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 super nius ale nie wierzę, że pół roku zleciało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 21.05.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 aganie mam chwascikow:cool:nie widzę ich chyba. koniczynka jest. ja chcę ,żeby trawka był:Da zielona. narazie nie ma upałow i jest deszczowo. aż się boję lata..... ale mam obok sąsiada niech sobie radzi. Musimy dokupić takiego węza do nawodniania trawnika z dziurkami:) a te twoje tulipanki i czosnki są cudowne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 21.05.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 aganie mam chwascikow:cool:nie widzę ich chyba. koniczynka jest. ja chcę ,żeby trawka był:Da zielona. narazie nie ma upałow i jest deszczowo. aż się boję lata..... ale mam obok sąsiada niech sobie radzi. Musimy dokupić takiego węza do nawodniania trawnika z dziurkami:) a te twoje tulipanki i czosnki są cudowne:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 21.05.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Aguś, U Ciebie jak zawsze jest jak w ulu, no ale ty pracowita jesteś, że aż strach... Twój mąż ma chyba wrażenie, że ma harem w domu a nie jedną drobniutką Agusię PS Puściłam Ci privka, mam nadzieje, że niezbyt śmiałego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 21.05.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Ło Jezusie!!:eek:Aguś ,ale Ty masz już ogród i ile roślin!!No i powiem ,że jesteś pracowita jak (nie... chyba nie wypowiem słowa "mrówka "bo ostatnio mi się za bardzo dają we znaki:D) niewiemco:DPiękne tulipany ,piękne wszystko.Przy ścieżce od i furtki posadź koniecznie bergenie .One są zielone cały rok i takie kępy pięknie przy wejściu wyglądają .Ja swoje cały czas rozmnażam ,,bardzo mi się podobają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.05.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Heyka Aguś, ale piękne rabaciki Ci powstają Wszystko cudne, mamy podobne roślinki- rododendrony, modrzew na pniu, hosty, czosnki i kwiatuchy:yes: A wiesz, że mi rododendrony zmarzły 2 lata z rzędu, mimo opatulenia? Dopiero w tym roku zakwitły- myślę, ze to zasługa długo zalegającego śniegu- było im ciepło. Super, ze udała Ci się sprawa z płaszczykiem:wave:Kupisz sobie nowy:cool: Jak zdrówko kochana? Uciekam do domku- miłego popołudnia:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 21.05.2013 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 super nius ale nie wierzę, że pół roku zleciało no prawie prawie aganie mam chwascikow:cool:nie widzę ich chyba. koniczynka jest. ja chcę ,żeby trawka był:Da zielona. narazie nie ma upałow i jest deszczowo. aż się boję lata..... ale mam obok sąsiada niech sobie radzi. Musimy dokupić takiego węza do nawodniania trawnika z dziurkami:) a te twoje tulipanki i czosnki są cudowne:D J skosił kawałek trawnika - pierwsze koty za płoty Pokazywałaś u siebie ogród? Bosze nie była u ciebie 100 lat Aguś, U Ciebie jak zawsze jest jak w ulu, no ale ty pracowita jesteś, że aż strach... Twój mąż ma chyba wrażenie, że ma harem w domu a nie jedną drobniutką Agusię PS Puściłam Ci privka, mam nadzieje, że niezbyt śmiałego [ATTACH=CONFIG]190709[/ATTACH] Odpisałam , mam nadzieję że pomogłam Polecam też jakościowo, bo super zmywa się wszelakie specyfiki wylane Ło Jezusie!!:eek:Aguś ,ale Ty masz już ogród i ile roślin!!No i powiem ,że jesteś pracowita jak (nie... chyba nie wypowiem słowa "mrówka "bo ostatnio mi się za bardzo dają we znaki:D) niewiemco:DPiękne tulipany ,piękne wszystko. http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif Z roślinami od mamy to dopiero połowa Przy ścieżce od i furtki posadź koniecznie bergenie .One są zielone cały rok i takie kępy pięknie przy wejściu wyglądają .Ja swoje cały czas rozmnażam ,,bardzo mi się podobają . Beatko wiesz jak się przed chwilą uśmiałam Weszłam na grafikę zobaczyć co to za ciekawa roślinka - i wiesz co się okazało - dzisiaj wieczorem o 18 wsadziłam takich 6 Pytałam mamy czy wie jak wygląda bergenia, ona że nie. Ja mówię że wejdę w net sprawdzę bo niemożliwe żeby nie miała - a tu już wsadzone Tylko my nazw nie znamy Skoro masz to jesteś znawczynią , powiedz jak to jest z kolorami tych kwiatów - są różne w zależności od odmian czy wszystkie takie różowawo - fioletowe? Moja mama jak się zastanowiła to powiedziała że ma tą rośłinę 3 lata i w tym roku dopiero pierwszy raz zakwitła. Ale ładnie się rozrosła przez ten czas tak że podzieliłyśmy i wyszło 6 sztuk Jutro pokażę jak je wsadziłam. Wymyśliłam że będą otoczką dla jodły czy sosny - jutro poruszę temat bo szukam odpowiedniego drzewa - może ktoś mi podpowie Heyka Aguś, ale piękne rabaciki Ci powstają Wszystko cudne, mamy podobne roślinki- rododendrony, modrzew na pniu, hosty, czosnki i kwiatuchy:yes: wiemy co ładne A wiesz, że mi rododendrony zmarzły 2 lata z rzędu, mimo opatulenia? Dopiero w tym roku zakwitły- myślę, ze to zasługa długo zalegającego śniegu- było im ciepło. Aga moje kupione w piątek cąły czas czekają na wsadzenie Bo waham się gdzie je posadzić. Tam gdzie chciałam jest za mało cienia w ciągu dnia . Cien będzie ale jak posadzę inne roślinki, bo mam plan na osłaniające żywopłociki z cisa i chyba pójdą pod siatkę pod las. Powiedz mi w co je sadziłaś? Tzn czy wystarczy torf, czy dodawałaś jakieś oborniki, siarki i skrawki kory - bo takie cuda wyczytałam na ogrodowisku i sama nie wiem co mam robić żeby póxniej nie pluć sobie w brodę że nie rosną bp im złą ziemie dałam Mierzyłaś kiedykolwiek ph ziemi? Rany jak ja miałabym znalexć czas na takie zabawy? Z konewką nie wyrabiam polatać Super, ze udała Ci się sprawa z płaszczykiem:wave:Kupisz sobie nowy:cool: Jak zdrówko kochana? Uciekam do domku- miłego popołudnia:hug: Płaszczyk - radosć nie z tej ziemi Zdrówko dobrze , plecy znośnie, dają kopać doły pod kwiatki więc jest ok Chłopaki jeszcze niewyraźne, ale myślę że jutro już będzie tylko lepiej.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 21.05.2013 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Kochana ,uśmiałam się do łez:rotfl: Ja na bergenię początkowo mówiłam "kapusta" i tak naprawdę tak ta nazwa do niej przylgnęła ,że wszyscy już tak na nią mówimy.Dla przyzwoitości przez całą zime studiowałam ineternet i czasopisma 'Mój Piękny ogród") mam tego całe stosy....moja znajoma pracuje w jakimś dziale tego pisma ..dostaję od niej w prezencie.Trochę się w nazwach podszkoliłam ...do tego stopnia ,że dzisiaj udzielałam rad kupującym w ogrodniczym:D:Dwyobrażasz sobie ? Bergenię możesz rozmnożyć dzieląc łodygę i wsadzając w ziemię :yes:za chwile będziesz miała już listki.Jezeli chodzi o kwiaty ,to ja akurat mam jej dwie odmiany i kwitną podobnie , Maja takie fioletowo -różowe kwiatuchy o różnym wysyceniu koloru. Aga macie kosę spalinową ..?.muszę kupić i nie wiem jaką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szocik 21.05.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Ale mnie tu długo nie było. A tu się dzieje!!! I kwiatki kwitna i Warta płaci! Superek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 21.05.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Aga ,zapytam jeszcze ,,bo chyba u Ciebie widziałam takie fajne donice białe z chromem .?????Gdzie je kupiłaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 21.05.2013 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 wiemy co ładne Się wie :lol: Aga moje kupione w piątek cąły czas czekają na wsadzenie Bo waham się gdzie je posadzić. Tam gdzie chciałam jest za mało cienia w ciągu dnia . Cien będzie ale jak posadzę inne roślinki, bo mam plan na osłaniające żywopłociki z cisa i chyba pójdą pod siatkę pod las. Powiedz mi w co je sadziłaś? Tzn czy wystarczy torf, czy dodawałaś jakieś oborniki, siarki i skrawki kory - bo takie cuda wyczytałam na ogrodowisku i sama nie wiem co mam robić żeby póxniej nie pluć sobie w brodę że nie rosną bp im złą ziemie dałam Aguś sadź je w zacisznych miejscach- na tle ściany, muru- rododendrony nie znoszą wiatrów (szczególnie zimą). Co do nasłonecznienia- mój jeden rośnie w upale i wygląda super, drugi mam w półcieniu i też jest ładny- jeżeli będziesz go podlewała, to może rosnąc w słońcu:yes: Co do ziemi to kupowaliśmy w ogrodowym taką specjalną mieszankę do azalii i rododendronów właśnie-kup taką koniecznie, bo rodo są wymagające. Potem wystarczy odpowiedni nawóz i woda i będą rosły jak szalone (o ile nie zmarzną) Mierzyłaś kiedykolwiek ph ziemi? Rany jak ja miałabym znalexć czas na takie zabawy? Aga, no co Ty?:eek: Czy ja mam czas na jakieś PH? Kupuj odpowiednią ziemię pod wymagające roślinki i będzie dobrze. Dobrej nocki życzę i wracajcie do zdrówka:hug: ps. Bergenie są super, chociaż bardzo się rozrastają- ja się nie zdecydowałam- moja mama ma i już je częściowo wyrywa po 3 latach:eek: Ty masz duży ogród, to możesz szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 22.05.2013 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Kochana ,uśmiałam się do łez:rotfl: Oj ja też Ja na bergenię początkowo mówiłam "kapusta" i tak naprawdę tak ta nazwa do niej przylgnęła ,że wszyscy już tak na nią mówimy. I ja z mamą tak ją własnie nazywałam Dla przyzwoitości przez całą zime studiowałam ineternet i czasopisma 'Mój Piękny ogród") mam tego całe stosy....moja znajoma pracuje w jakimś dziale tego pisma ..dostaję od niej w prezencie.Trochę się w nazwach podszkoliłam ...do tego stopnia ,że dzisiaj udzielałam rad kupującym w ogrodniczym:D:Dwyobrażasz sobie ? O to wiem do kogo się będę zgłaszać zagadkami Bergenię możesz rozmnożyć dzieląc łodygę i wsadzając w ziemię :yes:za chwile będziesz miała już listki. Na razie niech rosną, a potem na bank gdzieś je jeszcze umieszczę Są świetne, a liście bardzo ozdobne Jezeli chodzi o kwiaty ,to ja akurat mam jej dwie odmiany i kwitną podobnie , Maja takie fioletowo -różowe kwiatuchy o różnym wysyceniu koloru. . Szkoda że nie maja innych kolorów Np niebieskie byłyby super Aga macie kosę spalinową ..?.muszę kupić i nie wiem jaką Jeszcze nie mamy . Więc nie pomogę, bo się jeszcze nie znamy Wczoraj dopiero J przytargał kosiarkę, ale taka mała podkaszarka tez już by się przydała, bo mamy chaszcze z trawy przy plackach dopiero rosnącej trawy. Plus plac zabaw tam też będzie kupa zabawy przy koszeniu no i przejścia przy mojej rabacie kolistej - oj duży problem do koszenia Ale mnie tu długo nie było. A tu się dzieje!!! I kwiatki kwitna i Warta płaci! Superek! Oj ja też nie mam czasu na odwiedzanie wątków Ogród mnie pochłonął Się wie :lol: http://forum.barcis.pl/images/smilies/chytry.gif Aguś sadź je w zacisznych miejscach- na tle ściany, muru- rododendrony nie znoszą wiatrów (szczególnie zimą). Co do nasłonecznienia- mój jeden rośnie w upale i wygląda super, drugi mam w półcieniu i też jest ładny- jeżeli będziesz go podlewała, to może rosnąc w słońcu:yes: Czyli mówisz żeby ryzykować z tym słońcem??? Wolałabym już wsadzić je docelowo. Mam akurat cztery i tyle na tej stronie płotu mi wejdzie. Będą za płotem więc powinny mieć zacisznie, a kiedyś zrobię im osłonkę z żywopłotu. Dzisiaj muszę decydowac i kopać doły Co do ziemi to kupowaliśmy w ogrodowym taką specjalną mieszankę do azalii i rododendronów właśnie-kup taką koniecznie, bo rodo są wymagające. Potem wystarczy odpowiedni nawóz i woda i będą rosły jak szalone (o ile nie zmarzną) . Pan kazał kupić ziemię torfową - i mam takie 2 wory, dokupić tą mieszankę? Czy to to samo :confused: Aga, no co Ty?:eek: Czy ja mam czas na jakieś PH? Kupuj odpowiednią ziemię pod wymagające roślinki i będzie dobrze. tak myślałam ok Jak juz jesteśmy przy ziemi, powiedz mi czy iglakom dawałaś specjalną ziemię, czy dobrą ziemię z ogrodniczego? Dobrej nocki życzę i wracajcie do zdrówka:hug: Dzięki Minęła nam w miarę spokojnie. Chociaz ja teraz czuję gryzienie w gardle i coś w zatokach mi się dzieje - ale będe twarda Aga ,zapytam jeszcze ,,bo chyba u Ciebie widziałam takie fajne donice białe z chromem .?????Gdzie je kupiłaś ? Beatko skrobnę Ci privka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 22.05.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Aguś, bardzo dziękuję za info. Teraz tylko muszę przeprowadzić dochodzenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 22.05.2013 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Szalejesz w ogrodzie? Kiedy obraz do Ciebie dotrze? Jestem ciekawa, jakie tam są naprawdę kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 22.05.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 22.05.2013 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Agulku jak dziś po pracy w ogrodzie??? żyjesz?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 22.05.2013 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 (edytowane) Aguś, bardzo dziękuję za info. Teraz tylko muszę przeprowadzić dochodzenie Pozdrawiam Szalejesz w ogrodzie? Szalałam Kiedy obraz do Ciebie dotrze? Jestem ciekawa, jakie tam są naprawdę kolory Umówiłam się na przyszły wtorek na oględziny, chociaż bardzo bym chciała nie dam rady w tym tygodniu do niego podjechać Od jutra wielkie sprzątanie przed imprezką urodzinową w sobotę Aga Agulku jak dziś po pracy w ogrodzie??? żyjesz?????? Żyję Kondycja mi się polepsza już nie odczuwam tak fizycznego zmęczenia . Dzisiaj miałam przerwę w kopaniu bo Oskar miał przedstawienie w przedszkolu. Niestety nie obyło się bez płaczu , ma tremę i boi się występować Mimo że bardzo chce, świetnie tańczy i śpiewa...mam nadzieję że z wiekiem mu przejdzie Moja żaba ciach Nacykałam dzisiaj milion zdjęć z ogrodu - jutro Wam się pochwalę postępami dobrej nocki życzę Edytowane 26 Maja 2013 przez admete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 22.05.2013 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Zaba wymiata. A jaka uchachana:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 22.05.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Ziaba nie wygląda na stremowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts