Justynka 24.05.2013 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Hej, witam się porannie znad kawki Idziesz jak burza w tym ogrodzie! Zazdraszczam sił Widziałam parę stron wcześniej, że miałaś wątpliwości co do modrzewia - nie żałuj, że posadziłaś , ja mam trzy trzyletnie okazy i mają już boskie czapy Miłego dnia życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 24.05.2013 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Aga ty moja szalona kuleżanko- ogrod, przujęcia, dom , dzieciaki........:eek::eek: podziwam nieustanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 24.05.2013 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Aguś, piątkowo wyściskam przyszłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 24.05.2013 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Aga ale szalejesz na tych hektarach Chyba tak to można nazwać małym szaleństwem Ale robię małą przerwę . pogoda nie dopisuje - co to ma być 10 st? i zaległości w domu się zrobiły Hej, witam się porannie znad kawki Idziesz jak burza w tym ogrodzie! Zazdraszczam sił Widziałam parę stron wcześniej, że miałaś wątpliwości co do modrzewia - nie żałuj, że posadziłaś , ja mam trzy trzyletnie okazy i mają już boskie czapy Miłego dnia życzę! Justynko hej Wątpliwości nie miałam bo od zawsze mi się podobały Mówisz że szybko rośnie? . To dziewczyny mnie straszyły spadającymi wszedzie włażącymi igiełkami na jesień Pan od którego kupiłam mówił że za 2 lata powinien być już ładny . Sama podcinasz? Aga ty moja szalona kuleżanko- ogrod, przujęcia, dom , dzieciaki........:eek::eek: podziwam nieustanie Monia taki typ ze mnie Inaczej nie umiem, byłabym chora jakbym nic nie robiła - a jak robić to najlepiej z rozmachem Ale imprezę odwołuję :( Igi ma chyba jednak wirusa/inhekcję - gorczkuje, rano stał tak zachrypiały i zakatarzony że bylabym niepoważna jakbym zaprosiła jutro zgraję dzieci i 3 kobiety w ciąży i wystawiła na pastwę wirusa Szkoda, nastawiłam się Oskar też ale on chyba szybciej doszedł do siebie niż ja Posprzątam w domu - dokładnie, po szafkach Powyciągam z nich i poukładam to co wrzucałam na szybko i chowałam przed poprzednimi imprezami Przez ogród mam strasznie duże zaległości A w czwartek mam poważną wizytę - teściowa i rodzina męża - musi być błysk Aguś, piątkowo wyściskam przyszłam Odwzajemniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Panna Z. 24.05.2013 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Uroczą masz żabkę, nic tylko do ogrodu wpuścić żeby poskakała szkoda tylko tej choroby i imprezy Ale na pewno Igi zaraz wyzdrowieje, i balangę urządzicie w przyszłym tygodniu, może nawet pogoda będzie lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 24.05.2013 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 niech Iguś zdrowieje:yes: a czwartek to za tydzień w Boże ciało - poczekaj z tym sprzataniem:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milena7770 24.05.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Hej Aga, powiedz mi czy Ty korzystałaś może z jakiegoś poradnika przy zakładaniu ogrodu ? Wiem, że dziewczyny coś tutaj fajnego polecały dla początkujących , ale mi gdzieś notatki zgineły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekJ. 24.05.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 ...."Jak połączyć klasykę z nowoczesnością"... wchodzę i szukam insipiracji...a tutaj dziewczyny sobie krzaczki (przepiękne notabene) pokazują.... Szukam zdjęć połączenia cegły z rystykalnym drewnem (podłogą)... taki właśnie mam plan... PS: A poza tym my faceci też chcemy zaistnieć... a co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 24.05.2013 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Moim zdaniem to duże drzewo, które wkleiłaś, to nie jest Compacta, przynajmniej moja wygląda inaczej. Jest bardziej gęsta. Ale znawcą nie jestem:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 24.05.2013 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Aga....żabcia najfajniejsza:) Ależ ty masz tych hektarów do obsadzenia....matko jedyno!!!! Ale super sobie radzisz z mamą:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 25.05.2013 04:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Uroczą masz żabkę, nic tylko do ogrodu wpuścić żeby poskakała szkoda tylko tej choroby i imprezy Ale na pewno Igi zaraz wyzdrowieje, i balangę urządzicie w przyszłym tygodniu, może nawet pogoda będzie lepsza Żabka nie tyle podskakuje co lata jak szalona po ogrodzie, ja nie wiem skąd te dzieci mają tyle siły i energii Impreza przełożona na za 2 tygodnie - oby pogoda była lepsza bo dzisiaj faktycznie by się na dwór nie wyszło - pod placem zabaw bajoro niech Iguś zdrowieje:yes: a czwartek to za tydzień w Boże ciało - poczekaj z tym sprzataniem:yes: Igi dostał antybiotyk, w oskrzelach już coś było słychać . A dzisiaj rano jest gorzej niż wczoraj . Mam nadzieję że leki zaczną działać i wreszcie zobaczymy poprawę. Dobrze że bierze leki bez problemu Hej Aga, powiedz mi czy Ty korzystałaś może z jakiegoś poradnika przy zakładaniu ogrodu ? Wiem, że dziewczyny coś tutaj fajnego polecały dla początkujących , ale mi gdzieś notatki zgineły. Milenko jak zaczęłam myśleć o ogrodzie byłam w ciąży z Igim, więc teoretycznie miałam czas żeby cos poczytać - zamówiłam wtedy w necie spory komplet książek - ale i tak nie miałam czasu żeby dokładnie je przesudiować - nawet w ciąży miałam 1000 spraw codziennie do załatwienia , ale jak przyszło do obsadzania to kieruję się tym co mi sie tworzy w głowie i tym co przywozimy od mamy. Mam sporo inspiracji z netu i coś tam z tego ściągam. Dużo tez siedziałam na ogrodowisku Teraz jedyną książką z jakiej korzystam jest Katalog roslin to fantastyczny zbiór z rozpiską jak dana roślina wygląda o różnych porach roku i jej wymaganiach glebowych. Mam ze dwie książki o projektowaniu - ale przyznam że nie miałam czasu na ich dogłębne czytanie - działam intuicyjnie, wybieram to co mi sie podoba i tak powstaje mój ogród Spróbuję poszukać tych książek Jacku Witam Cię serdecznie w moich progach Miło mi bo męskie towarzystwo zdarza nam się rzadko ...."Jak połączyć klasykę z nowoczesnością"... wchodzę i szukam insipiracji...a tutaj dziewczyny sobie krzaczki (przepiękne notabene) pokazują.... O kwiatkach gadamy, bo u mnie chwilowy zastój wykończeniowy Nie mam galerii w jednym miejscu, zdjęcia są porozrzucane po już dość przepastnym wątku, ale znajdę zaraz coś dla Ciebie Szukam zdjęć połączenia cegły z rystykalnym drewnem (podłogą)... taki właśnie mam plan... Może to Cię zainspiruje. To pokój nad garazem mojego J. Jeszcze sporo brakuje, ale najważniejsze jest http://i1.fmix.pl/fmi432/580c95da002bee65516e3909 http://i2.fmix.pl/fmi1432/8e4e3cb200115c4a515c0e44 http://i1.fmix.pl/fmi1228/9062bda300111e31507ade2c PS: A poza tym my faceci też chcemy zaistnieć... a co ? My też chcemy Także zapraszam jak najczęściej Moim zdaniem to duże drzewo, które wkleiłaś, to nie jest Compacta, przynajmniej moja wygląda inaczej. Jest bardziej gęsta. Ale znawcą nie jestem:-) Chyba zapukam do tych ludzi i zapytam co to za drzewo - może mnie nie przegonią Aga....żabcia najfajniejsza:) Ależ ty masz tych hektarów do obsadzenia....matko jedyno!!!! Ale super sobie radzisz z mamą:) Dziękuję za żabkę I te hektary mnie najbardziej ciesza - bo mogę kombinować, mieszać i najwazniejsze wcisnę prawie wszystkie rośliny które mi się podobają. Od wczoraj studiuję katalog i robię listę drzew i krzewów które będę chciała kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.05.2013 05:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Witam się poniedziałkowo Weekend upłynął nam spokojnie. Siedzieliśmy w domku, ja trochę grzebałam w ogrodzie, wsadziłam to co jeszcze czekało w doniczkach, ogarnęłam parę rabat, powyrywałam chwastów Z Igim zdecydowanie lepiej, a było naprawę nieciekawie Siedziałam też z katalogiem roslin i robiłam listę które drzewa/krzewy chcę zobaczyć na żywo. Jest też lista drzew - do kupienia, pomału rozmieszczam w głowie poszczególne gatunki na rabatach Nic tylko wygrać w totka i kupować ---------------------------------- Znalazłam w majowym Dobrym wnetrzu kanapę która mnie urzekła Nie mierzyłam jeszcze jej wymiarów w pokoju - może okazać się trochę duża - ale gdyby były pieniążki kupowałabym od razu Docelowo u Oskara ma jeszcze stanąć sofka przed tv, przed pomarańczowym kaloryferem. Zobaczcie co znalazłam http://i3.fmix.pl/fmi422/4fa500c80000ca8e51a20dab Kanapa jest na mocne magnesy, można z niej zrobić dwa fotele http://i1.fmix.pl/fmi2593/483a4535002d597f51a20fdc Stąd Ku pamięci zapisuję sobie jeszcze taki fotelik - może w przyszłości do Igiego? http://i1.fmix.pl/fmi2734/da493da30011c67551a2109c http://i2.fmix.pl/fmi921/fe3cd6310028eb0551a21131 --------------------------- Stojak na papier - gdyby miał bardziej elegantszne oko byłby idealny do małej łazienki http://i2.fmix.pl/fmi1103/101349770014fb4151a2e9ba ---------------------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.05.2013 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Aga, znam te kanapy. Ładne są, ale ceny już mniej Stojaki ciut zbyt ekstrawaganckie jak na mnie Bałabym się korzystać z toalety, gdyby takie cuś mnie obserwowało. A jeśli dodamy perspektywę, z jakiej to oko zerkało, to już w ogóle hardcore Cieszę się, że z Igim lepiej Ściskam Widzimy się w piątek Tralala jupi jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milena7770 27.05.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Dzięki Aga właśnie o ten katalog roślin mi chodziło, już zakupiony. Choć pewnie ogród też będzie tworzony intuicyjnie i co mi się tam spodoba. Ale jakieś podstawy trzeba mieć . Aguś zdradź mi skąd biurko w gabinecie z kontenerkiem, wiem, że jakiś sklep internetowy, bo kiedyś podawałaś, ale zapiski wcięło, a zastanawiam się nad taką opcją do swojego gabinetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.05.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 http://i2.fmix.pl/fmi921/fe3cd6310028eb0551a21131 Cudna inspiacja do twojego holu stojaki na papier zdecydowanie do dziecinnej łazienki:yes::yes: grzebiesz dziś w ogrodku, czy u was pada?????U nas narazie się zanosi:( i dobrze,że Igi już lepiej:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.05.2013 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Hej Aguś, jesteś pracowita jak mróweczka:eek: :yes:Twoje hektary pięknieją w oczach:cool: Super, że już wkrótce będziecie mieszkać w tak cudnym otoczeniu- ogród to bardzo ważny element domu, a każdy ugór potrafi zniechęcić do mieszkania nawet w najpiękniejszej willi:( Także trzymam kciukasy, żeby udało Ci się zrealizować wszystko co sobie wymarzyłaś Twoja żabka urocza:cool: Sofki, które pokazałaś dla mnie są odrobinkę za kosmiczne, ale kto wie- u Ciebie może się taka jedna sprawdzi:yes: Lecę dalej nadrabiać, buziaki:hug: ps. Zauważyłam, ze już wsadziłaś swoje rodo-w tej torfowej mieszance powinno być im dobrze. Tylko koniecznie kup nawóz dla nich zakwaszający ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.05.2013 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Aga, znam te kanapy. Ładne są, ale ceny już mniej Cena . Sprawdziłam też wymiar i jest dluga jak mój chester - chyba że da się kupić jedną część Stojaki ciut zbyt ekstrawaganckie jak na mnie Bałabym się korzystać z toalety, gdyby takie cuś mnie obserwowało. A jeśli dodamy perspektywę, z jakiej to oko zerkało, to już w ogóle hardcore Cieszę się, że z Igim lepiej Ściskam Oj duża ulga tez dla nas,bo w piątek trochę nas przestraszył Widzimy się w piątek Tralala jupi jej http://forum.barcis.pl/images/smilies/yahoo.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/yahoo.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/yahoo.gif http://forum.barcis.pl/images/smilies/zabawa.gif Dzięki Aga właśnie o ten katalog roślin mi chodziło, już zakupiony. Choć pewnie ogród też będzie tworzony intuicyjnie i co mi się tam spodoba. Ale jakieś podstawy trzeba mieć . Aguś zdradź mi skąd biurko w gabinecie z kontenerkiem, wiem, że jakiś sklep internetowy, bo kiedyś podawałaś, ale zapiski wcięło, a zastanawiam się nad taką opcją do swojego gabinetu. Katalog jest świetny Tu masz biureczko ale to pierwszy lepszy link jaki znalazłam, J musi sprawdzić na meilach gdzie zamawialiśmy . Przypomniałaś mi że zapomnieliśmy się upomnieć o wymianę jednej nogi - mieli dosłać w lutym, my zapomnieliśmy i zostaliśmy z dwoam lewymi nogami . J właśnie powiedział że jemu to nie przeszkadza . http://i2.fmix.pl/fmi921/fe3cd6310028eb0551a21131 Cudna inspiacja do twojego holu stojaki na papier zdecydowanie do dziecinnej łazienki:yes::yes: Jakbym już stojaków nie miała to takie bym im kupiła - sa zabójcze grzebiesz dziś w ogrodku, czy u was pada?????U nas narazie się zanosi:( Monia u nas lało od rana . I to praktycznie non stop . Ja sprzatałam chałupkę - mam nadzieję że do czwartku będzie po tym jakiś ślad czystości Umyłam nawet to duże balkonowe okno , ale mamy wszędzie daszki więc deszcz nie straszny Mama wsadziła resztę roślin na skalniak, bo by się zmarnowały w wiaderku, a wyrwała je wczoraj jak była na działce i dobrze,że Igi już lepiej:yes::yes: . Hej Aguś, jesteś pracowita jak mróweczka:eek: :yes:Twoje hektary pięknieją w oczach:cool: Super, że już wkrótce będziecie mieszkać w tak cudnym otoczeniu- ogród to bardzo ważny element domu, a każdy ugór potrafi zniechęcić do mieszkania nawet w najpiękniejszej willi:( Także trzymam kciukasy, żeby udało Ci się zrealizować wszystko co sobie wymarzyłaś Twoja żabka urocza:cool: Dzieki Aguś Sofki, które pokazałaś dla mnie są odrobinkę za kosmiczne, ale kto wie- u Ciebie może się taka jedna sprawdzi:yes: Aguś myślę że u Oskara i Igora można zaszaleć - tylko że ceny takich "inności" są zawsze duże . Może u p.J na zamówienie Lecę dalej nadrabiać, buziaki:hug: ps. Zauważyłam, ze już wsadziłaś swoje rodo-w tej torfowej mieszance powinno być im dobrze. Tylko koniecznie kup nawóz dla nich zakwaszający ziemię Wsadziłam na słońce na Twoją odpowiedzialność żartuję . Aga a kiedy trzeba tym nawozem sypnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 28.05.2013 04:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Hej . U na leje od wczoraj rana, Działka już zalana . Zobaczymy teraz jak działa odwodnienie, woda wylewa się z każdego możliwego miejsca Może chociaż trawa szybciej urośnie - jak nie spłynęła ------------------------------------------------ Znalazłam takie dywany http://i1.fmix.pl/fmi1941/7618cec7001eb63851a42a76 http://i1.fmix.pl/fmi745/2d1d2732000c1ee351a42a99 zdjęcia stąd Podoba mi się ten niebieski Jakby któraś z Was spotkała się z czymś podobnym w rozsądnej cenie proszę o cynk. Myślę o garderobie, jak wybiorę dywan, dobiorę idealnie kolor tapicerki ławeczki . Dzwonię dziś do pana stolarza - bo chyba po ostatniej wizycie zapomniał o nas . Zabrała fronty od chłopaków, miał wrócić z nimi i z szafką do dolnej łazienki za góra 2 tygodnie a słuch o nim zaginął Miłego poranka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 28.05.2013 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Aguś cieszę się, że już za 3 dni się widzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 28.05.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 A gdzie macie ten melanżyk Aga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts